0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #580 -: Юли 26, 2012, 22:02:40 pm »
Момичета, и ние днес след посещение при педиатър сме с "указания" да въведем глутен и да започна да давам закуска - попара, супа с фиде или БИШКОТЕНА ТОРТА 8O.
До момента сме въвели ябълка, круша, слива, тиква /от бурканчета/, пъпеш, банан, картоф, морков, пащърнак, зелена чушка сиврия /домашна/ и три пъти съм давала пилешко /през ден/. От кашите само безмлечна оризова и елда и днес малко млечна на хип с ориз и царевица. Не съм давала още и жълтък.
Засега мисля до годинка да не замествам сутрешното хранене, макар, че едната девойка не желае мляко, когато и давам обедното пюре и кашата първо давам с много зор АМ след това с лъжицата. Сутрин и вечер е голям зор, много често изяжда по 100 - 110 гр. /правим по 160/.
Моля ви да споделите, как и кога въведохте глутена /сигурно има доста изписано, моля да ме извините/- в обедното хранене и в кашата след обяд :?
Трябва ли да се дадат първо повечето меса освен пилешко - пуешко, заешко, риба и тогава да се въведе глутена?
*
« Отговор #581 -: Юли 26, 2012, 22:12:59 pm »
Ееее, какъв е сега този коментар. Има общи неща, които могат да се споделят, без да е необходимо всички да захранваме еднакво.
Не казвам, че никой не захранва така, а че явно го обсъждат на друго място.
Малко се губи връзката в писането, но идеята ми е, че изглежда тя усеща, че му дава много твърда храна и затова млякото се отказва. Няма как да спази примерната схема, която е постнала и да запази количеството мляко.
Рина аз дадох глутен около 7м и изобщо не бях въвела месо преди това. Месото го започна в 8м, а риба след 1г съм дала. Бисквитена торта много обичам, но избягвам кремовете и наблягам на пресните плодове в сезона. На зима ще даваме и крем когато разнообразието е по-малко.
И аз да питам. След обяд давам плод,кис. мляко, понякога яде 2-3 бисквити, но имам чувството, че остава гладен. Вие какви закуски предлагате?
« Отговор #582 -: Юли 26, 2012, 22:43:40 pm »
Месото няма общо с глутена. Аз въведох пуешко, заек, пиле. От глутена започнах с овес - каша сутрин по лъжичка както при захранване с пюрета, после ечемик, ръж, пшеница.
Вече давам каша с глутен следобяд, безмлечна с плод обикновено пресен.
 Давам също и от бисквитите на Пазмон с ечемик.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #583 -: Юли 26, 2012, 23:00:38 pm »
Искам да попитам майките, чийто деца имат АД, на каква възраст за първи път дадохте праскова, нектарина, кайсия. Вече двама дерматолози казват, че трябва да избягваме тези плодове, но нали все някога трябва и да опитаме. А сега има толкова пресни плодове. Ние до сега сме въвели само ябълка, круша, банан и синя слива.
На Андреа АД то и изчезна след захранването ( на 4м) и вече от няколко месеца яде абсолютно всичко и не захранввам. Единственото, което не давам е ядки, поради фамилна обремененост. Няма да давам фъстъци и на двете, докато могат да си кажат, ако им става нещо. Ивана също имаше АД, но по-леко. На нея също и изчезна след захранването, после имаше един епизод на годинка и 2-3 месеца и не разбрахме от какво е и от тогава не е имала. Така че поне при моите деца храната добре им се отрази ( или не е имала общо). Праскови и кайсии съм захранвала заедно с другите плодове, от бурканче. Нектарини, понеже няма бурканчета, не съм давала.

« Отговор #584 -: Юли 27, 2012, 07:19:39 am »
Ееее, какъв е сега този коментар. Има общи неща, които могат да се споделят, без да е необходимо всички да захранваме еднакво.
Не казвам, че никой не захранва така, а че явно го обсъждат на друго място.
Малко се губи връзката в писането, но идеята ми е, че изглежда тя усеща, че му дава много твърда храна и затова млякото се отказва. Няма как да спази примерната схема, която е постнала и да запази количеството мляко.

Така е, М-и, това ми е усещането, но на детето му е добре така явно. Наддава повече от добре, чувства се добре, изследванията са му перфектни. Просто исках да попитам дали не греша, да чуя мнения, коментари.
А това, че такова хранене се обсъжда на друго място-къде ли ще е то, може би в друг форум?
Сигурно не си искала да ме засегнеш, но не ми стана никак приятно от поста ти-нали все пак в спора се ражда истината.

Благодаря на всички ви за отговорите.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #585 -: Юли 27, 2012, 08:55:33 am »
siska81 наистина не съм искала да те засегна. Извинявай за което. Тук не спорим, детето си е твое и ти решаваш. Когато някой пита всеки си казва какво знае, какво прави и как усеща нещата. Моето впечатление от деца на приятели, които уж захранват бавно и внимателно, а вкарват толкова хранения е, че децата спират млякото даже преди 1г.
*
« Отговор #586 -: Юли 27, 2012, 11:04:39 am »
Праскови и кайсии съм захранвала заедно с другите плодове, от бурканче. Нектарини, понеже няма бурканчета, не съм давала.

