0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #540 -: Януари 26, 2011, 10:20:09 am »
Момичета, всички ли ходите на БХС в Майчин дом? Питам, защото се споменава като изследване в сайта на Щерев. Чудех се, защото ако при Щерев правят БХС ще ми е по-удобно да го направя там. Някой има ли впечатления и разликата единствено в сертифицирането на МД ли е или има разлика и в качеството и надежността на резултатите при изследване?
« Отговор #541 -: Януари 26, 2011, 10:21:23 am »
лелеле Бобиии, зло да те забрави, сега ти видях втората лентичка :oops:
Честито миличка, много лека бременност и здраво бебче на финала.
[/url][/url]
*
« Отговор #542 -: Януари 26, 2011, 10:44:01 am »
azalea, по всяка вероятност от Щерев изпращат кръвта с куриер до МД. Но за по-сигурно питай :D

*
« Отговор #543 -: Януари 26, 2011, 11:06:40 am »
Добър ден мамчета сладки!
Минавам директно на темата за секса-не ме е страх мен ,а мъжо Елена В :lol:Защото по принцип като няма проблеми и секса не е такъв :D,ама той не та не!А пък аз да ви кажа от как избачках тая голяма пупа и не се чувствам комфортно за секс ,а само ми се иска:lol: :lol:та така.....
Сари,влизай да се отчиташ :wink:
Бюти :crossfingers: :crossfingers:!Такааа чакаме новини от Линдси и да актуализираме горещия списък :lol: :lol:

*
« Отговор #544 -: Януари 26, 2011, 11:12:16 am »
Ох ако питате моя мъж, милия само ще ви се оплаче по въпроса за секса. Нямам индикации за спиране на това занимание, ама да ви кажа честно от както забременях и нямам никакво желание. Има някакви проблясъци от време на време, ама положението е трагично. Милия в момента е на сух режим :oops:.
Иначе и аз знам, че ако няма някакви лекарски забрани не е проблем да се прави.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #545 -: Януари 26, 2011, 11:14:08 am »
Мони... какъв отчет..Снощи се побърках от болка в корема и си мисля че днес ще бягаме до болницата  :? Но странното е,че нямам контракции(поне не осезаеми),не тече водата и т.н.Така че аз всеки път си мисля да чакам до последния момент да започне нещо именно от тези симптоми ама.. Както казах снощи доста силни болки точно като при първи ден на МЦ.. Родилите вече могат ли да ми кажат при тези болки да отивам ли на доктор или да чакам контракции на определен момент и даже и водата да изтече..Момичета нещо ми е много странно положението..Съжалявам ако спамя темата просто имам нужда от помощ сериозно!!!
« Отговор #546 -: Януари 26, 2011, 11:15:13 am »
Ние нямахме проблем по време на цялата ми бременност, но точно, като трябваше да "стимулираме" започването на родовия процес, хич не се получи (последните 1-2 седмици) - то на мен ми тежко, падат някви работи, чувствам се като хипопотам... Отделно, че мъжете (или поне моят) вече започват да мислят за това в корема ни, като за истинско човече и се шашкат нещо. Не знам колко е реалистичен този метод за ускоряване на нещата от тази гледна точка.

Мен докторът ме пращаше на двучасови разходки, които посред лято можех да осъществявам единствено и само в моловете. За вас обаче това не бих го препоръчала, тъй като моловете в момента са инкубатори на бацили - сигурна съм, че всички тийнейджъри, дето ги пуснаха в грипна ваканция, в момента си обменят микробите по моловете ;) Поради тази причина и ние сме под "домашен арест", ама това е положението.

Друг метод за ускоряване на нещата е да играете кючек ;) Ама потърсете статии по въпроса, за да не си докарате някоя беля, защото имаше движения, които не са препоръчителни. Само казвам какво съм чела, да не си докарате някоя беля, ей!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #547 -: Януари 26, 2011, 11:17:04 am »
сараапл, точно така се чувстват контракциите в началото - усещах болки, но без стягане. Спокойно, няма жена, която да не е разбрала, че ражда. В един момент болката ще се комбинира с контракция и започваш да засичаш на колко време се появяват. Като станат на около 5 минути, тръгваш. Би трябвало да имаш време дотогава за един душ поне.

Стискаме палци!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #548 -: Януари 26, 2011, 11:28:22 am »
Добър ден мамчета сладки!
Минавам директно на темата за секса-не ме е страх мен ,а мъжо Елена В :lol:Защото по принцип като няма проблеми и секса не е такъв :D,ама той не та не!А пък аз да ви кажа от как избачках тая голяма пупа и не се чувствам комфортно за секс ,а само ми се иска:lol: :lol:та така.....

