0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

kista
« -: Май 18, 2006, 20:21:36 pm »
миналия месец се следих за евентуална инсеминация.За съжаление задържах фоликула. Днес е седмия ми ден от цикъла.Отивам на преглед и ... беда...кистата си стои.Момичета ,мислите ли че е възможно да се изчисти при следващия цикул.Док ме прати направо на операционната маса  :cry:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
kista
« Отговор #1 -: Май 18, 2006, 20:28:23 pm »
Някои лекари пробват първо с противозачатъчни, ако не се повлияе - тогава операция, а може - и с пункция да се пробва преди да се премине към лапароскопия. Но това естествено зависи от вида на кистата и размерите и. Може би в резултат на такива фактори, лекарят ти те е насочил към операция направо.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
kista
« Отговор #2 -: Май 19, 2006, 12:39:48 pm »
Момичета, днес бях при д-р Владимиров, имам киста в десния яйцник, 5 см. Разгледайте графиката ми, вече беше писано че спадове и покачвания на БТ са сигнал за образуване на киста, което при мен се доказва ясно; може да е от полза, ако при вас се появи подобен проблем: закъснение на менструацията, слаба болка ниско /при мен в дясно/, усилваща се при свиване в таза /ходене, сядане и т.н./. Кистата може да се дължи на възпалителен процес или хормонален дисбаланс в самия ячник, като второто е по-малко вероятно При мен в същия цикъл имаше изследвани хормони – всички в норма при съотношение на ЛХ и ФСХ /или обратно?:)/ приблизително равно на 1,2. Предишния месец цикълът ми беше изряден, овулаторен, 28 дни с достатъчна дебелина на маточната лигавица. Уви, сега положението е такова. Започнах лечение с Марвилон, 10 дни по 2 таблетки, почивка 7 дни и после още два блистера 2 пъти по едно. За малко отървах ножа, киста над 5 см. се оперира, според доктора.
Това е от мен, мили приятелки, грижете се за себе си, моного зависи от нас!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
kista
« Отговор #3 -: Май 19, 2006, 12:48:51 pm »
Няма ли да изчакаш цикъла си преди да започнеш лечение?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
kista
« Отговор #4 -: Май 19, 2006, 12:56:25 pm »
Не, изрично ми беше наблегнато на факта, лечението да започне от днес.   Цикълът ми се бави вече 10 дни :cry: Мисилте ли, че е допусната грешка и е нужно да се изчака менструация??

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
kista
« Отговор #5 -: Май 19, 2006, 13:10:40 pm »
Д-р Владимиров е изключително компетентен. Най-добре е да му се довериш. Не бях погледнала, че закъснението е толкова голямо. Аз също имах голяма киста, която се изчисти на втори ден от цикъла, но не съм имала закъснение...

kista
« Отговор #6 -: Май 19, 2006, 13:17:46 pm »
Благодаря Ултра!
Учуди ме въпросът ти, тъй като закъснението явно се дължи на кистата. Добре е че мога да спеделя, защото това при мен се случва абсолютно за пръв път, нямам никакъв опит с подобни проблеми. Уви, за всичко има първи път. Само да е здраве!
Ултра, тогава ти вземаше ли противозачатъчни след пукането?

*
kista
« Отговор #7 -: Май 19, 2006, 13:24:21 pm »
Аз навремето имах киста(по-голяма),която успя да се спука сама,без операция и без противозачатъчни.
kista
« Отговор #8 -: Май 19, 2006, 13:29:37 pm »
Ле, това в рамките на нормалния цикъл ли стана или след закъснение?

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
kista
« Отговор #9 -: Май 19, 2006, 13:32:42 pm »
Не, не съм взимала противозачатъчни. Реших да дам шанс на организма си сам да се справи. Не виждам необходимост от прием на противозачатъчни след като кистата вече я няма. Като превантивна мярка срещу появата на други кисти ми се струва излишно, но аз съм била 13 години на противозачатъчни за регулиране на цикъла и съм си настроена скептично по принцип към тях. Нека се включат момичета, преминали през такъв тип лечение.

*
kista
« Отговор #10 -: Май 19, 2006, 13:48:53 pm »
Цитат на: minikky
Ле, това в рамките на нормалния цикъл ли стана или след закъснение?

Ами да-в рамките на цикъла беше и док ми каза да правя възможно повече упражнения и секс(макар че от това ужасно ме болеше) и,ако не се спука,тогава ще решаваме какво да правим.Но тя се спука,но при всеки е различно,въпроса е да се вземе най-првилното решение.
kista
« Отговор #11 -: Май 19, 2006, 13:53:03 pm »
Аз имам доверие на лекаря, сама стигам до заключение, че друго не бих могла да предприема, че това е разумно решение, макар че винаги съм мислела, че никога не бих приемала противозачатъчни, не ги смятам за безвредни, но това е друга тема.
Само забравих да питам, ако преди тези десет дни на първи прием преди почивката получа менструация, трябва или не трябва да продължавам до десетия ден?? Помагайте моля!

