0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #500 -: Януари 24, 2011, 22:39:04 pm »
На всички новопристигнали днес -честито!! лека бременност и успешен финал  :lol:
Толкова нови попълнения за един ден неистина скоро не е имало. Това ми напомня че имаме мамита на финалната права  :wink: айде сара, адито, а и на моникс малко и остана :D
бенито, спокойно и аз така се чудех в началото защо нищо не чувствам, направо ми се искаше да ми се подвигне или да ме заболят гърди за да знам че съм бременна  :wink: и както Бина имах единствено леки усещания /незнам на какво точно мога да ги оприлича, много особени/ ниско в стомаха ту от едната страна, ту от другата.

Жбрул, точно така сложи си маска и стига ти с този домашен арест. Аз да не се хваля много, но ходя на работа, наистина много хора са болни и засега съм ОК.. дано се закрепя така. Чак сега реших да си взема 2 дни почивка и също се чудя дали ще има свободен прием утре в МД...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #501 -: Януари 24, 2011, 23:31:51 pm »
Ще сложа една маска и на бегом, дано не се накача с някой вирус. Хайде намрънкясвах се  :oops:
Жбрул, само си носи нещо да си чистиш ръцете всеки път щом пишнеш каквото и да е - врата примерно. Ако нямаш какво ,направи си 75-80% разтвор спирт и бърши ръцете с него. И стой на по-голямо растояние от един метър от хората, въпреки че си с маска. Все пак не искаш баш сега да се разболееш. Грипната епидемия шще отмине за около 1-2 седмици, ама ти май нямаш толкова време да чакаш.

Боби

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #502 -: Януари 24, 2011, 23:40:54 pm »
Здравейте момичета! Минавам да ви кажа,че мен днес ме изпиисаха,но малкия още е в кувиьоз,но хубавото е че вече са му спрели кислорода и си диша самичък!  :D :D :D

Лека бременност на всички нови момичета!  :welcome_1:

И разбира се на мамите от горещия списък- мнооого леко раждане!  :goodluck:
07.10.2009
*
« Отговор #503 -: Януари 25, 2011, 00:00:24 am »
Маги,добре дошла отново :D!Радвам се много,че Милен  е добре,дано по-скоро се гушкате заедно и у дома!

*
« Отговор #504 -: Януари 25, 2011, 00:19:01 am »
Днес изглежда е един добър ден за бременната тема. добре дошли на новодошлите, много да се радвате на бременността си, да нямате сериозни тревоги и да не ви ядосват близките. Пауър хубаво е, че пак пишеш, дано скоро си прибереш съкровището вкъщи.

аз както знаете реших хич да не чакам да се задвижи системата и днес направо отидох в болницата. правихме тест за фетален фиброкинетон, който за щастие се оказа отрицателен. според тях това значи, че риска за преждевременно раждане е 2%, но аз хич не им вярвам, защото четох, че 90 % сигурно, че няма да има родова дейност в следващите 2 седмици и около 80 %, че ще се износи бременността до термин. както и да е, буквално ми "светна пред очите". ще се прибера в софия утре, ще си се видя с моята лекарка да направим още един УЗ, да съм спокойна. между другото тук все още лекар не ме е преглеждал. не могат да кажат от какво са ми болките, макар да казват, че са "странни".

надявам се все така да има добри новини в темата, жбрул, дано ти се размине грипа, аз ще си пъхна в чантата антибактериалния гел, обмислям идеята за маска в самолета, ама ще видим.

:)
*
« Отговор #505 -: Януари 25, 2011, 00:24:36 am »
Еххх Боби то маската и спиртните мокри кърпички - лесно. Само, че в родната действителност, манипулационната се намира в дъното на един дъъълъг тесен коридор, на който от двете страни има кабинети, пред тях - чакащи болни хора. Коридорът е широк под 2м :x та не да пазя отстояние от болните, ами през тях трябва да лазя до заветната стаичка за взимане на кръв. Това забележи е нова, частна болница. Сори за спама, ама яко ми дотегна вече от тези недомислици български.

