Аз до последно се надявах, че ще се разминем с антибиотика. За съжаление не са от децата, дето не боледуват и да не са пили антибиотици, напротив. Но това е.
Та ми се искаше да ни прескочи, но след толкова дни температура, дори като спаднеше малко, те се влачиха по диваните и нямаха сили да играят, кашлицата се задълбочи и трябваше да почнем.
А съм почти 100% сигурна, че почнахме като вирусна инфекция, защото и двамата се разболяха с разлика 4-5 часа /което е много рядко за тях, обикновено са през 2-3 дни/. Протече абсолютно сходно и при двамата, висока температура и ларингитна кашлица. Която премина във влажна.
Мини, защо бромхексин?
Да си призная не съм чела само за него и се доверих на каквото ми казаха.
Преди контролния преглед бях давала 4-5 дни АЦЦ. И докторката заключи, че не се справя и трябва да го смени. Изписа ни бромхексин сироп 3*3 мл и амброксол 3*3 мл, като се редуват на три часа приемите.
Факт е, че при младежа /правил ми е ларинго и бронхоспазми и обикновено по-лесно се утежнява към белите дробове/ тази схема се справи с кашлицата за три дни и сега няма дори остатъчна кашлица.
С девойката обаче нещо не е както трябва, кашля влажно буху-буху, но не мога да кажа отхрачващо. Но докато кашля я виждам, че се затормозява, очите й се насълзяват.
И най-много ме обърква, че според докторката трябва да й спра всичко и да се върнем на чайчета.
Няма температура, ведра е, играе си.
Ако тази нощ кашля, утре ще търся частен педиатър да я прегледа.