Това практика ли е - плодове, които може да съдържат алергени, да се въвеждат от бурканчета, а не пресни?
« Последна редакция: Юли 27, 2012, 11:29:55 am от vaci »

*
« Отговор #587 -: Юли 27, 2012, 15:57:18 pm »
ето ви линка към документът на СЗО, за храненето до 2-та годинка. за кърмени бебета е, но специално казват, че принципите на захранване при кърмените и бебетата на ам са същите. също така, че няма никакви доказателства за това, че да се забавя "въвеждането" на някои храни, намалява риска от алергии. ако има риск от алергия от праскови каква би била разликата дали ще ги давате от бурканче или не?

http://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/guiding_principles_compfeeding_breastfed.pdf
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #588 -: Юли 27, 2012, 17:57:23 pm »
Праскови и кайсии съм захранвала заедно с другите плодове, от бурканче. Нектарини, понеже няма бурканчета, не съм давала.

Това практика ли е - плодове, които може да съдържат алергени, да се въвеждат от бурканчета, а не пресни?
Не, не, в никакъв случай. Аз просто не съм давала не от бурканче неща, които не може да дъвче така, понеже аз не се занимавала да правя детски храни. Пък и не знам варят ли се, не се ли варят, въобще какво ги правят. Може би трябваше да поясня, че е поради моя мързел :-).

П.П. Аз пък още не съм спряла млякото :-). Много обичам.
« Последна редакция: Юли 27, 2012, 18:00:08 pm от Bobbie »

*
« Отговор #589 -: Юли 27, 2012, 18:31:03 pm »
Рачко, изброените от теб плодове дадох след годинката (тогава им беше сезона) - първо въведох с пюре, след това - белени. Алергията към тях е от мъхестата обвивка. Така бях свикнала да им ги беля вече, че преди месец яли в градината кайсии (небелени естествено), няма да ти кажа на какво приличаха след това - обрив навсякъде.
Така, че ако искаш можеш да поизчакаш, а ако бързаш въвеждай внимателно и наблюдавай. Не е казано, че всички деца с АД правят алергия към кайсии примерно, аз за моите вече съм разбрала, че де що има алерген им влияе.
*
« Отговор #590 -: Юли 27, 2012, 20:46:41 pm »
Момичета, благодаря за отговорите.
Колко често давате жълтък?
*
« Отговор #591 -: Юли 27, 2012, 21:26:37 pm »
mimi26, Bobbie благодаря ви за отговорите. Ще взема да опитам от бурканче пък каквото стане.

« Отговор #592 -: Юли 27, 2012, 22:57:18 pm »
Рачко, Елиа яде пресни кайсии от момента, в който излязоха на пазара. От прасковите купувам нектарини - обожава ги.
И двата плода давам белени и настъргани на дребно ренде.
*
« Отговор #593 -: Юли 27, 2012, 23:17:36 pm »
Момичета, благодаря за отговорите.
Колко често давате жълтък?
Аз лично хич не обичам яйца и дори и да се сетя да сваря забравям да дам  :oops: няма и 2-3 пъти да е ял варен жълтък. Като започна да яде питка и т.н. започнах да ги правя само с жълтък и така да го давам.
*
« Отговор #594 -: Юли 27, 2012, 23:33:44 pm »
Къди, аз се страхувам да давам заради АД, който имаме. Вече двама дерматолози ни казаха да избягваме да даваме такива плодове, ягоди, малини, къпини, цитросови и ядки и шоколад. И аз затова се интесувах кога и други майки с нашата диагноза са дали за първи път. Иначе мисля че си е достатъчно голям вече да опита, а и да увеличим плодовете, че горкия му въртя само ябълка, круша, банан и синя слива във всякакво състояние. :D

« Отговор #595 -: Юли 28, 2012, 06:54:29 am »
Къди, аз се страхувам да давам заради АД, който имаме. Вече двама дерматолози ни казаха да избягваме да даваме такива плодове, ягоди, малини, къпини, цитросови и ядки и шоколад. И аз затова се интесувах кога и други майки с нашата диагноза са дали за първи път. Иначе мисля че си е достатъчно голям вече да опита, а и да увеличим плодовете, че горкия му въртя само ябълка, круша, банан и синя слива във всякакво състояние. :D

О, да, забравих за АД! :oops:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #596 -: Юли 30, 2012, 13:09:51 pm »
Вече съм въвела кайсии и праскови от пюрета, мога ли да дам цяло бурканче пасирана домашна праскова?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #597 -: Юли 30, 2012, 14:13:06 pm »
Можеш, белиш, пасираш и хапва младежа :wink:
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 15:36:56 pm от Ники »

« Отговор #598 -: Юли 30, 2012, 14:37:31 pm »
Или на дребно ренде също става.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #599 -: Юли 30, 2012, 16:14:27 pm »
Благодаря  :D !
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.