0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #560 -: Ноември 14, 2011, 13:22:55 pm »
Здравейте, момичета  :hello2: присъединявам се към Вашата темичка  :) Минах първи преглед при д-р Персенска. Този цикъл ще трябва да вадим яйцеклетка и да опитаме оплождане по ин витро метода на първо време /дано да стане/. Днес до момента звънях десетки пъти до клиниката, но не мога по никакъв начин да се свържа :(, а трябва да си запазя час между 9-11 ден. Виждам, че и при Вас го има този проблем. Какво правим в такива случаи??
П.С. Надявам се да нямам правописни грешки  osi_9
Здравей,ако си от София отиди направо в клиниката да си запишеш час,ако ли не, бъди по настоятелна с прозвъняването.
« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 13:50:26 pm от bochka »
Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ...
*
« Отговор #561 -: Ноември 14, 2011, 13:48:21 pm »
Здравейте момичета!Имам час за др.Стаменов за средата на януари,записаха ми го още миналата година..Направих опит в друга клиника докато чакам и за моя голяма радост вече съм бременна с близнаци  :)Много бих искала да си отстъпя часа на някой ,който също няма търпени да започне процедури възможно най-бързо.Не зная дали е разрешено ,но ми се иска да помогна.Така че ако някой се интересува да ми пише и да видим дали може нещо да се направи!
*
« Отговор #562 -: Ноември 14, 2011, 14:04:37 pm »
Здравейте момичета!Имам час за др.Стаменов за средата на януари,записаха ми го още миналата година..Направих опит в друга клиника докато чакам и за моя голяма радост вече съм бременна с близнаци  :)Много бих искала да си отстъпя часа на някой ,който също няма търпени да започне процедури възможно най-бързо.Не зная дали е разрешено ,но ми се иска да помогна.Така че ако някой се интересува да ми пише и да видим дали може нещо да се направи!

Честито!Леко и спокойно бременеене!
Някъде бях чела,че от клиниката не обичат такова предотстъпване на часове,но все пак може да се опита!
Теди,успех и много стиснати палчета и от мен!
*
« Отговор #563 -: Ноември 14, 2011, 14:09:49 pm »
Да в клиниката не се толерира преотстъпване на часове, обади се и кажа че отказваш часа, така те ще го дадат на друга двойка.И браво, лека бременост ти пожелавам.

« Отговор #564 -: Ноември 14, 2011, 16:11:24 pm »
Днес бях на преглед и докато си записвах час за сряда се обадиха поне 2 момичета за проследяване на ЕЦ. Отказаха им - по нареждане на докторите.
Иначе в клиниката беше сравнително спокойно.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #565 -: Ноември 14, 2011, 17:29:20 pm »
А защо отказват часове за проследяване на естеествен цикъл? Ако инсеминацията ми този месец е неуспешна, по препоръка на Стаменов декември правим инвитро на ЕЦ. Днес питах кога да си запиша час евентуално и Шефкетова каза-чакай да видим какво ще стане с инсето този път.
« Отговор #566 -: Ноември 14, 2011, 19:50:51 pm »
Благодаря ви момичета. Много силно се надявам да успеем този път до края.
Месец преди да започнем правих контрола на хормоните и ТСХ ми беше 2.54, в норма, но все пак нали искат да е около 1. При поставяне на блокажа говорихме с док да направя контрола и ако пак е така да ми изпише лекарства да го смъкнем. Контролата излезе 0,7, което е добре. Но нали съм "Тома неверни" сега направих още една контрола, но в друга лаборатория и ТСХ е 2,52.Звънях на спешния. Не улучих док и ми казаха на 16 като съм на преглед да му кажа. Тогава пак ще пусна изследване, но ако е пак над 2 дали ще има време да се смъкне и дали ще окаже негативно влияние на зреещите яйцеклетки?
« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 19:59:44 pm от теди. »
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #567 -: Ноември 14, 2011, 20:32:24 pm »
Теди, ТСХ е добре да бъде до 2,5 преди опита, именно защото при стимулация нивото на ТСХ се покачва. Така че в момента е било напълно безсмислено и ненужно да се изследваш, защото резултатът не е реален, това ми го е казвал ендокринолога ми д-р Начев. Аз имам хипофункция и пия еутирокс от години. Това е и причината при неуспешен опит контрола на ТСХ да се прави най-рано 45 дена след теста. Така че приеми за вярно последното изследване, което си правила преди стимулацията и не се притеснявай излишно. Успех ти пожелавам.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #568 -: Ноември 14, 2011, 21:41:35 pm »
Теди, на кой ден пусна последно ТСХ? Ако е на 2-3 стойността не е реална. Дори без хормонална стимулация. Аз направих грешката миналия цикъл да пусна ТСХ на 2 ден. Всъщност аз отидох предишната седмица, но тъй като ми бяха забравили изследването, нямаше как да не го пусна точно в началото на новия цикъл. Резултатът беше 2.6, на следващата сутрин повторих - беше 3.0. Вечерта д-р Персенска каза, че няма да рискуваме да започваме опит, но по принцип не се изследва на 2-3 ден. Реалните стойности най-вероятно са ми били под 2.
*
« Отговор #569 -: Ноември 14, 2011, 21:59:26 pm »
Врабчо, права си, че лекарите в Малинов ни карат да пускаме щитовидните - извън кървене, без кафе и т.н.

