0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kista
« Отговор #200 -: Юни 14, 2006, 16:27:31 pm »
Ади стискайте, че тез Марвелони ша ма пубъркаат :lol: Весело да става!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
kista
« Отговор #201 -: Юни 16, 2006, 17:19:05 pm »
Първо да честитя на всички, които са се отървали от кисти. То това било голяма напаст ...  :evil:

ето че и аз от миналия цикъл се снабдих с киста - 25 мм. през целия цикъл имах на няколко пъти зацапвания /явно породени от тази кистичка  :( / и днес докторът и на мен ми предписа Марвелон, както каза той за регулиране на цикъла. Нещо много не го разбрах по каква схема да го пия - на рецептата виждам че пише 2*1, но колко дни  :?:  По горе видях, че пишете, че се пие 2*1 за 10 дена, след това 8 дена почивка, а после 2*1 за 21 дена. Моля ви поправете ме ако бъркам ... :roll:  и още нещо - има ли значение от кой ден на цикъла да се започне приема му /при първоначално вземане/.... не за друго ама на 24 ти заминавам за 9 дена на морето, та не ми се иска да ми дойде точно тогава ..... и се чудя от кога да започна да го пия... оооф май много объркано стана  :oops: , ама като ми е каша в главата какво да правя.  :)

kista
« Отговор #202 -: Юни 16, 2006, 17:27:39 pm »
denito, схемата ти е точна, 10 дни по 2 на ден, после СЕДЕМ дена почивка /така си ползва Марвелон по указания от листовката, странно е защо при теб са 8/, и след това 21 /или 20, Владимиров ми каза, че и двете схеми са ок/ дни пак 2 по 1. Ако изчетеш листовката, ще видиш че можеш да предпочетеш да отложиш менструацията си, като продължиш да пиеш без 7-дневна почивка. По време на почивката идва мензисът. Но при тия ударни дози, не знам. Предлагам да се обадиш на лекаря, за да го попиташ дали е удачно.
По отношение начало на приема: на мен лекарят ми наблегна на факта, че приемът трябва да започне веднага, но аз имах вече 10 дневно закъснение на менструацията, нямаше какво да изчаквам. При теб вероятно е различно, какво ти препоръча гинеколога?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
kista
« Отговор #203 -: Юни 16, 2006, 17:30:59 pm »
Ама според графиката ти, менструацията ти тъкмо е преминала. А Марвелонът май при нормални обстоятелства се започва на първия ден от нов цикъл???  :?  :?

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
kista
« Отговор #204 -: Юни 16, 2006, 19:57:22 pm »
Цитат на: minikky
Ама според графиката ти, менструацията ти тъкмо е преминала. А Марвелонът май при нормални обстоятелства се започва на първия ден от нов цикъл???  :?  :?

minikky просто не съм отбелязала, но още съм в цикъл. А по отношение на приема на Марвелон, то честно да ти кажа не можах точно да разбера схемата на прием, единствено, че трябва да го започна веднага и в началото да го пия по схема 2*1. Доколкото разбрах ми го дава с цел да се регулира цикълът ми, защото при мен предишния цикъл имаше зацапване и кървене на два пъти за по около 3-4 дена, а самия цикъл ми продължи 33 дена, което е доста нехарактерно за мен. Колкото до сегашния ми цикъл - отново започва много странно - имам съвсем слабо кървене, а пък и днес е 6 ден /обикновено е 4-5 дена/, а то не спира. Притеснява ме, че ако започна приема на Марвелон сега, то точно когато съм на морето ще ми дойде, а хич не ми се иска тази дългоочаквана седмица да я прекарам в такова състояние  :?  :) Какво да правя?!  :(  дали да изчакам още няколко дена да видя дали ще си спре от самосебе си?!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
kista
« Отговор #205 -: Юни 16, 2006, 20:02:15 pm »
:?:  задавам си и въпроса, при положение че този задържан фоликул от 25 мм. не расте от 20 ден на миналия цикъл до сега /т.е. 19 дена/ дали означава, че ще си остане с тези размери докато се пукне или има вероятност още да нараства? а може би това нарастване ще стане точно сега в първата фаза на цикъла?! 8O

