0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Избор на електроуреди за дома
« Отговор #40 -: Август 25, 2010, 09:50:51 am »
Искам да ви покажа моята скромна кухничка от времето преди да се нанеса и когато всичко беше ново. За почистване и т.н. ми е супер лесно. Но всеки сам избира какво му харесва и как му е удобно :).
« Отговор #41 -: Август 28, 2010, 18:29:43 pm »
Мише, много ти благодаря! :D
А, ако изтрия снимката от ФБ, тази тук също ще се изтрие, нали? :?

Това за посоката на котлоните си беше моя идея. 4 не са ми нужни, тъй като не мога да готвя на 4 едновременно. Ако някой може, ще му кажа "Евала!"
А ако бяха перпендикулярно, трудно щях да готвя на вътрешния (задния) котлон.

Меме,
да ще стои една кафемашина, а тостера ще го прибираме в шкафа, когато не го ползваме. Ние рядко ядем хляб. Аз ям "Вита", че и щерката покрай мен и тя такъв яде.
Гърбът отзад е от плоскостта, от която е и кухненския плот и самия той стои като на пръски. Надявам се, да не създава проблеми. След време ще ви кажа. За мивката ми е ясно, че ще ми е проблемна и ще трябва често да я почиствам, :( но това е положението.
За малката работна площ - ами свикнала съм с това.

Тони, много си ви е хубава кухничката. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #42 -: Август 29, 2010, 01:23:33 am »
Кокиче идея нямам дали ще се изтрие  8)

Меме безопасността е важна, а на една жена все и е тясно!
Шегата на страна аз готвя на външня газов,
защото е с по-голямата площ и съм все нащрек.
Митака не пипа толкова, но Калина е така любопитна,
не искам и да си помисля за инциденти!
Ставам и готвя в ранни зори докато спят и те така!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #43 -: Август 29, 2010, 08:18:05 am »
Мише, има специални предпазители спецуално срещу любопитни детски ръчички.  :)
На мен ми е много по-удобно да са вертикално на плота, отваря ми повече работна площ. А място си трябва. Ние така забравихме за МВ фурна и сега стои в килера докато й измислим място. Вече две години почти. :lol: А и почти винаги готвя заедно с Александра, тя обожава да гледа и да ми подава продуктите. Нямаме инциденти досега, въпреки че нямаме предпазител.
*
« Отговор #44 -: Август 29, 2010, 09:45:21 am »
За безопасността тепърва ще мислим :) Относно удобството при готвене, и при мен и при още 3 приятелки котлоните са перпендикулярно, не е проблем, всяка от нас предпочете да си осигури още работно място на плота. Като готвя 2 неща едновременно, това с което се манипулира повече е на предния котлон. Всеки сам си решава на кое да заложи. Майсторите май изрязаха плота на място, така че може при почти готова кухня, човек да си отиграе пространството и да види какво би спечелил или загубил при различните варианти.
*
« Отговор #45 -: Август 29, 2010, 11:22:08 am »
sia, има едни стойки за микровълнова. Просто трябва да намерите свободно място на някоя от стените, ако нямаш място на плота, или да я поставите непосредствено под някое от горните шкафчета. Ето така например.
*
« Отговор #46 -: Август 29, 2010, 12:19:13 pm »
Ние сложихме комбинирана фурна с микровълнова на Самсунг, хем се спести място, хем чистя един уред по-малко. Фурната е с малко по-малък обем (по-ниска е) от стандартните и това освободи повече място отдолу за тенджери и тигани, по-бързо загрява и изпича съответно. Единственият недостатък е, че микровълновата не може да се ползва ако преди това е работила фурната и е топла. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025941
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #47 -: Август 29, 2010, 22:31:13 pm »
Привет и от мен! :DКокиче ние обзавеждахме кухнята 2003 за тогава цените на електроуредите бяха високи-решихме да вземем хубава фурна и котлон-спряхме се на Nardi Faber-те са италиански и си беше цифра за тогава :)фурната ми е на нивото на ръцете така ,че да не се налага да се навеждам :lol:а котлоните са два керамични по-малък и по-голям-засега са ни достатъчни. :)Преди една година си взех миялна -AEG Elektrolux_от най-големите-за вграждане,досега съм доволна -успявам да я напълня за 3 дни и я пускам.
*
« Отговор #48 -: Август 30, 2010, 09:14:19 am »
sia, има едни стойки за микровълнова. Просто трябва да намерите свободно място на някоя от стените, ако нямаш място на плота, или да я поставите непосредствено под някое от горните шкафчета. Ето така например.

Да, да, знам ги. Обаче не мога да я сложа под горните шкафове, че имаме вградено осветление и ще го закрия. Има едно единствено място подходящо. Обаче, нали забравихме за нея, та там няма наблизо контакт. Така че тепърва предстои и това да направим и то така, че да не загрозява. Но както се оказва винаги, няма по- постоянни неща от временните. :lol: До тогава ще притоплям в килера. :wink:
« Отговор #49 -: Август 30, 2010, 09:54:55 am »
sia, моята микровълнова е върху хладилника. Ако искаш довечера ще ти ги снимам да погледнеш.
*
« Отговор #50 -: Август 30, 2010, 09:59:45 am »
Моят хладилник е 2 метра и над него има шкаф до тавана. :)
« Отговор #51 -: Август 30, 2010, 10:46:55 am »
И моята микровълнова ще е на такива стойки, както Елфи е показала. :) Ще бъде точно под горните шкафове.
Съответно и микрото ще бъде в черно. :wink:

Меме,
много ми хареса фурната ти. :) Малко скъпа ми се вижда. Може би, ако някой път правя кухня отново, ще избера от този тип.
Аз имам подобна микровълнова, комбинирана с нормална фурна, но не е за вграждане, 37литра е. Ползвана е точно 2 месеца, преди да се изнеса от Варна. От тогава стои покрита с чаршафи в килера. Много ми се иска да я продам сега.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #52 -: Август 30, 2010, 11:29:40 am »
Ха, добре, че заговорихте за МВ, чеее... и мойта щеше да остане забравена на свекин дом  :lol: :lol: :lol: Же, мерси за инфото за стойката, ще гледам да видя къде ще я позиционирам :)

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #53 -: Август 30, 2010, 11:35:32 am »
Sia,  я снимай кухнята , ние ще намерим място на микровелето ;)
*
« Отговор #54 -: Август 30, 2010, 12:57:00 pm »
По повод евтините и скъпите микровълнови. Аз нали съм номад, та навсякъде съм оставила по една. Имам и по-евтина, и от по-скъпите. И двата вида си работят перфектно. В крайна сметка, въпреки че имат и други фунции, май ги ползваме основно за претопляне. За мен е важен обемът и наличието на грил (обичам сандвичи  :D).