0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #180 -: Януари 10, 2011, 19:07:29 pm »
Здравейте.От вчера звъня на двата телефона които ми бяха дали и някъде около обяд днес се свързах.Мисля,че беше ново момиче и доста ме държа на телефона за което ми се извиниха няколко пъти.По-добре да ми вдигнат и да чакам от колкото да се включва секретар и ...Записах си час за другата седмица.
« Отговор #181 -: Януари 10, 2011, 19:25:28 pm »
Ивче - жива да си! Волтаренчето го бях забравила...пропълзях и се намазах. Даже имам и свещички, ако видя зор ще ги ползвам и тях, усещам, че съм се посукала и кръстните мускули и те ме болят...
Пазете се момичета, само това ни трябва на всичкото напрежение!

Нора - какви изследания трябва да изпълниш? Не ми се струва толкова бързо да започнеш със стимулация... и другите да кажат, ама ранко ми се вижда. Правилно ли те разбирам, че сега започваш с изследванията, а съпруга правил ли е спермограма, наред ли е ?

Цеци - и на мен ми се видя ново. Бави се ,да , ама се консултира за всичко , което не знае и отговаря много обстойно. Към мен беше супер услужливо и се отнесе с голямо уважиние. Останах много доволна!
Звънях и на рецепцията и там много любезни и ми пожелаха много приятни неща! Колко му трябва на човек - две сладки приказки и пърхаш като пеперудка! :D
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 20:03:37 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #182 -: Януари 10, 2011, 20:09:52 pm »
С положителният отговор от фонда отидох в клиника "Надежда" където се срещнах с д-р Персенска.След анамнеза и преглед ми назначи излседвания в края на ноември.Думите й бяха "С готовите изследвания се виждаме януари и заповаме..."Аз си мисля , че започваме стимулация?!Ама такава съм патка и аз , как може да не попитам...но като помисля реално не може да се изсипя от никъде и да започна веднага.
« Отговор #183 -: Януари 10, 2011, 21:23:14 pm »
С положителният отговор от фонда отидох в клиника "Надежда" където се срещнах с д-р Персенска.След анамнеза и преглед ми назначи излседвания в края на ноември.Думите й бяха "С готовите изследвания се виждаме януари и заповаме..."Аз си мисля , че започваме стимулация?!Ама такава съм патка и аз , как може да не попитам...но като помисля реално не може да се изсипя от никъде и да започна веднага.

Като станаха изследванията защо не записа час за коментар? Трябва да се разчетат и така....впрочем какви изследвания?
« Отговор #184 -: Януари 10, 2011, 21:30:31 pm »
НОРА - технологично няма как всичко да стане от раз. Сподели по-подробно какви изследвания трябва да направиш ти и какви съпруга. Ако знаем подробности и съответно отговорите ни ща са по-точни.
Лично при мен изследванията се проточиха от май до юли. При съпруга ми също. Назначиха лечение, то също отнема време. Излезе миома и ми назначиха оперативна хистероскопия, час успях да взема за края на септември. След това промивки и се установи втора миома, за която взех час за 18.01. Да не те отчайвам, но изследванията се правят, за да се открие проблем и като се открие започва лечение или се назначава операция. Дори нищо да не ти открият самите изследвания се правят на точно определени дни от цикъла. Не ми се вижда възможно да направиш наведнъж вс. изследвания, цв. снимка и прочие... наведнъж... и да пристъпиш към стимулация....ами блокажа?!? Той също се слага и се изчаква , не съм много наясно и аз за първи път вървя по този път, нека и други да се включат и да те ориентиратпо-точно.
Само още нещо лично да споделя - и двата пъти като минах на преглед при д-р Стаменов думите му бяха - Спокойно , направи .... и ако всичко е наред започваме!
Да не си изтървала този акцент "ако всичко е наред" ?
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 21:33:15 pm от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love
« Отговор #185 -: Януари 10, 2011, 21:39:21 pm »
Нора зависи дали ще си по-къс или дълъг портокол.Аз бях по-дълъг и бях в София 15 дни.Желая ти късмет :crossfingers: :crossfingers:
Имам си вече час за 28 този месец да направим контролите на мойте имунологични и на половинката ми спермограма.Дано си имаме подобрения и вече ще чакаме обаждането от фонда което се надявам да е скоро.Номера ми е 7808 от 02.06.2010

« Отговор #186 -: Януари 10, 2011, 21:44:46 pm »
Блокаж се слага при дълъг протокол, който пък обикновено се назначава при неуспешен предходен опит по къс. Поне при мен беше така и с такива впечатления съм останала от прочетеното и споделено от приятелки.
При всички случай обаче времето на стимулация е от 10 до 15 дни зависимост от това как реагира организма, така че ако не си от София се налага отпуска.
Лично аз стартирах първият си опит от раз, без излишно моткане, Нора дано и при теб е така.
« Отговор #187 -: Януари 10, 2011, 21:51:41 pm »
Аз направо стартирах в Надежда по дълъг протокол.Като съпоставка с предишната клиника е доста по- щадящ,но затова има отделна тема.

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

« Отговор #188 -: Януари 10, 2011, 21:53:57 pm »
КЪДИ моят опит през май месец беше първи и бях по дълъг.Може би е относително при всяка една от нас.Може би докторите гледат и фактора ние сме с мъжки.Поне аз така си мисля. :bighug: :bighug:

« Отговор #189 -: Януари 10, 2011, 21:59:18 pm »
Къди, Деси - ама никакви изследвания ли не правихте - хормони, имунологични, цв. снимка, спермограми? Какво точно значи "от раз", "без излишно моткане" и "направо стартирах"?
Чудно ми стана, затова питам?
Моята любов!

