0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #760 -: Април 18, 2012, 08:42:00 am »
Докторе, радвам се да Ви "видя". Липсвате ни  :)
Надявам се, да сте добре!
*
« Отговор #761 -: Април 19, 2012, 18:05:38 pm »
http://www.roditeli.info/parents/pet/
Някакви мнения по въпроса? Не че мога да отида, но да купувам ли книгите да чета поне?!
*
« Отговор #762 -: Април 19, 2012, 20:08:18 pm »
м-и, аз съм скептично настроена спрямо подход към родителството, който се основава на ефективност. Не познавам метода и книгата, но ми се струва серийната американска продукция на рецепти и програми по калъп. В страницата на автора има цитирани книги за трениране на ефективни лидери, продавачи и прочие.

На твое място бих потърсила книги, написани от педиатри или детски психолози.

В предишни години съфорумки бяха препоръчали Стивън Бидулф и книгата му "Как да отгледаме щастливи момчета" (заглавието на български може и да е различно). Прочетох я и много ми хареса.

Друга добра книга, която още чета, е "Brain rules for babies" на Джон Медина. За нея не съм сигурна преведена ли е на български. Тази книга е отлична, с препратки към стари и нови научни изследвания в много дисциплини, и добре обобщени препоръки за родители.
*
« Отговор #763 -: Април 19, 2012, 20:45:16 pm »
м-и доколкото разбирам това се основава на т.нар. техника на "активното слушане", която наистина се ползва не само при родителстването, а и при продажби, работа в екип и тн. тоест всякакви ситуации, които изискват комуникация между хора. техниката си е чудна и смислена. дали, обаче, е само това или има и други "подправки" не зная. ако имаш възможност да погледнеш книгите преди да ги вземеш? иначе идеята, че и децата са хора, наистина е "революционна". от друга страна неща като отказ от даване на съвети и критики са толкова дълбоко вкоренени у нас (ако са ни част от репертоара), че само с четене на книги няма как да разбереш какво точно правиш, в този смисъл подобна група има смисъл, ако е водена смислено, разбира се.
« Отговор #764 -: Април 19, 2012, 22:00:27 pm »
По съвет на вече родилите,започвам да чета полезни неща за отглеждането на бебето,сега когато все още имам време.Изчетох темата,разнообразна и интересна е.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #765 -: Април 19, 2012, 22:18:05 pm »
Подобни тренинги са ми много интересни и не само свързани с "възпитание" на деца, а и позитивно мислене и т.н., но и аз съм скептична, че нещата стават винаги. Може би хора с отворено съзнание и без предубеждения са по-успешни.
Цигу ще погледна за тия книги. Аз не намирам време за четене в момента, но си нося в количката на бебо и все си казвам, като заспи и ще чета до сега не съм успяла повече от една страница да направя   :lol:
*
« Отговор #766 -: Април 20, 2012, 00:48:58 am »
е, естествено, че ако отидеш на някакво място, защото си сигурен, че е шарлатания и само искаш да докажеш това ще ти е по-трудно да се възползваш от това, което предлагат и ще зависи много от опита на водещия да ти помогне да видиш, че може и да имаш полза. ти каза, че и без това не можеш да ги посетиш, но така или иначе от обучителни групи има много полза, ако човек има нужда от тях. то нищо не става винаги, нали така?  :)

теди, колко хубаво е да те видя и в други теми, за съжаление, ще се разминем в 0-12 месеца темата, ама нищо, тук ще се виждаме, надявам се.
*
« Отговор #767 -: Април 20, 2012, 09:33:07 am »
м-и, чела съм книгата и има полезни за мен неща в нея. Със сигурност няма да е вредно да я прочетеш, дори и да не намериш твоята истина в нея. Д-р Додсън също препоръчвам.
*
« Отговор #769 -: Април 21, 2012, 16:04:34 pm »
Да, тази е.
« Отговор #770 -: Април 21, 2012, 22:56:34 pm »
Благодаря! Поръчах си я по интернет. Ще ми бъде интересно да я прочета...

*
« Отговор #771 -: Април 21, 2012, 23:03:04 pm »
на мен пък ще ми е интересно да кажете какво мислите за нея, и цигу и джиджи, ама като имате време и като джиджи я прочете, разбира се.
« Отговор #772 -: Април 21, 2012, 23:12:23 pm »
Ок ;)
Аз по принцип съм леко скептична към подобни книги, но тъй като имам свои наблюдения относно здравия разум на Цигу, а и ми стана любопитно все пак нали имам момче ;) реших да я взема и да я прочета...

