0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #880 -: Ноември 13, 2012, 16:28:23 pm »
Благодаря Ви много... Объркана бях (от бременността е сигурно). До сега винаги съм мислила , че правя най- доброто за детето и изведнъж ми изредиха проблеми или бъдещи такива....Разбира се , че и аз правя грешки, но да ме притеснят така ми се стори малко с "тайна цел".
Може би тайната цел беше да дам детето на ясла за цял ден (частна е и ще плащам повече)... не знам
Майките наистина знаят най-добре (понякога).
*
« Отговор #881 -: Ноември 13, 2012, 16:59:01 pm »
твърде често ни бомбандират с грешни неща, къде от комерсиалност, къде от некомпетентност. хубаво е, че има начин да се провери. ще чакаме вести за новото бебе  :lol:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #882 -: Ноември 13, 2012, 17:47:39 pm »
Продавам купони за детска кухня за кухня Западен парк, пункт Надежда, платили сме за ноември до 20 декември, по 1.30 лв.

Малкия продължава гладната стачка и си яде само млякото, няма смисъл да се хвърля топло и прясно ядене всеки ден.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #883 -: Ноември 14, 2012, 09:59:40 am »
Благодаря Ви много... Объркана бях (от бременността е сигурно). До сега винаги съм мислила , че правя най- доброто за детето и изведнъж ми изредиха проблеми или бъдещи такива....Разбира се , че и аз правя грешки, но да ме притеснят така ми се стори малко с "тайна цел".
Може би тайната цел беше да дам детето на ясла за цял ден (частна е и ще плащам повече)... не знам
Майките наистина знаят най-добре (понякога).
Бах писала и по-рано, ама нещо явно съм объркала при публикуването, но ще отговоря, може би по-кратко и сега.
Всяко семейство е индивидуално и когато има любов и грижа, дребните проблеми след появата на второто дете намират своето естествено разрешение. Голямото дете усеща, че и то обичано и лека полека свиква с появата на новия член. Предварителната паника и някакъв вид "подготовка" за излишни, според ме. А нещата, които тази псевдо педагожка ти предлага на правиш бих нарекла чист тормоз за детенцето. С тях само би си навлякла проблеми.
Моето дете е на 5 и половина и още носи плюшена играчка в детската градина за следобедния си сън. Госпожите не виждат нищо спумщаващо и нередно в това, макар да е малко необичайно вече на неговата възраст. Другите деца се бяха опитали да му кажат, че е бебе, но след разговор в къщи това спря да го притеснява и изобщо вече не го коментира.
Аз спя в неговата стая и да - когато е болен ме моли да легна в неговото легло докато заспи, после се изнасям. Повярвай ми, детето ми няма никакъв проблем с вътрешния си свят и това не е само мое мнение. Не виждам връзка между тези неща и това, че твоето дете още не говори добре - това също е индвидуален процес при всяко дете и няма определена възраст, на която непременто трябва да проговорят и пр. Ако все пак те претеснява този факт можеш да помислиш и да се посъветваш за някакви непринудени занимания в къщи, които да помогнат за по-бърз напредък - четене и разгледане на книжки и тям подобни интересни за детето неща, които ще го стимилират да изговаря повече думи и да ги казва правилно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #884 -: Ноември 14, 2012, 10:31:32 am »
Съветът на педагога от яслата е да го отделя в отделно легло и да е сам през нощта в стаята (той се събужда за мляко 2 пъти на нощ);
Да го оставя цял ден на ясла, за да се научи да заспива през деня без да сучи от сега, за да не "обвинява" после бебето, че е "взело майка му".
Да му взимам играчките от ръката, когато заспива или когато излиза, дори и да плачи....
Според мен, като аз не съм специалист де, само първото е добра идея и то защото ще имате друго бебе и сега имаш време да го направиш плавно, после може да се стресира повече. Освен ако не смяташ и бебето и той да са в една стая, но бебето ще го буди и ще ти е адски трудно.  А на тая педагожка и кажи да не говори глупости - как ще вземеш на детето играчката? И моето дете, голямото, заспива с играчки.

