0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
В "нашата" клиника (Надежда) обикновено се изписва дозата 2х1 естрофем след трансфер.
Момичета отново търся помощ.Днес ми се обадиха ембриолозите и ми казаха че са пробвали класическо ин витро и яйцеклетката ми не е оплодена.Понеже ми е за първи път какво се прави след това,само разбрах че спирам лекарствата които са ми изписали ,но кога пак трябва да ходя на преглед не съм наясно - за уточнение в клиника Надежда съм при д-р Персенска
Хриси, запиши си час за коментар след неуспешна процедура или ако успееш да се свръжеш на личния телефон да д-р Персенска, уточнете с нея по телефона какво и кога ще правите.

Брил, и аз съм в "нашата-ваша" клиника "Надежда", пък до сега са ми изписвали все по 1 естрофем на ден. Не искам да се заяждам, просто съвсем сериозно смятам, че трябва да се въздържаме от подобни коментари, които биха могли да заблудят някого. Не е коректно да определяме дози на лекарства, пък били те и "обичайни". Дозите се определят индивидуално за всеки пациент от лекаря. Все си мисля, че тона в този форум би трябвало да е по-сериозен, от този на разговорите на бързо в коридорите на клиниката. /не че и там не се научават полезни неща, но все пак тук се очаква по-достоверна и проверена информация, а не само споделяне на личен опит/.
*
Извини ме, но от къде можеш да знаеш каква е дозата "винаги".
От седемте ми опита инвитро. :lol: Ама сигурно е трябвало да попитам лекарите поне 10 пъти "ЗАЩО".
Щом на рецептата ти го пише, какво има да питаш?!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Здравейте :D От Юли 2011 пробваме за второ - пак на естествен цикъл, и №3 се оказа печеливш за нас :D (но пак след имунологична терапия ЛИТ, за която отсточихме до Германия, даже на два пъти).
Любопитното сега е, че за първи път замразихме ембрионче месец преди този опит и върнахме две, като именно замразеното "гонеше съвършенството", та предполагаме, че той е нашият късмет :D

Успех на всички!
Благодаря ти, Бени!

*
FreshBreeze, много хубави новини. Успех до финала, лека и безпроблемна бременност.
Аз също  съм на позиция за второ, но само на естествен цикъл. Този месец ембриончето не спря да се развива, но не се хареса на доктори и ембриолози и не го върнахме. Другия месец отново съм на линия.
Hrisi73, ако продължаваш с опитите на естествен цикъл, си записваш час следващия месец на същия ден от цикъла, на който си отишла и при този опит. Тогава с докторите ще решите дали да правите оплождането ИКСИ или МАКС. Но ако искаш по-рано да коментирате дали не трябва и друго да правите преди следващия опит, запиши си час за коментар само.

Вчера бях на проследяване. За 2 дни фуликулите ми почти не са нараснали   osi_13 /12 и 13мм/, лигавицата е същата 6.5мм. Стори ми се, че има някаква грешка  :?. Утре пак съм на преглед. Какво става - не знам  osi_10
*
Вчера бях на проследяване. За 2 дни фуликулите ми почти не са нараснали   osi_13 /12 и 13мм/, лигавицата е същата 6.5мм. Стори ми се, че има някаква грешка  :?. Утре пак съм на преглед. Какво става - не знам  osi_10
Знам какво е преди пункция, всеки преглед съм го мислила, пресмятала, расте ли, колко, защо... Миличка, опитай се да не се тревожиш - от една страна каквото има да става ще стане, от друга често лекарите ни шашкат с някакви такива - предния път може малко да са завишили, сега малко да са намалили.. яйчниците са подвижни и се местят, апаратите не винаги отчитат точно... и ето ти драма... а може всичко да си е наред! Просто изчакай още няколко дни и ще се види - хубавото при нас е, че не сме омагьосани с хиляди хормони напразно, и можем да опитаме още следващия цикъл без особени вреди за организма и без да плащаме за пълна процедура...
При мен беше куриозно, че всички ми обясняваха как с Клостилбегит лигавицата остава тънка и прочие, заради което си самоназначих витамин Е, който определено помагаше да добутам горе-долу средна хубост лигавица няколко месеца... Накрая спрях вит. Е, и се оказа че направих най-хубавата лигавица (пак бях на Клостил). Та, тези неща не са математика, а девети ден е прекалено рано за изводи просто бъди спокойна, защото важен е единствено резултата. Прегръщам те много силно :bighug:!

