0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Re: kista
« Отговор #300 -: Юни 29, 2006, 18:20:40 pm »
Рали, да те питам по какво се различава на екрана фоликулярната от шоколадовата киста? Има ли някакъв стандарт в размера например. Кисти над 30мм примерно да не са функционални. Ох незнам дали ми се разбра въпроса? До какъв размер може да стигне фоликулярната киста, преди да се пукне?  И друго не мога да си обясня, как от екрана се вижда с какво е пълна кистата?  :balk_160:

Мини, много  :goodluck: и от мен!

Предполагам, че за опитно докторско око е ясно какъв вид е кистата, при мен като я откриха, ходех още в МЦРЗ. Първо д-р Савова каза, че и изглежда функционална, после ме гледаха д-р Тимева и доцента и те потвърдиха. Размерите и бяха между 23-28мм. за месеците, в които съм я имала.
Не мисля, че размерът е определящ за вида киста. Моя приятелка я оперираха за отстраняване на фоликулярна киста без да пие лекарства дори и месец, тъй като беше твърде голяма - 7см. Отстраниха я без никакъв проблем, нямаше последствия за яйчника.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #301 -: Юни 29, 2006, 18:27:59 pm »
Благодаря за отговора, Рали!   :)

« Отговор #302 -: Юни 29, 2006, 18:29:35 pm »
Свангеми, може да стане доволно голяма една фоликулярна киста, тук в по-предни постинги се говореше дори за 8 см, ако не се лъжа. Моята беше 5 см, така че откъм размер - успокой се. Аз също видях черно кръгло петно и си мислех че това е матката или яйчника, то било "бабанка" киста.Нямам никаква идея, как различават с какво е пълна кистата, но само ултразвукът не може да докаже какъв е пълнежът със сигурност, струва ми се. На въпроса ми "Що за киста е?", моят доктор отговори "Не изглежда злокачествена", т.е. предполага се, не е ясно 100%.
Кофтито е друго, че докторката хем е установила шоколадова киста, хем иска да я лекува като функционална такава. Почини се и иди при друг, ще си спокойна след това, сигурна съм.  

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #303 -: Юни 29, 2006, 18:43:20 pm »
Абе аз другата седмица ще затрупам док. с въпроси? И ако нещо не ми хареса как ми отговаря ще бягам при друг. То дано само кистата е проблема,  да не се окаже, че и хламидия имам и цитонамазката ми е пак 3 група и за капак да нямам някоя кандида, щото тогава ще си :BangHead:

Успех момичета!  :balk_50:
*
« Отговор #304 -: Юни 29, 2006, 18:53:10 pm »
 Според мен докторката си мисли, че най-вероятно е шоколадова, но се надява да греши. Какво ли си вика "Дай да пробваме един месец хормони, ако се спука - добре. Ако не - лапарото няма да избяга." Ами нали е говорила за операция, тя лапароскопията си е безкръвна операция, така че сигурно това е имала предвид. Въпросът е да не стане късно...  :bighug:
 Мила, дано наистина да е сгрешила и да я пукнеш пущината. Моята беше 46мм, а още на третия ден Логест я нямаше вече...
« Последна редакция: Юни 29, 2006, 18:54:52 pm от Lan »
« Отговор #305 -: Юни 29, 2006, 19:10:01 pm »
Лан каза:
Цитат
Мила, дано наистина да е сгрешила и да я пукнеш пущината

Лан и аз викам дано!  :balk_81: Благодаря ти за подкрепата  :balk_21:

Цитат
Какво ли си вика "Дай да пробваме един месец хормони, ако се спука - добре. Ако не - лапарото няма да избяга."

