Цигу, права си за тези неща, но мисля, че е редно да отчетеш факта, че ние се намираме в България, не в САЩ. При вас нещата са съвсем различни, тук действителността е друга, за жалост. Интересно ми е, като пропуснем да споменем някои позиции, които сме заемали, как ще обясним дупката в стажа? На въпроса - А какво сте правили в периода от -до /еди кои месеци или години/? - какво отговаряме? Щото БГ работодателят/в масовия случай/не гледа с добро око, ако имаш пропуски в трудовия стаж, той търси инженер от НАСА за длъжност на секретарка примерно и от сорта. Всички сме виждали обявите, които се въртят из сайтовете.
Колкото до прекалено квалифицираните кадри - съгласна съм с логиката, но не мисля, че тази причина за отказ е релевантна в момент на световна икономическа криза и потресаващи нива на безработицата. Един високо квалифициран кадър е достатъчно наясно с позициите, за които кандидатства и има идея какво би било заплащането за по-ниска такава. Щом въпреки това подава документи, значи е преценил за себе си, че е готов да работи и за по-малко, но все пак - поне ще работи, вкъщи и толкова няма
Вярно, веднага щом му излезе по-добра оферта, ще напусне, но това важи и в случаите, когато заема висока позиция. Ако работодателят не е достатъчно конкурентоспособен, трудно ще задържи качествени кадри. Монетата има две страни все пак.
Сложно е много с намирането на работа в момента. На мен все още ми е рано, но от няколко месеца следя и аз активно пазара на труда и се чудя накъде да се преквалифицрам, дали да записвам някакви магистратури, курсове ли, що ли, че да имам по-голям шанс. Но така като гледам, май особен смисъл няма. Не знам в София какво е положението, по думите ви съдя, че и там е зле, пък в Бургас - да не казвам - трагедия. Не мога да си го обясня това за нашия град
Между другото, сега се сетих - мен са ме съкращавали от работа, защото съм била прекалено квалифицирана
Бях студентка още и шефа ме извика един ден и ми каза - съжалявам, но ти си твърде квалифицирана за тази работа и рано или късно ще напуснеш, а аз сега имам човек за твоето място. Поне ми плати обезщетение, че ме изрита без предизвестие