0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #240 -: Януари 12, 2011, 17:40:18 pm »
При зверската ми,без причина, първата ми стимулация/в др клиника обаче/ от единия яйчник с който съм извадиха 18 яйцеклетки.Нямах никаква хиперстимулация.Непрекъснато ме питаха как съм и се притесняваха за мен,а аз припках като конче.Никакви качени кг.И резултат никакъв
  При втората ми стимулация / не знам колко фоликула са изтеглили,но имаше 4 яйцеклетки.До деня на пункцията нито килце не бях качила.След трансфера,към 6,7ми ден корема ми се поду.Четох,че това е вторична хиперстимулация и обикновено се провокира при успешна имплантация на ембрионче,което пък по-късно се доказа :).От този момент до края на първия месец методично качих 6 кг,като смея да твърдя че не са от прекомерно хранене

Браво,didon!

Пожелавам на себе си и на всички момичета да качват като теб килограми!
« Отговор #241 -: Януари 12, 2011, 18:08:46 pm »
Аз за себе си не мисля,че съм имала странични ефекти.Даже напротив, като ми дойде МЦ първия месец не ме и боли. Адски съм изнервена обаче,и това смятам че е нормално. За килограмите ...даже свалям по един , два .

Така и никой не писа колко излиза горе-долу ЕЦ!

ЕЦ - 1000лв., по-нагоре в темата има доста писано по въпроса.
« Отговор #242 -: Януари 12, 2011, 18:36:10 pm »
Момичета, на 17.01 ще правя хистероскопия в клиниката.По телефона ми продиктуваха какви изследвания трябва да направя предварително.Малко съм озадачена, защото прочетох в темата различни изисквания към други момичета.На мен ми казаха-ПКК,Биохимия, спин и хепатит А.Дано съм чула вярно.Ако на някоя от вас и предстои такава манипулация би ли споделила какви изследвания са и изискали?Моля за коментар.
Точно това са необходимите изследвания за хистероскопия!Така или иначе като отидеш в клиниката като кажеш за какво си те ти пишат на лист,а и в лабораторията си знаят работата.Споко.
Успех на хистерото!
« Отговор #243 -: Януари 12, 2011, 19:08:44 pm »
Момичета, а има ли успели при инвитро на ЕЦ? Някой знае ли? Аз съм решила, че или преди опита по ФАР или след него (ако недай Боже е неуспешен) ще опитам с ЕЦ, за да съм пробвала и друг шанс, че чакането от фонда е ужасно дълго.
*
« Отговор #244 -: Януари 12, 2011, 19:25:05 pm »
maya_the_bee, има успели, но е доста рисков вариант. Аз исках да съчетая естествен със замразен, но не успях. Онзи ден фоликула ми беше 20 мм, днес вече беше спукан. Но въпреки това, другия месец също ще опитам и ако пак не уцелим момента, ще направя само замразен, ако се размразят ембрионите естествено. Ако ли не - отново на стартова позиция с нова стимулация :wink:

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тем
« Отговор #245 -: Януари 12, 2011, 19:27:16 pm »
Аз за себе си не мисля,че съм имала странични ефекти.Даже напротив, като ми дойде МЦ първия месец не ме и боли. Адски съм изнервена обаче,и това смятам че е нормално. За килограмите ...даже свалям по един , два .

Така и никой не писа колко излиза горе-долу ЕЦ!

