0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на malenagalena
« -: Март 05, 2011, 09:26:50 am »
Здравейте!След много четене и разглеждане на вашите графики,реших и аз да сложа моята тук.За първи месец меря температура,всяка сутрин в 6,10ч-ректално,с дигитален термометър.Понеже за първи път прилагам този метод с БТ,не съм още много наясно с него и се надявам тук да намеря помощ. :P Благодаря ви предварително!
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

Вярвайте в Бог!Там,където свършват човешките сили,идва място за чудото!
Re: Графиката на malenagalena
« Отговор #1 -: Март 05, 2011, 14:17:46 pm »
malenagalena здравей!
Първо мисля,че е най добре да мериш Т анално,защото ректалното не е много надеждна-ако спиш понякога с отворена уста,не мисля , че Т ще е реална.
Мисля, че Ову е било на 14-15-я ден.
За графиките http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44029.540
тук момичетата ще те насочат по добре.
« Отговор #2 -: Март 05, 2011, 14:23:22 pm »
Ректално и анално е едно и също,може би се обърка с орално. Ок,меря анално,но защо мислиш,че ову е било на 14 ден?Според мен и според babyplana си е на 10 ден,точно тогава се повишава БТ.Аз съм с къс цикъл и е нормално ову да е по-рано.Както казах,нова съм и не твърдя,че всичко ми е ясно,но...14 ден 8O
« Последна редакция: Март 05, 2011, 14:29:08 pm от malenagalena »

« Отговор #3 -: Март 05, 2011, 14:34:40 pm »
Да объркала съм се за ректално,орално-извинявай :oops:
Аз не съм съгласна ,че това че за късия Ову е по-рано.Моята браточетка е с нормален цикъл- 27-28 дни и е забременяла на 8-я ден.Според мен си е индивидуално.Лекарят ми беше казал,че когато Т е 37 и отгоре тогава е по вероятно да е Ову.Затова мислех за 14-я ден.Там където ти дадох линка знаят по добре.
« Отговор #4 -: Март 05, 2011, 14:58:04 pm »
Мммм,не съм съгласна с лекаря ти.Иначе,да-за всеки е индивидуално.Писах в другата тема,но там явно рядко се пише и затова отворих моя.Надявам се,момичетата,които разбират да ме ориентират как се движи графиката ми.
« Последна редакция: Март 05, 2011, 15:00:33 pm от malenagalena »

*
« Отговор #5 -: Март 05, 2011, 17:14:29 pm »
Привет malenagalena ,

Според мен добре се ориентираш и независимо от няколкото положителни Ову тестове, Ову е била на 10ти ден. Графиката дотук се движи идеално! Винаги смятай теста с най-тъмната 2ра чертичка за + , понякога отнема няколко дена на LH да поспадне :) И на мен ми се е случвало много пъти да си гледам + О тестчетата по няколко дена  :D
От колко време бебеправите?

« Отговор #6 -: Март 05, 2011, 17:36:41 pm »
Здравей Гальонди!Радвам се,че ми отговори.Опитите ни започват едва този месец.Миналата година бях решила,че започваме-хоп,открихме уреаплазма,лекувахме се 5 месеца.Януари вече излекувана,пак започнахме опити-хоп киста :( Кистата се махна,мина един цикъл и вече съм се захванала сериозно,че времето си лети...Затова и реших да меря БТ,да видя какво се случва.Лекаря ми каза,че до 3 месеца трябва да се получи,но ако не се получи поне ще имам графиките-по тях мисля по-лесно може да се открие проблем,ако има такъв.А ову тестчетата и аз си ги събирам и ги сравнявам след това,но тази марка Clear ovu са някакси бледи и може би другия месец ще потърся други.Дано не ми се налага,но...

*
« Отговор #7 -: Март 05, 2011, 18:02:51 pm »
malenagalena,
Надявам се да не ти се налага дълго да се занимаваш с тестове и тн  :wink: И аз така си ги събирам и се кокоря да видя кой е с най-тъмната чертичка  8O
И да не те разочаровам, но си дай 6 месеца поне :) Много рядко се получава бебето от раз(или за 3 месеца)
Разбира се, аз ти пожелавам  :bfp: още сега, и дано тази графика хубавата , ти е първа и последна :lol:

« Отговор #8 -: Март 05, 2011, 18:28:42 pm »
Оооо,аз съм такъв песимист,че въобще не съм си и помисляла да стане от раз.Просто неискам да губя време и затова се захванах с БТ.Разбирам,че 6 месеца са разумен срок-все някога трябва да стане. :P

*
« Отговор #9 -: Март 05, 2011, 18:44:41 pm »
Ееее, недей да си обикновен човек :) :) :)
По-оптимистично гледай на нещата.. Ще стане! Няма къде да ходи  :hug2:
Аз се шегувам разбира се, да не се обидиш!
Много е трудно с шегите понякога, като са в писмена форма :wink:

« Отговор #10 -: Март 05, 2011, 22:41:26 pm »
Как ще ти се обидя... :P няма такова нещо.Няма за какво. :D

*
« Отговор #11 -: Март 07, 2011, 08:42:56 am »
Привет, МаленаГалена  :)

Харесва ми графиката ти, макар да не мога да определя конкретно кой ден е денят на О. (между 10-я и 11-я се колебая аз  :D)

Пожелавам ти здраве и скоро - сбъднато желание  yahoo_17
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #12 -: Март 07, 2011, 11:26:45 am »
Иииииии, я как скочи БТ днес :)
malenagalena, не се притеснявай за тази 0.26 разница! По време на цикъл, БТ се задържа височка, в сравнение с дните след това във Фоликулярната Фаза. Бейбиплан си ги смята и тях...Графиката ти е с добре изразена двуфазност! Имаш ли графика във фертилити френд?

