0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #560 -: Януари 31, 2012, 13:14:08 pm »
Като се говори за готвене, все пак трябва да се прави разлика между времеизяждащото приготвяне на ястия и готвене на прясна храна набързо. Въпрос на желание и избор на рецепта е. Не смятам, че времето, отделено за готвене, е недобре оползотворено - то може да се съчетае с други неща.
В крайна сметка - който с каквото иска да се храни, защо трябва да се спори. вкусовете се възпитават...
« Отговор #561 -: Януари 31, 2012, 14:06:27 pm »
Боби, Джам,
никого не критикувам и на никого не казвам казвам как да си гледа детето. Вярно е, че всекидневното готвене отнема време, но това са минути - 20-30-40, като през това време обикновено правя и още нещо. Не приготвям гурме или фюжън рецепти. Нямам намерение да се изтъквам като 'някаква супер мега организирана' - изобщо не съм, времето не ми стига за поне 4-5 неща всеки ден, и имам вечно нещо висящо..
Включих се по темата, защото смятам, че храненето на децата особено през първите години от живота им е особено важно, и аз за моето дете съм решила да направя каквото е по силите ми. Това не означава, че държа сметка на някого защо си храни детето с ДК или с притоплено от преди 3 дни. Не смятам също, че ежедневното готвене е кой знае какво геройство. Изобщо.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #562 -: Януари 31, 2012, 14:15:52 pm »
Включих се по темата, защото смятам, че храненето на децата особено през първите години от живота им е особено важно

едва ли тук има човек, който да не мисли по същия начин.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #563 -: Януари 31, 2012, 14:38:34 pm »
Има рецепти, които стават за две, има и за 20 има и за 2 часа. Ако седна да готвя лазаня, щото децата я обичат, ще отиде два часа и нагоре. Да живее магазина, има я полуготова, отнема ми само 40 минути...
Сори, ама никой не смята за маловажно храненето, просто всеки си подрежда живота както намери за добре. Няма нужда да му се размахва пръст дали е добра домакиня, дали е добра майка или е извънземно, дето не спи по нощите.
И аз съм човек, не съм придатък на децата си. Имам нужда да седна да почета нещо, да гледам нещо, пък дори и да погледам в една точка само, ей така, за да си почина.... Това не ме прави по-малко майка или по-малко загрижена за децата ми.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #564 -: Януари 31, 2012, 15:39:12 pm »
Има рецепти, които стават за две, има и за 20 има и за 2 часа. Ако седна да готвя лазаня, щото децата я обичат, ще отиде два часа и нагоре. Да живее магазина, има я полуготова, отнема ми само 40 минути...
Не е задължително да се творят кулинарни произведения, отнемащи часове приготовления. Лазаня и аз не правя често.
Няма нужда да му се размахва пръст дали е добра домакиня, дали е добра майка или е извънземно, дето не спи по нощите.
И аз съм човек, не съм придатък на децата си. Имам нужда да седна да почета нещо, да гледам нещо, пък дори и да погледам в една точка само, ей така, за да си почина.... Това не ме прави по-малко майка или по-малко загрижена за децата ми.
Никой нищо не размахва, не се вкарвайте в измислени филми. Всеки има нужда от почивка и време за себе си.
Защо трябва да скачате срещу нечие мнение, само защото е различно от вашето?
*

Ganka

• 5926
« Отговор #565 -: Януари 31, 2012, 16:16:43 pm »
Никой не говори за кулинарни творения. Ама едно е да живееш в София, друго е да живееш в Мюнхен или Манхатън, дето само за да стигна до магазините ми е едно 50 минути.
И да, скачам, защото един да каже, че не готви, се появяват двайсет дето казват - ама как може така. Всеки си е преценил сам за себе си какво може и какво не. Това с отглеждането на децата е като стерилитета, всеки трябва да си прецени колко и какво може да каже на някой отсреща.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #566 -: Януари 31, 2012, 16:20:56 pm »
Dindin, ти пък правиш компромис с вида на храната в името на това да е готвена всеки ден. Аз честно не разбирам какъв е зора да е сготвено всеки ден, ако е нещо набързо забъркано, колкото да се напълни стомаха, а не точно, което ти се яде.

Jam, по мои наблюдения, в повечето случаи мненията ни съвпадат :-).

*
« Отговор #567 -: Януари 31, 2012, 20:04:33 pm »
мисля, че се "вкарваме във филми" защото често любовта и храната се свързват - обичам ги затова ще готвя, обичам ги затова няма да губя време в готвене.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #568 -: Януари 31, 2012, 22:19:34 pm »
Никой не говори за кулинарни творения. Ама едно е да живееш в София, друго е да живееш в Мюнхен или Манхатън, дето само за да стигна до магазините ми е едно 50 минути.
И да, скачам, защото един да каже, че не готви, се появяват двайсет дето казват - ама как може така. Всеки си е преценил сам за себе си какво може и какво не. Това с отглеждането на децата е като стерилитета, всеки трябва да си прецени колко и какво може да каже на някой отсреща.
В кръга на шегата: В Мюнхен има и квартални магазинчета, чак пък 50 минути не отива пазаруването. Е ако искаш да пазаруваш от някой определен хипермаркет  и то определен продукт - тогава да, ама пак си е организация на време. Тия в Манхатън да не ги мислим, щото на тях и до вратата им доставят продуктите. Просто могат да си позволят стандарта за това. То и в София вече се предлага услуга "Пазарувам вместо вас".
мисля, че се "вкарваме във филми" защото често любовта и храната се свързват - обичам ги затова ще готвя, обичам ги затова няма да губя време в готвене.
Според мен е има и един междинен вариант "обичам да готвя, но нямам време, тъй като съм заета с други важни битовизми."
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #569 -: Януари 31, 2012, 23:07:33 pm »
наистина ли ви е толкова трудно да повярвате, че има хора на които готвенето им доставя удоволствие, а не е бреме и досадно домакинско задължение  :ask:
и изобщо не става въпрос за перфектна майка, жена и т.н ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #570 -: Януари 31, 2012, 23:11:01 pm »
наистина ли ви е толкова трудно да повярвате, че има хора на които готвенето им доставя удоволствие, а не е бреме и досадно домакинско задължение  :ask:
и изобщо не става въпрос за перфектна майка, жена и т.н ...

