а някои да знае как се прави домашната кола маска
Голяма играчка е.
Сипваш захар в тенджерата - какво количество не мога да кажа точно, но поне да покрие хубаво дъното - наливаш вода до нивото на захарта. На върха на лъжичка слагаш лимонена киселина. И правиш карамел. За кола трябва да отстраниш от огъня, щом захарта започне да се оцветява, когато стане леко бежова. Дали наистина става за кола, можеш да провериш като капнеш с лъжичка от захарния сироп върху пръста си (може лекичко да се опариш от това, така че слагай върху по-загрубяла кожа), трябва да се образува топченце, което не се разлива, но и не се превръща в камъче, трябва като го натиснеш с два пръста и след това ги отделиш да образува "нишка".
Оставяш захарният сироп/кола да поизстине. Когато вече не пари, взимаш със супена лъжица от колата, слагаш я върху дланта си, тя трябва да е гъвкава като смола. Образуваш топче, колкото пинк-понк. Него разтилаш върху желаното място с длан като лента. И теглиш по посока обратна на косъма.
Дано да ти свърши работа. Аз така си чистих краката в студентските години, та и след това. Обаче последните, които съм правила, не знам дали от качеството на захарта, не ми се получаваше карамел, просто водата извираше и захарта отново кристализираше. Дано да нямаш този проблем.