kista
« Отговор #206 -: Юни 16, 2006, 20:22:22 pm »
Мисля, че ако изобщо си решила да пиеш Марвелон и са ти казали, да го почнеш веднага, следва да постъпиш точно так.
Ако правилно съм схванала идеята на мая лекар, увеличената доза Марвелон има за цел да блокира максимално яйчниковата дейност по нарастване на кистичкта и да предизвика спукване. Тоест поддържа само втора фаза на цикъла. Дано някой по-вещ се намеси обаче, да обясни по-точно механизма на действие на контрацептива в такива случаи, че аз от скоро изобщо разбрах, как изглежда блистер с противозачатъчни. Както съм те посъветвала по-горе, консултирай се дали можеш да приемаш 2х1 без почивка общо 30-31 дни, за да избегнеш менструацията във времете на морето. А за настоящата менструация: защо трябва да чакаш да спре, това според мен няма общо със започването на таблетките. Ако започнеш противозачатъчните сега, това не би трябвало да означава, че мензисът ти ще спре в същия ден.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
kista
« Отговор #207 -: Юни 16, 2006, 20:40:38 pm »
благодаря ти за съветите minikky. Утре колкото и да ми е неудобно да го безпокоя на мобилния сигурно ще му звънна, за да го попитам дали мога да го пия без прекъсване.  :)

kista
« Отговор #208 -: Юни 16, 2006, 20:46:31 pm »
ако не е тайна, при кого ходиш?

kista
« Отговор #209 -: Юни 16, 2006, 20:50:51 pm »
Момичета, и аз да се включа с един въпрос....

Извинявайте за невежеството, но изобщо не съм запозната с кисти и прочие (чук чук на дърво, не ми се е случвало...)...

Тааа, моята кума, от повече от 3 седмици е с кръвотечение, ходила началото на тази седмица едва (за което ще я УБИЯ) на лекар, и й казали, че има киста 4 мм на яйчника и са й изписали Примолут Нор... Обаче, в разговора се оказа, че въпросната докторка при всякакви проблеми й изписвала Примолут...

Това нормално ли е? Дайте съвет, моля...

А, и още нещо.... лекарката я е наплашила, че ако кистата се пукне ще стане страшно за организма й  8O

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
kista
« Отговор #210 -: Юни 16, 2006, 20:55:41 pm »
Мисля, че fanta_21 беше писала, че е спукала киста с Примолут, пусна ли вече търсачка?

kista
« Отговор #211 -: Юни 16, 2006, 20:59:04 pm »
Та нали идеята е да се спука...въпросът е къде ще се спука. По принцип четох че може да перитонира, но това е извънредно състояние. Вероятно това е искал да й обясни лекарят, но е тъпо да й създава излишни страхове.

kista
« Отговор #212 -: Юни 16, 2006, 20:59:47 pm »
minikky - точно това е странното, че й изписват примолут за "изсъхване" на кистата, а видях, че с примолут обикновенно се пука...

И другия проблем, че за всяко нещо й изписва Примолут, което за мен не е нормално....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
kista
« Отговор #213 -: Юни 16, 2006, 21:06:17 pm »
rally_pat,
моята киста беше 4,6мм и си изчезна с противозачатъчните съвсем културно (даже не съм я усетила кога е свършила тази работа). Никакви перитонити, никакви такива работи - пожелавам и при твоята кума така да стане. Все пак явно това е много рядко, да се получи перитонит - все пак е хубаво да има едно наум...
kista
« Отговор #214 -: Юни 16, 2006, 21:09:07 pm »
Уф, ами всъщност не съм се замисляла как точно изчезва кистата. "Спукване" е условно казано, аз го използвам по-скоро като синоним на "изчезване". Вероятно наистина "съхне", и разбирам, че именно истинското спукване е опасно, в което има много логика.  
Не зная нищо за Примолута, възможно е все пак да има всички тези свойства, за които има навик да го изписва въпросния лекар.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
kista
« Отговор #215 -: Юни 16, 2006, 21:13:58 pm »
Цитат на: minikky
ако не е тайна, при кого ходиш?

не е тайна разбира се  :D  - аз също като теб ходя при д-р Владимиров, но понеже от утре или други ден излиза в отпуска, та ми е много неудобно да му звъня.

kista
« Отговор #216 -: Юни 16, 2006, 21:16:07 pm »
Denito, за Владимиров, днес ми се наложи да звънна, той следващата седмица няма да е в БГ, утре до 10 сутрина ще е в клиниката, звънни му....  :lol:

Колкото до примолута и кистите на кумата... идея си нямам, затова търся инфо ...

kista
« Отговор #217 -: Юни 16, 2006, 21:16:14 pm »
Бре, в отпуска 8O  8O  8O  За колко време?? Ми,че аз съм си записала час за след 1 седмица, смята ли да се връща до тогава??  :D  :D  :D

kista
« Отговор #218 -: Юни 16, 2006, 21:19:46 pm »
minikky - знам със сигурност, че на 23-ти ще е в БГ  (и аз имам час за тогава), така че не трябва да се притесняваш... И Оги и тя е тогава  :lol:

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
kista
« Отговор #219 -: Юни 16, 2006, 21:23:26 pm »
Рали, благодаря ти за инфото относно доктора, щом утре до 10 ще е в клиниката, значи ще му звънна.  :lol: