0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #520 -: Юли 13, 2012, 14:08:51 pm »
Дидомира пробвай с по-голямо количество, ако не може да го изяде, но пак се буди гладна си храни по-често според мен. Само да не е през час съответно както и Рачко казва.

По -голямо количество от 120 мл. ли ? Страхувам се още да пробвам да не я прехраня пък , но вече знам ли .  Няма ли опасност пък така като й давам по 120 мл през два часа да я прехраня  :oops:?
*
« Отговор #521 -: Юли 13, 2012, 15:03:20 pm »
Колко килограма е? На кутиите пише, че се препоръчват едни количества, но моят син се роди 4кг други са по 3, няма как и двете бебета да изяждат по равно. Пък и ние като възрастни не ядем по равно.
« Отговор #522 -: Юли 13, 2012, 15:07:10 pm »
Колко килограма е? На кутиите пише, че се препоръчват едни количества, но моят син се роди 4кг други са по 3, няма как и двете бебета да изяждат по равно. Пък и ние като възрастни не ядем по равно.

В момента е 3750 . Добре се храни , защото за месец е  наддала  1200 гр.
На кутията пише даже на  втория месец да й давам по 150 мл. На мен страховете ми идват от там , че преди няколко седмици / тя беше и по -малка/ я прехраних . Дадох и около 90 мл.АМ + кърма и тя повръща ужасно много . Сега вече й давам само 120 мл. АМ без кърмене , но ако е будна на втория час още и почва да реве , че е гладна .
« Отговор #523 -: Юли 13, 2012, 15:24:54 pm »
Дидомира, и според мен повече от 120 мл.не е добре да даваш. Малко е детето за 150 мл.мляко. Митака в момента пие по 180 мл.
Може би това е период, в който огладнява по-бързо. Ние имахме такъв-не издържаше повече от 2 часа и половина, след това пък започна да се храни на 4-5 часа, а сега - на 3,3 и половина,4 - различно.
Освен това, Митака като имаше колики , искаше постоянно да суче нещо-залъгалката не помагаше. За това му давах водичка между храненията и досега си пие вода, и то доста. Като пийнеше вода, се успокояваше и заспиваше. Аз го оставях да пие колкото си иска.
Ако решиш, пробвай и този вариант с водата.
Ако имате колики, може да е от това. Но не мисля, че 120 мл. в тези месеци и на тези килограми не му стигат на бебето.
Също така като му увеличавах милилитрите, му давах примерно 135 мл., и 4 и половина лъжици мляко, и така няколко дни. Ако ги приемаше без да повръща, тогава пак още 15 мл. и така.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 15:26:35 pm от siska81 »

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #524 -: Юли 13, 2012, 15:47:16 pm »
За щастие едното ни детенце все още пие мляко сутрин и вечер,та искам да ви питам след като навършиха годинка мога ли да им давам Нестле Джуниър или да си продължавам с Нан 3

И друго се сетих да ви питам искам да направя кремче от тези който се приготвят със студено прясно мляко,но когато млякото е от кутия трябва ли да се сварява превдварително
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 16:32:29 pm от бина »
*
« Отговор #525 -: Юли 13, 2012, 17:09:52 pm »
За щастие едното ни детенце все още пие мляко сутрин и вечер,та искам да ви питам след като навършиха годинка мога ли да им давам Нестле Джуниър или да си продължавам с Нан 3
Не съм от активно пишещите по ред причини, заради което извинявайте за намесата, но днес купих НАН 3 и се оказа, че вече няма да е за след 10 месеца, както до сега, а за след 12. Съдържанието и на двата НАН 3 е еднакво, но възрастта е сменена във всички текстове, където е спомената. На брошурката в самата кутия също пише, че е за след 12 месеца, а е снимана от старите кутии с текст на нея, за след 10. Смятам, че е адски некоректно, предвид че досега пишеше, че е разработена за специфичните нужди на децата именно след 10 месеца и аз съм го ползвала, а сега се оказва, че не е така, но това е друга тема. Т. к. днес купих новата кутия и видях въпроса, го пиша, евентуално да ти помогне да вземеш решение.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 17:11:38 pm от kkk29 »
« Отговор #526 -: Юли 15, 2012, 10:03:55 am »
Дидомира, и според мен повече от 120 мл.не е добре да даваш. Малко е детето за 150 мл.мляко. Митака в момента пие по 180 мл.
Може би това е период, в който огладнява по-бързо. Ние имахме такъв-не издържаше повече от 2 часа и половина, след това пък започна да се храни на 4-5 часа, а сега - на 3,3 и половина,4 - различно.
Освен това, Митака като имаше колики , искаше постоянно да суче нещо-залъгалката не помагаше. За това му давах водичка между храненията и досега си пие вода, и то доста. Като пийнеше вода, се успокояваше и заспиваше. Аз го оставях да пие колкото си иска.
Ако решиш, пробвай и този вариант с водата.
Ако имате колики, може да е от това. Но не мисля, че 120 мл. в тези месеци и на тези килограми не му стигат на бебето.
Също така като му увеличавах милилитрите, му давах примерно 135 мл., и 4 и половина лъжици мляко, и така няколко дни. Ако ги приемаше без да повръща, тогава пак още 15 мл. и така.

siska81,благодаря ти за отговора . Не мисля , че са колики , защото като й дам да яде веднага се успокоява и заспива . Просто бебето ми е гладно и това чакане до три часа я кара неистово да реве . В момента , в който я нахраня и се успокоява . Днес вече й давам през да часа и половина , защото сърце не ми дава да я държа така да реве . А ти като почна да увеличаваш дозите в периода , в който и твоето бебе така е огладнявало нещата оправиха ли се . Днес смятам да й увелича малко дозата , ама много ме е страх да не я прехраня пък така  .
*
« Отговор #527 -: Юли 15, 2012, 12:35:20 pm »
Дидомира по препоръка на д.р Бърди децата с рефлукс(твоето не е, но може да се пробва) е добре да се хранят на по-голям интервал с по-голямо количество. И в предния си пост писах всички ядат различно, прави количество според килограмите на бебче, не според седмици, няма смисъл от нервно бебе, така всички се изнервят.
« Отговор #528 -: Юли 15, 2012, 14:04:53 pm »
А ти като почна да увеличаваш дозите в периода , в който и твоето бебе така е огладнявало нещата оправиха ли се . Днес смятам да й увелича малко дозата , ама много ме е страх да не я прехраня пък така  .
Да, като вдигах с по 15 мл., определено беше много по-добре.
Всъщност аз никога не съм му вдигала количеството направо с 30мл. Все така по 15 ги увеличавах.
Дори да я прехраниш и да повърне, от един път преяждане няма нищо да и стане според мен. Пробвай, детето ще си покаже. При мен на няколко пъти при увеличаване на количеството повръщаше и пак се връщахме на старото. Проба след няколко дни или седмица отново и така.
Пиши какво е станало.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #529 -: Юли 15, 2012, 14:39:33 pm »
м-и, как да разбера тогава на нейните кг . колко да й давам . Тя тежи 3750 .  :oops:

siska81, благодаря още веднъж .Ще пробвам твоя метод .
*
« Отговор #530 -: Юли 15, 2012, 15:30:26 pm »
На гърба на кутията нали има таблица пише седмици-дози или кг-дози, ти гледай срещу вашите кг. Имам само Хумана кутии, на тях не пише за кг, само за седмици и месеци, но на Аптамила си спомням, че пишеше. Ти какво АМ даваш? Нямам никой на линия с малко бебе за да питам.
« Отговор #531 -: Юли 15, 2012, 16:17:24 pm »
На гърба на кутията нали има таблица пише седмици-дози или кг-дози, ти гледай срещу вашите кг. Имам само Хумана кутии, на тях не пише за кг, само за седмици и месеци, но на Аптамила си спомням, че пишеше. Ти какво АМ даваш? Нямам никой на линия с малко бебе за да питам.

