0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #140 -: Април 29, 2010, 09:25:33 am »
mole - аз също правих диагностична хистероскопия без упойка - но първо ме попитаха искам ли или да пробваме без, но с уговорката, че ако ме заболи - веднага слагат упойката. Преди това включват абокат и имат готовност веднага да те приспят. Но наистина не боли - не си струва. А те искат жадна и гладна точно за това - ако се наложи упойка. Късмет!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #141 -: Април 29, 2010, 09:35:13 am »
Понякога, ако докторът очаква да премине от диагностична в оперативна, се прави с пълна упойка.
Пре мен и другото момиче с мен беше така.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #142 -: Април 29, 2010, 11:02:27 am »

Силванче, вродената тромбофилия се изследва в МД, стура 80 лв. От един бърз поглед съдя, но съм почти сигурна, че биопсията не включва антифосфолипидни антитела. АСА са част от имунологичните в периферната кръв.

Благодаря ти, мила за бързия отговор!

И още нещо, за цветната снимка искат ли да има направена микробиология преди това.
В Тина Киркова ми искаха, но това беше преди пет години някъде.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #143 -: Април 29, 2010, 11:21:50 am »
И още нещо, за цветната снимка искат ли да има направена микробиология преди това.
В Тина Киркова ми искаха, но това беше преди пет години някъде.
на мен не са ми искали ,доктора преценява все пак ако има съмнение някакво може да поиска..
аз обаче понеже съм праволинейна и понеже тук бях изчела почти всичко тогава по темата си пуснах на своя глава и двата пъти/отидох при лекар не в клиниката да ми вземат секрет   :lol:/,за да съм си спокойна за себе си..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #144 -: Април 29, 2010, 13:27:37 pm »
Благодаря на всички за информацията. Разбрах какво е положението с цветните снимки, ясно, че е натоварено. Ще видим дали ще мога да се класирам.
Има ли вариант да не ми искат веднага ЦС? Имам хидротубация и 1 инсеминация, с мъжки фактор сме и се надявам ако не ЦС, май месец поне да мога да мина с една инсеминация на база хидротубацията.

Прощавайте, че се самоцитарм, но в момента ми е невероятно напрегнато. Дали на база на собствения си опит можете да ми кажете, ако имам хидротубация, цветната снимка може ли да не се изисква веднага?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #145 -: Април 29, 2010, 13:40:13 pm »
Zai,  аз нямам  подобен опит , защото нямах дори хидротубация ,само лапаро преди две години.
За това бях убедена,че първата стъпка след прегледа ,ще е  цветна снимка.Така и беше.Но изчаках  и не си записах  на своя глава час  за цв.снимка   ,докато не мина прегледа и  д-р Персенска не каза.

Разбирам ,че  бързаш / то всички сме така :wink:/ ,но  личното ми  мнение е да изчакаш .
Няма смисъл да натоварваш допълнително графика със записване за нещо ,което  не си сигурна дали  ще е необходимо.

Аз съм с нередовен цикъл и предварително  хич не знам кога  би трябвало да си запиша час  за цветна снимка -увериха ме,че като  ми дойде  ,да се обадя и  че тогава ще запишем час .Дано е така.

« Отговор #146 -: Април 29, 2010, 13:40:28 pm »
Благодаря на всички за информацията. Разбрах какво е положението с цветните снимки, ясно, че е натоварено. Ще видим дали ще мога да се класирам.
Има ли вариант да не ми искат веднага ЦС? Имам хидротубация и 1 инсеминация, с мъжки фактор сме и се надявам ако не ЦС, май месец поне да мога да мина с една инсеминация на база хидротубацията.

Прощавайте, че се самоцитарм, но в момента ми е невероятно напрегнато. Дали на база на собствения си опит можете да ми кажете, ако имам хидротубация, цветната снимка може ли да не се изисква веднага?
Незная дали мога да съм ти полезна ,но ще ти кажа в моя случай какво се случи. Имам снимка и съответно лапаро и хистероскопия след нея. На епикризата обаче не става ясно дали ми са отстранени тръбите. Лично на мен ми е казано,че нямам една тръба, а от другата само малка част . Т.е,че въпреки че имам всички нужни изследвания ,ми искат отново да направя снимка да се уверят какво е точно положението.
Мисълта ми е,че лекарите ще преценят има ли нужда да правиш отново снимката . Ако те решат така,значи е правилно.Успокой се и им имай доверие .  :)

« Отговор #147 -: Април 29, 2010, 13:50:56 pm »

