0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ РЕДУКЦИЯ
« -: Април 20, 2010, 09:32:21 am »
Здравейте момичета, пиша ви със свито сърце пълно с болка. Вчера на прегледа се установи, че в мен тупкат три сърчица. От много време се опитваме да имаме детенце и най-накрая когато това щастие ни се усмихна и на нас се изправихме пред друг проблем. Не знам колко от вас са преживяли редукцията като процедура и колко след това са имали успешна бременност след нея. С мъжа ми бяхме обсъдили вариянтите за броя деца още преди самото инвитро и преценихме че най-много близначета бихме могли да гледаме и да им осигурим нормален житейски статус. И условията в къщи, в блока и така нататък всички битови, пък и финансиви неща не ни позволяват да гледаме повече от 2 бебета. За това и върнахме 2 бластоцита. Но съдбата изглежда си има други планове за нас и едното се раздели на 2 и сега са еднояйчни близнаци + още един близнак. Сега съм в осма седмица и лекарката ни каза че до 10-11 седмица е възможно организма сам да редуцира едното, но да не разчитаме много на това. Снощи с мъжа ми пак обсъдихме вариантите, но той е категоричен че 3 не можем да гледаме. Толкова ме е страх, че след една такава процедура може да загубим и трите ембриончета. Лекарите са категорични че не мога да износя 3 бебета,защото имам проблеми с гръбнака. Според тях трябва да се редуцират еднояйчните близнаци, за да има по-голям шанс другото да оцелее и да се развие по-добре. То е доста по-едро от тях.
И сега съм със свито сърце пълно с толкова много болка. Как човек може да се справи с това да желае детенце толкова силно и когато това щастие му се усмихне да се налага да взема такова трудно решение. Сега единствената ми надежда е да чакам още две седмици със свито сърце да видим дали организма сам ще редуцира едното.
Моля ви ако има някой преминал през тази процедура да сподели опита си. :balk_144:
Re: Помощ РЕДУКЦИЯ
« Отговор #1 -: Април 20, 2010, 10:02:38 am »
При теб се е получило като при Lisko.
Незнам какво да те посъветвам. И аз бих била объркана, ако трябваше да избирам в това положение.
Трудно е да се вземе такова решение и то в такъв момент.
Нека и другите момичета се включат, те имат повече опит.
Но каквото и да решите ти желая успех до края и щастлив финал.
 :bighug:
« Отговор #2 -: Април 20, 2010, 10:51:43 am »
Много трудно решение трябва да вземеш. По времето когато ми беше пункцията бях с още едно момиче , за което беше 2-ри опит инвитро.Първият и опит е бил успешен , но както при теб с 3 ембриочета и прави редукция и още в същия ден губи останалите и милата много съжаляваше.Така че моя съвет обмисли много добре решението си. Но каквото и да решиш много късмет ти желая.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #3 -: Април 20, 2010, 11:21:24 am »
 Наистина много трудно решение :( Казваш, че имаш проблеми с гръбнака .. а ако има начин да прекараш бременността си легнала (колкото и да е трудно това) ? Би ли споделила дали на ръст и килограми си дребничка или по-скоро едра, защото това мисля че също има значение за износването на многоплодна бременност. При кой лекар ще бъде редукцията ?
 Успех в решението и дано то да бъде най-правилното за твоето семейство !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #4 -: Април 20, 2010, 18:48:41 pm »
*
« Отговор #5 -: Април 20, 2010, 19:12:59 pm »
Здравей Рени5рова,дано да те успокоя поне малко със история на моя позната. Аз все още не съм стигнала до процедура Ин Витро , но това което пиша е действителен случай и в момента се случва в една от клиниките по Ин Витро извън София.Доктора при трансфер връща 5 ембриона / момичето не е по фонда/.От тях се захващат 4 и се налага редукция до 12 седмица , извършена е и е отстранен един , като са очаквали че още един е напът да отпадне. Да ама не , сега момичето е в 6-7 лунарен месец и със 3 ембриона , като всички са о.к и чакаме тризнаци. Дай Боже да се родят здравички!Момичето си почива повечко и брои седмиците които отминват. От мен успех и дано всичко е О.К. при теб!Прегръдки :bighug:
« Отговор #6 -: Април 20, 2010, 19:20:19 pm »
Аз съм правила успешна редукция. да, решението бе трудно, но го взехме.
Ако те интересува нещо по-конкретно, питай. :)
Моя позната също е правила и си роди живи и здрави близначета.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #7 -: Април 21, 2010, 10:48:33 am »
Благодаря ви за подкрепата момичета. Ние решението сле го взели, ще правим редукция, просто се измъчвам че толкова време искаме детенце а сега трябва да махам. А редукцията ще правим в клиника Щерев при д-р Тимева. Относно професионализма и съм спокойна, дано само да имам и късмет да не се развие инфекция.
crow аз съм вискока 170 и тежа 60 кг.
Много се обнадеждавам като виждам че има момичета които са правили редукция и сега си имат здрави дечица. Благодаря ви.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #8 -: Април 21, 2010, 10:54:03 am »
Рени, потърси и второ и трето лекарско мнение, ако трябва. Бъди силна и дано нещата да се развият по най-добрия начин!  :bighug:
« Последна редакция: Април 21, 2010, 10:55:55 am от wild cat »
« Отговор #9 -: Април 21, 2010, 21:20:10 pm »
Здравй renis5rova като чета какво ти се е случило знам как се чувстваш и на мен ми се наложи да вземам такова ТРУДНО решение,каквото и да ти кажа Вие вече сте решили.Въпроси има много и на тях никога няма отговори.Сега се питаш дали ще сгрешиш или не,няма да намериш отговор просто не отлагай а го направи,колкото по рано толкова по добре.Аз направих моята редукция късно в 12 сед и 3 дни заради кървене и по медицински причини,тя беше успешна при др Тимева и др Александров.Но бременноста не я докарах до края,сега се готвя за втори опит.
Пожелавам ти МНОГО късмет и дано всичко мине добре :bighug:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #10 -: Април 21, 2010, 21:39:40 pm »
Всяка от изброените вероятности крие рискове. Наистина помислете добре преди да предприемете нещо. Тризнаците се вадят в по-малки седмици, така че тежестта с тризнаци в 32 седмица би била като тежестта с близнаци в 36-8.
Успех!
« Последна редакция: Април 21, 2010, 21:41:25 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #11 -: Април 22, 2010, 12:52:27 pm »
Така или иначе сами ще се наложи да вземете решение, изборът ще е ваш.

