0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #240 -: Май 10, 2010, 22:43:56 pm »
Здравейте момичета, аз се лутам в някакъв филм на ужасите. Заради 4-те дена празници не можех да дам кръв за тест за бременност. Реших да дам на 5.05.-14-ти ден от трансфера. Резултатите излязоха днес и са лоши-1,12. Докато чаках и бяха празниците реших да направя уринарен тест. На 16-ти ден беше отрицателен, а на 17-тия ден се появи бледа втора линия. Това ме обнадежди и реших да си чакам кръвния. Но днес резултатът беше плачевен. Но и менструацията не ми идва, а днес е 19-ти ден. Абсолютно никаква кръв или зацапване. Звънах в клиниката и на моя доктор тук. Той работи съвместно с тях. Посъветваха ме днес да направя още един кръвен тест. Казаха ми, че хормоните, които вземам няма да спрат менструацията ако няма бременност, т.е.тя би трябвало да дойде.  Резултатите от теста ще са готови в сряда. Всеки ден се люшкам между + и -. Просто исках да споделя това с някого. Ако някой може нещо да ми каже, ще се радвам. Исках и да питам колко време ще се чака за втория опит. Дали ще е пак 6 месеца.
*
« Отговор #241 -: Май 10, 2010, 22:58:16 pm »
pop4o :flower: благодаря ти много за информацията.
maya_the_bee щом има бледа черта на теста значи има покачване на чхг, защото най-малкото което улавят уринарните тестове е 25 единици (ако не греша).Надявам се всичко ще е наред и ще чакам да се похвалиш в сряда :P
« Отговор #242 -: Май 10, 2010, 23:56:03 pm »
Здравейте, момичета, и аз съм в групата, започвам по дълъг протокол на 18 май. Чудя се дали като отида на 18-и и ме прегледа доктора може да се окаже, че се появила някаква причина и да отмени процедурата. Ако да, каква/и може да е причината за канселация?

Въпросът ми малко е смахнат, но ми е за първи път и очаквам подводни камъни на всеки метър от пътя...
« Отговор #243 -: Май 11, 2010, 08:30:53 am »
maya_the_bee, историята познава случаи на лабораторни грешки. Една мацка преди време роди след кръвен тест, който показваше 0. Не мисля, че е възможно уринен да покаже втора черта, ако ЧХГ ти е било наистина 1. Прави ли следващ уринен? Стискам палци, не спирай лекарствата, преди нещата да са сигурни!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #244 -: Май 11, 2010, 09:44:57 am »
Здравейте, момичета, и аз съм в групата, започвам по дълъг протокол на 18 май. Чудя се дали като отида на 18-и и ме прегледа доктора може да се окаже, че се появила някаква причина и да отмени процедурата. Ако да, каква/и може да е причината за канселация?

Въпросът ми малко е смахнат, но ми е за първи път и очаквам подводни камъни на всеки метър от пътя...

Никак не е смахнат въпроса ти, мила. И аз винаги се опитвам да предвиждам нещата за да знам мога ли да направя нещо по въпроса.
Аз никога не съм се интересувала от дългия протокол и бях останала с впечатление, че е за жени, които задържат фоликули. Обаче не съм много сигурна.
Ще часам да пишеш как върви при теб.
*
« Отговор #245 -: Май 11, 2010, 09:51:05 am »
За дългия протокол си решава доктора.Някои жени отговарят по добре  с дълъг протокол при други пък е невъзможно да се приложи поради заболяване и се ползва късия тъй като при дългия стимулацията е по силна,а същото се отнася за блокажа.На мен първия и последен опит ми беше по дълъг резултата е в лентичката.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #246 -: Май 11, 2010, 10:36:30 am »
След цветната снимка по принцип имаше ли забрана за бебеправене същия месец, не че има голяма вероятност да стане, но все пак  :? .

При нас няма да има бебеправене по естествен път, тръбите са ми тотално запушени  8O .
Преди пет години бяха силно нагънати, но пропускаха, сега контраста дори " не пропълзя ", няма сраствания нещо, напълно запушени са  :( .
Но вече поне няма да се надявам всеки път като ми закъснее и да следя овулация.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #247 -: Май 11, 2010, 11:30:16 am »
Аз пък се чудех дали има забрана за бебе-правене в месеца с биопсията. Защото при мен се оказаха проходими тръбите. Първата биосия се оказа не с чак толкова лощ резултат миналия месец. И ако терапията с имуновенин и лекарството след овулация вчера, са оказа благотворно влияние, то дали е възможно да се случи чудото?! Аз друг открит проблем нямам.
Въпреки че вакуума при правенето на биопсия може би е травмиращ за лигавицата. Миналия месец цикъла ми дойде 7 дни по-рано със зацапване. Истинския цикъл започна след 2 дни. Така, със зацапване, ми дойде и цикъла след неуспешното ин витро в деня на кръвния тест - 8.5.
Не съм занимавала докторите с моите наблюдения и разсъждения до сега, но мисля да го обсъдя с тях когато плануваме процедурата другия месец.