Само дето ми каза, че най-малко 6 м. ще съм на Диане, а на 3 месец ме иска на контролен преглед...  :balk_144:
*
« Отговор #306 -: Юни 29, 2006, 20:23:12 pm »
Ето това вече ми е странно, но аз не съм лекар - не знам. По-добре се консултирай с още един лекар...
« Отговор #307 -: Юни 30, 2006, 10:00:41 am »
Здравейте момичета!  :)
За сряда отново имам запазен час при д-р Калчева. Тогава ще разбера и резултатите от цитонамазката и хламидия и подробно ще я разпитам за гадната киста. Днес чакам и резултатите от микробиологичното изследване, ама хич и не се надявам на хубави новини. Коремът непрекъснато ме боли, все едно всеки момент ще ми дойде М, а има доста време до тогава.  :? При функционални кисти има ли болка в коремната област? Два дни имах кървене, в деня на прегледа и следващия ден. Възможно ли е да е от прегледа?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #308 -: Юни 30, 2006, 10:09:28 am »
Здравейте момичета!  :)
За сряда отново имам запазен час при д-р Калчева. Тогава ще разбера и резултатите от цитонамазката и хламидия и подробно ще я разпитам за гадната киста. Днес чакам и резултатите от микробиологичното изследване, ама хич и не се надявам на хубави новини. Коремът непрекъснато ме боли, все едно всеки момент ще ми дойде М, а има доста време до тогава.  :? При функционални кисти има ли болка в коремната област? Два дни имах кървене, в деня на прегледа и следващия ден. Възможно ли е да е от прегледа?

Свагеми,
при мен лично нямаше болка, нито пък отклонения в М., но доколкото знам при наличието на кисти е напълно възможно. И все пак, моля те, консултирай се и с още един лекар:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #309 -: Юни 30, 2006, 10:28:03 am »
Рали, обезателно ще се консултирам и с друг лекар, но ми се иска още веднъж да разпитам Калчева в сряда, защото когато ми каза, че имам киста се панирах и нищо не я попитах. Направо онемях. Та предполагам в сряда ще съм по-спокойна и ще мога да си задам въпросите. Ако отново потвърди шоколадова киста, ще бягам и при др. доктор.
Благодаря ти още веднъж за съвета.  :balk_600:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #310 -: Юни 30, 2006, 10:32:39 am »
Много добре ми звучи решението, което си взела. Пожелавам ти късмет и хубави резултати от цитонамазката, изслед.за хламидия и МБ:)
« Отговор #311 -: Юни 30, 2006, 11:18:02 am »
 Да се включа и аз, с риск да не бъда много точна /и да кажа неща,които вече вероятно сте прочели/ бих искала да споделя за "шоладовите" или ендометриозни кисти. Те се "подхранват" от ендометриума. Лекуват се или оперативно  или с лекарства /лекарства, които спират цикъла за няколко месеца/. Възможни са и болки когато има такава киста - в кръста и бедрата. Наличието на такав вид киста, обаче 100%, се установява с лапароскопия.
Аз също имам киста на левия яйчник, която от доста време не се маха /и е притеснително голяма 6,5 см/, но дали е ендометриозна не може да се каже със сигурност. Предложението на лекаря е да се изчака още малко и тогава да се направи поне диагностично лапаро /от което си признавам ме е много много страх/.
Та следя темата момичета и се надявам при вас всичко да е наред  :).
« Отговор #312 -: Юни 30, 2006, 11:34:23 am »
Рали каза:
Цитат
Много добре ми звучи решението, което си взела. Пожелавам ти късмет и хубави резултати от цитонамазката, изслед.за хламидия и МБ:)

Рали, благодаря ти за пожеланията! От твоята уста в божиите уши както се казва. :balk_21:

Елена каза:
Цитат
Да се включа и аз, с риск да не бъда много точна /и да кажа неща,които вече вероятно сте прочели/ бих искала да споделя за "шоладовите" или ендометриозни кисти. Те се "подхранват" от ендометриума. Лекуват се или оперативно  или с лекарства /лекарства, които спират цикъла за няколко месеца/. Възможни са и болки когато има такава киста - в кръста и бедрата. Наличието на такав вид киста, обаче 100%, се установява с лапароскопия.
Аз също имам киста на левия яйчник, която от доста време не се маха /и е притеснително голяма 6,5 см/, но дали е ендометриозна не може да се каже със сигурност. Предложението на лекаря е да се изчака още малко и тогава да се направи поне диагностично лапаро /от което си признавам ме е много много страх/.
Та следя темата момичета и се надявам при вас всичко да е наред  .