*
« Отговор #773 -: Април 27, 2012, 10:37:39 am »
Последните дни много ме тревожи някои неща около моето дете. osi_10
Значи преди седмица малкото човече най-накрая успя да седи седнало за по 20-30 сек. ако не и повече(дори успявах да отида да взема фотоапарата и да го снимам). Обаче от 2-3 дни упорито отказва да сяда, даже се напъва да легне.  :( :? Ако го държа за ръчичките стои малко но пада едно кривене наляво и дясно. Направо се чудя какво му стана. И не иска и не иска.
Другото е, че преди също си стоеше по корем и си държеше главата изправена много добре(като на първата снимка), а сега не иска- пльосва се по корем, разперва ръцете и забива главата.(втората снимка)
За въртене наляво и дясно да не говорим. :balk_144: :dontknow: :dontknow: Чудя се какво му стана на това дете- моя вика, че психясвам и се вкарвам във филми, ама наистина взех много да се притеснявам.

П.П. Втората снимка нещо не мога да я кача. С 2 думи разперва ръцете настрани като самолет и главата забива в чаршафа(или там където е)
« Последна редакция: Април 27, 2012, 10:46:54 am от ivanita »

*
« Отговор #774 -: Април 27, 2012, 10:47:04 am »
Втора снимка не виждам, но дай му малко време. Моят син се научи да се обръща доста рано пък после повече от месец не искаше, после се обръщаше само на ляво. Наблюдавай си го.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #775 -: Април 27, 2012, 12:05:27 pm »
купила съм си няколко книги за възпитание, отглеждане, комуникация и прочие с децата, от които частично съм удовлетворена единствено от книгите на Ф.Додсън.

личното ми мнение е, че е добре родителят да залага на стандартни и общовалидни неща като лична интелигентност, усет, чувствителност, мироглед и морални принципи в търсенето на най-добрия път към собственото дете.

образно казано - ако не притежавате априори разбирането, че детето ви е човек и трябва да се вслушвате и да комуникирате с него, не вярвам да ви помогне която и да било книга, в която пише тази азбучна истина.

абе с две думи - излишни са тия книги.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #776 -: Април 27, 2012, 12:17:43 pm »
Ivanita, aко наистина смяташ, че има обезпокоителни признаци, можеш да отведеш детето на преглед при детски невролог. Дъщеря ми на 8.5 месеца още не можеше да сяда и личната лекарка ни беше насочила към д-р Христова от Токуда. Тя каза, че детето изглежда здраво, но мускулатурата е много отпусната (не помня точните думи) и препоръча леки упражнения и насърчаване на двигателната активност (в домашни условия). Проходихме на 1г.2м., което си е в норма.
*
« Отговор #777 -: Април 27, 2012, 15:33:14 pm »
Ivanita, aко наистина смяташ, че има обезпокоителни признаци, можеш да отведеш детето на преглед при детски невролог. Дъщеря ми на 8.5 месеца още не можеше да сяда и личната лекарка ни беше насочила към д-р Христова от Токуда. Тя каза, че детето изглежда здраво, но мускулатурата е много отпусната (не помня точните думи) и препоръча леки упражнения и насърчаване на двигателната активност (в домашни условия). Проходихме на 1г.2м., което си е в норма.

Bril, и аз си мисля да го водя на лекар, но мислих, че трябва на детски ортопед. Или пък трябва на невролог. osi_10 :dontknow: Ох, и аз не знам.
Някоя друга мама има ли мнение??

*
« Отговор #778 -: Април 27, 2012, 15:39:44 pm »
Свестен ли ви е ЛЛ? Първо тай да прецени, ако е педиатър и после при невролог.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #779 -: Май 04, 2012, 21:21:21 pm »

личното ми мнение е, че е добре родителят да залага на стандартни и общовалидни неща като лична интелигентност, усет, чувствителност, мироглед и морални принципи в търсенето на най-добрия път към собственото дете.

образно казано - ако не притежавате априори разбирането, че детето ви е човек и трябва да се вслушвате и да комуникирате с него, не вярвам да ви помогне която и да било книга, в която пише тази азбучна истина.

абе с две думи - излишни са тия книги.

"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
Джам,специален поздрав за теб :D
http://vbox7.com/play:68f9c028
Сложна работа е това.
« Последна редакция: Май 04, 2012, 21:23:31 pm от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia