0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ами не знам колко трябва да съберем, за да направим оплождането. На мен Клостилбегита не ми подейства особено - с него и без него - 1 Я. После правихме другите манипулации. Надявам се да не се стига до повече ЕЦ и третия опит по ФАР наистина да е последен.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Стискам палци да успеете да съберете подходящите Я и скоро да се похвалиш с положетелен тест!!! :D :D :D
*
Ами не знам колко трябва да съберем, за да направим оплождането. На мен Клостилбегита не ми подейства особено - с него и без него - 1 Я. После правихме другите манипулации. Надявам се да не се стига до повече ЕЦ и третия опит по ФАР наистина да е последен.
Аз много се стресирах първият път с Клостилбегит точно затова - уж с лекарство, а пак само един фоликул... Но следващите месеци направих два, после три фоликула. Т.е. месец с месец не си приличат. За съжаление съм чела, че не мога да го ползвам много пъти в живота си.

някой да е правил опит на естествен цикъл с донорска сперма
Не точно, но понеже ще ползваме донорски сперматозоиди, замразяваме само яйцеклетки.
Ембриони или яйцеклетки се размразяват по-успешно? Мога ли някъде да прочета повече за това? Само хормони, Прегнил/Овитрел, пункция и замразяване ли плащаш?
в последните "новини" от другия форум от 1 юни се плащат 250 лева за оплождане и съответно 400 лв. за първо замаразяване, 100 - за следващо замразяване.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
Здравейте момичета, бих искала да ви попитам нещо:
по-принцип съм с висок FSH и 2 месеца пих Трисеквенс, изписан от д-р Стаменов за да ми отпочинат яйчниците, че в цикъла преди ХЗТ на 15 ден имах лигавица 4 мм, нито един фоликул и FSH 55  8O, та вчера 8 ден, бях на преглед при д-р Персенска за пръв път и тя много се изненада /и аз де/ като видя на ЛЯ 3 фоликула 9, 10 и 11 мм, а на ДЯ 1 фоликул 5 мм /до сега на този яйчник, откакто ходя по лекари няма пукнат фоликул/ и въпроса ми е по-принцип като няма стимулация на 8-9 ден като ви преглеждат по 1 фоликул ли имате, дали при мен все още не е ясно изразен доминантния или може да се предположи, че понеже всичките от ЛЯ са с близка големина, ще се развият 2-3 доминантни.
Утре съм пак на преглед и ще се разбере, но ме човърка отвътре и се чудя :ask:
« Последна редакция: Август 30, 2012, 15:36:42 pm от makaa »
*
Може и два да останат доминантните, така се създават разнояйчните близнаци един вид :wink:, а иначе ако няма накаква стимулация и пр. най-вероятното и закономерно е един доминантен, който "мачка" останалите дребосъци с ЛХ пика.
По слънчевата страна на улицата
*
Май прибързано се зарадвах, днес на прегледа най-големите фоликули са 12 мм и са 2 бр. - д-р Персенска каза, че много бавно нарастват и може и да не се стигне до пункция, в неделя пак съм на преглед. Искаше да ми сложи 2 инжекции за да побутне растежа, но и казах, че по-принцип, когато имам овулация е около 15 ден, а днес ми е 10 и тя каза да оставим нещата така пък ще видим. Честно казано и аз не исках инжекции /дори не знам какви се слагат/, понеже д-р Стаменов ми беше казвал, че яйчниците са ми доста зле и една стимулация ще ги нокаутира, пък сега тъкмо тръгнаха да правят по някой и друг фоликул.
*
И аз да се пооплача. Вчера изпуснахме фоликула - разля се в мен и не можаха да извадят яйцеклетката. Според д-р  Персенска причината е в това, че правя пункцията без упойка. Следващия път да съм с упойка. Странно, защото първия път, от когато е и успешната ми бременност, тя ми извади фоликула без упойка, след това д-р Стаменов също и всичко беше добре с фоликула и яйцеклетката. Сега д-р Шефкетова ми прави пункцията, но явно и фоликула се беше поскрил на по-неудобно място.
Следващия месец съм отново на линия, няма отказване  :P

И аз да се пооплача. Вчера изпуснахме фоликула - разля се в мен и не можаха да извадят яйцеклетката. Според д-р  Персенска причината е в това, че правя пункцията без упойка. Следващия път да съм с упойка. Странно, защото първия път, от когато е и успешната ми бременност, тя ми извади фоликула без упойка, след това д-р Стаменов също и всичко беше добре с фоликула и яйцеклетката. Сега д-р Шефкетова ми прави пункцията, но явно и фоликула се беше поскрил на по-неудобно място.
Следващия месец съм отново на линия, няма отказване  :P
точно така, пълен напред ! :)
Айнщайн
*
Благодаря, Съкровище!
А ти до къде я докара?

аз вчера на 11 ден след инсето пуснах кръвен тест-отрицателен :(
сега го чакам и на 9 от мц съм там,пък дано я хванем тази Я този месец :)
Айнщайн
*
Еее, съжалявам за резултата. Важно е да се поотупаме по- бързо и да се действа. Може и да се уцелим някой ден в клиниката,  аз също чакам цикъла и съм там, но на 7-ми ден. Обикновено на 8-9 ден ми бият прегнила. И аз се надявам скоро да хванем яйцеклетката, но вече май започва и друг вариант да ми се мотае в главата. Заповедта от фонда ми излезе, когато вече бях бременна, така че може и от нея да се възползвам скоро.

няма да ср даваме :) фондът си е перфектен вариант ! На мен ми трябва още 1 арт и ще подавам документи. Пиши,като ти дойде часа ;) може да се засечем :)
Айнщайн
*
Здравейте и от мен, в крайна сметка едното фоликулче порасна на 15 мм, другото си седи на 12 мм, снощи ми биха прегнил и утре съм на пункция, доста ми е притеснено, понеже до сега не са ми слагали упойка. Надявам се да извадят нещо, ама божа работа.
Вчера говорих с лекарите и едно момче /може би ембриолог/ от тъканна банка, да занесем материала от вкъщи, дадоха ми и чашка, казаха след 8 ч до 11 ч, обаче забравих да кажа, че сме на ЕЦ, та сега размишлявам - искат ме утре в 7.3 ч в клиниката + съпруг, та той трябва ли за нещо друго да е с мен, освен за даване на материал, защото ако е за това направо да дойде по-късно, а според вас преди пункцията ли да му се обадя да идва или след, някой имал ли е такъв казус.
То най-добре на място, обаче до сега за всички спермограми + инсеминацията в Щерев, сме носили от вкъщи /по негово настояване/ и сега ме е страх, да не стане някоя засечка  :oops:
Не се притеснявай от упойката,тя е краткотрайна.Аз също вадих яйцеклетки на ЕЦ и правех пункциите без упойка.Всичко става за секунди,при мен дори не беше и болка.Дори и да те заболи,докато се усетиш и то взело,че свършило :DА половинката ти трябва само за материала.Ембриологът ти е дал насоки за часа.Може би след 9 ч. ще е най-добре да занесе пълната чашка.Няма да има засечки,споко и успех.
Още нещо-чувала съм,че като даде материала,до 1 час трябва да го занесе в клиниката,но не твърдя,че е точно така.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 13:39:41 pm от Perlichka »
Бъди спокойна,всичко ще мине.Аз също без упойка съм правила пункциите на ЕЦ,но това е твоя преценка.Теб те викат в 7.30,защото ще минеш преглед на 4 етаж да видят дали не се е спукал.След това слизаш долу и ще си последна,първо минават пункция тези,които са на стимулация.Така,че съпруга ти не ти трябва сутринта ,а след 9 със сигурност ще минеш и на пункцията.Успех ти пожелавам и не го мисли:)
*
Благодаря ви момичета, аз със сигурност ще правя пункцията с упойка, след цветната снимка ме е хванало голямо шубе, тогава много ме заболя и то от защипването на инструмента към шийката на матката, даже мръднах от болка и се наложи втори път да ми го слагат  8O, та сега няма да рискувам. А иначе за упойката имах пред вид, че никога през живота ми не се е налагало да ми слагат, да чукна на дърво и за напред да не се случва често.
Носенето на материала не ме притеснява, ние живеем горе-долу на близо и ще отнеме не повече от 15-20 мин.
*
Makaa, при няколко дни като правих пункцията без упойка и се оказа, че фолкула е без яйцеклетка, докторката ми се накара, че съм отказала упойката, така че може би по- правилното решение се оказва да е със упойка. Тя е краткотрайна и много бързо се съвземаш след това.
Относно даването на материал - мъжа ти може да даде материала след като е свършила твоята пункция. Обаждаш му се, ако има яйцеклетка и тогава той ще трябва да отдели материал в клиниката или вкъщи и да го занесе там. Ние така правим всеки път по предложение на ембриолозите

*
Момичета, бихте ли ми отговорили на следния въпрос: Някоя от Вас правила ли е ЕЦ след стимулация по къс протокол? Колко време трябва да мине след стимулацията, за да се пристъпи към ЕЦ? Кой е най - удачния момент, за да се извадят хубави Я? :ask: Моля, споделете опита си!?! :?