Не мога да повярвам, за първи път съм абсолютно съгласна с Боби
Сега по въпроса с водата, първо да си кажа собствения опит, Божидара не е пила вода до 7 месец, след това се опитвах по всякакъв начин да и давам, но резултат никакъв, значи моето дете не е пило вода до около година- година и месец, след като и взех чаша със сламка започна да пие и сега си пие доста.
Не забравяйте, че при новородени бебета на чийто майки не е регулирана кърмата, ако се даде шише може да се затрудни кърменето, затова винаги съм съветвала, ако не е наложително да се избягват шишета поне до двумесечна възраст, не всички бебета се объркват от това шише-гърда, но, има и такива. След това, ако сте решили да научите бебето на шише вече няма такава опасност, даже и да не се научи има такова изобилие от чаши, че все от някоя ще пие. За залъгалките също съм против, но при някои бебета са си необходими, затова първо пробвайте без тях а ако не става тогава давайте.
За коликите, Божидара имаше, но не толкова силни, успокояваше се много с една играчка която възпроизвежда различни шумове (бели шумове) По напред в темата съм дала линк и към играчката и към страница за свалянето на такива.
Мишле, болшинството педиатри в България освен да направят кърменето мъчение, и да откажат майките от него, друго не съм видяла от тях. Хубаво е всеки да си каже мнението, така майката има информация, а избора трябва да е неин.
Аз винаги съм си гледала бебето и съм се водила от неговите нужди, не от моите собствени, защото, ако беше така, да съм спряла да кърмя още преди година.
Това е моето лично мнение!