0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #660 -: Март 11, 2012, 16:00:21 pm »
Върнах се от клиниката преди малко. Докторът каза, че си е изяснил къде е проблема с имплантацията и ще слагаме още някакво лекарство в матката, освен РВМС, което правихме през м. февруари. Каза, че и яйцеклетките и сперматозоидите, а и ембрионите ни били добре. Затова и само това лекарство ще добавим, пък предложи лека стимулация, защото събирането отнема време, а годинките летят. Докторът предложи да пробваме с лека стимулация, а мъжът ми поиска да пробваме и да върнем дори и само едно ембрионче, но на ЕЦ.
Казах му, че някъде м. май ще ни излезе и последната заповед по ФАР, но останах с впечатление, че не смята че при мен е необходима по-тежката артилерия и иска да пробваме само с лека стимулация. Казах, че аз се чувствам доста по-добре при ЕЦ и това да събираме, замразяваме и връщаме ми е понесло по-добре физически и психически, отколкото при стимулираните опити, пък и мъжът ми потвърди, че и според него е така. Като ме изслуша, докторът се съгласи тогава да пробваме и само на ЕЦ, но каза, че ще върнем едно само и единствено, ако е много добро.
Прегледа ме и се оказа, че имам два фоликула - по 12 мм един отдясно и отляво, та пуснах хормони, за да видим дали да не ги боцнем. Ще ми звъннат да кажат какво правим и Док каза, че ако са добре ще се видим пак утре или във вторник. Та може още този месец да направим още един опит. Като ми звъннат, ще пиша какво е станало.
« Последна редакция: Март 11, 2012, 16:32:58 pm от Bogi »
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #661 -: Март 11, 2012, 16:20:52 pm »
Боги, стискам палци да са добре хормоните и да направите опит още този месец. Важното, е че док си е изяснил къде е проблемът с имплантацията и имате стратегия.

Аз бях на преглед при него в събота много рано сутринта и толкова бях заспала, че след това се сетих за няколко много важни за мен въпроса. Дано утре на пункцията всичко да е ок и ако яйцеклетките ми са добри ще го изчакам, за да го попитам. Че и при мен пак нямаше никаква имплантация със замразените.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #662 -: Март 11, 2012, 16:23:41 pm »
Браво Боги, osi_9данно всичко да е добре и още този месец те чакаме с ++ тестче!!!
Аз утре ще съм в клиниката за блокаж,данно и аз да се похваля с хубави новини,стискайте ми палци момичета,нямам търпение вече
*
« Отговор #663 -: Март 11, 2012, 16:28:14 pm »
Току-що ми звънна Васето. Утре до 19.00ч. трябва да мина за прегнила, да пусна ПКК и да си взема информираното съгласие, за да го попълня. Явно хормоните са били ОК. Докторът е решил да правим пункцията в сряда.
Утре след работа ще мина за прегнила, а пък ПКК ще си пусна във вторник. Вирусологията от м. януари ни е в срок, така че поне нея няма да правим.
Iva17, то и аз като теб, сега се сетих още нещо. Обикновено правим вливания с киовиг десетина дни преди трансфер, а в случая като е ЕЦ и не сме сигурни въобще дали ще правим трансфер, явно няма да има кога да правим вливания. В сряда преди пункцията ще питам д-р Стаменов за това. Аз и без това пункциите на ЕЦ ги правя без упойки, та си говорим докато той си работи :lol:
« Отговор #664 -: Март 11, 2012, 16:36:35 pm »
Браво момичета,много се радвам за вас,дано всичко върви по план.Успех Боги,Ива17!
*
« Отговор #665 -: Март 11, 2012, 16:43:45 pm »
Браво момичета,много се радвам за вас,дано всичко върви по план.Успех Боги,Ива17!
То и аз се радвам, че имаме стратегия, но знам че нищо никога не върви по план :lol:
« Отговор #666 -: Март 11, 2012, 17:04:41 pm »
Дидони, няма как да ти кажем каква ще е точната сума при теб. Зависи много от лекарствата. Предното ми стимулирано ИКСИ беше някъде около 5000 лв., но имаше едно момиче, което плащаше с мен, и при него беше нещо в порядъка на 2800 лв. Просто много си зависи от лекарствата, които ще използват.
А поне цените на процедурите може ли да ми каже някой?
*
« Отговор #667 -: Март 11, 2012, 17:20:05 pm »
Дидони,опитах се да си намеря протокола от миналата година, но мъжът ми някъде ги прибрал.
Принципно пункцията е 250 лв. без упойка, но при стимулиран опит трябва да е с упойка, според мен - така че 350 лв.
Поне 800 лв. за трансфер.
Изследвания на хормони - зависи колко хормона, а и колко пъти ще ги изследвате, но поне едно 250-350 лв.
Вирусология - 140 лв.
Ако правиш вливания с киовиг или имуновенин още 500 - 1000 лв.
Ако правиш РВМС - 250 лв.
Ако някое момиче е правило скоро стимулиран опит, дано се включи и да ти напише.
А иначе, моят съвет е да звъннеш на секретарките - Дани и Ани, и да ги попиташ. Те ще ти кажат най-точно.