според мен не е оправдано..
пример от моя опит : хидротубация -ок,тръбите пропускат ,след няколко месеца-цветна снимка - слабо пропускливи,силно нагънати тръби ..вероятен проблем.
Хидротубацията отчете само пропускливостта,но това не е достатъчно,може да са с джобове,нагънати и пр. /което се вижда на цветната снимка/ и това да е проблем за забременяването .Последващо инсе - беше неуспешно /никой неможе да гарантира,дали заради тръбите само/.
Извод - ако лекаря при който си прави цветни снимки ,изчакй според мен докато я направиш и тогава инсе или каквото и да е друго.
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #148 -: Април 29, 2010, 14:30:02 pm »
Здравеите момичета.вчера бях на преглед,ще разкажа накратко и бих искала да ми го обясните по-разбираемо,че аз нещо се оплетох,а и си глътнах граматиката както винаги.
Та така при него:спермограма-отлична,даже го поканиха да стане донор
При мен(14 ден от МЦ):много тънка лигавица,мисля че беше 5 мм /и ниска/,фоликул и Я.беден на естрадиол и никаква възможност за имплантация
Какво ще правим:на 2 ден от следващият МЦ започваме стимулация,мисля че док.си записа с гонал.
Вие какво ще кажете?
Благодаря ви предварително :wink:
*
« Отговор #149 -: Април 29, 2010, 14:37:56 pm »
Нека да ви кажа при мен пък какво се получи:Лапароскопия през декември 2007 г.- тръби о.к.яйчници леко фенестрирани при Лапарото.Доктора/ извън София/ преценя да направи 3 броя хидротубации за по-голям успех.Само 3 месеца по-късно съм вече пациент на клиника Малинов и доктор Стаменов ми назначава " Цветна снимка".Направена е от д-р Персенска и се открива че лява тръба прави сак , а дясна е тотално запушена и не пропуска.Така че нека да ви направят ХСГ в клиника Малинов . т.е .тези които ще извършат процедурата да са наясно със сегашното състояние на организма.Успех!
Мира , Аля - благодаря ви, вече съм наясно :bighug:
Мимичета имам нужда от вашата подкрепа - Утре съм за Е2 , преглед,ХСК и най-вероятно СТАРТ !!! :youwoman:
« Отговор #150 -: Април 29, 2010, 14:43:24 pm »
Здравейте момичета, за първи път се включвам. Предстои ми лапаро при доктор Стаменов след 10 дни. Ужасно ме е страх. Моля някой който е минал при тях да каже отзиви. Мисля, че най ме е страх от упойката, дали ще се събудя и как ще се чуствам от нея. Моля за отговори. Благодаря на всички предварително :(
« Отговор #151 -: Април 29, 2010, 15:32:18 pm »
Най-хубавото на упойката е, че заспиваш и се събуждаш след операцията. Относно упойката - при всеки различно се отразява. Някои се чувстват добре след като се събудят, аз повръщах към 10 пъти. Но операцията не е тежка и възстановяването е бързо, а белезите минимални.
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #152 -: Април 29, 2010, 15:33:04 pm »
petyia007, аз нямам лапаро при д-р Стаменов,но имам две в МД .Смело мога да ти кажа ,че няма от какво да се притесняваш ,особено щом си в ръцете на д-ра!Е,излизането от упойка  и остатъчното и действие  е неприятно,но се преживява.Успех и пожелавам добри резултати !

Мацки ,давайте мнение:

Миналата седмица  имах  леко зацапване ,появи се остра "режеща " болка в края на уриниране , поотшумя за няколко дни -оплаквания като за цистит /само това не ме е спохождало/.

Д-р Персенска  без да ме преглежда / седмица преди това бях на преглед/ каза да пусна стерилна урина. Резултат -е.коли .Малко се  съмнявам в лабораторията и начина на даване на пробата  :lol: ,и ще повторя  резултата.

Д-р Персенска каза ,ако излезе нещо  или лекар тук / в града  ми / да изпише каквото  е  нужно -атибиотик,  или да се обадя по телефона.

