0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #60 -: Май 31, 2012, 14:23:12 pm »
Ами да се цопна и аз в новата темичка. Да ни е честита и изпълнена  все с големи ЧХГ като предната тема. На всички момичета пожелавам бременния прашец от бременелките да ви е поръсил обилно, както и мене разбира се  :lol: Да сме все така задружни по пътя към осъществяване на най-съкровената мечта.
А на всички вече бременни мами, пожелавам всичко да върви по мед и масло и на финал с едни здрави, красиви и пухкави бебчета.
Kotich много се радвам, че сте чули сърчицето на вашето съкровище.

:bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #61 -: Май 31, 2012, 15:22:12 pm »
Скъпи момичета, нали няма съмнение, че ЧХГ 1.08 на 13-ден след трансфера си е едно кръгло нищо. Нали ще постъпя правилно, ако още днес звънна на д-р Персенска, за да спирам лекарствата. Вярно, че ми бяха казали тест на 15-ти ден, ама...Не виждам смисъл да чакам още два дни при този отчайващ резултат. По таблицата от лабораторията 5.8 е долната граница за бременност в 3-тата седмица. Това е от мен. Успех на всички!
« Отговор #62 -: Май 31, 2012, 15:42:09 pm »
Скъпи момичета, нали няма съмнение, че ЧХГ 1.08 на 13-ден след трансфера си е едно кръгло нищо. Нали ще постъпя правилно, ако още днес звънна на д-р Персенска, за да спирам лекарствата. Вярно, че ми бяха казали тест на 15-ти ден, ама...Не виждам смисъл да чакам още два дни при този отчайващ резултат. По таблицата от лабораторията 5.8 е долната граница за бременност в 3-тата седмица. Това е от мен. Успех на всички!

Май си права....с теб май сме били в един ден на пункция - 12.05? Пуснах чхг на 12 ден - 0.10...и спрях лекарствата. Горе главата!
« Отговор #63 -: Май 31, 2012, 16:14:40 pm »
Да, бе, няма да униваме! Отивам в темите за Фонда, за да видя какво ще ни е нужно, за да подадем молба за втори опит.
*
« Отговор #64 -: Май 31, 2012, 16:16:02 pm »
Много съжалявам.

*
« Отговор #65 -: Май 31, 2012, 16:26:16 pm »
Smile, Hope, съжалявам  :( Изтупваме кожусите и продължаваме.

Хоуп, за втори опит през ФАР звънни на Силвия и се разберете кога ще може да ти подготви документите. Преди това трябва да имаш ОК от лекарите. При мен искаха да запиша час, за коментар и след това да подготвяме вторите документи.
« Отговор #66 -: Май 31, 2012, 16:29:44 pm »
Благодаря за съветите. И аз така горе-долу таки си представях нещата. Със сигурност ще проведа разговор със Силвия, че ако може в един ден да се видя с док и да свърша работата с нея, защото не съм от София. Другото, което ме вълнува е този документ от уролог за мъжа - всеки уролог ли може да го издаде и какво точно да пише в документа. Ако някой знае - ориентирайте ме. Благодаря
*
« Отговор #67 -: Май 31, 2012, 17:12:08 pm »
Ох, хоупче, аман вече, понякога ми писва все едни и същи да са силни...

Заключението от уролог трябва да съдържа предписание на база спермограмата, че сте за АРТ. Абе, създават работа за уролозите и оттам накои си позволяват да обясняват на мъжете как са си добре при положение, че са зле и всяват смут в семействата :lol:
Аз минах между капките за броени дни с това заключение,защото го приеха след това, иначе съм подала всички спермограми с драсканиците на гърба от докторите - уролози.

Няма значение къде ще го търсиш уролога, важно е да ти свърши работа.
Има и вероятност, след като няма промяна в обстоятелствата по кандидатстване пред ФАР, да минеш и без това заключение, най-добре звънни и ги питай.

*
« Отговор #68 -: Май 31, 2012, 17:34:37 pm »
Ох, хоупче, аман вече, понякога ми писва все едни и същи да са силни...