« Последна редакция: Март 11, 2012, 17:25:07 pm от Bogi »
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #668 -: Март 11, 2012, 17:46:45 pm »
Само да споделя,че вирусология за двамата последния път я правихме в лаб.Рамус и общо излезе към 80-90 - имат пакетни цени и като се комбинират излиза доста изгодно
*
« Отговор #669 -: Март 11, 2012, 17:52:24 pm »
Само да споделя,че вирусология за двамата последния път я правихме в лаб.Рамус и общо излезе към 80-90 - имат пакетни цени и като се комбинират излиза доста изгодно

Къде е тази лаборатория? 50 лв. си е разлика. Може следващият път да се възползваме.
*
« Отговор #670 -: Март 11, 2012, 18:01:56 pm »
Видях, че централната им лаборатория е на ул."Ангиста" 2-4 (зад пазар "Сточна гара"). Което ми е доста удобно - на няколко спирки от вкъщи е. Благодаря, че сподели :lol:, sara68 
« Отговор #671 -: Март 11, 2012, 18:10:36 pm »
Боги, благодаря за отговора. Ако са ми наред нещата утре след прегледа и ТСХ е паднало, определено ще им звънна, защото искаме да имаме някаква нагласа поне за самите процедури, то за стимулацията ясно, че няма как да се знае.....
« Отговор #672 -: Март 11, 2012, 18:12:48 pm »
Аз също изследвам в Рамус,даже сега този месец като пускахме вируспология ,пуснах и ПКК и ТСХ.И общо платихме 100лв с вируслогията на двама ни.
*
« Отговор #673 -: Март 11, 2012, 18:18:37 pm »
Дано да ти е наред ТСХ-то! Пък ти си питай. Аз така правя. Макар, че и днес щях да питам разни неща, ама Док като ме засили да давам кръв за хормони и така се ентусиазирах, че забравих. Човекът даже звънна на лаборантката да й каже, че ги иска още днес, та да може да ми звъннат какво правим. Много е готин. Шегуваха се с мъжа ми. Аз питам д-р Стаменов дали няма да му дадат и на мъжа ми да пие нещо, а той се смее. И яйцеклетките и сперматозоидите :00001754: били добре и нямало нужда. Но ако все пак съм настоявала, според мъжа ми, съм можела да му сипя едно малко :wine:
« Отговор #674 -: Март 11, 2012, 18:42:45 pm »
Боги, радвам се, че имате план за действие. И аз, като много други тук,  съм на мнение, че инвитро на ЕЦ е най-леката и щадяща процедура. И е за предпочитане... Дано този път ви е последен и опитът ви завърши с успех  :crossfingers:.
Каква ли е причината за да нямаш имплантация  :? При мен също незнайно защо няма имплантация.  :balk_149:
Какво ли ще е това лекарство? На мен са ми слагали само т.н. "лепило", не знам какво е РВМС /простете, че не зная  :oops:/
Както казах, във вторник съм на коментар и ще споделя за нашия план  :lol:
*
« Отговор #675 -: Март 11, 2012, 18:53:21 pm »
РВМС - имуномодулация с периферни моноцити.
*
« Отговор #676 -: Март 11, 2012, 22:46:32 pm »
РВМС - имуномодулация с периферни моноцити.
Заради малко по-ниските нива в матката на кои точно клетки не разбрах, решиха да ми правят РВМС. Това след биопсията, която правихме, след втория ни неуспешен стимулиран опит.
А иначе, ти вземат два пъти кръв, от която приготвят лекарството. Първият път в деня на пункцията, а вторият - два дни по-късно.
На мен са ми слагали "лепило" веднъж - при втория ми стимулиран опит.
Първият път въобще не са ми слагали, аз дори и не знаех че има такава опция.
А сега през м. февруари, като правихме ЗЕТ също не са ми слагали "лепило", но пък правихме РВМС, което също се поставя в матката.
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #677 -: Март 12, 2012, 07:39:00 am »
Момичета,има и вариант за безплатна вирусология в Център за сексуално здраве - ул.Цар Самуил 111- само че имайте предвид,че изследванията стават готови за 1седмица.
Боги,дано да сте намерили верния път! :)Много,много ви стискам палци и ще следя как вървят нещата.
На мен утре са ми последните естрофем и дуфастон,после като ги спра трябва да ми дойде,преглед на 2-3 ден и ...да се надяваме,че този път ще има трансфер.
« Отговор #678 -: Март 12, 2012, 09:25:29 am »
Браво Боги, osi_9данно всичко да е добре и още този месец те чакаме с ++ тестче!!!
Аз утре ще съм в клиниката за блокаж,данно и аз да се похваля с хубави новини,стискайте ми палци момичета,нямам търпение вече
Стискам палци и желая успех! Би ли споделила на кой ден от цикъла е този блокаж и после - от кога ще започе стимулацията ти?
*
« Отговор #679 -: Март 12, 2012, 10:00:21 am »
Боги, при ЕЦ вливанията се правят при положителен тест. Пожелавам ти го от сърце.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери