Върнах се от клиниката преди малко. Докторът каза, че си е изяснил къде е проблема с имплантацията и ще слагаме още някакво лекарство в матката, освен РВМС, което правихме през м. февруари. Каза, че и яйцеклетките и сперматозоидите, а и ембрионите ни били добре. Затова и само това лекарство ще добавим, пък предложи лека стимулация, защото събирането отнема време, а годинките летят. Докторът предложи да пробваме с лека стимулация, а мъжът ми поиска да пробваме и да върнем дори и само едно ембрионче, но на ЕЦ.
Казах му, че някъде м. май ще ни излезе и последната заповед по ФАР, но останах с впечатление, че не смята че при мен е необходима по-тежката артилерия и иска да пробваме само с лека стимулация. Казах, че аз се чувствам доста по-добре при ЕЦ и това да събираме, замразяваме и връщаме ми е понесло по-добре физически и психически, отколкото при стимулираните опити, пък и мъжът ми потвърди, че и според него е така. Като ме изслуша, докторът се съгласи тогава да пробваме и само на ЕЦ, но каза, че ще върнем едно само и единствено, ако е много добро.
Прегледа ме и се оказа, че имам два фоликула - по 12 мм един отдясно и отляво, та пуснах хормони, за да видим дали да не ги боцнем. Ще ми звъннат да кажат какво правим и Док каза, че ако са добре ще се видим пак утре или във вторник. Та може още този месец да направим още един опит. Като ми звъннат, ще пиша какво е станало.