0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #220 -: Януари 12, 2011, 11:57:59 am »
Proletina, под 50.

Да се вкрюча и аз.Моят първи опит беще по дълъг протокол и ние нямаме мъжки фактор , а си е на 100% мой си фактор  :wink:.Според мен няма значение кой е фактора,а по-скоро доктора преценява как да стартира.Лично при мен нещата не се овладяха,въпреки че бях по дълъг/с блокаж/ протокол и предполагам , че сега ще решат да ме "пробват" по къс.Надявам се скоро живот и здраве!

Ами, понякога не се получава, ама няма значение - ще ти намерят правилния протокол. Мен 5 пъти ме бяха стимулирали по дълъг протокол (по неизвестни причини никой не беше пробвал къс). Д-р Стаменов директно ме почна на къс - резултатът е налице.
И 5-те ли опита бяха в Малинов или преди това си била в друга клиника?Питам защото доколкото съм запозната при неуспех при един опит сменят с другият.Аз вече имам страх от този дълъг протокол да не се повтори като първият път и хич не го искам ... :x
Дано всички ни споходи твоят късмет cambozzola,а на теб да ти е живо и здраво детенцето !!!
Благодаря ви момичета за отговора. Аз ще съм по къс протокол и вчера ми беше 1 ден от цикъла стойността му при мен е 80, дали ако го изследвам пак днес ще се е променила?
Proletina,честито за стартираният опит и успех!!!Финансирането ти е с лични средства или по Фонда?

В тази връзка да се включа и аз,че първият ми неуспешен опит е по къс протокол в друга клиника.Реагирах много зле.

После отидох в клиника Малинов и пак бях по къс протокол ,но реагирах доста добре , че и замръзени си имам .Верно е ,че неуспях и вторият опит , но след въпроса ми винаги ли ще съм по къс .. ми отговориха -ДА!
« Отговор #221 -: Януари 12, 2011, 12:17:40 pm »
В тази връзка да се включа и аз,че първият ми неуспешен опит е по къс протокол в друга клиника.Реагирах много зле.

После отидох в клиника Малинов и пак бях по къс протокол ,но реагирах доста добре , че и замръзени си имам .Верно е ,че неуспях и вторият опит , но след въпроса ми винаги ли ще съм по къс .. ми отговориха -ДА!
Извинявай за питането Дидомира,но какъв е проблемът при вас,за да са решили,че късият е твоят протокол,или по - скоро мислят така , защото реагираш много добре и няма нужда да го сменят?
Стискам палци следващият опит да е твоят!!!
« Отговор #222 -: Януари 12, 2011, 12:49:47 pm »

Извинявай за питането Дидомира,но какъв е проблемът при вас,за да са решили,че късият е твоят протокол,или по - скоро мислят така , защото реагираш много добре и няма нужда да го сменят?
Стискам палци следващият опит да е твоят!!!

evita, благодаря ти , миличка . Аз също ти желая най-искрено успех !

Проблема е на 100% при мен. Нямам тръби и май няма друга причина.Правила съм абсолютно всичко в клиниката като изследвания и последно биопсия.Оказа се ,че и там няма проблем ,макар да получих ужасни контракции последния път . Д-р Стаменов каза само ,че ще ми сложат някакво лекарство и ще пия хапове за контракции ,че нош-па- то явно не ми действат .
Когато се преместих в кл.Малинов мислех ,че ще ми сменят протокола , защото първият опит беше доста зле по късия протокол..., но не, те ми смениха само лекарствата и доста добре реагирах.
Днес съм на преглед и се надявам до края на месеца да ми е замръзения трансфер ,като ще искам и да направя и на ЕЦ.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #223 -: Януари 12, 2011, 13:42:18 pm »
Момичета, знаете ли Силвия почнала ли е работа?

И фонда приемат ли вече документи?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #224 -: Януари 12, 2011, 14:00:39 pm »
Момичета, знаете ли Силвия почнала ли е работа?

И фонда приемат ли вече документи?