Пауърче, дано скоро си прибереш големия мъж у вас!
Елена още добри новини да споделиш, като си дойдеш в София  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #506 -: Януари 25, 2011, 01:06:05 am »
Ето ме и мен  :lol:. При нас няма и помен от грип, нищо не може да оцелее при -20 С  :lol:. Ние сме добре, скоро ще ходя на оглед в болницата, в която ще раждам.
Да си помрънкам и аз... От няколко дни имам остра болка около пъпа. Ясно ми е, че е от разтягането и няма нищо сериозно, обаче е адски неприятно и болезнено на моменти.
Спирам с оплакванията, че ще водим малкия на мач на NBA и сме много ентусиазирани  :).
 power, дано скоро да си вземете бебко.
На всички мами в очакване  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
На новодошлите - лека и безпроблемна бременност.
« Отговор #507 -: Януари 25, 2011, 08:33:51 am »
Привет момичета!
Добре дошли на всички нови бременелки. Много се радвам, че сте множко.
Аз съм си добре и засега не съм тръгнала да раждам. И аз като Жбрул съм притеснена от този грип. При нас вчера обявиха грипна епидемия и не вярвам да отшуми до понеделник  :( :( :(
Пауърче, дано си приберете мъжлето по-рано от колкото си мисилиш  :D

Всеки момент чакам да спрат тока при нас и то чак до 16,00ч. Затова отивам на гости при моя приятелка. Профилактики ....   божеееее, божеее ....
*
« Отговор #508 -: Януари 25, 2011, 08:53:47 am »
Здравейте и от мен! :D
Малее, какъв бум на нови момичета сме имали тук! :D
Добре дошли бременилки и леки и безпроблемни оставащи месеци! :wink:
Пауърче, радвам се, че сте добре! Дано и Милен скоро да си е в къщи и щастието да ви е пълно!
Ние днес сме на преглед. Времето май е с нас  :wink:, че и аз като Жбрул се бях притеснила да не обявят грипна епидемия и в Пловдив :? и да го отложим!
Стискам палци на всички от първият списък! :D Леко и безпроблемно раждане!
*
« Отговор #509 -: Януари 25, 2011, 10:29:48 am »
Здравейте мамита!Петенце,аз тъкмо питах за теб ,а ти тук си била мила :lol:
Вчера пропуснах да честитя първата покупка на Туци :Dза бебка
Пауърче,хубави новини ни носиш,а малкия Милен казаха ли кога ще си го вземете ?
Линдси,днес е големият ден-ще чакаме новини :crossfingers: а утре Бюти
:crossfingers:
Пристигамеее :D

zayak3-16 дни до термин
Линдси -25.01.2011 планово секцио
beauty-26.01.2011 планово секцио
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 31.01.2011
Дени15- 1.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
Moniks_s - 21.02.2011
marykol-25/28.02.2011
Fia-23 дни до термин

Чакащи на опашката за горещия списък

echy-41дни до термин
Натали-15.03
Тини 78-57 дни до термин

Ехоооо бремелинки казвайте си датите ,че списъка се поизпразва  :D
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 10:41:23 am от moniks_s »

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #510 -: Януари 25, 2011, 10:38:41 am »
Момичета имам чувството че скоро няма да родя!!! Бебо се е наместил много удобно и не иска да излиза на дъжда.. вчера доста движение имах,кляках малко,стълби това онова,Обаче ТОЙ си ритка порядъчно и едва ли не ми се подиграва  :D А аз вече нямам търпение да излезе-пък и 4 дни по-раничко не е мъка :):)
Радвам се че тук има толкова много новодошли мами-тези списъци не са ей така-трябва да се запълват.Пазете се много от тези грипове-макар че едва ли ще можем като се е стигнало да се разболеят всички около нас! И все пак-пазете се много :) Пийте топли напитки и така :) Аз днес отивам да се разберем в болницата,да огледаме нещата и след 4 дни живот и здраве ако бебко не е излязъл ще постъпвам в болницата  :? (което като идея не ми харесва)..
Лек ден и до после сладурки :)
*
« Отговор #511 -: Януари 25, 2011, 10:52:07 am »
бина, :) май в тези седмици е нормално, и аз постоянно вземам но-шпа, матката ми била с висока мат.активност :?