Аз ползвам на Пих Комбиотик , но не пише кг. на бебето , освен месеците . Логично по техните таблици става ясно , че в първия месец се дава 120 мл от 5 до 7 хранения , а във втория вече 150 мл . но са 5 хранения.Тя яде обаче по 7 пъти на ден , така че въпреки че влизаме във втори месец няма как да й давам по толкова .
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #532 -: Юли 15, 2012, 16:29:44 pm »
Дидомира, на кутиите винаги пише повече :wink:. Ние сме почти на 6 месеца и давам 150мл. Повечето момичета се водят по формулата навършени месеци*10 + 100(плюс-минус 20мл). Или вие трябва да изяждате средно 110 до 130ml. 150 според мен са страшно много за толкова малко бебе. Увеличи с 10мл да видиш как ще бъде.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #533 -: Юли 15, 2012, 17:03:30 pm »
Дидомира по препоръка на д.р Бърди децата с рефлукс(твоето не е, но може да се пробва) е добре да се хранят на по-голям интервал с по-голямо количество.
Абсолютно точно обратното е за тези деца. Андреа беше с рефлукс до 9ти месец, дори тук съм писала, че се справих като намалих количеството храненията и ги направих на малко по-често,че да не остане недохранена. Доктора мисля, че също писа там, че това е правилно. Не помня. Но знам, че това са препоръките и това действа. Няма логика детето да повръща, а ти да му слагаш повече в стомахчето. Но нейното няма рефлукс, така че е друго. Просто исках да напиша за рефлукса.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #534 -: Юли 15, 2012, 19:20:32 pm »
Как е по-добре да замразя тиквички, сурови нарязани ли, сварени ли?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #535 -: Юли 15, 2012, 21:19:11 pm »
Не знам Боби, и аз като теб храних по-често, но с кърма и си имаше повръщане, просто бяха по-малко нервите. Елле мисля беше писала, че при тях е сработил големия интервал.
Силванче аз ги замразих на кубчета.
*
« Отговор #536 -: Юли 15, 2012, 22:21:15 pm »
А дали може на кубчета да замразя праскови, кайсии, пъпеши др. плодове
???

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #537 -: Юли 15, 2012, 23:00:13 pm »
Сурови ли?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #538 -: Юли 16, 2012, 06:00:58 am »
Дидомира, аз бих опитала със 150 мл, все пак, ако беше кърмено, щеше да поема колкото то реши. Ако детето не се чувства сито, нищо не ти пречи и на 2 и половина часа да се храните. Ако смяташ, че е гладно, не го оставяй да плаче, защото рискуваш да си разстроите храненето за дни наред.

М-и, при нас сработи не по- често хранене от 2,5-3 часа за рефлукса. Пояснявам, защото за някой това може да е на често, а за друг - на рядко   :).
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #539 -: Юли 16, 2012, 07:34:03 am »
М-и, при нас сработи не по- често хранене от 2,5-3 часа за рефлукса. Пояснявам, защото за някой това може да е на често, а за друг - на рядко   :).
О да да, и при нас така, не можеше по-често. За мен това е често,понеже преди това беше минала на 4 часа и се наложи да го направя на 3 -3,5 понеже намалих количеството. Иначе ако и дадях повече, всичко се изстрелваше един метър напред.

м-и не знам как сте били с повръщанията - рефлукс ли имаше или просто си връщаше? Понеже и Ивана връщаше понякога, но не е имала рефлукс. При Андреа обаче беше страшно да го гледаш с какво сила се изхвърляше от гърлото и. Буквално на метър растояние и особено ако и дам малко повече и веднага я стимулираше да го изхвърли. Оффф, добре че отмина.