0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: kista
« Отговор #360 -: Юли 08, 2006, 11:25:34 am »
Какво става девоики нещо се покрихте  :D какви са резултатите? Има ли изобщо резултати? Аз в понеделник ще ходя да пускам прогестерон ей така информативно да го видя в какви ст-ти е на 7ми ден( в случая ще е на 8ми ама все тая) и май няма да се сдържа и ще ида на гинка.Макар, че искам чак след като ми доиде тогава. Най-вероятно ще се отчета тука с нова киста. Но поне този месец не задържах след м-то.

Нахоо, с теб сме от една кръвна група душатааа, и аз като тебе пускам хоромни на своя глава и ходя на гинеколог всяка седмица. Последният път, т.е. вчера, моят "гинк" ме "изгони" да си гледам живота, да се радвам на лятото и да не си измислям болести, защото ако всеки ходеше през ден на лекар и на лабораторни изследвания, последните ще са задръстени с пациенти и ще стават супер много грешки. Прав е човекът! Ама пусто сърце юнашко не трае, напъва го изследвания да прави и УЗИ-та разни:D :D :D

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #361 -: Юли 08, 2006, 11:28:31 am »
Лилитче, с теб пък само се преоткриваме ту в мъжките, ту в женски теми :( Добре си дошла тук, ако и да не е от добро. Но сме оптимисти, нали, всичко ще е супер, скоро!!! :balk_21:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #362 -: Юли 08, 2006, 11:37:20 am »
Добре заварили,момичета!Весела компанийка сте.Ами аз комай съм за всимки подфоруми вече.Докато чаках мъжлето да се оправи, аз започнах да давам фира! Ама вече край- до тук съм с депресията, защото май от нея си докарах проблемите.Решила съм да го ударя на живот!То един живот- от едно магаре,на...друго. :DМного целувки и от мен!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
« Отговор #363 -: Юли 08, 2006, 11:40:18 am »
Хихи, като казваш за всички форуми....и аз така. И най вече за Дългоочакваната бременност, нали :D

*
« Отговор #364 -: Юли 08, 2006, 11:47:40 am »
Да, бе, най-вече! :sperm2: :babbycarrage: :D
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #365 -: Юли 08, 2006, 12:22:23 pm »
Лилит на моите какво ли не е правено веднъж са забелвани втори път са дупчени файда никаква. От 5месеца съм с ануволаторни цикли което ме плаши вече. Миники душата аз не съм пускала до сега ( да си се неначудя на акъла защо чаках толкова години) хормони. И за това искам вече да видя какво става. Аз освен на първата ми операция друг случай за 3 години нямам регистрирана овулация( е не съм се следила всеки месец разбира се за тея три години 8) на узи все пак) , но да викажа и тея 5 месеца ми стигат в които се следя и нямам ову. Тъпа работа искам поне веднъж да се спука тъппотията....то на човек да му писне вече от тея щуротии.... кофтито е че не мога да се отпусна дет викаш да се насладя на лятото е......си лятото :lol: Абе наслаждаваме му се с моя  8) ама резултат няма
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #366 -: Юли 08, 2006, 23:43:12 pm »
Нахита,

много правилно си решила да пуснеш хормони, но защо пък точно прогестерон избра, той нали се излседва след овулация (7 дни след доказана ову), няма какво да си даваш парите за прогестерон, защото, ако си нямала овулация наистина, няма начин да е хубав резултата ти. Моят съвет е да изследваш другите полови хормони, според правилата и да видиш защо нямаш овулация. А твоят доктор не ти ли обясни защо според него овулация не настъпва. А пробвала ли си да правиш стимулация с някакъв медикамент за предизвикване на ову, Клостил, например, таймиране на овулацията с УЗИ. Ако само това е проблема, възможно е една мъничка крачка да те дели от успеха:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #367 -: Юли 09, 2006, 11:56:21 am »
Аз предполагам, че Наха ще пуска прогестерон на 7 ден след деня, в който би трябвало да има ову? Но , ако не се е пукнал фоликула, а лутенизира, просто няма смисъл да си дава парите. Защото аз имам същия проблем, тестът ми за ову е винаги положителен, БТ се повишава, но фоликулът често не се пука, а лутенизира.И в резултат прогестеронът  и естрадиолът са в норма, а всъщност ову няма.И което е странно, и останалите хормони , които се пускат на 3-5 ден от цикъла, също са в норма.Само съотношението ЛХ/ФСХ е неправилно- ФСХ е доста по-голям от ЛХ. Затова и аз мисля, че първо тях трябва да си пусне на 3 ден от началото на цикъла. А по-късно- Естрадиол и ЛХ, но да пита точно в кои дни около ову се правят.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #368 -: Юли 09, 2006, 21:33:27 pm »
[quote author=rally_g link=topic=4376.msg100863#msg100863 date=1152391392
 А твоят доктор не ти ли обясни защо според него овулация не настъпва. А пробвала ли си да правиш стимулация с някакъв медикамент за предизвикване на ову, Клостил, например, таймиране на овулацията с УЗИ. Ако само това е проблема, възможно е една мъничка крачка да те дели от успеха:)
Цитат

Рали мила по това което чета Наха си има фолекули...просто те не се пукат!!!!!
Поне аз разбрах така.Мисля че няма нужда от стимулация...... .
По скоро може би Прегнил.10000...но едва ли не са го пробвали.

