0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #660 -: Ноември 15, 2011, 12:02:25 pm »
Д-р Birdie,

колко дни след поставена ваксина може да се стартира захранване? Според педиатъра на Хриси, седмица до 10 дни.

Благодаря предварително за отговора!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #661 -: Ноември 15, 2011, 15:37:44 pm »
Ние в нас ползваме аспиратора за прахосмукачка след като децата станаха на около година и половина. Преди това съм опитвала един-два пъти, но много се страхуваха и се отказах. После вече им показах върху себе си и на тях им беше любоппитно:) Сега Никол сама си го държи а понякога гони и братята си (без да е включен в прахосмукачката де:) ) да им чисти нослетата:)))
Много съм доволна от него защото издърпва секретите, които с никой друг аспиратор не успявам да изтегля.

Дано са здрави дечицата ви.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #662 -: Ноември 15, 2011, 16:13:21 pm »
Д-р Birdie,

колко дни след поставена ваксина може да се стартира захранване? Според педиатъра на Хриси, седмица до 10 дни.

Благодаря предварително за отговора!
Няма връзка между двете. Нито нужен срок.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #663 -: Ноември 15, 2011, 18:15:05 pm »
Благодаря докторе! Не знаех, че няма отношение.  :oops:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #664 -: Ноември 15, 2011, 18:37:36 pm »
От храните, които споменавате като газообразуващи, хапвах само ядки (уж за кърма, която естествено намалява след няколко дни гладна стачка), но съм спряла и тях вече.
Ще съм благодарна за всякакъв съвет. Извинявам, че отнемам толкова време с дълги обяснения.
Бъдете здрав!
Мила, напълно те разбирам и ти съчувствам. За съжаление за коликите почти нищо не можеш да направиш. Ще си отминат, когато си отминат ... Съжалявам, че не ти казвам друго, но никой до сега не е открил трайно решение на това.
Добрите новини са, че вероятно скоро ще започнат да намаляват и евентуално да изчезнат. При голямата ми дъщеря бяха до малко след като се захранихме - на около 5 месеца. Не знам дали има връзка, но при нас  много неща станаха по-добре, след като започна да яде и друга храна. При всяко положение от каквото и да е било, на около тази възраст се подобриха нещата.

« Отговор #665 -: Ноември 15, 2011, 19:25:26 pm »
„На около 5 месеца“ като края на пети месец ли?  :balk_146:
Благодаря, Боби! Пак е някакво успокоение това. Взех вече да мисля какви ли не глупости... че не са колики, а кой знае какво.  :(
Днес точно се чудих дали пък захранването няма да помогне и ти ми отговаряш преди да съм питала  :). Тъкмо още една причина да пробвам по-раничко. Иначе се надявах да изчакам до шести месец, но пък така може да ми се решат два проблема наведнъж - колики и непрекъснатия тормоз ще има ли кърма няма ли да има  :?
Пожелавам ти леко и радостно отглеждане!  :wink:
*
« Отговор #666 -: Ноември 15, 2011, 19:37:02 pm »
vanyush знам че доктора не харесва Биогайя, но аз я давах преди да намеря този форум и имаше ефект като че по спокоен стана. Това напъване и при нас го има още и не знам кога ще мине дано със захранването да стане. Това което открих е че при нощно кърмене почти не връщаме и затова през нощта храня по-често.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #667 -: Ноември 16, 2011, 00:50:12 am »
„На около 5 месеца“ като края на пети месец ли?  :balk_146:
Благодаря, Боби! Пак е някакво успокоение това. Взех вече да мисля какви ли не глупости... че не са колики, а кой знае какво.  :(
Днес точно се чудих дали пък захранването няма да помогне и ти ми отговаряш преди да съм питала  :). Тъкмо още една причина да пробвам по-раничко. Иначе се надявах да изчакам до шести месец, но пък така може да ми се решат два проблема наведнъж - колики и непрекъснатия тормоз ще има ли кърма няма ли да има  :?
Пожелавам ти леко и радостно отглеждане!  :wink:
О не, не твърдя, че ще ти помогне, защото честно казано не знам. Знам, че при нас съвпадна с това. Дали е от това не мога да кажа, може да е съвпадение.
Не края на пети, а точно на около 5 месец- не си спомням сега точно колко, но знам че беше около времето, когато започна да спи по цяла нощ, а това беше на 4месеца и 23 дена ( записала съм си го). Записките ми кога е ревала след ядене последно са в края на 4тия месец някъде. Тогава записвах, за да видя да не и направя нещо с храната .