Ако беше мой, не бих направила редукция. Както и не бих разсъждавала в посока, за битови и финансови проблеми, защото живота с нищо от изброените не може да се съпостави.

Пред труден избор сте поставени, изпращам подкрапата си за мъдрост. 

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #12 -: Април 22, 2010, 13:22:24 pm »

Ако беше мой, не бих направила редукция. Както и не бих разсъждавала в посока, за битови и финансови проблеми, защото живота с нищо от изброените не може да се съпостави.

Пред труден избор сте поставени, изпращам подкрапата си за мъдрост. 
:good_post:

[/url]
« Отговор #13 -: Април 22, 2010, 14:24:50 pm »
Изцяло подкрепям deep !
Въпреки това искрено се надявам всичко да е наред ,щом вече си взела това решение.Успех ,миличка и пиши как е минало всичко!
« Отговор #14 -: Април 22, 2010, 15:29:38 pm »
След първия ми опит ИКСИ забременях с тризнаци. Доверих се на лекаря си и направихме редукция в 8 г.с. - бях с тежка хиперстимулация, повръщане, изтощен организъм. Едното близначе се саморедуцира в 10 г.с. и останах с едноплодна бременност, която за жалост приключи в 17 г.с. след вътрематочна инфекция и изтекли води. Не получих категоричен отговор дали редукцията е подтикнала този развой на нещата, но все пак и тя е имала пръст. Заедно с мен редукция правиха още 4-5 момичета, някои дори с по 4 захванати ембриона. Техните бременности бяха с успешен край. Има риск разбира се, но риск има и в триплодната бременност, особено когато две от бебчетата са еднояйчни. Не се наемам да ви дам съвет, просто споделям моята история. Помислете добре. Височината и килограмите не са чак толкова важни колкото структурата - аз бях с твоите габарити, износих близнаци по 2800 гр. до 38 г.с., но бях с корем планина. Една жена, с която бременяхме заедно, износи тризнаци с общо тегло 6 кг до 36 г.с., беше с доста по-малък корем - явно просто е била с по-широк таз от мен. Не знам дали бих успяла да сместя 3 бебета и да ги родя в добър гестационен срок...
  09.11.2007
« Отговор #15 -: Април 22, 2010, 15:48:33 pm »
Рени,
отговарям ти в темата.
Правих я в 11-12 г.с. при д-р Мазнейкова. Когато е в тези седмици вече, се прави отвън през коремната стена. С местна упойка беше. Самата манипулация отне около 2 мин.
Въпросния ден лежах в болницата под наблюдение. Бях на Папаверин, Но шпа и ... честно, не помня какво друго ми даваха. На следващия ден, след визитацията ме изписаха. После точно една седмица пазих леглото, тъй като съществуваше риск от аборт. Но всичко мина успешно.