Заключението от уролог трябва да съдържа предписание на база спермограмата, че сте за АРТ. Абе, създават работа за уролозите и оттам накои си позволяват да обясняват на мъжете как са си добре при положение, че са зле и всяват смут в семействата :lol:

В нашия случай уролога не е искал база спермограма. Никъде в документа му не се споменава в контекста на какво се издава този документ. Просто едно становище за моментното състояние. Прегледа си го човека и издаде въпросния документ. На единия ден ми се обадиха от фонда, на другия ден прегледа с издаването на документа = 20 мин, и на по следващия го пуснах със спиди към фонда.
А за смута и намесата с разни мнения за "добрето" , това друга тема.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #69 -: Май 31, 2012, 18:11:24 pm »
Smilesearching, hope-love,  :(, става ми лошо като чета за не успели момичета и като зная каква е болката им, съжалявам момичета. Колко ли дълго ще продължи тази борба?
Днес мина трансфера и превантивно още днес си поплаках. не зная на какво да се надявам. Върнаха ми и 4 емриончета, защото най-вероятно не възлагат големи надежди. Всичките страшно много изостават. Най-голямото на 4 ден е на 8, а другите на по 5-6, а 4 на 2. Както сами виждате нещата при нас не са много обнадеждаващи  :( и от сега ми е много тъжно! Но ще се боря и надявам до края. Все пак историята познавала и успешни бременности с много по лоши от нашите ембриони и ще съм благодарна ако някое такова момиче се включи за подкрепа! За сега съм се настроила, че няма да вися във форума, за да не се разстройвам, но обещавам да пиша след 2 седмици, след теста за бременност.
Успех и много късмет на всички в процедури и всички чакаща след трансфер. Нека бог е с нас!
Ще се боря до край, за да те имам!
*
« Отговор #70 -: Май 31, 2012, 18:19:56 pm »
avallon, ти направо ми затвърди мнението, че всичко опира до едното изискване - до там.
Ами на мъжете, че им има нещо, може да се заключи по показателите на спермограмата и вече да се търсят физиологични причини, в доста случай в това число и моя мъж само по спермални показатели е негоден за баща по естествен път.

Тук бях чела, че някой си доцент или професор Цветков, отива двойката за заключение и той отказва да издаде такова, защото според него това били нормални показатели. Хората с астенотератозооспермия, с операция от варикоцеле, с лечение повече от година, та бяха обикаляли да търсят уролог, мисля в Щерев им бяха свършили работа.

Меги, късмет! Никой не знае какво ще се случи.
« Отговор #71 -: Май 31, 2012, 18:22:55 pm »
Момичета,пиша тук ,защото в темата за биопсиите няма размърдване доста отдавна.На мен Др. Персенска също ми иска биопсия ,за която и аз и казах,че не искам.Имам преди 1 год. положителен резултат,но  който завърши с аборт в 10 седм.Нали тези биопсии ги назначават,когато има неуспешни опити и липса на имплантация.Каза ми като не искам биопсия да пуснем контрола на НК клетки,те са ми лекo завишени,но на резултата пише да пускам контрола след положителен тест,не преди опит.Много съм раздвоена и не знам как да постъпя,искаше ми се да започнем,защото си получих заповедта,но явно е масова практика да назначават биопсии.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 20:18:37 pm от emilia_k »
« Отговор #72 -: Май 31, 2012, 18:43:34 pm »
Днес бях на първи преглед след положителен тест.Видяхме едно плодно сакче и чухме сърдечна дейност,най-невероятния звук който някога съм чувала.Направо не повярвах ,това по-малко от стафида същество и това силно бумтящо сърчице,невероятно е!Щях да се разплача от вълнение!Момичета пожелавам ви го от все сърце!В тази темичка само положителни тестчета и много живи и здрави бебоци! :bfp: :bighug: :bighug: :bighug:
Любопитната съм на кой ден, броено от трансфера, направихте този преглед?
Вчера на прегледа бях 27 ден след трансфера.
Аз пък имам един друг въпрос има ли някой който да продължава с Клексана след този първи пеглед.Питам защото като не си го бия всичко е ок,като го бия вечерта и на следващия ден имам през целия ден леко зацапване,спра ли го пак се нормализират нещата,като го почна пак.Звънях на спешния и и ми казаха да го спра до следващия преглед ,който е след 14 дена.Някой друг от вас с подобен проблем?
« Отговор #73 -: Май 31, 2012, 18:50:07 pm »
Аз вчера бях на втори преглед,д-р Персенска ми спря Естрофема,но с Клексана продължаваме.Имах зацапване,кафяво,като спрях Клексана изчезна,сега продължавам с инжекциите и дано повече да нямам такова зацапване.Добре,че засега не се повтарят историите.А,за следващия преглед на 11.06. трябва да имам ПКК с време на кървене и съсирване.
« Отговор #74 -: Май 31, 2012, 19:08:05 pm »
Аз вчера бях на втори преглед,д-р Персенска ми спря Естрофема,но с Клексана продължаваме.Имах зацапване,кафяво,като спрях Клексана изчезна,сега продължавам с инжекциите и дано повече да нямам такова зацапване.Добре,че засега не се повтарят историите.А,за следващия преглед на 11.06. трябва да имам ПКК с време на кървене и съсирване.
Дано Перличка всичко да е наред,стискам палци!Ти освен инжекциите нещо друго освен Фолиева киселина пиеш ли?
« Отговор #75 -: Май 31, 2012, 19:24:15 pm »
Smile, Hope, съжалявам  :( Изтупваме кожусите и продължаваме.