*
« Отговор #885 -: Ноември 14, 2012, 16:32:59 pm »
...
Иначе след поредния преглед и поредната n на брой обструкция в дишането, днес ще ходим на спирометрия, функционално изследване на дишането или както там се казва. Дано пак да се е объркала педиатърката ни. :(

За съжаление, оказа се, че не се е объркала, та и Александра се оказа с астма. Но, ако може така да се каже, е лека форма, та засега ни предписаха контролираща терапия със сингулер за 3 месеца само и след това пак контролен преглед и евентуално пак функционално изследване на дишането, защото има леки отклонения, но в норми за възрастта.
Имам въпрос към майките на деца с астма - какво да очаквам? При всяко ли заболяване на долните дихателни пътища водите детето и при пулмолог? Някои от страничните ефекти на сингулера проявявали ли са се при вашите деца? Ефектът кога започва да се наблюдава? И има ли алтервативно лечение за леката форма на астма освен монтелукаст?
И още нещо - понеже имам голямо желания да сменя нашия педиатър следващия месец, мислите ли че ще е проблем сега в рецептурната книжка да е вписан един педиатър, който да изпише лекарството за първия месец, а после друг да продължи изписването им?
Уф, много въпроси, ама голяма каша ми е в главата.
« Отговор #886 -: Ноември 14, 2012, 17:38:30 pm »
Какво давате за разстройство малкия го хвана и направо е ужасна работа  от зъбите  :(
*
« Отговор #887 -: Ноември 14, 2012, 19:03:53 pm »
виктория, не ми се е случвало кой знае колко тежки разстройства, но това е което имам приготвено - хидрасек, ако прецениш, че има риск от обезводняване. ако си пие мляко/течности - дежурните препечен хляб, ориз, оризова вода, банан. мисля, че на малките не дават лекарства против разстройство, освен ако нещата не са застрашителни. не че н-броя препълнени памперси не изглеждат застрашително, но разбираш какво искам да кажа.
дано се оправи бързо.
*
« Отговор #888 -: Ноември 14, 2012, 21:07:46 pm »
Какво давате за разстройство малкия го хвана и направо е ужасна работа  от зъбите  :(
Какво значи разстройство? - 5-6 памперса примерно и консистенцията стига до вода ли? Такова разстройство надали е от зъби и аз бих отишла при педиатъра или в спешен.
Ако има 1-2 по-редки изхождания не се притеснявай, храни си нормално и ще мине само.
« Отговор #889 -: Ноември 14, 2012, 22:12:47 pm »
Не не стига до вода ,от сутринта 6 памперса рядка каша си е не е чак водно но веднага му се зачерви дупето и явно доста го смъди ,при всички зъби сме имали разстройство но сега изведнъж много се зачерви и го дразни мажа ,пудря....бях чела  Линекс или Био-Гая помагали ,иначе си пие постоянно водичка гледам да му давам все сухи неща да хапва пе4ена филийка ,картофи му сварих,солетки и бисквити и млякото не му дадох ....
« Последна редакция: Ноември 14, 2012, 22:15:09 pm от Виктория »
*
« Отговор #890 -: Ноември 14, 2012, 22:27:41 pm »
Според мен мажи дупето по-обилно с крем против подсичане, а пък тази био гая много ме съмнява че помага. Да не го "разстрои" още повече. Давай си му млякото и  се допитай до педиатъра си.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #891 -: Ноември 14, 2012, 22:32:36 pm »
Не не стига до вода ,от сутринта 6 памперса рядка каша си е не е чак водно но веднага му се зачерви дупето и явно доста го смъди ,при всички зъби сме имали разстройство но сега изведнъж много се зачерви и го дразни мажа ,пудря....бях чела  Линекс или Био-Гая помагали ,иначе си пие постоянно водичка гледам да му давам все сухи неща да хапва пе4ена филийка ,картофи му сварих,солетки и бисквити и млякото не му дадох ....
Всъщност много по-важно е да му даваш течности първо, за да не се обезводни. А като си изпие течностите тогава вече може да мислиш и за другите неща. Ако не иска да пие, ах бих му дала по-течни храни, че да вкара някакви течности, понеже сега ги губи с разстройството. Правилно не даваш мляко. За Био гаята не знам, но в момента баланса в червата му го няма никакъв, та не виждам как би попречила, ако не помогне.

