0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #460 -: Февруари 27, 2012, 14:25:40 pm »
- събират се емриони, защото при ЕТ шанса за бременност ще бъде по-голям, след като е върнат повече от един ембрион - е точно това не го разбирам, как така скапан ембрион ще подпомогне добър такъв
[/b][/color]
А как по презумция решаваш, че един ембрион е скапан, само защото е замразен (съответно, че другият е по-добър, защото е пресен)?
П.П. При последния ми трансфер ми върнаха три "перфектни" незамразени ембриона и изобщо не настъпи оплождане.

My first, my last, my everything!
« Отговор #461 -: Февруари 27, 2012, 14:31:53 pm »
- събират се емриони, защото при ЕТ шанса за бременност ще бъде по-голям, след като е върнат повече от един ембрион - е точно това не го разбирам, как така скапан ембрион ще подпомогне добър такъв
[/b][/color]
А как по презумция решаваш, че един ембрион е скапан, само защото е замразен (съответно, че другият е по-добър, защото е пресен)?
П.П. При последния ми трансфер ми върнаха три "перфектни" незамразени ембриона и изобщо не настъпи оплождане.

Аз не се наемам да решавам нищо в случая - изобщо не се чувствам толкова компетентна.
По-скоро ме провокират мнения на момичета от сорта на "Върнаха ми един перфектен и 2-3 не дотам добри да го подпомогнат"
*
« Отговор #462 -: Февруари 27, 2012, 14:33:39 pm »
Аз споделям мнението на Тара. Мисля, че неправилно да подлагам организма си, а и психиката си ежемесечно на ЕТ. Да не забравяме, че това означава прием на много, а и силни медикаменти, в моя случай и на киовиг, който е имуномодулиращ препарат. На практика, по-честото правене на ЕТ, според мен и за мен, не е решението. Това означава изместване на цикъла и затрупване с много допълнителни хормонални препарати. Като резултат от това е малко вероятно да може да се прави всеки месец. Понякога има показатели от най-различно естество, които карат лекарите да преценят, че не е добре да се пристъпи към трансфер. За някои от тези причини може да бъде прочетено и в книгата на д-р Стаменов. Той, също като Тара, е посочил, че „шансовете за бременност са по-високи при трансфериране на повече ембриони ...” В други свои публикации тук съм написала и другите позитиви, които аз откривам в ЗЕТ.
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 14:38:26 pm от Bogi »
*
« Отговор #463 -: Февруари 27, 2012, 14:36:04 pm »
Момичета, този уж невинен разговор почва да заплилича на "вадене на шпаги".
Всеки си има свое виждане и неговият случай е строго конкретен.

Сега спорим "кое е естествено", а живот и здраве ни предстои да чуваме "е, то е ин витро, изкуствено е", но  дали тогава ще ни пука?!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #464 -: Февруари 27, 2012, 14:37:28 pm »
За това говорим: При трансфер на ембрион от естествен цикъл жената също не е била подложена на хормонално третиране - двата метода имат тук допирна точка.

Данни за успеваемост на ЗЕТ в сравнение с ин витро на естествен цикъл?

няма напълно "естествен цикъл" без хормонално третиране - винаги има такова, макар и минимално. така че, допирната точка е слаба. а и при дълъг "естествен цикъл" пак може да се изтърве имплантационния прозорец.

и да напомня, че по света никой не връща повече от 1-2 ембриона.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #465 -: Февруари 27, 2012, 14:54:09 pm »
По-скоро ме провокират мнения на момичета от сорта на "Върнаха ми един перфектен и 2-3 не дотам добри да го подпомогнат"

Това не са собствени мнения, перифразирани са от докторите. Чувала съм обяснение, че с връщането на повече от един ембрион се подпомагат  биохимичните процеси за по-добър шанс за имплантация на потенциалния ембрион.

Не знам за другите, но повече от 3 ембриона не са ми връщали
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 14:56:54 pm от Тара »
« Отговор #466 -: Февруари 27, 2012, 14:58:08 pm »

и да напомня, че по света никой не връща повече от 1-2 ембриона.
Не знам колко се връщат по света, но в моя случай, по мое настояване и по съображения, свързани с проблеми при имплантацията сме върнали три (което е в съответствие с нормативната уредба в България). Както стана ясно от резултата, е имало основания за презастраховане.

My first, my last, my everything!
*
« Отговор #467 -: Февруари 27, 2012, 15:00:54 pm »
jam, Авторите на статията, която ти предложи, твърдят, че това е основната причина:

"In contrast, embryos which have been frozen are likely to be introduced into a woman who has not undergone this hormone treatment for some time."