« Отговор #13 -: Март 07, 2011, 18:05:49 pm »
Здравейте дружки :) Reijna,благодаря ти за мнението и пожеланията-дано!Гальонди,нямам графика във Фертилити Френд,само тук и в babyplana.А температурата и мен ме учуди тази сутрин,но почти цяла нощ се събуждах на кръгъл час-гледах да не се въртя много,и си мисля да не би това да е оказало влияние.Иначе в другата тема "Дайте да ви видя графиката",denis ми е отговорила,че може да е имало повече от 1 фоликул и ако е имало О е добре,но БТ много бавно се е покачила,а е трябвало да е над 37.А аз 3 дена си седях на 36,8...чак на 4-я стана 37.Незнам,може и да не е имало О  :(

*
« Отговор #14 -: Март 07, 2011, 18:56:57 pm »
Не знам,може и да не е имало О  :(

Според мен е имало. Графиката ти говори за това! Това, че температурата не се е покачила рязко.. не е абсолютен показател и критерий за противното. Графиката ти показва двуфазност и това е добре  :)
В бъдеще, ако искаш да си сигурна в настъпването на овулация, ориентирайки се с ову-тестовете, посети в подходящия ден гинеколог..

............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #15 -: Март 07, 2011, 19:42:20 pm »
Rejna,благодаря ти за успокоителния пост :wink: Погледнах и бременните графики и видях,че на някои от момичетата там,температурата стига 37,37.1,37,2 някъде към 20-21 ден.Радвам се,че ми помагате с графиката,защото все още не съм много на ясно,чета,гледам,лутам се из темите :oops: Иначе фоликулометрията е най-сигурна,но лекаря при който ходя ,идва от друг град и то само във вторник и четвъртък.Т.е моите дни около ову трябва да съвпадат с тези в които идва,което е малко сложно и не винаги би се получило.Но мисля няколко месеца да меря БТ,ако не се получи поне ще имам какво да покажа на лекаря.Отново ти Благодаря!

*
« Отговор #16 -: Март 08, 2011, 08:20:16 am »
malenagalena, моите графики никога нямат 0.40 или повече разлика м/у двете фази.. Освен това много бавно ми се покачва БТ след Ову.. Понякога съм в недоумение чак...толкова бавно пъпли нагоре. (Да не говорим, че за мен БТ от 37 е направо невероятно!) При всеки е индивидуално!
По време на цикъл, БТ се запазва по-висока, така, че реално погледнато, в твоята графика, ако не смятаме БТ от дните по време на цикъла, си имаш идеална разлика в двете фази, от повече от 0.35  :flower:

*
« Отговор #17 -: Март 08, 2011, 08:33:41 am »
При всеки е индивидуално!
По време на цикъл, БТ се запазва по-висока, така, че реално погледнато, в твоята графика, ако не смятаме БТ от дните по време на цикъла, си имаш идеална разлика в двете фази, от повече от 0.35  :flower:

Съгласна съм с Гальонди  :) Не при всяка жена, разбира се, но при мен също, Т през МФ все още не е спаднала напълно и е по-висока от Т през ФФ.

пп. Според т.нар. '3 върху 6' правило, върху което се базират сайтовете с овулационни календари определящи автоматично най-фертилните дни и/или денят на евентуална овулация, първите 4 дни с менструално кървене не се взимат впредвид.

И.. честит празник, МаленаГалена  :flower:
« Отговор #18 -: Март 08, 2011, 17:56:06 pm »
Честит Празник,момичета!Пожелавам ви да сте винаги обичани и желани! Да,като се замисля има много графики,в които не е мерена БТ по време на цикъла и там наистина разницата е голяма.Днес пък следобед като ми се появи един ПМС... :?пак се шашнах.Миналия месец,за първи път ми се случи цикъл от 21 дни,въпреки,че пиех утрогестан от 14 ден за удължаване на ЛФ.Тогава го отдадох на това,че може би хормоните ми се наместват от огромната киста,която имах януари.Много от рано ме хвана нещо,дано само да не избърза :( ако ще ми идва,поне да си спази датата.Уффф-защо трябва да е толкова сложно!?

*
« Отговор #19 -: Март 13, 2011, 00:17:37 am »
malenagalena честит празник на патерици.Желая ти успех и дано стане бързо вашето чудо , а защо не и още този месец,все пак БТ върви добре за сега. :crossfingers: