TEDI81 Както ти писах и преди безмислено е да изпадаш в истерия, защото се съмнявам да има нещо което да можеш да направиш, нито от гледна точка на храна (освен ако наистине се храниш много оскъдно или неправилно) нито и ходейки по 20 пъти на лекар. Темата много ме интересува, понеже аз съм генетически преразположена към проблеми с пъпната връв (майка ми и баба ми са били с много къси) и това нещо сме го дъвкали с доктора 100 пъти. Сега като бях в болницата го обсъдихме отново и той ми обясни, че е имал такъв случай скоро време с недостиг на кислород до бебето, всичко е било наред просто е извадил бебето по-рано към 32г.с. Не казвам, че във всички случаи така се прави, той така е преценил да постъпи с конкретната пациентка, но мисълта ми е, че като се знае че има проблем още в ранен стадий той може да бъде решен, така че и ти и бебето да сте добре! За това е важно да имаш пълно доверие на лекарката ти, защото ако наистина има такъв проблем, в никакъв случай не трябва да се пренебрегва в напреднала бременност когато ще има все по-малко място за бебето - т.е. ще е добре да започнат да ти следят тоновете на бебето по-рано и по-често.