По темата за акупунктурата - навремето бях прочела някъде из форума едно мнение, което много ми хареса: цитирам неточно, но беше в смисъл, че щом смятате, че нещо ви помага, то наистина ви помага. Лично аз съм страшен скептик и алтернативната медицина в по-голямата си част не ми вдъхва доверие - по тази причина не отидох на акупунктура. Смятам, че, ако направиш нещо, без да вярваш в способността му да ти помогне, "нещото" няма да сработи. Но за тези, които вярват, мисля, че е още един начин да подкрепят постигането на положителен резултат.
Темата за биопсиите е съвсем различна, според мен, защото това си е чисто медициско изследване / лечение. Дали сме или не сме убедени в ефикасността му, е друг въпрос.
evita1717, не виждам кое му е неуместното на примера ми. Иновацията сама по себе си предполага, че нещо започва да се прави първо на едно място, а след време, при доказан успек, се практикува и на други места. Това, че нещото не се прави и другаде за момента, не е аргумент в полза на теорията, че е безполезно. И една молба - когато даваш квалификации на изказванията ми, моля те, доразвивай си идеята, защото иначе ми звучи като едно просто заяждане.