Днес ходих на ранен ембрионален скрининг и БХС, дано резултатите са добри. Бебето беше заело челна стойка, с главата на долу, голям майтам, все шава ли шава :lol:
Казаха, че трябва да продължавам с утрогестана до края на 14г.с, а пък аз бях решила да го спирам :?

Момичета, при бременност в какъв диапазон трябва да се държи тсх?
Питам тук, не в темата за ЩЖ, т.то въпроса ми е съм бремените дами, моето сега е 1.63, и не ми назначиха терапия.

До колкото ми е известно ТСХ-то трябва да е под 2.
« Отговор #512 -: Януари 25, 2011, 10:57:47 am »
привет, днес съм вкъщи и ми е много добре  :) мисля да ходя на преглед днес ако не са отменили всички.
Сара, на йогата ни учеха за едни много естествен метод за предизвикване на контракции, но ако се навие някой в този момент /аз едва ли/ -секс  :oops: Стискам палци да се засили по-бързо.

Елена, радвам се че си по-спокойна. Маската в самолета е задължителна според мен.

Пауър, браво, дано скро си вземете малкото съкровище  :)
*
« Отговор #513 -: Януари 25, 2011, 11:15:03 am »
Мерси Мони :bighug: много надъхващо списъчето

На Паурче пожелавам скоро да си приберете малкия юнак  :bori_002:

Стискаме палци днес за Линдзи, дано всичко е наред  :goodluck:

saraapl стискам и на теб палчета, всичко ще се подреди, той бебо му е гот вътре, като на моите, ама време му е  :D  :goodluck:

« Отговор #514 -: Януари 25, 2011, 11:43:11 am »
Здравейте , мили бъдещи мами , много приятно ми става като гледам колко много нови бременни се записват в темата , това означава , повече усмивки и по-малко сълзи и разбира се повече детски смях през новата година!Аз съм от тези на които им остава малко до края на щастливото събитие , но честно да ви кажа , незнам при вас как е , но аз нямам търпение да минава по-бързо времето и да видя малкото човече , което от толкова време расте в мен.Всеки ден минава бавно , особено към края и се побърквам от това, вие как сте, приготвихте ли всичко вече за бебоците, подредихте ли им бебешките кътчета?Аз слава Богу съм готова вече с най-важните неща и чакам да минава времето.Имаме си ремонтирана детска стая с креватче за бебо и спалня за нас в същата стая , дрешките съм набавила и съм ги изпрала, сака за родилния дом е готов и така, остана само да се опазя от този грип , че то като гледам точно когато трябва да раждам казват , че грипа ще бъде най-разпространен и това ме плаши , дано успеем да се опазим момичета , че незнам как се ражда при подобно положение!!! Приятен ден и извинявайте , ако съм ви отегчила!!!
*
« Отговор #515 -: Януари 25, 2011, 11:56:52 am »
speranza, аз съм на същия хал с времето - не минава. Вглеждам се във всяко нещо, което може да е сигнал за започващо раждане, а търпение не ми остана  :lol:
Голяма част от дрехите са изпрани, изгладени и подредени, обаче ми дадоха ужасно голямо количество и се чудя изобщо дали да си правя труда. Ако не стигат по някаква причина тогава ще ги оправям. Остана само да изпера свалящите се части на количката, обаче те са за ръчно пране и още се мотая. Чантата за родилното я подритвам вече месец.
А с този грип какво ще правим идея нямам, за момента съм се затворила в къщи и не си показвам носа на вън. Аз вече изкарах един, но ме предупредиха, че повтаря...
Да ви кажа в последните няколко дни няма спане през нощта... не стига че ставам през 2 часа за тоалетна, а през останалото време сънувам само простотии. После по цял ден съм като парцал. Явно напрежението от предстоящото събитие ми идва в повече.