Обаче, сега ако четеше цигу, щеше да ни поправи, че няма значение на кой ден се изследва - в американско при тях е така.

Давайте мнения да го изясним :)
« Отговор #570 -: Ноември 14, 2011, 22:07:39 pm »
Тара, да ти кажа честно много се изненадах на това, което ми каза д-р Персенска. До сега винаги съм си знаела, че ТСХ не се влияе от деня на цикъла. Затова и не се замислих, и си го пуснах, сега се сетих, че не на втори, а на първи ден. И ето до следващата сутрин резултатът беше различен.
Тази седмица ще ходя да го изследвам, да видим какво ще покаже, защото от него зависи дали ще започнем нов опит или не  :?. Д-р Персенска ми каза някъде около 18-20 ден.

И още нешо - пиете ли си дозата Л-тироксин преди да пуснете изследване на ТСХ? Защото и тук май има различни мнения.
« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 22:14:34 pm от Врабчо »
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #571 -: Ноември 14, 2011, 22:37:38 pm »
Момичета, аз се включвам в темата, с това, което ми е казал д-р Начев. Задавала съм му тези въпроси, защото аз си правя контрола на ТСХ доста често. Той ми каза следното: няма значение кой ден от цикъла си, няма значение и дали си пил преди това еутироксин (респективно л-тирокс), тъй като ТСХ е бавнодействащ хормон и му трябват седмици, за да отчете по-значими разлики в стойностите. Единствено условие според него е кръв да се дава сутрин и задължително на гладно. При промяна на дозата или след неуспешен опит, ново изследване на ТСХ се прави след 45 дни.
« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 22:39:11 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #572 -: Ноември 14, 2011, 23:03:27 pm »
Момичета утре ми е трансфера и може би ще имам и за замразяване,въпросът ми е дали утре ще трябва да платя за замразяването?Въобще не съм наясано :oops: а искам да съм подготвена.
Няма начин да няма начин!
« Отговор #573 -: Ноември 14, 2011, 23:09:58 pm »
Момичета утре ми е трансфера и може би ще имам и за замразяване,въпросът ми е дали утре ще трябва да платя за замразяването?Въобще не съм наясано :oops: а искам да съм подготвена.
Мила успех ти желая от все сърце :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Мисля,че още утре няма да ти искат пари за замръзяване.Ще чакам с нетърпение след две седмици да ни зарадваш със :bfp:резултат

*
« Отговор #574 -: Ноември 15, 2011, 00:15:24 am »
Днес бях на преглед и докато си записвах час за сряда се обадиха поне 2 момичета за проследяване на ЕЦ. Отказаха им - по нареждане на докторите.
Иначе в клиниката беше сравнително спокойно.
Ох, и аз днес опитах да се свържа за час, но не стана. Дано утре успея и да не ми откажат. Предните 2 пъти изпуснахме по 1 фоликул и ми се щеше да извадим още 1 преди празниците. Стискайте палци да успея да се класирам :lol:
« Отговор #575 -: Ноември 15, 2011, 00:17:34 am »
Тара,обещах като питам за МАКС да пиша.Е,говорихме с ембриолога Тодор Чаушев,каза,че няма проблем да се използва при замразен материал,зависи колко сперматозоиди ще преживеят размразяването.Но каза,че може да се направи преди самото замразяване-ние сьщо имаме количество,но не и качество.Каза,че като има количество,все ще се справят някак.Забравих да го питам как замразяват-чрез житрификация,или не.Ако някои знае-моля за информация!
« Отговор #576 -: Ноември 15, 2011, 00:47:13 am »
И трите изследвания съм правила сутрин, на гладно и без кафе. Първото беше на 2 ден с другите хормони, второто на 24 ден (бях сложила вече блокажа на 21 ден), третото на 4 ден-все още не бях започнала Пурегона. Последното го правих в лаборатория, която не изследва на същия ден и чак днес получих резултата. И аз знам, че ТСХ не се влияе от деня на цикъла, но като гледам резултатите и дните може би са прави от Малинов. Дано не са се прецакали нещата. :?
« Отговор #577 -: Ноември 15, 2011, 08:08:54 am »
Като ги правих в Малинов имуноложката ми каза, че трябвало да са на гладно, без значение в кой ден от цикъла. А долу в лабораторията, като попитах /бях се сетила, че бях пила кола една чаша след пункцията/ казаха, че това са хормони и не се влияят от това дали съм хапнала или не. Но кое е вярното незнам... И все ми е на ум, че съм пила една кола и може резултатите да не са верни...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #578 -: Ноември 15, 2011, 09:04:34 am »
Добро утро и от мен.Снощи късно ми званна телеф и приятелка ме попита:"Вярно ли е че д-р Стаменов се изнася от клиниката".Това много ме изненада.Бях на 7.11. последно там,а и като ви чета виждам,че доки не отсъства.
« Отговор #579 -: Ноември 15, 2011, 09:51:34 am »
Всички са си там и рабатота тече както обикновено. Няма признаци за такава промяна.