Наха защо до сега не си си пуснала хормоните????това е едно от първите изследвания..........твоя лекар трябваше до сега да ти ги назначи!.... мила пусни си LH,FSH,PRL,E2,TEST,TSH!!!!!!( може и  TAT , MAT)
Пушиш ли???Цунки!!!! :balk_21:
« Последна редакция: Юли 09, 2006, 21:40:54 pm от adi »
*

naha

• 1474
« Отговор #369 -: Юли 10, 2006, 10:28:38 am »
Оххх хора какво да ви кажа аз в момента не контактувам с никои добър лекар по стерилитет ( просто вече нямам нужда от Филипов и мисля на есен да се обърна към Владимиров)..... днес си пуснах прогестерон,а не можах да пусна всичките защото изпуснах срока другия месец ще го направя... А на въпроса защо не съм си пуснала до сега хормони.... ами и аз не знам трябваше още преди години, но явно така е трябвало да е ( може би е трябвало да изживея стреса да стана по сдържана на емоционално равнище и чак тогава да погледна в очите проблема) Ади мила правилно си разбрала аз си правя фуликоли всеки месец по няколко винаги имам доминантен точно там където ми е тръбата, но за жалост не се пукат.Пробвали сме и с прегнил 10 000, но не се спука ( причините може да са няколко ) Тоз месец исках да си видя естрадиола и да бия 15 000 но за жалост беше късно :(. Момичета аз ако продължавам с тея ануволаторни цикли мисля, че инвитрото не ми мърда  :( :( :( след известно време. ( може и да греша, но вече наистина се плаша) Прогестерона искам да го видя как е може и да се е спукал тоя месец фуликола ( блаженни са вярващите  8)) не ми е за 20-то лева дано да е наред. С вас какво става. Ади мила какво стана с инсето???
*
« Отговор #370 -: Юли 10, 2006, 10:55:32 am »
naha, май и аз ще се окажа в същата група ,мила! Сега си стискам палци за този месец - дано да се е спукал!
Lilit, моля те, напиши си съотношението ЛХ/ФСХ, защото и аз си правих този месец хормони и при мен явно редовно лутенизират фоликули...и да видя, да знам какво да очаквам в четвъртък да ми каже док. По ми е леко когато съм подготвена...
*
« Отговор #371 -: Юли 10, 2006, 11:17:08 am »
Наха, дано да се е спукал!Дано!Само искам да кажа, че прогестеронът ти може да е добър и без да се е спукал, защото лутенизиращият фоликул също произвежда прогестерон.Не съжалявай толкова, че не си пускала хормони. Не знам, може и да не съм права, но като че ли се предприема нещо, само когато проблемът е в пролактина и щитовидните. Не съм чула за някакво лечение, освен изброените в тази тема противозачатъчни, дуфастон, утрогестан- и това е.Прочетох по-горе, че кистите могат да са резултат от възпалителни процеси в яйчниците. На някого констатирали ли са възпаление на яйчника и да го лекуват с нещо- антибиотик или билки. На мъжа ми бяха открили бактери миналата година и ги трепахме с антибиотик. Моята микробиология е добре, но си мисля- проблемите ми започнаха миналата година.Дали не се е загнездила някоя бактерийка в яйчника ми  да създава проблеми?Дали е възможно?
Лан, резултатът ми е:
ЛХ-3,69/1.9-12.5/
ФСХ-8,92/2.5-10.2/
Естрадиол171/46-607/
Когато имам ову, съотношението е по-добро.
Казват ми, че е нормално, и Александров във Варна, и Попов от Шейново, но според мен не е нормално.Между другото, когато пия билки, става по- добре, но нали не са като хапчетата- варене, киснене, бързо ги занемарявам.
Целувки и успех, момичета!
*
« Отговор #372 -: Юли 10, 2006, 11:35:30 am »
Благодаря, Lilit, няма да се шашкам повече, моето съотношение е доста по-добро, много се надявам и твоето да се пооправи скоро (макар, че щом докторите казват, че е нормално и ти няма от какво да се притесняваш)! :bighug:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #373 -: Юли 10, 2006, 14:42:44 pm »
Прочетох по-горе, че кистите могат да са резултат от възпалителни процеси в яйчниците. На някого констатирали ли са възпаление на яйчника и да го лекуват с нещо- антибиотик или билки.

