Лисе, много съжалявам да чуя, че освен другите тревоги и това ти е на главата.
И аз помня, че беше писала преди време, че свекърва ти драстично се е променила към по - добро, но явно наистина не е било за дълго.
Стискаме палци за добри резултати за Никол, това е най-важното.
Мише, въпросното горчиво мазило, което съм ползвала за отучване смученето на палеца, се ползва и за този вреден навик - ноктите. Пробвай, дано има ефект! Не си спомням името му, но сме го коментирали много тук, а и мисля е единствен вариант на пазара - някакво немско производство беше, около 10тина лв.
Аз нокти не гриза, но гриза кожата около тях - еми отвратителен навик, толкова вкоренен в ежедневието ми, че нямам шанс май да го изоставя
Преди година за първи път си направих маникюр и установих, че е голямо неудобство да практикувам гризане на кожички с оформени и лакирани нокти
Явно вариант е да ходя с лакирани нокти, лошото е, че хич ме няма в тези неща - разбиращи се от само себе си при повечето жени, но на мен не ми се отдават никак.
И аз споделям, че с подрязани нокти гризането е много по-удобно, отколкото при по-дълги! Ама на малко дете няма как да му ги оставиш дълги, но може би все пак е по-добре да не ги режеш прекалено навътре.