*
« Отговор #892 -: Ноември 14, 2012, 22:42:42 pm »
Виктория за дупето аз мия по-често при проблеми, подсушавам добре, оставям без памперс, понякога от много мазане също се зачервява моя син. За разстройство по принцип се дава ентерол, а биогая(линекс, био баланс) са полезни бактерии, които да нормализират чревната флора. Аз ги давам само ако има проблем от антибиотик и то по-сериозен, зъбите не знам дали нарушават флората. Въпросът е, че ако е от зъби да не стане после има запек  :)
« Отговор #893 -: Ноември 15, 2012, 00:18:33 am »
Здравейте, Д-р Бърди! Искренно се радвам, че се отзовавате и помагате на толкоз майчета в нужда! Наистина сте безценен! Бих искала да ви споделя и моите терзания :(. Момченцето ми е на 2г. и 2 месеца. Преди точно един месец се разболя- воднист секрет от нослето и... това продължи около 2 седмици. Промивах с физиологичен разтвор с капка клеева тинктура. Сополките изчезнаха, но се почви хъркане, зловещо хъркане и будене по n на брой пъти през нощта. Кашлица няма.Водихме го на специалист УНГ, който се слави като едно от светилата и ни каза, че има зачатък на 3- та сливица, т.е. нямаме проблем с нея. Каза, че най- вероятно е някаква алергия. Откри и вода в дясното ухо на малкия с някакъв специален апарат.Предписа ни Ериус- 40 дни по 2 пъти, спрей Олинт за 7 дни и Кузихром- капки за 10 дни. Резултат няма. Детето продължава да си хърка и да се буди нощно време и на обедния си сън. Пуснахме изследвания на секрет от нослето и чакам резултата. Вие какво ще ме посъветвате. Предварително Ви благодаря!
« Последна редакция: Ноември 15, 2012, 00:22:18 am от mamaemilyan »
*
« Отговор #894 -: Ноември 15, 2012, 11:00:39 am »
Изпитано при всякакви разстройства - лечебна Хумана. Тя се препоръчва и за възрастни и за деца. Има указания на кутията как се дава и по колко.
Моите юнаци винаги само Хуманата им е помагала. Е, разбира се, трябва и да се избягват разхлабващите храни.....От Био гаята, Линекс, Ентерол и каквито там пробиотици има не съм доволна що се отнася до лечение на разстройство....поне за моите деца.

« Отговор #895 -: Ноември 15, 2012, 13:25:53 pm »
Виктория, освен храните които казват другите момичета, при нас много помогна Линекс бейби. Преди месеци когато я захранвах и имаше проблеми със стомахчето реших да давам Линекс и тогава тя се запичаше и го спрях. И когато имаше разстройство през септември, много ѝ помогна  :).

Имам нужда от помощ и съвети.
Откакто се е родило моето момиче една цяла нощ не е спало  :(. Приключих с кърменето през юни. Замени гърдата с биба при заспиването (това хич не ме притеснява) и започначх да давам водичка през ноща когато се събуди (някой път пие, някой път не). Буди се между 3-6,7 пъти през ноща. Допреди два месеца си спеше в нейното легълце, но през септеври се разболя и имаше проблем с дишането (имаше увеличена трета сливица) и я взимах при мен да спи. За около 5 дни отвикна да спи сама и сега спим заедно. Вечер като заспи я слагам в нейното легло и като се събуди след около час-два и установи че не е при мен надава един вой и няма начин взимам я при мен. Проблема е че и при мен се буди, след час, два - три пак будна - иска водичка или само се оглежда и пак ляга и заспива.  И след няколко час пак така  8O . Случва се дори между 4-6 часа е будна за по час и да се върти. И след това заспива и откарва до 9.30. 
Как да я науча да спи цяла нощ? Режима ни е такъв ако не е била будна за час през ноща става в 8.00 и към 11-11.30 ѝ се доспива и спи по час-час и половина. После спи между 15.00-17.00 пак за час- час и половина. Пробвала съм да спи и по един път на де, е пак не спи цяла нощ. Дори е по-изнервена ако не спи два пъти. В случаите когато стане към 9.30 спи веднъж на ден между 12-14.00ч. Има си една мека кукла и едно мече за спане без тях не ляга., но това не помага... Вече незнам какво да правя. МИслех си че като проходи, ще се изморя ва повече и ще спи повече, но уви. Започвам да си мисля че това е навик от едногодишното денонощно кърмене - друго обяснение нямам. Но как да го променя този навик???  8O
Ще съм благодарна за всички съвети.