Аз мисля, че е напълно възможно възпаление на яйчника да е причина за задържане на фоликули. При това далеч не е задължително възпалението да е предизвикано от бактерии в МБ. При възпалителен процес в малкия таз също е много възможно. Аз задържам фоликули в десния си яйчник само, той въобще ми се струва прецакан изцяло, дясната ми тръба пропуска, но ми е нагъната, за разлика от другата, а МБ ми е отлична. Не съм имала хламидиална инфекция, нито някаква друга, затова докторите предполагат, че се дължи на някакви проблеми - възпалителни в малкия таз - апендецит, например. Струва ми се обаче, че ако причината за задържане/непукане на фоликули не е хормонална, то се дължи на някакво "повреждане" и в резултат дисфункция на яйчника, предизвикани от възпалителен процес.

« Последна редакция: Юли 10, 2006, 15:00:37 pm от rally_g »
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #374 -: Юли 10, 2006, 14:53:59 pm »
Пък на мен гинеколожка ми каза, че: "нама такова нещо като възпаление на яйчника, има на яйчниковата тръба"  8O.
« Отговор #375 -: Юли 10, 2006, 14:57:33 pm »
Момичета, на мен Вледимиров ми обясни, че има разлика между общ хормонален статус на организма и яйчников хормонален статус. Това че изследваните хормони са в норма, не означава че не съществува хормонален дисбаланс в самия яйчник. Ако съм рабзрала правилно обяснението, разбира се. Но кистите, според него, се образуват наистина на база възпалителни процеси. Хормоналните изменения са много по-рядко срещани.

*
« Отговор #376 -: Юли 10, 2006, 15:03:13 pm »
Рали, и аз вече стигам до извода, че моето непукане се дължи на инфекция в малкия таз. Преди 5 години имах хеликобактер, лекувахме го, но оттогава ми остана постоянна болка отдясно, която ту се увеличава, ту намалява.Мисля, че имам някакъв язвен колит на дебелото черво.Тогава ми откриваха ту ентерококи, ту Е-коли.И неспуканите фоликули са отдясно.Но в Б-с лекарите не искат да се задълбочават, а не мога постоянно да идвам в София и да обикалям из най-различни кабинети.Остава ми да чета, да питам и да се самолекувам - най вече с билки.Но ще се интересувам за някакъв ефикасен антибиотик, макар че ни ми се ще да си навличам гъбички.Мисля, че съм вече горе-долу наясно с първопричината, сега трябва да начертая стратегията :D.Май и диетка трябва да включа. :(Но трябва да оправя нещата!!!Благодаря!Успех на всички!!!
« Последна редакция: Юли 10, 2006, 15:18:05 pm от Lilit »
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #377 -: Юли 10, 2006, 15:27:56 pm »
Успех и от мен момичета - на всички в най-скоро време да видим :bfp1:
*

naha

• 1474
« Отговор #378 -: Юли 10, 2006, 15:51:01 pm »
Момичета ако може да се каже това че НЕ овулирам се дължи на луф синдром то точка 3 от програмата за лечение на стерилитет при жената а ЛУФ-синдром, доказан поне 3 цикъла с ултразвук и приложено принтер разчитане;т.
.е. аз покривам тази точка за отпускане на лекарства по касата ( аз го правя това вече 5месеца поред но кои да ми аже ) добре че беше едно от момичетата тука да спомене..... ако знаех по рано щях да събирам материал и кои знае.... макар да ме плаши тази идея. Не знам защо не се пукат... но знам че не се и това е много безпокоително.Защото нормално е да попрескочи някои месец нали ама 5поредни да няма ову си е страшно... мен май и параноиката ще ме подгони.. и без това излязоха и други проблеми май май ще съм в Сфия много по-рано отколкото си мислех..М/у другото някои може ли да ми каже каква е тая клиника -кожна до НДК.
*
« Отговор #379 -: Юли 10, 2006, 16:02:43 pm »
Ами има кожно-венерическа клиника, но не е точно до НДК. Ето тук е, подразделение на "Александровска болница":
http://bgmaps.com/map.asp?sid=dd14f21e7be74c9a2bc400a9eaf77965&city=sofia&str=&num=&grid=m8k&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map26_24.x=2&Map26_24.y=112
naha, дано да съм се объркала и да има и друга кожна клиника в този район, защото в тази организацията е застинала някъде в дебрите на миналия век. Когато ходих за първи път ми се наложи да чакам четири часа за процедура, която трае не повече от минута. Първо на опашка на администрацията да кажат в кой кабинет да ходя с направленито ми. После пред кожния лекар (около час и половина) да ме диагностицира. После пред лабораторията (около час) да ми направят процедурата, после пред канцеларита (четиридесет минути), за да си платя, после още някакви минути да дам част от платежната бланка на лаборантката. И това става не в съседни кабинети, а се разхождаш като хамав, пейките са много малко - чакаш прав. Абе - ужас!
« Последна редакция: Юли 10, 2006, 18:16:39 pm от Lan »