и ние сме по същия начин  :lol: имаше само някакви бледи опити и мойчкия се притесни нещо  :oops: мъжете обикновено повече ги е страх. Аз в началото когато имах някакво желание, ме беше страх от всичко -може би ние тъй като сме забременели по-трудно се чувстваме така. А после вече нямам и желание, а постоянно чета как секса не бил табу.. Аз въпреки че досега имах лека бременност, нещо не се получиха така нещата, но важно е и момента.

Относно новите цени - друга интересна тема: Надин мерси, май наистина Токуда ще се откажат от ЗК, защото не са хем частна болница, предлагаща друг страндарт на обслужване, хем работят с ЗК, което им съзвада проблими сега. Но още не е ясно какво ще се плаща.. А за МД, незнам Натали забеляза ли че има избор на екип 350, но и избор на лекар раждане 235лв.?? Незнам защо са дадени отделно, преди не беше така, но май е въпрос на тълкуване и начин да заобиколят тавана.. Ако някой е чул нещо повече, моля да пише
*
« Отговор #549 -: Януари 26, 2011, 11:37:28 am »
Камбозолка,аз помня ,че ти изкачваше и стълби нали?Дано не бъркам де, :oops: :oops:
Ахахах представям си се как играя кючек :lol:,аз наистина се чувствам като Хипопо вече :lol: :lol: :lol:
Сарич,ама то изтичането на водите не е задължително,нито кървенето ,така че усетиш ли нещо "нетипично" :lol: :crossfingers:Целувки :bighug:
Я да подновиме графика

Пристигамеее :D

zayak3-13дни до термин
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 31.01.2011
Дени15- 1.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
Moniks_s - 21.02.2011
marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011
Fia-23 дни до термин

Чакащи на опашката за горещия списък

echy-41дни до термин
Velka-1/2.03 планово секцио,термин 15.03.2011
Натали-15.03.2011
Тини 78- 57 дни до термин

« Последна редакция: Януари 26, 2011, 12:02:13 pm от moniks_s »

« Отговор #550 -: Януари 26, 2011, 12:09:11 pm »
моникс, ами някой ме съветваше да изкачвам, ама, да си призная, не стигнах до там - наистина ми беше тежичко и топло.

« Отговор #551 -: Януари 26, 2011, 12:30:42 pm »
Аз съм се схванала чудовищно и цял ден мечтая за парна баня и масаж... пфу. Да не говорим че от това седене на стола областта между дупето и кръстта зверски ме боли :(
Това за стълбите за да се предизвика раждане ли? Имам една прителка която вече пренасяше, но толкова мн държеше да роди по естествен път че една седмица си ходеше със 1 см разкритие и то секс ли не беше, вани си взимаше, и трамбоваше като японски турист всеки ден града:) Ама то инато бебе, не ще и не ще:) така или иначе си роди със секцио:)
« Отговор #552 -: Януари 26, 2011, 12:42:11 pm »
Саричка,аз лично изчаках да станат на 5 мин контракцийте,те тогава са си и доста по силнички и различни от първите,та и да не ги засечеш сама ще искаш да отидеш на лекар  :lol: :lol: :lol:.Няма как да не разбереш че е време да стягаш сакчето,пък и да е фалшива тревога мн важно ти си отиди налекар ако почустваш че е време пък ако те върнат върнат  :D.И задушче време ще имаш  :wink:.Хайде време е да се ражда този малчоган .......
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #553 -: Януари 26, 2011, 13:03:23 pm »
Мони и аз съм на същото положение като теб, само да го погледна похотливо моя мъж и веднага ми обръща гръб " Забрави!" , голям страх - голямо нещо.  :lol: :lol:
Сари, май скоро ще има тема в Честито и за твоя юнак !  :D  :crossfingers:
*
« Отговор #554 -: Януари 26, 2011, 13:25:56 pm »
Явно само при нас проблема със секса идва от мен... Едно на ръка, че се чувствам нещо средно между пингвин и мечка... Да не казвам, че при жалките опити преди известно време не беше и приятно  :oops:
Нещо като лафа за синдрома на импотентността - искам, ма не мога  :wink:
Относно движението - как да се движа като до етажа имам 4 стъпала, разстоянието от кухнята до хола е около 3 метра, на вън е -100000 градуса, по моловете е пълно с подсмърчащи пубертети, а отгоре на всичко и в квартала има бум на варицела, която аз не съм карала. Ай сега кажете имам ли късмет  :lol: Познати викат да клякам, аз да клекна мога, ама как ставам - карикатура. Освен да си пусна някоя чалгия и да друсам кючеци  :lol:
Ето пак се оплаквам, а като четях преди известно време постовете на момичетата в горещия списък ми беше супер забавно...

