Яна, на всички жени зърната са им различни - на едни са по-изпъкнали, на други са по-плоски или хлътнали, но това си е напълно нормално. Това, че зърната са по-малки, плоски или хлътнали изобщо не е предпоставка за неуспех при кърменето. С времето бебето успява да изтегли зърната.
При вас си мисля, че щом зърното "изчезва", проблема е със засукването. Пробвай да поставиш зърното между показалеца и средния пръст. Както са ти така пръстите едновременно ги разтваряш леко и натискаш гърдата, за да изскочи зърното и после пак леко стискаш пръстите. И така както е изпъкнало вече зърното го подаваш на бебето. Но гледаш дали бебето засуква правилно - трябва да е с широко отворена уста и се опитваш максимално навътре в устата да вкараш зърното заедно с част от ареолата. Не забравяй, че сукането е от гърдата, а не от зърното. "Дразнителите", които подават сигнал, за да потече кърмата, се намират на ареолата, не на зърното, така че спокойно ще можеш да си кърмиш успешно.
Не знам дали разбра какво се опитвах да обясня. Ако не ти е станало ясно, пиши.
Радостинка, бебето, за да покаже, че знае че "мама командва парада", на всяко подаване на гърдата ще я засуква, макар и за съвсем кратко. По този начин то ти казва: "Мамо, ти знаеш най-добре. Аз сега не съм гладно, но щом ми предлагаш гърдата, ще те уважа" По този начин бебето демонстрира подчинение. Така че, ако се опитваш да накърмиш бебето, когато не е гладно, такова поведение е напълно нормално. Не се притеснявай от липсата на режим, бебето само си създава такъв. И разбира се, този режим с времето се мени.
Сега се сетих и друго - а дали не му е много горещо на бебето? Ако е така, можеш да пробваш да кърмиш легнала.
Пиши как сте.
А що се отнася до акробатичните изпълнения - то при нас вече е чудо, ама не знам още какво ме чака като проходи
Сега като се изкъпем лягаме и така си я кърмя и приспивам. Ама маймунката цокне малко, направи една обиколка на спалнята хилейки се и пак дойде да цока. И така докато се умори и заспи. Да не говорим, че вече й е интересно да ме напада, както ме завари - седнала, легнала, както ме завари, така иска да суче, не ми дава да си сменям позата и да се намистам