Въпроса ми е  -ако се потвърди  е.коли,това пречка ли е  за ЦС следващия цикъл?
« Последна редакция: Април 29, 2010, 15:54:01 pm от nimika »

« Отговор #153 -: Април 29, 2010, 15:36:48 pm »
аз съм правила цветна снимка - имах двустранен хидросалпингс, март правих лапароскопия за отстраняване на тръбите. Другия месец ще ходя в клиника Надежда за подаване на документи към фонда. Знаете ли дали искат отново да се прави цветна снимка, защото никак не ме блазни идеята за такава.
« Отговор #154 -: Април 29, 2010, 15:48:24 pm »
Здравейте момичета!
Наближава и аз да се включа по-активно в темата.
В този смисъл да споделя , че на 4-ти в 15ч. е първичният ми преглед при док. Стаменов. Вълнувам се, все едно ми предстои тежък изпит и леко влизам във филми :) , което пък води до възникването на редица идиотски въпроси. :)

Първия , за който съм сигурна , че само вие може да ми помогнете е - трябва ли да звъня да питам дали , аджеба, все пак наистина имам първи преглед на 4-ти от 15ч , защото съм го записала преди година и нещо си и вече не съм сигурна в нищо.
Как сте процедирали вие? Обаждахте ли се ?
Като знам колко са заети и хич не ми се ще да притеснявам служителките.
Споделете , моля нещо в тази връзка , че ще полудея - Благодаря ! Весел ден на всички ! :) Стискам ви палци за предстоящите процедури !

anichka.bs
- аз правих лапароскопия за премахване на киста и тръби през есента(в Плевен). Силвия ми оформи документите за фонда през януари и не ме е карала да правя цветна снимка. За по-късен етап ще разбера след 4-ти, евентуално.

« Последна редакция: Април 29, 2010, 15:53:17 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #155 -: Април 29, 2010, 15:53:38 pm »
New Love  ,моя първичен преглед  беше скоро .
Аз позвъних в Клиниката ,защото телефона ,които бях дала за контакт ,беше променен.
Отговориха ми  ,че  са ме търсили ,но не  са се свързали  и потвърждаваме часа.
Предполагам ще ти се обадят ,ако ли не ,ден- два преди датата може да звъннеш.

anichka.bs, доколкото разбирам кандидатстваш с  фактор  тубарен  стерилитет ,за което имаш необходимите документи ,така че нова цветна  снимка  за кандидатстването за Фонда ,няма да ти е необходима.

Това ,че  напоследък толкова я дискутираме въпросната "цветна снимка"  е по -други причини и  не касае подаването на д-ти.
На -покъсен етап  :wink: - лекаря преценя дали е нужна :wink:
« Последна редакция: Април 29, 2010, 16:05:55 pm от nimika »

« Отговор #156 -: Април 29, 2010, 15:54:48 pm »
Спокойно New Love, те ще ти се обадят за да потвърдиш прегледа :D
Ако случайно не ти се обадят няма да те върнат я, залепваш пред кабинета и чакаш :D
Късмет!
« Отговор #157 -: Април 29, 2010, 16:11:09 pm »
petya007, аз съм ужасно страхлива. Миналата година ми правиха лапаро(на друго място)и умирах от страх. На мен от упойката нищо ми нямаше. Абсолютно. Просто се събудих и все едно, че бях спала. Беше ми само много студено. Но при всеки е индивидуално. Освен това лекарите си имат медикаменти срещу неприятните последствия. Ако те боли, ще ти сложат болкоуспокяващо, ако повръщаш- ще ти сложат лекарство против това. Страшно е просто докато легнеш, защото все го мислиш. В добри ръце си.
« Отговор #158 -: Април 29, 2010, 16:22:29 pm »
Момичета, отново имам нужда от съвет ,защото ще полудея от мислене как да постъпя.
Писала съм в няколко теми,че след първият си неуспешен опит ,вече 6 месеца от тогава имам непрестанни болки в яйчниците.Ходих на лекар и ми казаха ,че е от хормоните ,които съм пила и нямам кисти уж. Пих примолут нор предният месец и всичко беше ок. Сега точно след месец ми предстои снимка . Да,но на мен болките ми се появиха отново. Притеснявам се,че когато правя снимката не би трябвало да имам каквито и да е болки .Не смея и да звъня на д-р Персенска,защото зная колко е натоварена .И направо незнам какво да направя.
Моля за съвет !
« Отговор #159 -: Април 29, 2010, 18:10:09 pm »
 petyia007,на мен ми правиха лапароскопия в клиниката.Мога да кажа че притесненията ми бяха доста големи а впоследствие се оказа че въобще не е трябвало да се притеснявам.Упойката я слагат според килограмите,аз доста бързо излязох от нея.Влезнах в деня на манипулацията и ме изписаха на следващия ден с 30 дена болничен.
 Дидомира,не съм сигурна,но чух че предлагат преди ЦС да ти сложат упойка. Все пак мисля че е редно да се обадиш на Персенска и да й кажеш за тези болки,които имаш.