Значи все пак има някакъв шанс моята киста да не е шоколадова, щом само с лапароскопия може да се установи на 100%.  :ask: Ох пусти надежди, ама какво друго ни остава...  :dontknow:

Елена стискам палци да се пребориш с твоята натрапница. И да се похвалиш с добра новина! Успех ти желая!  :goodluck:

« Отговор #313 -: Юни 30, 2006, 11:43:10 am »
Свангеми, разбира се че има шанс да не е шоколадова, аз лично съм сигурна че не е. Ако не е, противозачатъчните ще ти помогнат. Може би лекарката непредпазливо е отворила приказка за шоколадова киста, все пак съмнения за такава винаги може да има. Най-вероятно става дума за недоразумение, неточно изказване и тн.
А противозачатъчните как ги изписа, нормална доза или по две? На мен докторът ми определи 2х1 от деня на прегледа /но пък аз имах закъснение от 10 дни на менструацията/.
Дано всичко се оправи скоро и на консултацията с лекарката да се успокоиш!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #314 -: Юни 30, 2006, 11:52:05 am »
Здравей Миники,
Док ми предписа хапчетата по схема. Започвам от първи ден на менструация с по едно хапче и така 21 дни. После почивка 7 дни и после отново 21 дни. Това продължава от 6 до 8 месеца. На 3 месец - контрола.
Мерси за пожеланията! :balk_600:
« Отговор #315 -: Юни 30, 2006, 12:06:35 pm »
Ами от схеми на прием нищо не разбирам, не бях виждала блистер с противозачатъчни преди да се появи моят проблем. При мен ударната доза от 2х1 даде резултат, кистата изчезна, няма да продължавам с противозачатъчните. Но виждам, че други момичета тук продължават да пият и след спукване за превенция. За мен спирането на контрацептивите определено е облекчение, трябва да се действа по зачеването, а с хапчета е изключено :D Но при теб ситуацията е различна, грижи се за себе си добре, ще се справим! 

« Отговор #316 -: Юни 30, 2006, 12:28:37 pm »
Момичета, поразрових се из стари теми във форума и открих нещо за Диане 35.

Цитат
Освен това най-близката ми приятелка, която живее в Швеция от доста време отиде да се консултира с нейния гинеколог в Стокхолм и представете си той и казал, че специално Диане е доста спорен продукт и в западна Европа вече почти не се изписва!!
8O
Цитат
Аз пих Диане 6 месеца и гърдите ми станаха огромни и ме боляха непрекъснато.Моя цикъл не само,че не го регулира,а и като го спрях не ми дойде 7 месеца-после направих лапаро,та не знам иначе, още колко нямаше да ми дойде.А и качих 10кг.
8O
Цитат
Преди две години пих тези хапчета 3 месеца, с цел регулиране на цикъла.Напълнях много и не ми се регулира, а напротив след като ги спрях не ми дойде два месеца.Наложи се да пия оргаметрил, за да го предизвикам.По принцип до 7-мия ден след приема на оргаметрил би трябвало да имам цикъл- дойде ми на 12-я ден.
8O

Направо съм в шах! То няма лошо да ми наедреят гърдите  :balk_600: и да кача 2-3 кг, ама...
« Отговор #317 -: Юни 30, 2006, 12:38:15 pm »
Моята шефка, белгийка, пиеше Диане преди 3 години със сигурност, виждала съм кутийката с таблетки у тях, предписани са й били съответно от белгийски лекар. Няма как да я питам дали продължава с този контрацептив. Но все пак от три години насам е изминало много време и това за спорните му качества може да е истина. Впрочем и аз съм чувала неласкави изказвания за Диане. Ако имаш съмнения, не го почвай, винаги може да се замести с нещо друго.

« Отговор #318 -: Юни 30, 2006, 12:44:22 pm »
Ето още една питанка, която да добавя към списъка с въпроси към док. Само да не ме изгони като започна много да питам  :lol:
*
« Отговор #319 -: Юни 30, 2006, 12:53:23 pm »
svangemi,
ако са ти взематли материал за цитологично изследване може да имаш леко зацапване. Т.е. зацапването наистина може да е от прегледа, не от кистата.
Сега и аз да докладвам. Бях при д-р Владимиров и той каза, че няма да пия Логест - никога вече! :D Много съм щастлива от този факт. Освен това ми назначи хормонални изследвания (най-сетне, от март месец насам мрънкам за тях и най-сетне без въобще да спомена лекарят ми ги назначава). Въобще съм много доволна. Нямах пари за всички изследвания и просто не повярвах на ушите си като ми казаха: "Няма никаъв проблем да платите следващия път" - такова човешко отношение е абсолютна рядкост. Обикновено ти вземат паричките и гледат да те "изритат" възможно най-бързо  :( Мисля, че попаднах на специалист. Е, не спрях да го "зяпам" в брадичката, какво ли си е помислил човекът, но какво да правя като имам слабост към брадички! :lol: