Ами съветват ни, че еднояйчните близнаци имат по-малък шанс да оцелеят след такава манипулация, защото са значително по-дребнички от това което се развива самичко. Д-р Тимева ми каза, че след като ми мине и следващият преглед на 3 май и ако още са си трички, на 5 май имали съвет в клиниката и щяла да се посъветва и с другите лекари кой ембрион е най – безопасно да се редуцира в моя случай.
На всичкото отгоре и те са разположени много кофти един след друг, първо е това което е самичко и зад него са се настанили еднояйчните близначета.
А относо коментара на deep, съм съгласна че живота е най-важен, но не може да не се съобразяваш и с другите критерии около теб. Според мен не може да не мислиш и за тях, защото все пак всеки един родител би желал най-доброто за децата си, а при положение че нямяш такава възможност да им го осигуриш аз лично бих се чувствлала по-зле. Поне нашата цел не е да имаме колкото се може повече деца, а на базата на нашите възможности да успеем да осигурим добър живот на децата ни. А за битовите няма как да не мисля, живея в блок на четръртия етаж и асансьора е само от тези малките, няма втори по-голям. И се чудих как мога да извеждам децата ако са три. Не мога да оставя някое на етажа докато аз сваля другите. Количка за тризнаци със сигурност няма как да ползваме няма никакво пространство дори и по стълбите да ги свалям. И по този начин според мен обричам децата си да страдат точно от тези битови негативизми които ни заливат в българия. Може би ако живеех в къща, ако можех да осигуря на децата си отделни стаи когато пораснат никога не бих се замислила даже да предприема такава крачка, но за съжаление в този момент това също взима отношение за решението ни. И това е един съвсем малък пример който давам. Не казвам че е невъзможно, но аз не искам да чакам всеки ден благоразположението на някой съсед да ми помогне за да изведа децата си на вън на разходка, защото няма да мога да ги сваля всички заедно на един път. Така, че според мен и това е важно и е от значение когато взимаш едно такова решение. Повярвай ми ако имах повече възможности никога не бих го направила.