Шарен свят-мартенички много на вид.
И всичките са си красиви по своему.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #571 -: Януари 31, 2012, 23:44:50 pm »
Лейди, следващия път специално за теб ще засека време. И не, няма квартални магазинчета във вида, в който ги има в България. За съжаление тук магазините затварят точно в 20.00. Няма екстри като денонощен магазин или да работят в неделя. А понеже живея в такъв квартал, че минавам покрай включване от индустриална зона, често ми се случва да седя и в задръстване по 1 час. Та не мисля, че това ми оправдава експеримента с готвенето. Докато се прибера, докато го сготвя и е време да се ляга или прескачам часа за спане на децата. Предпочитам да пазарувам един път в седмицата, когато не е толкова натоварено и да ядат каквото и когато мога да направя.
Мини, лошо няма, но няма нужда да се държите с хора, които не смятат готвенето за върха на удоволствието като с "прегрешили" и да им се карате, че видиш ли ползвали ДК.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #572 -: Януари 31, 2012, 23:46:25 pm »
наистина ли ви е толкова трудно да повярвате, че има хора на които готвенето им доставя удоволствие, а не е бреме и досадно домакинско задължение
Не е това. Аз поне до сега не видях някой да попита друг - абе ти защо си се разготвила. Аз съм единствената, коята само каза, че не го разбирам това „развлечение“ - но това не значи, че не вярвам, че на някои хора им харесва.
 На мен въобще не ми е трудно да повярвам, че някой може да обича да готви,защото мъжът ми е от тези хора. Ако има как само в кухнята ще седи и ще готви :-). Аз обичам да правя закуски, обичам да подреждам масата и ей такива неща. Също обичам да правя и разни сладкарски неща, но по ред причини, като липса на време и качване на килца, не го правя често. Обичам да готвя когато ми скимне ( което е доста рядко, признавам), но не по задължение и под час. Както е казал доктора, хората са различни. Не мисля, че детето ми е ощетено от стоплянето на храната, защото ако съм мислела така, да съм се разготвила и аз всеки ден. Не мисля, че е ощетена и когато я мъкнем с нас по ресторанти и и поръчваме храна от там. Чудо голямо, че не съм я сготвила аз. Не виждам как може да объркат сандвич с хляб и кашкавал, плод или салата, че да трябва аз лично да си ги направя.  Същото е и с детската кухня, за която толкова съжалявам, че няма при нас.
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 23:50:24 pm от Bobbie »

*
« Отговор #573 -: Януари 31, 2012, 23:53:59 pm »
Аз пък искам мини да ми готви, а аз да ям. Ще си купя пола с ластик да си дебелея на воля.  :D
Не мисля да се включвам по темата с готвенето. Само да отбележа, Ганка знае със сигурност, немците не вечерят готвено, а ядат филии. Вечерята се казва "вечерен хляб".  :lol:

*

Ganka

• 5926
« Отговор #574 -: Януари 31, 2012, 23:55:04 pm »
Хех, Блу, пускай си молба за осиновяване :D
Мда, така е, винаги ми е странно ако попадна на гости в неподходящо време какво се сервира :)

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #575 -: Януари 31, 2012, 23:58:00 pm »
я пак да преговорим- Албена попита доктора как си представя той с две деца тя да успява да ги обслужи, че и да им готви, аз отговорих, че смятам че се справям с това, обясних и защо не предпочитам ДК ... следващите дебати ше ги пропусна, накрая аз казвам, че на мен си ми доставя удоволствие готвенето и от цялото това нещо излиза, че се "карам на някой", че не си готви на детето  :ask:
деси, взех те
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #576 -: Януари 31, 2012, 23:58:58 pm »
Да, и тук супермаркетите са до 20 ч. От бензиностанцията до 22 ч. може да се вземе нещо за ядене. И да, за почти всичко си трябва кола. Нищо, че е нищо и никакъв град.
И аз пазарувам веднъж седмично и това е. Липсва ми магазинчето в блока в София, където мога да сляза почти по пантофи.

мини, да ти кажа, че в неделя правихме с детето сладкиш по твоя рецепта. Оттогава всеки ден иска да бърка нещо в кухненския робот. Трябва за другия уикенд пак да измисля нещо.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #577 -: Януари 31, 2012, 23:59:56 pm »
Мини, скочиха амнайсе човека тука да защитават готвенето...
И да, Албена пита, щото ареалиите са различни.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #578 -: Февруари 01, 2012, 00:03:48 am »
не бе, стана ми едно такова смешно и странно, що си създаваме някакви филми, тука дразги, фермани, размахват се пръсти
дет се вика, една боб чорба може да се врътне докато четеш и пишеш в темата
някой може гоблена да си довърши, друг пончо да изплете, или шал и ръкавици ... и те така
*

Ganka

• 5926
« Отговор #579 -: Февруари 01, 2012, 00:09:00 am »
Е, трудно ми е, щото чета и пиша само като спят децата. Пък тепърва по нощите да готвя... Ей виж в петък ще се вихря, торти ще правя :lol: