0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #560 -: Януари 26, 2011, 14:39:49 pm »
Момичета, всички ли ходите на БХС в Майчин дом? Питам, защото се споменава като изследване в сайта на Щерев. Чудех се, защото ако при Щерев правят БХС ще ми е по-удобно да го направя там. Някой има ли впечатления и разликата единствено в сертифицирането на МД ли е или има разлика и в качеството и надежността на резултатите при изследване?
Аз си го правих в Щерев, те го изпращат в МД. А и е много по-удобно, после доки направо се обажда да ти каже да не умираш от притеснение. Успех:-)
*
« Отговор #561 -: Януари 26, 2011, 15:30:57 pm »
Здравейте хубави бременелки. Дойде ред и аз да се включа в бременната темичка. Ще ви следя с интерес и ще попивам ващия опит. :D
Гледам че обсъждате биохимичния скриининг - на мен ми дадоха листовки че трябва един в  11-13 г.с.  един 15-20 г.с. Аз съм в 8 в момента. Въпроса ми е Поема ли се от здравната каса, че нещо не разбрах?   osi_10 А ако нещо колко струва. До колкото разбрах се прави само в Майчин дом в София. Трябва ли предварително записване?
Ох малко объркано стана :oops:

*
« Отговор #562 -: Януари 26, 2011, 15:50:39 pm »
Честито ivanita , лека и спокойна бременност. БХС не се поема от касата, струва 28 лева, поне в Майчин дом, но  преди това трябва да имаш ехографски снимки на разни показатели и ако лекаря не ти подпълни графата във заявката , със снимките там да ти нанесат данните( има възможност за егографски преглед в Майчин дом преди самия тест, ако няма  къде да го направиш, но ще се забавиш). Резултата излиза за 2 дни.Ето сайта на лабораторията www.lmpbg.org. Не се прави предварително записване, отиваш на място,всеки работен ден от 8.30 до 14 часа, но имат обедна почивка от 12.00 до 13.00. Успех
« Последна редакция: Януари 26, 2011, 15:52:29 pm от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #563 -: Януари 26, 2011, 15:56:27 pm »
elis, за втория ембрион не мога да ти отговоря. Ама за плаченето, като видиш бебе - аз въобще не бях от ревливите бременни. Не се разплаках нито на теста за бременност, нито на прегледа. Но, само като видех бебе по телевизията, и сълзите ми рукваха. Луда работа ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #564 -: Януари 26, 2011, 16:33:04 pm »
аз с това чудене за раждането къде да е, сега още по-неясно ми стана с тези цени. Ще изчакам малко и ще звъня да питам, но и друго излезе сега да се обърква.

Вчера бях на преглед при втория доктор, където мисля да раждам- не само че продължаваме да вървим с 2 седмици напред и вече сме около 2кг 8O :o, но и маймуната се е обърнала отново с главата нагоре. Дори съм сигурна че това стана онзи ден /точно преди прегледа/, такова тресене и борба беше че се чудих откъде тази активност, а ето какво е свършил.. Разбира се има време пак да се обърне главично, но после се замислих, че ако върви така с мерките, по-скоро ще му отеснее и ще си остане така  :( Все си мислех че ще раждам естествено, но .. ще видим. Та исках да ви питам на някой с голямо бебе правили ли са му други изследвания, защото док нищо не каза за изследване, и дали после си е влязло в нормата или така ще се роди?? Забравих да питам доктора големите бебета означават ли по-скорошно раждане..
*
« Отговор #565 -: Януари 26, 2011, 16:49:46 pm »
Елис, не си единствената която се е разплакала, така да се каже. Аз също гледах Гала и дори бях почнала да си оправям ноктите и да се лакирам. Еми то от толкова влага в очите не успях. Чак като свършиха тогава продължих. Абе бременна му работа.
Адито, преди си се развеселявала на очакващите скорошната среща с бебчетата. Е сега да знаеш, че и ние по-назад сме така. Много забавно ми стана като ви чета - то не е секс, не е кючеци, не е патешко ходене и т.н. Е след някой и друг месец и ние ще забавляваме новите пупита :D.
Стискам палци на всички, на който скоро им предстой най-вълнуващата среща.

« Отговор #566 -: Януари 26, 2011, 16:58:33 pm »
sami123 , и  аз май ще съм с голямо бебе...и доста ме е страх, в 32 гс беше 2,2 кг а сега 35 гс 2,8  8O единственото, което съм правила е изследване за гестационен диабет, ако това е ок, няма причина за притеснение...моят док нищо не ми казва за теглото, освен, че е възможно да е над 4 кг на термин...
Нямам гестационен диабет, при мен май е генетично, и двамата с мъжа ми сме се родили 4,2 кг  :wink: мисля като стигна до 37 гс да съм по-активна, ходене, чистене и каквото измисля, пък дано тръгне по-рано да излиза  :) за сега е с главата надолу и се надявам на естествено раждане...мисля, че при теб има още време да си се обърне както трябва !

Да ви питам момичета, има ли връзка храненето на бременната и теглото на бебето ? Аз май доста се поотпуснах и се чудя дали за това и бебчо да се е угоил така ?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #567 -: Януари 26, 2011, 17:44:15 pm »
Сами, не мисля, че има от какво да се притесняваш. Аз съм писала тук, че моето бебе непрекъснато излизаше, че ще се роди над 4 кила, а беше 3420. Ако изследванията ти за диабет са добри, всичко ще е наред. /Много ме разсмя с маймуната  :lol:/
Със сигурност храненето на мама оказва влияние върху бебето. Но не само това е показателно - често мами, наддали 9-10 килца си раждат бебета по 3000-3700 и обратното. Според мен трябва да се храним според нуждите, без да изпадаме в крайности.
Моя близка качи 40 килца и роди голяяямо момче - 4500, без родителите да са особено големки...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #568 -: Януари 26, 2011, 17:47:06 pm »
Да ви питам момичета, има ли връзка храненето на бременната и теглото на бебето ? Аз май доста се поотпуснах и се чудя дали за това и бебчо да се е угоил така ?