Само на първия въпрос мога да ти отговоря - Силвето е в клиниката, да.
« Отговор #225 -: Януари 12, 2011, 14:02:32 pm »
Благодаря ви момичета за отговора. Аз ще съм по къс протокол и вчера ми беше 1 ден от цикъла стойността му при мен е 80, дали ако го изследвам пак днес ще се е променила?
Ако Док реши да ти го пусне отново да ,но не си назначавай сама изследвания. От клиниката има момиче ,което стартира с Е2 80 и в момента е бременна,така ,че Док ще прецени в твоя случай дали да рискува и да започнете с тези стойности.Успех!
*
« Отговор #226 -: Януари 12, 2011, 14:13:43 pm »
не съм много наясно.Правила съм по къс протокол.Правила съм и на естествен цикъл...Може би естрадиола има някакъв диапазон ,в който може да варира.Според мен той показва в каква фаза е фоликула в началото на цикъла.Имам предвид,че при мен примерно на трети де от цикъла имам обикновено два ,три тръгнали вече фоликула...
  Моя съвет е да не слагате под общ знаменател изследванията ,аз лично не се вълнувах от цифрите.Разпечатах си единствено резултатите от СПИН и хепатита,те нали важа то по-дълго време.Нали сме се доверили на доктора,който пък си разбира от работата...При всеки стойностите са различни и може само да ви доведе до притеснения и объркване
  УСПЕХ!
  ...и дазнаете,че паричките от фонда са късметлийски ...
« Отговор #227 -: Януари 12, 2011, 14:31:08 pm »
evita, благодаря ти , миличка . Аз също ти желая най-искрено успех !

Проблема е на 100% при мен. Нямам тръби и май няма друга причина.Правила съм абсолютно всичко в клиниката като изследвания и последно биопсия.Оказа се ,че и там няма проблем ,макар да получих ужасни контракции последния път . Д-р Стаменов каза само ,че ще ми сложат някакво лекарство и ще пия хапове за контракции ,че нош-па- то явно не ми действат .
Когато се преместих в кл.Малинов мислех ,че ще ми сменят протокола , защото първият опит беше доста зле по късия протокол..., но не, те ми смениха само лекарствата и доста добре реагирах.
Днес съм на преглед и се надявам до края на месеца да ми е замръзения трансфер ,като ще искам и да направя и на ЕЦ.

Аз също съм със изолирани тръби и за сега от другите изследвания проблем нямам друг.НО ми липсват тези биопсии, а като съм чела колко много болят,направо изпадам в ужас при мисълта за тях !!!
Няма да имаш нужда от ЕЦ , сигурна съм че със сладоледчетата ще успееш! :balk_50:
П.С.Моят преглед е утре,иначе можеше да се засечем  :wink:
*
« Отговор #228 -: Януари 12, 2011, 14:44:24 pm »
Цитат
Засега продължаваме на ЕЦ и замразяване на ембриони
trez, можеш ли да кажеш колко струва тази процедура?

« Отговор #229 -: Януари 12, 2011, 15:49:58 pm »
Не знам за какво точно става въпрос, но проблема и при двата протокола е понякога възникването на т.нар свръхстимулационене синдром. Ти това ли си имала?
« Отговор #230 -: Януари 12, 2011, 16:01:14 pm »
По фонда ли ще ти бъде процедурата.
Да попитам ако някой знае дали са превели средства на клиниките ,как стои въпросът с фонда за тази година.Може да сте писали някъде но съм пропуснала явно  :oops:
Успех Деси  :needleani: :egg: :bfp1: yahoo_17 :crossfingers:

Да по фонда съм.
« Отговор #231 -: Януари 12, 2011, 16:05:29 pm »
Момичета, моля от сърце, някой ако е имал проблеми със стимулацията, да ги сподели. Според мен е добре човек да е информиран. Най-общо казано ме интересуват страничните ефекти. много благодаря предварително и стгискам палци на всички от цялото си сърце.
« Отговор #232 -: Януари 12, 2011, 16:35:49 pm »
Моми4ета,след ЗЕТ даваъ ли болни4ни от клиниката,защото останах с впе4атление,4е 30 дни дават от деня на пункция,ако е имало стимулация.Може би в други слу4аи дават по-малко дни,или изобщо не дават?
« Отговор #233 -: Януари 12, 2011, 16:58:26 pm »
Моми4ета,след ЗЕТ даваъ ли болни4ни от клиниката,защото останах с впе4атление,4е 30 дни дават от деня на пункция,ако е имало стимулация.Може би в други слу4аи дават по-малко дни,или изобщо не дават?

