Добре бе хора, ето ви какво сме правили вие кажете какво още е трябвало, щом сте толкова компетентни:- антибиотици 10 дневни курсове 2 пъти, микробиологии, няколко посещения при два педиатъра,при които всеки път ни тестват за най-честите бактерии и вируси, две при алерголог, няколко вида лекарства за алергии - едното помага, но я дрогира и съответно го спрях, направление за УНГ ( детето тогава се оправи и така и не стигнахме до там). Много е лесно да говорите за това другите какви родители са, като не ви се е случило на вас.
Хе хе
Стефи -справяте се „някакси“? Имате 60 дена без уикендите! Това са 3 месеца!
Да права си, че не може да придобие имунитет към алергията. Не знам, знам че само това, която изсушава всичко помагаше. Сега като мина и гледам назад мога да си мисля какво е било, тогава бях вдигнала ръце и бях сигурна, че е алергия. Сега вече не съм толкова сигурна, но чакам да стане пак пролетта и да видим дали ще се върне. Алергологът каза обаче, че при малки деца, ако има алергия може сама да и мине и затова да не даваме десенситиращите инжекции до 6 годишна възраст, защото аз поисках да и ги даде. Каза също, че може да има алергична хрема, ако е алергична към храна, която алергия също се израства. Алергологът ми е и педиатър, та му имам доверие. Така че, да - не знам какво е било - алергия ли, вируси ли, комбинация ли. При всяко положение не е било нещо, което изисква лечение с антибиотици, за това съм сигурна поне, защото е проверено и опитано. Когато е имала температура знам,че са били вируси, но през останалото време не знам.
За влаченето на алергична хрема - не се заричай, че не знаеш какъв ужас е и какво може да ти дойде до главата. Ние сме в субтропичен климат, а Хюстън е центърът на алергиите в САЩ. Мъжът ми имаше сезонни алергиии - те в тукашният климат продължаваха по 3 сезона т.е. той имаше проблеми по 7-8-9 месеца в годината. Докато не направи инжекциите нямаше отърване от хремата, всеки дена на лекраства, които го дрогираха.
П.П. Не е била на година и 6м , а на 8 месеца, когато отиде. Андреа пък започна на 2.
За
доктора - IgE общо бяха увеличени, но никое от специфичните за един алерген не бяха, затова подозирах и сезонна алергия. До колкото знам ,тук много деца имат, заради влажния климат. Като казахте за климата та се сетих за това.
За градините - Ивана имаше много повече пъти хрема от другите деца, така че не знам дали не е било комбинация от двете: алергия + вируси. Не мисля, че е възможно само алергия да е имала, когато другите деца боледуват от други неща, но не мисля, че 4 мсеца е имала вируси през седмица
. Но понеже казвате са вирусните хреми - ами да, след година няма сополиви деца или поне е много рядко. Днес я сложиха в по-голяма група временно и там никой не подсмърча, а е сезонът на грипа.