*
« Отговор #516 -: Януари 25, 2011, 12:15:27 pm »
Май само аз пак съм "наобратно" :lol: Нито ми е напрегнато, нито нетърпеливо, а времето ми се струва че минава твърде бързо. Въпреки това блажено се помотквам, не съм започнала да пера, даже етикетите не съм свалила на бебешките неща, иначе всеки ден си казвам "утре", ама нещо друго излиза и отлагам. Още списък не съм си направила за болничен багаж, да не говорим да съм го събрала, което е доста тъпо от моя страна  :?, понеже ако все пак тръгнат по-рано нещата - ще хукна с дрехите на гърба си само и после ще е звънене и "донеси това и онова". И то донеси го от Ст. Загора до Пловдив... :lol:

Относно грипа момичета, като се замислим - то всяка година си има епидемия и жените си раждат въпреки това, няма да сме първите. Моите притеснения не са свързани с грипа и престоя в болницата точно - там се вземат мерки в такива ситуации. Тревожа се, да не ме накачи някой преди да опра до болница, най-малкото ще ме е яд, как се опазих цяла бременност да не кихна и накрая да стане издънката... Като превантивна мярка си пия Биозин-мамата, не допускам смъркащи край себе си, избягвам места на които се събират много хора, завишила съм още повече хигиената и това е. То друго какво да направя всъщност?

Хайде дано не се разболяваме, а на "нетърпеливките" пожелавам възможно най-скоро да тръгнат нещата и да гушнат бебоците! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #517 -: Януари 25, 2011, 12:50:07 pm »
Да ви кажа и аз от една страна нямам търпение да го гушна бебо,а от друга малко ме е страх от неизвестното :oops:А иначе и аз съм готова ,изпрала,изгладила и така...Само не съм оправила легълцето,в смисъл със спалното комплектче...
И да Сами,и аз го знам този метод за предизвикване на контракции ,но от 4-5 месеца секса е мираж за нас :oops: :lol:,ноооооо  8)
А за грипа днес казаха,по тв.то че си е "свински грип" така ,че и това го преживях :xДано отшуми ,че е много неприятно :( :(
Сари,ми той малкия мъж се е сгушил на топличко и не му се излиза на детето :lol:

« Отговор #518 -: Януари 25, 2011, 13:01:36 pm »
Адито, аз съм същата като теб. По цяла нощ не мога да спя само се тревожа. Гледам че твоята линийка е точно като моята (и на мен термина ми е за 9.02 по калкулатора на зачатие), но това пусто планово секцио за 1.02 все още ме побърква. Колкото повече наближава токолва повече се шашкам. Багажа за болницата е готов и Док само ме предупреждава да се запазя здрава до тогава. За капак от снощи мъжът ми е със симптоми на грип. Сложил си е маска, седи милия изолоран в една стая, дано да не ме тръшне и мен, че иначе не знам как ще процедираме.
Ето пак се оплаках, извинявайте за което. Желая ви лек ден и се пазете
*
« Отговор #519 -: Януари 25, 2011, 13:16:18 pm »
Jbrul, до едно време върви много бързо и после изведнъж спира пустото време. От 2 седмици не работя, а имам чувството, че не съм била на работа от години...
И да Сами,и аз го знам този метод за предизвикване на контракции ,но от 4-5 месеца секса е мираж за нас :oops: :lol:,ноооооо  8)
И при нас е така, не смея и да си помисля за подобен род гимнастика - шубе.
Адито, аз съм същата като теб. По цяла нощ не мога да спя само се тревожа. Гледам че твоята линийка е точно като моята (и на мен термина ми е за 9.02 по калкулатора на зачатие), но това пусто планово секцио за 1.02 все още ме побърква. Колкото повече наближава токолва повече се шашкам. Багажа за болницата е готов и Док само ме предупреждава да се запазя здрава до тогава. За капак от снощи мъжът ми е със симптоми на грип. Сложил си е маска, седи милия изолоран в една стая, дано да не ме тръшне и мен, че иначе не знам как ще процедираме.
Ето пак се оплаках, извинявайте за което. Желая ви лек ден и се пазете
Я споко, ти поне знаеш кога да си на линия. Няма от какво да се шашкаш, колко жени раждат всеки ден по тоя начин. Всичко ще е наред ;) А от мъжа ти стой на страна, че моя като се прибра с температура, аз на другия ден бях болна и то защото и двамата ни домързя да идем до аптеката за маски.