*
« Отговор #668 -: Ноември 16, 2011, 12:29:41 pm »
vanyush, на мен една позната ми препоръча за колики( газове) Саб симплекс, и да ти кажа май има ефект.Пак му къркори коремчето от време на време, но като че ли няма много колики. Но ние все пак никога не сме били със силни колики. Аптекарката каза че те са като еспумизана за възрастни, съдържат симетикон (май както и повечето капки за колики, но не съм сигурна)

*
« Отговор #669 -: Ноември 16, 2011, 15:50:03 pm »
Д-р Бърди,нашия мъник беше с разстройство около 20 дена,и сега изпражненията са му тъмно зелени,това проблем ли е,педиатъра ни уверява че всичко е добре,да продължаваме с прахчетата био баланс бебе,диетата и безлактозно мляко.

Ох вече ще се побъркам с тези пълни памперси,все изследвам и се кокоря в тях :oops:

*

Birdie

• 11040
« Отговор #670 -: Ноември 16, 2011, 15:52:03 pm »
Спрете диетата и био-балансите... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #671 -: Ноември 16, 2011, 20:14:15 pm »
:) Не е толкова страшно, колкото звучи :)
Ето:
http://www.baby-vac.co.uk/?lang=bul
Има си нещо като клапа, което регулира силата на всмукване....не е директно със силата на всмукване на самата прахосмукачка.
Аз съм с такъв аспиратор за прахосмукачка.Първо го изпробвах върху себе си.Издърпва много леко и въобще не е неприятно.По скоро издърпва равномерно.Пробвах със същия аспиратор да издърпвам с уста обаче не ми се получава толкова
добре колкото на прахосмукачката  :lol:.

Накрайника ми се вижда доста широк- става ли за нослета за почти новородени. Аз имам чувството че въобще няма да "влезе" в нослето

« Отговор #672 -: Ноември 16, 2011, 20:27:14 pm »
vanyush, на мен една позната ми препоръча за колики( газове) Саб симплекс, и да ти кажа май има ефект.Пак му къркори коремчето от време на време, но като че ли няма много колики. Но ние все пак никога не сме били със силни колики. Аптекарката каза че те са като еспумизана за възрастни, съдържат симетикон (май както и повечето капки за колики, но не съм сигурна)
Аз не знам защо бях решила, че Саб симплекс ги няма на пазара у нас - в местната аптека не ги продават. Може да опитам, но като гледам, че активната съставка е същата... Знам ли. Благодаря ти!
*
« Отговор #673 -: Ноември 17, 2011, 00:55:57 am »
:) Не е толкова страшно, колкото звучи :)
Ето:
http://www.baby-vac.co.uk/?lang=bul
Има си нещо като клапа, което регулира силата на всмукване....не е директно със силата на всмукване на самата прахосмукачка.
Аз съм с такъв аспиратор за прахосмукачка.Първо го изпробвах върху себе си.Издърпва много леко и въобще не е неприятно.По скоро издърпва равномерно.Пробвах със същия аспиратор да издърпвам с уста обаче не ми се получава толкова
добре колкото на прахосмукачката  :lol:.

Накрайника ми се вижда доста широк- става ли за нослета за почти новородени. Аз имам чувството че въобще няма да "влезе" в нослето
Не трябва да влиза в нослето.Допираш до ноздрите.
« Отговор #674 -: Ноември 17, 2011, 19:37:54 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Отново се обръщам за помощ към Вас.Синът ми е на 9 месеца и прекара бронхо-пневмониябеше на антибиотик Панцеф, а после още седмица на по-слаб антибиотик.Сега в понеделник приключи със сиропите, но тази нощ започна отново да кашля.Заведох го на лекар и ни каза,че има подути гласни струни и ни предписаха синекод и ериус.Но сега ми вдига температура и започвам да се притеснявам.Благодаря Ви предварително :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #675 -: Ноември 17, 2011, 19:43:32 pm »
Може би да е нужна рентгенова снимка и изследвания за да решите как по нататък.
Sir Alec Guinness
« Отговор #676 -: Ноември 17, 2011, 19:54:33 pm »
Д-р Бърди,
миналият път преди да ни предпишат антибиотик му правиха рентгенова снимка.Незнам през какъв период трябва да се правят тези снимки(не са ли вредни).Днес лекарката, която го прегледа каза, че гърдите били чисти.Но тази температура много ме притесни, защото значи че нещо не е наред.Да му дам ли панадол?И при колко висока температура?Благодаря Ви за бързия отговор.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #677 -: Ноември 17, 2011, 20:11:19 pm »
Може да дадете антипиретик.
Въпросът е, от къде е температурата... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #678 -: Ноември 17, 2011, 20:15:35 pm »
38,1 беше премерена в дупето(и свалям 0,5).А това лекарство за сваляна на температурата ли е или за кашлицата?В какви количества да давам?
*
« Отговор #679 -: Ноември 17, 2011, 22:15:53 pm »
Антипиретик - лекарства които свалят температурата.
На човек като му намалеят грижите и започва да си ги създава :) Моят син се роди нормално, доносен, почти 4кг имаше окосмяване по раменцата и кръста, това от рамената изчезна - дали ще се махне и от кръста? Ако имате наблюдения споделете.