Привет в новата тема, само хубави новини да има в нея!
Чакайте да ви "дообъркам" сега за магнезия.
Първо пиех Магнерот, но след проблема с контракциите в 5-и месец преминах на Nutri-Mag и до момента го пия 3х1. Ето това е:
http://apteka.framar.bg/30016169/%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B3-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-30 Не знам дали е по-добро от другите два препарата, или само е по-скъпо, приятелките по чужбина също пият него основно заради крампи. Факт е обаче, че докато пиех Магнерот получавах крампи, а откакто съм на това - не се е случвало. Може и да е съвпадение естествено, макар че с напредване на бременността уж крампите трябвало да зачестяват...
Мецани преди 14 ГС лекарите казват, че нямало смисъл да се пие магнезий. Моят БХС също излезе за окло 4 дни и резултатът го проверих на сайта на НГЛ, докато ровех там се обади и лекарят ми да каже, че всичко е ОК и това беше.
Момичета, за тези неприятни стомашни усещания и странен вкус, които имате - не съм убедена че не са именно киселини. Аз моите ги усещам като парене в хранопровода, но ми е за първи път в живота да имам подобен проблем. Приятели, които цял живот страдат от киселини и са по-наясно, описват същите усещания като вас. Купете си по едно шишенце Stopacid /струва около 1,50лв. и става за бременни/ и пробвайте дали няма да ви помогне. Другото подходящо за подобни проблеми е това:
http://apteka.framar.bg/30002241/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-200-%D0%BC%D0%B3-20 също става за бременни, предписано ми е от лекар.
Дидон, мен и преди си ме мързеше та...нищо ново под слънцето в тази област
Не се тревожи - като родиш и ще ти мине, ако не от самосебе си, поради липса на друг вариант.
Да се отчета сега. Днес бях при Док, бебето е добре, вече е 2200. Както винаги - лекарят казва, че си е идеален на килограми, според мен трябва да е по-дебеличък...все ме е страх, че ще се изтръска някое малко мишле
Успокоявам се с това, че явно бързо наддава, защото на 28.12. беше 1,5 кг окло две седмици по-късно е 2,200 кг - значи качва по 350 гр. на седмица средно, дано продължи в същия дух. Вече имам и дата за секциото...абеее много реалистично взе да става нещо, а аз още не съм се нарадвала на факта, че най-после имам корем. Малко ме шашна лекарското мнение, че оттук нататък мога да очаквам във всеки един момент да тръгне раждане, макар че в момента няма никакви индикации за това и ме посъветваха все пак багажът ми да си седи събран. Сега трябва да видя какво ще рече това "багаж за болницата".