Не мисля, че при ЗЕТ дават болнични.
« Отговор #234 -: Януари 12, 2011, 16:59:24 pm »
Според мен ако изобщо се полагат болнични след ЗЕТ , определено няма да са 30 дни ,а по-малко, но не съм сигурна.Нека се включат запознати момичета.
« Отговор #235 -: Януари 12, 2011, 17:02:41 pm »
Момичета, моля от сърце, някой ако е имал проблеми със стимулацията, да ги сподели. Според мен е добре човек да е информиран. Най-общо казано ме интересуват страничните ефекти. много благодаря предварително и стгискам палци на всички от цялото си сърце.

Т.нар. странични ефекти са различни при всеки. При мен най-общо, изнервеност, главоболие, промяна на настроенията, топли вълни, плюс качени килограми.
За килограмите искам да уточня, че при първия опит свалих три /къс протокол/, втори опит - качени пет /дъгъл протокол/. Мисля, обаче че килограмите не зависят от протокола и по-скоро ги качих от обездвижване.
« Отговор #236 -: Януари 12, 2011, 17:08:57 pm »

Т.нар. странични ефекти са различни при всеки. При мен най-общо, изнервеност, главоболие, промяна на настроенията, топли вълни, плюс качени килограми.
За килограмите искам да уточня, че при първия опит свалих три /къс протокол/, втори опит - качени пет /дъгъл протокол/. Мисля, обаче че килограмите не зависят от протокола и по-скоро ги качих от обездвижване.
При мен имаше проблем с изнервеност и главоболие.
А относно кг,била съм  веднъж по дълъг протокол и качих 7 кг.,но не съм се обездвижвала-режимът ми беше същият и като храна и като движения ... всъщност не съм права за храната,определено беше в повече като се замисля  :eating:.Смъкването им отне за съжаление достааа време  :veloergo: :presi:.Но това да е проблемът.
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 17:24:26 pm от evita1717 »
« Отговор #237 -: Януари 12, 2011, 17:09:51 pm »
Аз за себе си не мисля,че съм имала странични ефекти.Даже напротив, като ми дойде МЦ първия месец не ме и боли. Адски съм изнервена обаче,и това смятам че е нормално. За килограмите ...даже свалям по един , два .

Така и никой не писа колко излиза горе-долу ЕЦ!
*
« Отговор #238 -: Януари 12, 2011, 17:31:50 pm »
Момичета, на 17.01 ще правя хистероскопия в клиниката.По телефона ми продиктуваха какви изследвания трябва да направя предварително.Малко съм озадачена, защото прочетох в темата различни изисквания към други момичета.На мен ми казаха-ПКК,Биохимия, спин и хепатит А.Дано съм чула вярно.Ако на някоя от вас и предстои такава манипулация би ли споделила какви изследвания са и изискали?Моля за коментар.
*
« Отговор #239 -: Януари 12, 2011, 17:35:08 pm »
При зверската ми,без причина, първата ми стимулация/в др клиника обаче/ от единия яйчник с който съм извадиха 18 яйцеклетки.Нямах никаква хиперстимулация.Непрекъснато ме питаха как съм и се притесняваха за мен,а аз припках като конче.Никакви качени кг.И резултат никакъв
  При втората ми стимулация / не знам колко фоликула са изтеглили,но имаше 4 яйцеклетки.До деня на пункцията нито килце не бях качила.След трансфера,към 6,7ми ден корема ми се поду.Четох,че това е вторична хиперстимулация и обикновено се провокира при успешна имплантация на ембрионче,което пък по-късно се доказа :).От този момент до края на първия месец методично качих 6 кг,като смея да твърдя че не са от прекомерно хранене