*
« Отговор #896 -: Ноември 15, 2012, 13:58:00 pm »
Доста често напоследък пишете за деца с "проблем" със съня, не случайно сложих кавички на думата. Не съм специалист, но от опит и наблюдения ще ви кажа, че не са много децата които от ден първи лягат в 8 и стават в 8 часа, да, не са много, дори са единици, бих казала. Моите деца започнаха да спят след 3-та година непробудно по цяла нощ и не съвсем. :wink: Когато съм кърмила за ядене, след това за АМ, след това просто се събуждат. Елена е на 3.8 г., ами ако ви кажа че едва от три седмици спря да идва по нощите да спи при нас. Не съм я приучвала на каквото и да било. От 1.5г. спи при сестра си в детската стая, но от тогава до сега, в момента в който се разбуди вечер или наддаваше вой - мамоооооооу, татееееей или просто става от леглото си, взима си възглавницата и одеялото и пристига на спалнята, ляга посредата и нарежда някой да я завие, ако обича :lol:
така че не виждам какви съвети очаквате да получите за деца на година, например, а и не е необходимо, защото всичко това са периоди според мен, които просто отминават, идват други и т.н.
*
« Отговор #897 -: Ноември 15, 2012, 14:06:25 pm »
надеж, това, което описваш е и нашият "режим", но аз още кърмя, та много бързо приключват буденията. ади е на 18 месеца, но към годинката и месец-два (мисля видях дъщеря ти е горе-долу там) имаше един доста тежък период на будене на час-час и нещо.
не мога да ти кажа какво да направиш, но това, което аз правя е, че тя спи при мен (така ми е по-удобно, по-малко ми се разбива сънят) като се размрънка си намира гърдата, суче няколко минути и заспива пак. и при нас колкото по-добре спи през деня, толкова по-добре спи нощем. и друг път сме си говорили, че повечето деца не спят непробудно през нощта до доста по-късна възраст, в този смисъл това не е проблем за нея, вероятно на теб ти тежи, обаче. така че единственото, което мога да кажа е да си организираш така нещата, че да са с най-малко усилие за теб. и, че този по-труден период при нас мина за около месец, месец и нещо, сега чакам следващия  :)

стефи, писали сме заедно
*
« Отговор #898 -: Ноември 15, 2012, 14:19:42 pm »
Включих се по темата, защото явно и аз съм изтеглила късата клечка, така да се каже, та и двете ми деца не бяха от непробудно спящите, напротив, и те се будеха през час-два до едногодишна възраст, та и след това. Начин не открих за да не се случва това, разбира се, не ми е било и цел. Да, разби ми се съня, будя се на всеки част и т.н., не е приятно, но не мисля, че е повод за тревога или че е голям проблем. всичко е въпрос на нагласа.
Има светлина в тунела, ще посмим сега 10-на годинки и след това пак ще будуваме :wink:
*
« Отговор #899 -: Ноември 15, 2012, 14:57:31 pm »
И аз спрях да търся начини детето да спи по цяла нощ.( не че съм търсила усилено де  :) ) Каквото и да правя ( повече храна вечер, ако е гладно, повече АМ и т.н.) ефекта си е същия- буди се. Като аз съм сигурно от малкото късметлийки, пу пу, дето детето им се буди само по 1-2-3 пъти на нощ и то е да пийне малко вода(даже някой път не иска, ама само смукне малко то шишето), т.е. цялата работа е за няма и минута, ама мама трябва да стане. :lol: А че в последно време след това мама не може да заспи е друга тема  :lol:
Сега последната вечер например само е премрънкал 1 път, но си е заспа и без да ставам да давам вода. Спа си цяла нощ, но аз си се будех 3-4 пъти - навик.  :)
 Сигурна съм, че ако някоя беше намерила начин да ги накараме да спят, щеше да го постнем на 1- ва страница на форума  :D