Аз имам 4 опита на ЕЦ и мога да обобщя:
Докато фоликула и хормоните достигнат необходимите параметри се ходи през ден в клиниката за проследяване. Аз не съм от София и пътувах непрекъснато( вкючвам го като разход).Самото проследяване не се заплаща, а е включено в цената на пункцията.
Когато фоликула достигне определен размер се пускат хормони - 36-40 лв.
Прегнил- 30.00 лв
ПКК - 18.00 лв
От м.Ноември 2010 за пункция изискват и вирусология( Васерман, хепатит и СПИН )- 70.00 лв
Пункция с пълна упойка - 350.00 лв.
Ако ембриона е хубав следва трансфер - 600.00 лв.( ако не - се спира до този момент)
Лекарствата след трансфер - ФК, но-шпа и Естрофем - около 40.00 лв
Ако не си от Сф. смятай пътни , хотел и т.н. За мъжкият материал досега не сме плащали, давали сме го в деня на пункцията и явно е включен в цената и.
Дано съм била полезна  :wink:

Докато съм писала, Мая е побликувала Отговор- за 4 опита се стигна до 1 ЕТ, който беше неуспешен.То не беше спукан фоликул, та празен фоликул, та оплодена Я и недобре развиващ се ембрион.... и т.н.
Труден е пътят на ЕЦ, но има и успели момичета.
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 19:35:44 pm от Дианче »
*
« Отговор #246 -: Януари 12, 2011, 19:49:36 pm »
Дианче , много ти благодаря за изчерпателната информация

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #247 -: Януари 12, 2011, 20:16:19 pm »
Макар, че има друга тема за ЕЦ ще напиша и аз за моите.

1 опит инвитро на ЕЦ - 2 Я, една здряла, другата не. Няма оплождане.
2 опит ИКСИ на ЕЦ - 2 Я, една зряла, другата не. 1 перфектен ембрион. Няма имплантация.
3 опит ИКСИ на ЕЦ - 1 Я, 1 перфектен ембрион. Липса на имплантация.
Имунология, биопсии, лечение, вливане.
1 опит със стимулация. Много и различни Я. С горе-долу еднаква големина около 15. 5 Я. 4 перфектни ембриона. ЕТ на 2. Замразени 2. Едно бебе се захвана.
« Отговор #248 -: Януари 12, 2011, 20:19:32 pm »
Момичета, моля от сърце, някой ако е имал проблеми със стимулацията, да ги сподели. Според мен е добре човек да е информиран. Най-общо казано ме интересуват страничните ефекти. много благодаря предварително и стгискам палци на всички от цялото си сърце.

При мен не е имало никакви странични ефекти, дори и написаните в листовките на лекарствата. Е, един-единствен страничен ефект имаше от цетротида подкожно - зачервяване и сърбеж, но това се случва май на всички, на които го слагат.

Така че не обследвай тялото си за странични ефекти, може и да нямаш.

Стиснати палци и на теб!!!
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 06:19:17 am от lemon »
*
« Отговор #249 -: Януари 12, 2011, 21:40:13 pm »
Не че искам да ви плаща, но при мен имаше доста странични ефекти, а уж бях по къс протокол с лека стимулация. Та значи - през цялото време с диария - според мен като страничен ефект от цитротайда. След това след пункцията корема ми се поду ужасно и имах затруднения с уринирането. След трансфера последните два ефекта се засилиха в добавка с гадене, опити за повръщане и ужасен бунт в корема ми. По време на стимулацията хапвах супер малко. Това не ми попречи да кача 5 килограма - но явно от задържане на течности. Като се нормализира положението с уринирането (в резултат на прием на мляко - ама истинско  и Биогейм)- килограмите изчезнаха за 3 дни.
Опита беше неуспешен. А аз като идиот - не се обадих в клиниката - все си казвах, че вероятно е нормално. Абе знам ли.
И сега като знам, че ми предстои дълъг протокол ми става лошо. Какви ли пак изпълнения ще има.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #250 -: Януари 12, 2011, 21:47:00 pm »
Мира, благодаря ти много за инфото.

