0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #380 -: Ноември 04, 2011, 10:40:40 am »
Дидка (Дидомира), ти май беше вземала мелатонин по предписание от клиниката. Аз чакам да започне цикъла, за да си запиша час, пък искам да започна мелатонина преди това, понеже е безопасен. На мен ми трябва нещо безопасно за преспивателно, пък ако помага и на яйцеклетките, още по-добре. С един удар два заека.  :a_rabbit_01: :a_rabbit_01: По колко милиграма дневно и за колко дни го предписват в клиниката?  :ask: Ако друг знае, нека пише.
« Отговор #381 -: Ноември 04, 2011, 11:45:22 am »
Дидка (Дидомира), ти май беше вземала мелатонин по предписание от клиниката. Аз чакам да започне цикъла, за да си запиша час, пък искам да започна мелатонина преди това, понеже е безопасен. На мен ми трябва нещо безопасно за преспивателно, пък ако помага и на яйцеклетките, още по-добре. С един удар два заека.  :a_rabbit_01: :a_rabbit_01: По колко милиграма дневно и за колко дни го предписват в клиниката?  :ask: Ако друг знае, нека пише.

Не са ми го предписвали мелатонина , аз сама ...  :D и ми казаха ,че няма проблем да го пия , но го спрях веднага след пункция . Не мисля ,че има проблем да го приемаш, но питай лекарите по колко мг все пак да взимаш .
« Отговор #382 -: Ноември 04, 2011, 13:00:38 pm »
doci , аз го пиех в продължение на 3 месеца заедно с метфогамма. Пиех го всяка вечер по 1 таблетка от 3 милиграма. Спрях ги при започване на процедурата.
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

*
« Отговор #383 -: Ноември 04, 2011, 14:44:38 pm »
Благодаря ви, момичета. Мелатонинът се изчиства лесно от организма за няколко часа. И аз ще го спра преди другия цикъл. :crossfingers: :babyflips:
« Отговор #384 -: Ноември 04, 2011, 14:58:31 pm »
Здравейте момичета!Има ли някой,който е пускал скоро кръвен тест в клиниката?Интересува ме  дават ли резултата на регистратурата или трябва да ходя при докторите,за да ми го кажат?
« Отговор #385 -: Ноември 04, 2011, 15:07:15 pm »
Здравейте момичета!Има ли някой,който е пускал скоро кръвен тест в клиниката?Интересува ме  дават ли резултата на регистратурата или трябва да ходя при докторите,за да ми го кажат?

Не, не ги дават на регистратурата, получаваш ги лично от лекарите.
« Отговор #386 -: Ноември 04, 2011, 15:22:09 pm »
Къди,благодаря за бързия отговор.
« Отговор #387 -: Ноември 04, 2011, 19:07:26 pm »
Здравейте, момичета
Днес бях на пункция и извадиха 6 яйцеклетки , всичко мина добре :D
Доктора ми изписа утрогестан , естрофем и неофолик. До колкото разбрах да започвам да ги пия. Но сега като се замислих не трябва ли след трансфера да се пият. И се притесних да не би замаяна от упойката да не съм разбрала.
При вас как беше?
*
« Отговор #388 -: Ноември 04, 2011, 19:16:52 pm »
Марина, не си се объркала.
Почваш лекарствата още от днес и чакаш добрите новини.
 Успех в процедурата.
« Отговор #389 -: Ноември 04, 2011, 20:08:21 pm »
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ СЪС СЪВЕТ
ТРЯБВА ДА ПРАВЯ ОПЕРАТИВНА ХИСТЕРОСКОПИЯ ,ДНЕС СЕ ОБАДИХ ЗА ЧАС НА 27,28 ИЛИ 29 НОЕМВРИ И МИ КАЗАХА ЧЕ ЧАСОВЕТЕ СА ЗАЕТИ И МЕ ЗАПИСАХА В СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ
КАКВО ДА ПРАВЯ????????? ДА ЗАПИСВАМ ЧАС ЗА ДЕКЕМВРИ ЛИ? ЦИКЪЛА МИ Е НЕЛЕДОВЕН И ВЕМОГА ОЩЕ ОТ СЕГА ДА ПРЕСМЕТНА КОГА ЩЕ МИ СЕ ПАДНЕ 7,8,9 ДЕН ОТ ЦИКЪЛА?
ДОСТА СЪМ ОБЪРКАНА - НЕ СЪМ ОТ СОФИЯ И САМО ПО ТЕЛЕФОНА МОГА ДА СЕ ОБАЖДАМ
АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ СЪС СЪВЕТ....ДА ПИШЕ
*
« Отговор #390 -: Ноември 04, 2011, 20:22:26 pm »
Хриси, New Love ти е отговорила за нередовния цикъл. Иначе при мен също беше проблем със записването на час - все бях в този списък на чакащите и накрая ми писна и се записах за всеки случай и за следващия месец (моя цикъл е редовен обаче) и наистина тогава успях да направя процедурата. Така, че или си регулирай цикъла, или записвай на късмет пък ако не уцелиш датите, може да се примолиш да ти сменят часа.
Успех