Но те не сравняват ЗЕТ с ин витро на естествен цикъл, което ние обсъждаме. Има разлика. :lol: Сравнението е много трудно да се направи без артефакт.
« Отговор #468 -: Февруари 27, 2012, 16:06:15 pm »
Здравейте момичета, досега бях само наблюдател на форума и в него нееднократно намирах отговор на моите въпроси и терзания. Сега реших да се включа с моя скромен опит. Аз съм след ин винтро на спонтанен цикъл, трансфер на един единствен ембрион на 2 дни. Трансфера ми беше 07.02. В четвъртък съм на преглед при д-р Персенска да видим има ли плодно сакче. Правих си два кръвни теста - 11 ден чхг 66, на 14 ден - 168.
След пункцията ми, ми предложиха директно трансфер, не сме обсъждали варианта за замръзяване. Според мен всеки случай е много различен и лекарите базирайки се на своя дългогодишен опит преценяват дали да се трансферира един пресен или да се събират и замръзяват. Имайте доверие на лекарите и обсъждайте с тях нещата. Те знаят най-добре!
« Отговор #469 -: Февруари 27, 2012, 16:35:06 pm »
eraf, честита бременност!!! Много, много обнадеждаващ пост! :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #470 -: Февруари 27, 2012, 16:35:35 pm »
Сравнението е много трудно да се направи без артефакт.

не разбирам в какъв смисъл използваш термина, поясни се?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #471 -: Февруари 27, 2012, 16:48:54 pm »
Doci често използва тази дума в свои публикации. И аз съм се чудила какво има предвид  :D, тъй като точният смисъл е „предмет, създаден от човешка ръка”, т.е. нещо изкуствено възникнало.
„artefactum” (лат.) - изкуствено създаден предмет
„artificial” (англ.) - изкуствен
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 16:53:09 pm от Bogi »
*
« Отговор #472 -: Февруари 27, 2012, 16:52:35 pm »
На мен ми върнаха 4 и бях напълно съгласна с това.
*
« Отговор #473 -: Февруари 27, 2012, 17:01:17 pm »
Eraf, наистина чудесно ЧХГ. Пожелавам ти все така да расте!
И си права - лекарите си знаят работата!
*
« Отговор #474 -: Февруари 27, 2012, 17:07:18 pm »
 :blob10: Честито, Eraf! Бременна и се спотайваш, а? И аз се кротвам, че ми е жал :balk_134: за мене и другите, дето още не са успели.
*
« Отговор #475 -: Февруари 27, 2012, 17:12:54 pm »
На мен ми върнаха 4 и бях напълно съгласна с това.
Нормативната уредба в страната определя максималния брой ембриони, които могат да бъдат трансферирани. Броят е в зависимост от конкретния случай, съобразно определени критерии като стадий на развитие на ембрионите, възраст на жената, брой неуспешни ембриотрансфери, подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) и криоконсервация. Тоест има строги правила, които се прилагат индивидуално за всеки конкретен случай.
*
« Отговор #476 -: Февруари 27, 2012, 17:18:36 pm »
Извинявам се, ако последната ми публикация звучи малко сухо и твърде юридически. Но поне ви спестих членовете и алинеите, което за юрист си е ... постижение.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #477 -: Февруари 27, 2012, 22:33:12 pm »
Здравейте, момичета. Аз също съм на мнение, че всеки лекар спрямо натрупания си опит и индивидуалния случай на всяка една пациентка, преценява как е най-добре да подходят. Аз съм правила една инсеминация, два опита ин витро и 3 пъти ЗЕТи резултатът ми все е бил отрицателен, така че не мога да имам категорична позиция. Знам само, че в договора ми за замразяването на ембриони, който са ми дали от клиниката, пише че успеваемостта на ЗЕТ е 10 %. Много ясно си го спомням, защото ми направи впечатление. Аз всеки път си вярвам еднакво, че ще стане, не че до сега е имало ефект, но се надявам следващият ми път да последен :) Както ми каза един лекар на един здравен семинар на съвсем друга тематика - психиката е половината от лечението. Доказано е, че на хората, които вярват в хомеопатията, тя наистина действа и обратното - хората, които вярват в класическата, конвенционална медицина, изобщо не се повлияват от хомеопатичните препарати. Така че всеки да си вярва в каквото иска, важното е да сработи :) И да ме забравяме, че винаги си има и известна доза късмет.
Иначе на мен като по часовник два дена след като спрях лекарствата ми дойде и в сряда имам час за коментар при д-р  Стаменов, за да решим как действаме от тук нататък.
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 22:34:46 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #478 -: Февруари 27, 2012, 23:11:31 pm »
Не съм сигурна, но мисля, че трансферът на аси е бил преди да определи нормативната уредба броя на върнатите ембриони. Извинете ме, ако това не е така, но имам спомен, че тя съществува от около 3-4 години.

*
« Отговор #479 -: Февруари 28, 2012, 08:36:15 am »
Не съм сигурна, но мисля, че трансферът на аси е бил преди да определи нормативната уредба броя на върнатите ембриони. Извинете ме, ако това не е така, но имам спомен, че тя съществува от около 3-4 години.
Не знам кога е бил трансфера на Аси. Публикацията ми бе свързана и с написаното от

Цитат
Не знам колко се връщат по света, но в моя случай, по мое настояване и по съображения, свързани с проблеми при имплантацията сме върнали три (което е в съответствие с нормативната уредба в България). Както стана ясно от резултата, е имало основания за презастраховане.

А иначе, нормативният акт, който имах предвид аз, е НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ, издадена от Министерството на здравеопазването, Обн. ДВ. бр.55 от 6 Юли 2007г.  :lol:
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 16:57:33 pm от jam »