Успех, Рени!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #16 -: Април 22, 2010, 16:25:14 pm »
Успех Рени,ужасно е това пред което си изправена,яд ме е на мъжа ти че е толкова категоричен,ноо се хващам за думите и на лекарите който казваш че са категорични че неможеш да износиш три бебче,ама защо не оставите поне близначетата  :(
« Последна редакция: Април 22, 2010, 17:34:34 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #17 -: Април 22, 2010, 16:28:46 pm »
Цитат
ама защо не оставите поне близначетата

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #18 -: Април 22, 2010, 18:59:32 pm »
Рени, пред труден избор си поставена. Но, явно вече решението си го взела. Килограмите и височината са ти перфектни. Не знам на каква възраст си, но вероятно си и млада. На твое място - не бих правила редукция. Да, но не съм на твое място! Съгласна съм с мнението на deep! Знам повече случаи на загуба на поне едно от бебчетата след направена редукция, от колкото успешни раждания. Примерът на Лиско е пред очите ми всеки ден! Желая ти успех, каквото и да решите!

« Отговор #19 -: Април 22, 2010, 20:34:53 pm »
Ами съветват ни, че еднояйчните близнаци имат по-малък шанс да оцелеят след такава манипулация, защото са значително по-дребнички от това което се развива самичко.  Д-р Тимева ми каза, че след като ми мине и следващият преглед на 3 май и ако още са си трички, на 5 май имали съвет в клиниката и щяла да се посъветва и с другите лекари кой ембрион е най – безопасно  да се редуцира в моя случай.
На всичкото отгоре и те са разположени много кофти един след друг, първо е това което е самичко и зад него са се настанили еднояйчните близначета.
А относо коментара на deep, съм съгласна че живота е най-важен, но не може да не се съобразяваш и с другите критерии около теб. Според мен не може да не мислиш и за тях, защото все пак всеки един родител би желал най-доброто за децата си, а при положение че нямяш такава възможност да им го осигуриш аз лично бих се чувствлала по-зле. Поне нашата цел не е да имаме колкото се може повече деца, а на базата на нашите възможности да успеем да осигурим добър живот на децата ни. А за битовите няма как да не мисля, живея в блок на четръртия етаж и асансьора е само от тези малките, няма втори по-голям.  И се чудих как мога да извеждам децата ако са три. Не мога да оставя някое на етажа докато аз сваля другите.  Количка за тризнаци със сигурност няма как да ползваме няма никакво пространство дори и по стълбите да ги свалям.  И по този начин според мен обричам децата си да страдат точно от тези битови негативизми които ни заливат в българия. Може би ако живеех в къща, ако можех да осигуря на децата си отделни стаи когато пораснат никога не бих се замислила даже да предприема такава крачка, но за съжаление в този момент това също взима отношение за решението ни. И това е един съвсем малък пример който давам. Не казвам че е невъзможно, но аз не искам да чакам всеки ден благоразположението на някой  съсед  да ми помогне за да изведа  децата си на вън на разходка, защото няма да мога да ги сваля всички заедно на един път. Така, че според мен и това е важно и е от значение когато взимаш едно такова решение. Повярвай ми ако имах повече възможности никога не бих го направила.