« Отговор #391 -: Ноември 04, 2011, 20:58:13 pm »
А КАК СЕ ПИЕ ДУФАСТОНА?НЕ СЪМ ОТ СОФИЯ И НЯМАМ ТЕЛЕФОНА НА Д-Р ПЕРСЕНСКА ДА И СЕ ОБАДЯ ДА ПИТАМ КАКДА ГО ПИЯ? ДАЛИ ДА НЕ ПРОБВАМ С ГИНЕКОЛОЖКАТА ПРИ КОЯТО ХОДЯ НА ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ В НАШИЯ ГРАД?
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #392 -: Ноември 04, 2011, 21:08:22 pm »
Хриси, обади се на спешния телефон и питай. Не вярвам да откажат да ти дадат информация, сутрин спешния телефон е в ембриолозите, така че звъни следобед. Аз на д-р Персенска нямам телефон, иначе щях да ти го пратя на лични. Имам на д-р Стаменов и на д-р Шефкетова.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #393 -: Ноември 04, 2011, 22:19:51 pm »
Хриси, дуфастона започва да се пие от 16 ден на цикъла. Пие се 2х1 таблетка за 10 дни. След два-три дни ти идва МЦ.
За новия цикъл схемата е следната : от втория ден на цикъла започваш естрофем 2х1 таблетка, а от 16 ден включваш и дуфастон 2х1 таблетки за 10 дни.Със спирането на  дуфастона спираш и естрофема, и след 2-3 дни очакваш МЦ.
При мен тази схема действа безотказно и нямам проблем да пресметна каквото и да е ,свързано с цикъла и часовете за записване.
Но,това е при мен,т.к. съм на хормонозаместваща терапия. Все пак питай на спешния.
Успех,не се шашкай, всичко ще се нареди!
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 22:22:47 pm от ikar »
« Отговор #394 -: Ноември 04, 2011, 22:33:06 pm »
Д-р Стаменов не одобрява схемата с естрофема, поне това ми каза на мен. Само дуфастон от 16-ти ден на цикъла,10 дни по ред, по 2 таблетки дневно - 1 сутрин след хранене и 1 вечер пак след хранене.
Първия път когато започнах дуфастона ми дойде на 7-мия ден от изпиването на 20-те таблетки, след това дните се скъсиха и стигнаха точно до 4. От началото на дуфастона до прокървяване - 14 дни. Кървавите дни също се регулираха до 3-4, а години наред съм била с много нередовен цикъл, който като ми дойдеше течеше от 7 до 10 дни....А не е да не съм ходила по доктори и да не съм се жалвала...

Хриси, не те съветвам да пиеш каквото и да било без да си го обсъдила с докторката, позволявам си да ти дам идея как е възможно да си помогнеш!
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 22:38:16 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #395 -: Ноември 04, 2011, 23:28:53 pm »
Аз преди оперативната хистероскопия говорих с д-р Стаменов дали е удачно да таймирам цикъла с фемоден /противозачатъчни,нискодозирани/ и той одобри. Това го правихме и като нагласяхме дата за започване на стимулация.
Та първо записах дата,после нагласих цикъла. Тези таблетки са такива, че могат да се слеят две опаковки, да не се изпие цяла и т.н. Но обезателно го коментирай с доктора си, защото каквито и да е хапчета не са безобидни.
Цикълът ми идва 2до4 дни след последното хапче, но точно преди хистерото ме побърка и се забави 6 дни и за малко да изпусна датата. Но пък аз иначе шанс в сметките нямам.
« Отговор #396 -: Ноември 05, 2011, 11:39:46 am »
Момичета ще вливам киовиг от 10 мг,знае  ли някой колко време тече системата
*
« Отговор #397 -: Ноември 05, 2011, 12:14:57 pm »
Вливането на 5 грама е около 3-3,5 часа. Обикновено 10 грама се вливат в два последователни дни, по изключение може и в един ден.
« Отговор #398 -: Ноември 05, 2011, 12:42:58 pm »
ikar , благодаря ти много!

Днес ми се обадиха ,че 4 яйцеклетки са се оплодили и утре ще ми звъннат да ми кажат кога ще е трансфера. Момичета кога ги правят трансферите в Малинов - от колко часа почват, че не съм в София и ще трябва да се изнасям много бързо, ако ми кажат ,че ще е утре?
« Отговор #399 -: Ноември 05, 2011, 13:26:19 pm »
Марина, като ти звъннат да те викат за трансфер ще им обясниш, че пътуваш и ще ти дадат  по-късен час за деня, спокойно!Успешен трансфер и  :bfp: скоро!

Аз имам едно бързо питане, снощи си бих Меногон и днес като се поглеждам имам зачервено и ме сърби, нали не греша, че от него се получаваше такава реакция?Вчера ми биха Фостимона към 17.30 ч., днес мога ли тъй като сама ще си го бия, да го направя към 14ч., за да има повече време до вечерта за Меногона, че снощи с 3 часа разлика и ми стана шеметно нещо ?
« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 13:28:35 pm от evita1717 »