Хоуп, за втори опит през ФАР звънни на Силвия и се разберете кога ще може да ти подготви документите. Преди това трябва да имаш ОК от лекарите. При мен искаха да запиша час, за коментар и след това да подготвяме вторите документи.

На мен още при отр. тест казаха да си пусна документите. Коментар на следващ цикъл. Само че нямаме становище от уролог и там ще минеме на 06.06. Много тъпо наистина...с тази диагноза май и за икси не ставаме, да не мислят, че е оздравял случайно....:)
« Отговор #76 -: Май 31, 2012, 19:27:33 pm »
Дано Перличка всичко да е наред,стискам палци!Ти освен инжекциите нещо друго освен Фолиева киселина пиеш ли?
Медрол сутрин по 1 и Утрогестан.Вчера питах д-р Персенска за Утрогестана,каза,че може да се замени с Дуфастон 3 пъти по 1.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 20:28:13 pm от lemon »
« Отговор #77 -: Май 31, 2012, 19:31:20 pm »
Момичета,пиша тук ,защото в темата за биопсиите няма размърдване доста отдавна.На мен Др. Персенска също ми иска биопсия ,за която и аз и казах,че не искам.Имам преди 1 год. положителен резултат,но  който завърши с аборт в 10 седм.Нали тези биопсии ги назначават,когато има неуспешни опити и липса на имплантация.Каза ми като не искам биопсия да пуснем контрола на НК клетки,те са ми лекао завишени,но на резултата пише да пускам контрола след положителен тест,не преди опит.Много съм раздвоена и не знам как да постъпя,искаше ми се да започнем,защото си получих заповедтта,но явно е масова практика да назначават биопсии.

Добре де, ако сте с мъжки фактор, защо искат биопсии? И мен много ме е страх да не кажат това заради 2та неуспешни опита. Но при положение, че едва ли не отписаха сперматозоидите, защо ще им е биопсия....след хидротубация и ЦС вече болката ми идва в повече.
« Отговор #78 -: Май 31, 2012, 20:20:15 pm »
Не знам,защо искат,по принцип сме с мъжки фактор.
« Отговор #79 -: Май 31, 2012, 20:32:38 pm »
Момичета,пиша тук ,защото в темата за биопсиите няма размърдване доста отдавна.На мен Др. Персенска също ми иска биопсия ,за която и аз и казах,че не искам.Имам преди 1 год. положителен резултат,но  който завърши с аборт в 10 седм.Нали тези биопсии ги назначават,когато има неуспешни опити и липса на имплантация.Каза ми като не искам биопсия да пуснем контрола на НК клетки,те са ми лекo завишени,но на резултата пише да пускам контрола след положителен тест,не преди опит.Много съм раздвоена и не знам как да постъпя,искаше ми се да започнем,защото си получих заповедта,но явно е масова практика да назначават биопсии.

Помня те, бяхме бременни горе-долу по едно и също време, та за биопсиите съветвам те да следваш лекаря, най-малко съвестта да ти е чиста. Може би старите кучета помнят моята поредица от биопсии - таман 4 броя и безброй лечения и помпи. Да може и да сте с мъжки фактор, но при аборт на 10г.с. вероятно е да има проблем с имплантирането и показателите на лигавицата.