П.П. Ох, аз май се шашкам повече от теб :oops:.
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 17:48:11 pm от lili2011 »
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Вчера бях на проследяване. За 2 дни фуликулите ми почти не са нараснали   osi_13 /12 и 13мм/, лигавицата е същата 6.5мм. Стори ми се, че има някаква грешка  :?. Утре пак съм на преглед. Какво става - не знам  osi_10
Папа хайде стискам палци! :youwoman:
В крайна сметка имам един доминантен фуликул в ДЯ, който вчера беше с размери 16мм, в ЛЯ имам 2, но те не нарастват. Изпратиха ме на изследвания LH и Е2. Оказа се, че Е2 е много ниско 65 pg/mL при референтни стойности: фол.ф. 24-114; овал.ф. 62-534; лут.ф. 80-273. Днес ще повторя изследването, ако резултатът е добър - ще има пункция, ако не, здраве да е! Ще ви пиша, момичета.
Пожелайте ми късмет!  :goodluck:
*
В крайна сметка имам един доминантен фуликул в ДЯ, който вчера беше с размери 16мм, в ЛЯ имам 2, но те не нарастват. Изпратиха ме на изследвания LH и Е2. Оказа се, че Е2 е много ниско 65 pg/mL при референтни стойности: фол.ф. 24-114; овал.ф. 62-534; лут.ф. 80-273. Днес ще повторя изследването, ако резултатът е добър - ще има пункция, ако не, здраве да е! Ще ви пиша, момичета.
Пожелайте ми късмет!  :goodluck:

Споко,знаеш,че и при мен с много ниско Е2 се извади хубава Я.Кой ден от цикъла си днес?Може да нарастне,не се отчайвай!
Повторих изследването, Естрадиол 172 mg/mL. Обадиха се от клиниката, в понеделник ще има пункция. Тази вечер ще бия Овитрел, поради липса на Прегнил.
И той ли се слага мускулно като Прегнила?  :needleani: В бутчето отзад ???
*
Повторих изследването, Естрадиол 172 mg/mL. Обадиха се от клиниката, в понеделник ще има пункция. Тази вечер ще бия Овитрел, поради липса на Прегнил.
И той ли се слага мускулно като Прегнила?  :needleani: В бутчето отзад ???
Овитрела се слага в корема.
*
И той ли се слага мускулно като Прегнила?  :needleani: В бутчето отзад ???
В корема - стисваш леко с два пръста избрано и почистено със спирт място (ако имаш мекичко на 2-5 см около  пъпа е супер), забиваш иглата като стреличка (с едно движение) под ъгъл 45 градуса и избутваш лекарството. Много е лесно, но ако ти е за пръв път може да отидеш до някой медицински център да ти я боцнат срещу 2,70-3,00 лв (не помня колко е таксата). Само не съм сигурна дали леко изкарваш въздуха от спринцовката, но няма лошо да го направиш за всеки случай. Накрая пак слагаш спиртния памук за кратко.
« Последна редакция: Юни 23, 2012, 20:10:45 pm от lili2011 »
Относно въздуха в спринцовката бях питала акушерките и те казаха да не се изважда,така и направих,не съм го изваждала!Успех
Здравейте, мили момичета!Днес бях на пункция (13 ден от МЦ) и яйцеклетката се оказа презряла - при много добри показатели според лекарите- LH -8.06 mIU/mL, E2- 278 изследвани на 11 ден. Възможно ли е, качеството да е повлияно от еднометриозата , която имам като диагноза или от други фактори- храна , например или просто сме закъсняли с пункцията? Какво мислите?
Luciana, като имаш в предвид, че в 3 поредни месеца извадихме 3 хубави Я, които се оплодиха и замразявахме. После размразихме без проблем. А по това време имах 4 см ЕМ киста... Две от Я бяха от страната на яйчника с ЕМ.
Казват, че влияе ЕМ върху качеството на яйцеклетките, но при мен не беше така.
Друг е въпроса, че няма имплантация...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Здравейте, мили момичета!Днес бях на пункция (13 ден от МЦ) и яйцеклетката се оказа презряла - при много добри показатели според лекарите- LH -8.06 mIU/mL, E2- 278 изследвани на 11 ден. Възможно ли е, качеството да е повлияно от еднометриозата , която имам като диагноза или от други фактори- храна , например или просто сме закъсняли с пункцията? Какво мислите?
Аз не мога да помогна за съжаление, но просто се чудя пункцията колко часа след Прегнила/Овитрела беше?
Аз не мога да помогна за съжаление, но просто се чудя пункцията колко часа след Прегнила/Овитрела беше?

36 часа.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Папа надявам се, че сте извадили хубаво яйчеце!Успех!