Не че искам да ви плаща, но при мен имаше доста странични ефекти, а уж бях по къс протокол с лека стимулация. Та значи - през цялото време с диария - според мен като страничен ефект от цитротайда. След това след пункцията корема ми се поду ужасно и имах затруднения с уринирането. След трансфера последните два ефекта се засилиха в добавка с гадене, опити за повръщане и ужасен бунт в корема ми. По време на стимулацията хапвах супер малко. Това не ми попречи да кача 5 килограма - но явно от задържане на течности. Като се нормализира положението с уринирането (в резултат на прием на мляко - ама истинско  и Биогейм)- килограмите изчезнаха за 3 дни.
Опита беше неуспешен. А аз като идиот - не се обадих в клиниката - все си казвах, че вероятно е нормално. Абе знам ли.
И сега като знам, че ми предстои дълъг протокол ми става лошо. Какви ли пак изпълнения ще има.
« Отговор #251 -: Януари 12, 2011, 22:14:59 pm »
Съжалявам за тези неразположения , сигурно е било отвратително ...едва ли обаче ще се повтори.Ясно е че нещо не ти е понесло никак , но ще предупредиш и следващият път ще те следят изкъсо :wink:
Сега по дълъг втори опит ли ще ти е ?
*
« Отговор #252 -: Януари 12, 2011, 22:18:09 pm »
Абе знам ли и аз как се броят тези опити и кое се брои за опит.
Имам един на ЕЦ, след това един по къс протокол и след това един ЗЕТ, който беше направен заедно с пункция на текущата яйцеклетка, от която нищо не излезна.
И сега дълъг протокол. Аз му викам четвърти опит........ :D
Всичко ще опитам, м да.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #253 -: Януари 12, 2011, 22:26:45 pm »
Абе знам ли и аз как се броят тези опити и кое се брои за опит.
Имам един на ЕЦ, след това един по къс протокол и след това един ЗЕТ, който беше направен заедно с пункция на текущата яйцеклетка, от която нищо не излезна.
И сега дълъг протокол. Аз му викам четвърти опит........ :D
Всичко ще опитам, м да.
Важен е крайният резултат и аз ти желая успех от сърце!!!
« Отговор #254 -: Януари 12, 2011, 22:49:29 pm »
При мен на дълъг протокол нямаше никакви странични ефекти. При всеки е различно, а може би и при всеки опит е различно. Не зная. Правила съм само един. Доста ме стреснахте с тези резултати от ЕЦ. А аз си мислех, че все пак и това е една възможност. При това положение и една инсеминация без стимулация пак е слаба работа. При нас инсеминацията не е вариант, но просто си разсъждавам. Дано да ми идва по-бързо реда по фонда и да нямам нужда да прибягвам до други варианти.
*
« Отговор #255 -: Януари 13, 2011, 09:39:02 am »
Здравейте ,

В сьбота имам час за първичен преглед при Стаменов след 3 неуспешни ИКСИ в друга клиника.Надявам се най-после да се открие липсващото за да се доведат нещата до края.Тъй като точно в събота ми е 3ти ден и нямам скорошни хормони си мисля да ги пусна там сутринта за да станат до следобед -дали ще може и освен LH FSH E2 дали да пусна и пролактин ,TSH , тестостерон или други .Аз съм с СПКЯ , а иначе сме с много тежък мъжки фактор. :) :) :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #256 -: Януари 13, 2011, 09:42:04 am »
Аз бих пуснала всичко. Успех!
« Отговор #257 -: Януари 13, 2011, 10:38:46 am »
И при мен Е2, беше по-висок от 50, но причината беше че е задържан фоликул, които не се е пукнал при менструацията, и нямаше проблем. Опита ми беше успешен, но до 8 седмица /липса на сърдечна дейност/.
« Отговор #258 -: Януари 13, 2011, 10:59:03 am »
Момичета някоя от вас започнали инвитро платено от фонда сега януари? Притеснявам се защото имам заповед и час за 24.01.11 и трябва живот и здраве да започна първият си опит.
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
« Отговор #259 -: Януари 13, 2011, 11:21:17 am »
Момичета някоя от вас започнали инвитро платено от фонда сега януари? Притеснявам се защото имам заповед и час за 24.01.11 и трябва живот и здраве да започна първият си опит.

Не се притеснявай предварително. Кога ти изтича заповедта?