« Отговор #248 -: Май 11, 2010, 14:57:21 pm »
Rina74, биопсията се прави след овулация, нали? Не мисля, че може да забременееш тогава...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #249 -: Май 11, 2010, 15:02:12 pm »
Биопсията се прави на 5ти ден след овулацията - тогава, когато се предполага, че е най-вероятния момент на импланация на вече оплодената яйцеклетка. Т.к. е свързана с механична интервенция в маточната кухина и последващи маточни микроконтракции, според мен вероятността да се забременее в същия цикъл е много много малка. Но знам ли - в природата са възможни чудеса  :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #250 -: Май 11, 2010, 15:08:11 pm »
Права си за времето на намесата, но аз вече хич не се надявам да зачена спонтанно и не ме притеснява нараняватето на лигавицата.
« Отговор #251 -: Май 11, 2010, 20:10:49 pm »
Здравейте!Моля ви за съвет!
Утре ми е цветната снимка,няма да е в "Малинов",защото не успяхме да запишем час в подходящ ден. Час за д-р Стаменов има чак след 07,06. Местният доктор ще си каже мнението,но по-важно е какво ще каже Док. Имам път към София. Мога ли да отида без час(естествено,че ще изчакам)?Дали ще ме приеме д-р Стаменов?Ще имам ли проблем с регистратурата тъй като съм без час? Не ми се мисли,ако има проблем с ЦС, как ще изтрая близо месец и след това незнайно какво ще последва. :(
Момичета, след ЦС изписват ли се АБ? Докторът във Варна щял да изпише за да не станело инфекция.Аз и без това се мъча с вагинална инфекция.
Благодаря!

« Отговор #252 -: Май 11, 2010, 22:00:38 pm »
Момичета, след ЦС изписват ли се АБ? Докторът във Варна щял да изпише за да не станело инфекция.Аз и без това се мъча с вагинална инфекция.
Благодаря!
Прегледах си графиките и на следващия ден след снимката : 5 дни съм пила 2х1т доксициклин, на 3-ти ден на антибиотика 1т мико макс и 2х1т фасижин 4 ден 2х1 фасижин.
Дано съм полезна!
« Отговор #253 -: Май 11, 2010, 22:19:13 pm »
Благодаря!

Здравей godgift !
На мен не са ми изписвали никакъв АБ след ЦС в Малинов , но явно се преценява кога да бъде изписан , не мога да коментирам !!!
Дано резултат да е добър и да имаш 2 здрави и пропускливи тръби  :D .
*
« Отговор #254 -: Май 11, 2010, 23:57:11 pm »
На мен също след цветната снимка не ми е изписван антибиотик.Правена е в клиника Малинов.
Пожелавам ти успех.
*
« Отговор #255 -: Май 12, 2010, 10:22:20 am »
И аз нямам антибиотик, само обезболяващо преди ЦС. Правила съм ЦС в Тина Киркова и в Малинов. Няма антибиотици. Успех!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #256 -: Май 12, 2010, 10:23:50 am »
И след моята цветна снимка в Малинов преди два дни не ми е изписван антибиотик.

Чудя се нещо, д-р Шефкедова ми каза, че най-вероятно тръбите са се запушили сега след аборта ми ( в 23 г.с. ) и кюртажа след това.Винаги ли при такава ситуация се случва това, възможно ли е било това да се избегне, лекарите ли в Тина Киркова не са направили нещо както трябва.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #257 -: Май 12, 2010, 10:54:27 am »
Силванче, не че има смисъл да ровиш, станалото е станало... Но аз си мислех, че специално за теб - нали беше направила аборт след инфекция в матката? Дали пък не е това причината? Не знам дали кюртажа по някакъв начин би могъл да допринесе за запушването на тръбите, освен отново с инфекция...

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #258 -: Май 12, 2010, 11:16:33 am »
Ами не знам, д-р Шефкедова не е запозната подробно с моя случай, но като казах, че имам един аборт, попита ме правили ли са ми кюртаж, и най-вероятно това е причината.

Няма смисъл да се ровя наистина, с д-р Стаменов ще обсъдим положението и вариантите.

Само се чудя, при напълно запушени тръби прави ли се опит да се отпушват, доколкото съм чела няма смисъл от това, така ли е?

09.04.2009 г.
« Отговор #259 -: Май 12, 2010, 11:38:59 am »
Здравейте имам няколко въпрода?1.Има ли някоя от вас,която е с ендометриоза+вътрешна ендометриоза и как процедира доктора?
2. Някоя от вас слагала ли си е утрогестан преди биопсия?
Може да ми пишете и на лични.Благодаря предварително!
3. Как се казва геника в клиниката и къде другаде работи,защото в клиниката идва само в понеделник?
« Последна редакция: Май 12, 2010, 13:00:56 pm от toni_21_I »

Огромно благодаря на доктор Стаменов!