Да. Бебето наддава повече, когато майката се храни с повече белтъчини.

сами123, както и  loriane е написала изследва се глюкозата за гестационен диабет, защото при него се раждат доста по-едри бебчета.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #569 -: Януари 26, 2011, 17:54:49 pm »
Благодаря на всички за отзивчивите отговори-проблема при мен е ,че не мога да разбера дали това което чувствам е контракция или бебко заема "по-особена" позиция!та това е моята дилема и мисля тази вечер да "отскоча" до болницата..Нещо не ме свърта на едно място.Много ми е напрегнато и постоянно чистя и постоянно съм в позиция да проверявам всичко дали е на място... Оф не се понасям на моменти.. Засега спирам да пиша и чакам да видя дали ще усетя контракции или нещо различно и странно както ме посъветвахте.Целувам ви и много ви благодаря.
Цвете мила не знам дали ще има честитка скоро-той не иска да се показва-срамежлив е! :)
« Отговор #570 -: Януари 26, 2011, 17:58:20 pm »
сараапл, това с чистенето се нарича "гнездене" и е един от симптомите за наближаващо раждане. Макар че при теб всички знаем, че наближава ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #571 -: Януари 26, 2011, 18:08:11 pm »
Да се запиша за секса и аз половинката бяга от мен като прокажена :P
Иначе вчера бях на преглед бебка е 2650 док каза че била в норма за седмиците само главичката и била малко по голяма за седмиците в която съм каза да не се притеснямав вие как мислите :oops:
Добре дошли на новите момичета
И успех на тези който са на финалната права
*
« Отговор #572 -: Януари 26, 2011, 18:43:57 pm »
здравейте,

само да кажа, че  пак ще забравя - в токуда също правят БХС, струва 25 лева и се дава кръв в клиничната лаборатория на първия етаж, иначе процедурата е същата - ходиш с феталната морфология и така. това е от скоро даже аз хванах някаква прИмоция, че беше и безплатно.

а сега новините: д-рката ми измери прослувутата ми шийка на матката на 3.5 см 8O :lol:
не зная какво правят на Острова, но ме подлудиха, а и аз вас. много съм благодарна за подкрепата ви. на 7ми сме се разбрали пак да се видим, да направим второ измерване. сигурно английските апарати са някакви специални и се изхабяват от употреба, та затова там не искаха да направят втори УЗ.

сараапл, стискам палци
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #573 -: Януари 26, 2011, 19:02:48 pm »
Elena B, и в България има един доктор, при когото ако закъснееш за първата фетална, ти разправя как сега трябвало много повече време да гледа и видеозона му се амортизирал ... съответно взима повече пари :D.
Иначе 3,5 см май си е супер шийка, дано си по-спокойна вече.
Аз секс също не съм правила, първо до края на третия месец кървях, сега пък не мога да се престраша, сънувам обаче много, много :oops:, а мъжа ми разправя, че бил забравил какво било това, но истината е, че не смее, защото и него го е страх.

*
« Отговор #574 -: Януари 26, 2011, 20:30:34 pm »
Ей, Елиииии ма то не остана бе. Леле как минава времето. Успех и стискам палци.
*
« Отговор #575 -: Януари 26, 2011, 21:11:36 pm »
ХАХАХАХАХАХАХАХА
Уникални, ей това ги чака татковците
« Отговор #576 -: Януари 26, 2011, 21:41:30 pm »
И аз това съм чувала за гестационен диабед, както и ако майката е наднормена, но двете светила не сметнаха за нужно да ми назначат. Все пак мисля като ходя на ЖК за другите изследвания да му кажа да ми пусне и това. Аз също така не съм наддала много, даже съвсем прилично- 7-8кг досега. Лорейн, при вас си има друга причина -наследствена, така че спокойно. Ние уж сме средни по размери, ям от всичко, но не прекалявам както винаги досега. Но както казва Елле мерките може да не се окажат съвсем верни..
Само не незнам ако е по-голямо ще иска ли да излиза по-рано или си чакат термин  :?

Сара, хайде дано този път контракциите се окажат истински и да си гушнете скоро  :D
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #577 -: Януари 26, 2011, 21:57:56 pm »
Ей, Елиииии ма то не остана бе. Леле как минава времето. Успех и стискам палци.

Да. Наистина не остана, а и аз ще съм планово секцио, така че ще съм края на февруари или самото начало на март. С док другата седмица ще определим датата.
Целувки на бонбоните.
« Отговор #578 -: Януари 26, 2011, 22:23:05 pm »
Иванитка,радвам се да те видя тук :)
Сари,малкия сладур вече иска да види мама :wink: Леко и безпроблемно раждане!
А за секса-при нас проблема е по-скоро в мен.Нещо желанието ми се изпари,а и до преди около 2-3 седмици имах и контракции,та ме беше страх.Вече нещата май започват да се нормализират.Даже снощи имах едни интересни сънища :oops: ама аз в Пловдив,той в Банско... :lol: Иначе моя не се притеснява от секса,притесненията му идват после,като се налудуваме  :D Тогава се започва "Как си?Боли ли те нещо?Всичко наред ли е?..."
[/url]
*
« Отговор #579 -: Януари 26, 2011, 23:02:54 pm »
еилле, съвсем по друг начин изглежда света сега  :D

хубава ви вечер на всички със или без секс