Дневникът на New Love
« Отговор #190 -: Януари 10, 2011, 22:05:39 pm »
Деси, първи в Надежда, но иначе втори нали? При първият опит обикновено се "стреля насляпо".
Исках да кажа, че аз имах изследвания от преди това, ЦС, хистероскопия, хормонални всякакви, фоликуметрия, спермограма.
Ние сме с неизяснен фактор и все се надяват, че ще стане спотанно, когато обаче мина достатъчно време и не се случи пуснахме тежката артилария. Не съм правила инсеминации или ЕЦ....малко съм скептична към тяхната успеваемост.
« Отговор #191 -: Януари 10, 2011, 22:16:44 pm »
При първият преглед бях 14 ден от м.ц.Точно навреме за преглед.Докторката ми назначи хормонални изследвания на 3-5 ден и хормони на щитовидната жлеза защото имам проблеми с нея.Искаше също и цветна снимка.За цикъл и половина направих всичко необходимо.Хормоните са в норма,тръбите са проходими ...остава само тази седмица да си запиша час за разчитане.Вече ми стана ясно ще щом всичко ми е наред ще се започва нещо , но какво ще видим като отида на втори преглед.Спермограмата ще я направим предният ден преди прегледа,но то там няма проблеми така че ще чакам само за час.
« Отговор #192 -: Януари 10, 2011, 22:20:09 pm »
Нора, при всеки ситуацията е различна. Аз взех заповед миналата година през февруари. Дотогава не бях стъпвала в Надежда. Отидох със заповедта, записаха ми час за преглед през март. Отидох с изследвания на някои хормони и протокола от направена преди 1 година лапароскопия. Тогава видях д-р Персенка за първи път. Още същия месец започнахме стимулацията. Просто си подготви повече багаж и отивай с изследванията. Но ако си по дълъг протокол, първо ще ти сложат блокажа, след това ще чакаш да ти дойде и тогава чак ще започнете стимулация. Така, че може и да се наложи да се върнеш в Русе и да почакаш идването на МЦ. Няма за какво да седиш в София след блокажа. Лошото е наистина, че не си попитала какво точно ще правите. Дано ме разбра добре. Човек като не е минал по този път, е объркан в началото.
- Ако отиваш за блокаж по дълъг протокол, ще се върнеш обратно и чак след МЦ ще започнете;
-Ако ще си по къс, ще започнете веднага;
За друго не зная.
« Отговор #193 -: Януари 10, 2011, 22:26:21 pm »
Къди - Ясно, сега разбрах! Ох, този неизяснен стерилитет е много коварна диагноза, според мен...лошотията се е скрила някъде и що нещо може да отхвърлиш и все да не я откриеш...Желая ти да в най-скоро време да я пребориш!

Нора - в такъв случай може и наистина да започнеш...желая ти успех!
Моята любов!

Дневникът на New Love
« Отговор #194 -: Януари 10, 2011, 22:43:22 pm »
Maya ,благодаря ти!Схванах за какво става въпрос, но най точно ще знам след като се видим с докторката.Този път ще си направя списък с въпроси.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #195 -: Януари 10, 2011, 23:19:25 pm »
Моят първи опит беше в "Надежда" по дълъг протокол, като стимулацията ми продължи 18 дни. Имах цветна снимка, установен проблем с щитовидната жлеза и спермограма на мъжа ми, която правихме в клиниката. С тези изследвания стартирахме първия опит.  Нора, и аз не знаех нищо, нито се сещах на място какво да попитам. Сега съм минала още изследвания, манипулации, операции и вече знам какво точно ме очаква всеки път. Но искрено ти пожелавам да успееш от първия път и да не ти се налага да научаваш всичко в детайли.Иначе инжекциите може да си ги биеш и сама, но едва ли ще посмееш на първи опит, а и нали трябва да те следят, така че, ако не си от София и трябва да пътуваш е безсмислено да си взимаш лекарствата за в къщи. 

Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #196 -: Януари 11, 2011, 07:12:24 am »
Добро утро!NEW LOVE не старирахме от раз,точно 7 месеца продължиха изследванията:цветна снимка,хистероскопия,имунология,вливания и т.н.
Сега на 15 съм пак на старта.

*
« Отговор #197 -: Януари 11, 2011, 10:57:38 am »
Здравейте!От два дни набирам телефон 02/4417970-за записване на час за спермограма и първо ми казват да изчакам свързване с оператор,после музика ми се включва,свободен сигнал и запис на английски.Вече взех сериозно да се притеснявам ,че няма да успея.
Така ли е при всички опитващи?
Моля ,ако имате друг телефон за записване на часове ми пишете!
Благодаря предварителво!
« Отговор #198 -: Януари 11, 2011, 11:00:42 am »
Така беше и при мен вчера,ходих на място!Вчера телефоните не спираха да звънят!

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #199 -: Януари 11, 2011, 11:05:04 am »
Здравейте!От два дни набирам телефон 02/4417970-за записване на час за спермограма и първо ми казват да изчакам свързване с оператор,после музика ми се включва,свободен сигнал и запис на английски.Вече взех сериозно да се притеснявам ,че няма да успея.
Така ли е при всички опитващи?
Моля ,ако имате друг телефон за записване на часове ми пишете!
Благодаря предварителво!
Това е телефонът. Обзалагам се, че тези 2 седмици ще звънят поне 70% от пациентите наклиниката след почивката.