*
« Отговор #555 -: Януари 26, 2011, 13:47:51 pm »
адито, много ти съчувствам, стой си вкъщи, пък то когато, тогава, а за оплакването, баш тук си е мястото.

това с мъжете, аз го разреших, като обясних на моя, че не е чак толкова голям, че да стигне до бебето. даже му показах и литература по въпроса, та ако мислите, че ще помогне. но е вярно, че от няколко месеца насам (откак ми порастна корема) по-нарядко се сещам. надявам се да ми кажат, че не е опасно с оглед шийката на матката, дотогава - йок.

да ви питам, може ли да имам контракции само от едната страна - приболява ме отдясно и го чувствам като схващане на мускул, ама отде да знам - мускул на корема ли е или контракция на матката?

жбрул мерси за бозина. като прочетох как се прави осцилокцинума, то по-добре да ядем захар с лъжицата, отколкото осцилококцинум.

човече, пробвай другото "рекламирано" от жбрул - алга сан, помага, макар и не винаги веднага и другото е масаж.

доскоро

пп сараапл стискам палци, звучи като да започва? леко раждане и прекрасна среща с бебето
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #556 -: Януари 26, 2011, 14:05:06 pm »
А за МД, незнам Натали забеляза ли че има избор на екип 350, но и избор на лекар раждане 235лв.?? Незнам защо са дадени отделно, преди не беше така, но май е въпрос на тълкуване и начин да заобиколят тавана.. Ако някой е чул нещо повече, моля да пише

Избор на лекар е нормалното раждане с лекар, който ти си избрала, само не знам дали влиза анестезията в цената. А избор на екип е секциото и там е включено всичко.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #557 -: Януари 26, 2011, 14:13:15 pm »
Сара, ако ти се спукат водите не се чака - взимаш душ и отиваш, макар че то като тръгне да тече е ужас, но поне колкото да се почистиш малко. При всяко положени трябва да внимаваш да не влезне към бебето вода. Това за чакането е, ако не са спукани.

Аз между другото от страх да не ми изтекат водите в леглото, бях си сложила под чаршафа едно такова, което да попива, ако изтече нещо, че не исках да ми се скапе матрака. Така си спах 3 седмици  :lol:. Ама при мен спукването първаначално се прояви с няколко капки на бельото, та имах късмет. Обаче ако се спукат изведнъж е голямо мазило. За мой късмет, на мен това ми се случи в болницата и там им окепазих чаршафите, а моето си легълце в къщи остана чистичко  :lol:.

Боби

*
« Отговор #558 -: Януари 26, 2011, 14:37:05 pm »
Момичета, хайде и аз пак да пиша. При нас има строга забрана за секс, та ми е лесно, нито го мисля, нито се терзая. Излязоха ми резултатите от БХС и добре, че е д-р Михова, че щях да си умра от притеснение. Всичко уж наред, но плацентарния протеин над норма- 5800 при горна граница 4800. Д-р Михова ме успокои, че това не е притеснително и ме пита 2 бебета ли са били, на всички прегледи имаше само едно бебе, но и в Тина Киркова където лежах казаха че кървенето е от изчистване на ембрион, та ми стана странно, възможно ли е било да не се е видял, при положение че ме гледаха и д-р Стаменов и д-р Персенска? То това не е най важното, но ако има друго момиче с завишени стойности  на този протеин нека сподели какво са и казали.
Успех на мамите дето скоро ще си видят бебетата. Аз сутринта гледах Гала и му теглих един рев, да ме пита човек защо като гледах за бебето на Дани. Много мило ми стана.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #559 -: Януари 26, 2011, 14:37:37 pm »
Елена, аз си пия Биозин Мама от началото на бремеността почти. Бях го спряла за 1 месец, че пишеше в указанията за употреба да се пият 90 дни, и после го почнах пак. Много съм доволна - досега през зимата всеки прелетял грип/настинка е бил мой и изпитвах ужас от настоящия сезон. А всъщност изкарах само едничък, дето направо не се брои на общия ми фон на зимна заболяемост, и сега съм добре, да чукна на дърво, въпреки че си ходя на работа в класическия отворен офис, с любимите ни климатици и болнави колеги, посред триж любимия МОЛ. Давай смело с Бизоина спред мен :-)