*
kista
« Отговор #12 -: Май 19, 2006, 14:42:39 pm »
Преди много години (13  :oops: ) имах киста на единия яйчник, която установи д-р Божидар Славчев.

Отидох при него, защото е семеен приятел, аз имах 17 дневно закъснение и понеже тогава хабер нямах за бебе, бях умряла от страх. Тогава много добре помня, че той ми каза, че е напълно възможно кистата да се спука сама и без противозачатъчни и слава богу така и стана.
Но в противен случай щях да пия цилест.
В очакване ....
kista
« Отговор #13 -: Май 19, 2006, 14:59:20 pm »
Да, възможно е разбира се.
Ами ако не се спука?? За мен липсата на менструация е крайно несвойствена, точно този път си я искам.
 :cry:
Имам огризения по отношение на противозачатъчното /Марвилон, Цилест според Владимиров - все тая/, но аз съм от този тип хора които не обичат да чакат безучастно, пих първата таблетка 5 мин. след като напуснах кабинета. Надявам се все пак ако не помогне, поне да не навреди  :roll:, то с кое ли лекарство не е така  :evil:
Фуси, в крайна сметка колко дълго беше закъснението при теб, преди да се спука кистата, спомняш ли си?

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
kista
« Отговор #14 -: Май 19, 2006, 15:41:37 pm »
Аз също имах киста 5см. Откриха ми я '96г. И след като не се махна с противозачатъчни постъпих в болница, за оперативно отстраняване.
Оказа се, че е било зрял тератом (какво е това незнам, обясниха ми, че е доброкачествен тумор). Махнаха ми и целия яйчник, според доктора не е можел да се спаси. Рязаха ме през корема и въобще беше голяма гадост. Ако можех да се върна назад щях да опитам всичко преди да легна под ножа и нямаше да го направя точно в тази болница - става въпрос за раковата болница в Дървеница. Но тогава бях на 19г. и не мислех така.
Ама явно, че човек не може да избяга от съдбата си...
kista
« Отговор #15 -: Май 19, 2006, 15:48:04 pm »
Много ободрително звучиш Миси :evil: !
Шегувам се, това си е важно инфо, добре е че се включваш :) Владимиров обясни, че ако трябва да се маха, ще е с лапароскопия, а яйчника си ми трябва, мой си е, таковата, искам си го и занапред  :lol:
А на теб здравия яйчник добре ли ти функционира?

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
kista
« Отговор #16 -: Май 19, 2006, 18:30:41 pm »
Извинявай Миники, ако съм те притеснила с мнението си, не съм искала.
Сега кистите вече се махат доста по-безболезнено с лапароскопия наистина и едва ли може да се случи такова нещо като при мен. Освен това доктора ти е добър специалист и си знае работата, а това е доста важно.
Просто при мен така се случи тогава, че отидох да ме оперират в неподходящата болница, при неподходящият лекар - огромна грешка.
Никой не ми каза, че са ми махнали яйчника - разбрах близо шест месеца след това при профилактичен преглед, загубиха ми всички документи, епикриза и т.н.
Здравия ми яйчник функционира добре, защото сега съм вкъщи - болнични след извънматочна бременност, но явно, че тръбата към него не е добре проходима.
А при теб вичко ще е наред, аз съм имала такива кисти на здравия (всъщност единствен) яйчник, които се пукаха след мензис или прием на противозачатъчни.
Извънявай пак ако съм прозвучала песимистично. Всичко ще бъде наред, не се притеснявай. :wink:
kista
« Отговор #17 -: Май 19, 2006, 18:41:34 pm »
Не Миси  :balk_21:  :balk_21: не си ме притеснила, щях да съм уплашена, ако не знаех нищо. Благодерение на този форум още преди лекарят да открие кистата подозирах за съществуването й, така че засега притеснения нямам. Благодаря ти много за вниманието и добрата дума, сигурна съм, че при теб сега всичко си е наред и ще постигнеш онова, което искаш. Прегръщам те!   :bighug:  :bighug:

*
kista
« Отговор #18 -: Май 23, 2006, 12:01:46 pm »
Момичета,
понеже няма смисъл да откривам нова тема, и аз да пиша по този въпрос. Откриха ми киста, март месец след 10 дин закъснение, беше 27мм. Вчера ходих на преглед и за жалост още си е там и вече е 46мм, докторката ме прати при доктор Начев в Майчин Дом за консултация и вече ако той прецени за лапароскопия. Истината е, че се почувствах ужасно и не знам даже какво да Ви питам... :(
kista
« Отговор #19 -: Май 23, 2006, 12:28:11 pm »
Ланче, къде с твоите 27 мм, момиче   :roll:  :P
Моята е цели 5 см и си свиркам засега  :wink:
Шегата на страна, ти пи ли нещо за спукване, противозачатъчни...?? В информация от чужди сайтове четох че киста може да престои преди да се спука и до три месеца без лечение :roll:  :?:  Странно ми е много че при теб се говори за лапароскопия??? Всъщност  :oops:  :( в тази тема съм новак.