0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #220 -: Септември 19, 2012, 12:30:01 pm »
karmen-kosara ,всичко ще е наред,много е важно спокойствието,както се стекат обстоятелствата не го мисли,доки преценява,щом си се доверила на този лекар,дори и да е секцип не виждам нищо лошо ако се налага,най важното бебето и майката да са добре,няма значение как ..)))
Така е по принцип.  :wink:
Сестра ти защо не се обърне към Ла Лече Лига за консултация? Много са полезни. До сега четох за техниките за слизане на кърмата и задното мляко - интересно е. А гърдите ми са станали като балони  :lol:
White аз също искам да родя нормално без упойки, но ако се наложи епизидомия ще си искам упойката  :lol:
blue_sky то и моето на там отива  :lol:  :lol: Малката се очертава магаре като татко си  :lol: :lol:
Сега слагам тутманика да се пече и отивам да хайманосвам   :wink:
*
« Отговор #221 -: Септември 19, 2012, 13:38:56 pm »
White аз също искам да родя нормално без упойки, но ако се наложи епизидомия ще си искам упойката  :lol:
Като дойде времето за епизиотомия, ще е късно за упойка. :wink:
Болката е при разширяването на шийката, после при напъните няма болка. Епизиотомията не е най-приятното нещо, но е само миг и не си заслужава да те друсат за това. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #222 -: Септември 19, 2012, 14:05:29 pm »
Връщам се от ЖК. Бебка вече тежи 2100 гр, има коса, обърнала се е, а плацентата я изхранва повече от нормално. Наложи се да поизчакаме, защото имаше назначени процедури на болнични пациенти, които бяха без час.Преписах си и техния списък - моят е доста подоробен, ще се видя с една раждала там мама да се доуточня и да не събирам излишни вещи. Аз сериозно се стреснах, че раждането може да бъде преждевременно - няколко мои познати родиха така, и вече събирам багажите.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
« Отговор #223 -: Септември 19, 2012, 14:23:43 pm »
Моите деца и двете са родени нормално, почти не усещах контракциите. С първото имах болки може би само в продължение на 10-тина минути(честно казано повече ме болеше като ме шиеха отколкото при самото раждане). С второто изобщо не съм усетила болки. Даже се получи много смешно, защото постъпих в болница около 10-тина дни преди термина за консултация със специалист, който да реши дали да бъде нормално раждането или секцио заради големите ми диоптри. Но при приемането доктора ме прегледа и казва - Къде ще чакаш утре да дойде специалиста при положение, че имаш 5см разкритие? Направо ме шашна. Та така - включиха ме на система, приготвиха за всеки случай операционната ако има някакъв проблем и след два часа сина беше излязъл. Усещах само напъните, когато тръгна да се ражда. На другия ден баща му като дойде да ме види и чак започна да ми се кара - какво било това нещо, той ме оставил да ме лекуват, а аз да взема да родя. :) (той наистина чак тогава научи, че има син, все пак преди 18 години нямаше толкова възможности за връзка, нямахме gsm) И двамата са родени около 10 дни преди термин. Надявам се и с това бебче да нямам проблеми!  :crossfingers:
И аз поддържам мнението, че предпочитам нормалното раждане пред секциото - все пак си е операция.
karmen-kosara , желая ти всичко да е наред и скоро да гушкаш бебчето си! Само спокойно.
И да споделя още нещо - и с двамата точно един ден преди да родя бях правила щрудел с много канела(както си го обичам). Не знам дали това е оказало влияние, но съм чела, че канелата предизвиква контракции. А сестра ми казваше, че като наближи раждането я обзема неистово желание да чисти и да подрежда. :)
« Последна редакция: Септември 19, 2012, 14:28:00 pm от tanita68 »

« Отговор #224 -: Септември 19, 2012, 16:49:02 pm »
karmen-kosara, "дълго и болезнено раждане вместо операция" ...как да ти кажа, аз имах много дълго и много болезнено раждане, което приключи с операция. Нямаш идея какво облекчение почуствах като чух-"вкарвайте я в операционната", ако имах сила да кажа нещо, щях да викам "благодаря, благодаря"  с пълно гърло:)))
така че ти пожелавам кратко и безболезнено естествено раждане, но нека да не е на всяка цена:)
колкото до симптомите преди раждане, аз родих в 39 седмица, ужасно ми тежеше вече и се чувствах огромна, нямах нито болки, нито контракции, нито разкритие, никакви признаци. два дни преди раждането бяхме канени на рожден ден, на който аз се разбих да танцувам. не си представям каква ли гледка съм била. :oops: :D
на другия ден почнаха контракциите:)
*
« Отговор #225 -: Септември 19, 2012, 16:58:58 pm »
На мен епизиотомията ми я правиха с местна упойка. Преди това ми бяха били само болкоуспокояващи, незнам заради тях или по принцип, но очаквах да боли повече. Може би зависи и от размера на бебето, едно е да излезе бебе 3 кила, друго е 4кг.
« Отговор #226 -: Септември 19, 2012, 17:13:58 pm »
Дъщеря ми се роди 3,400кг, а сина ми 3,450кг. С дъщерята имах разкъсвания, а със сина нищо, нито един шев. Може би не само от големината на бебето зависи, а и от лекарите водещи раждането. Раждането на дъщеря ми за мен беше един огромен кошмар, въпреки почти минималната болка. Отношението на лекарите, държането им и изобщо цялата обстановка около мен беше просто някакъв ужас. Няма да казвам болницата, защото са минали доста години и много неща може да са се променили, сега чувам добри отзиви за тази болница. Сина ми е роден в Шейново, лекарите бяха внимателни, обстановката беше спокойна и просто раждането го   почувствах едва ли не като удоволствие(ако може така да се каже).
Зависи и от самата структура на жената дали ще има силна болка или не. А има хора и с много нисък праг на болката. Всичко е индивидуално. Затова има лекари, те преценяват какво да е раждането. И аз съм на мнение, че предпочитам нормалното раждане, но ако е нужно секцио по медицински показатели не бих възразила.

*
« Отговор #227 -: Септември 19, 2012, 17:49:16 pm »
Бях писала, че ще покажа каква кошара съм харесала.
Ето такава:
http://xn--90aalbpl1h.com/wp-content/uploads/2011/02/Leglo-liulka-Bertoni-transform-2.jpg

http://xn--90aalbpl1h.com/wp-content/uploads/2011/02/Leglo-liulka-Bertoni-transform-1.jpg

Какво мислите?
*
« Отговор #228 -: Септември 19, 2012, 18:18:58 pm »
На мен определено ми харесва.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #229 -: Септември 19, 2012, 19:44:34 pm »
Боги, хубави и практични са, аз се спрях на същите  :balk_602:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #230 -: Септември 20, 2012, 09:35:04 am »
Bogi, много добър избор. От опит да кажа, че колкото повече шкафчета имате, толкова по-добре. В един момент дрехите стават толкова мнго, че наистина е важно да има къде да се приберат. Леглото на Мия е такова с 2 чекмеджета отдолу, по-голямото легло в детската стая също е с чекмеджета отдолу. не мога ад си представя, ако нямаха къде щях да слагам дрехите й, при положение, че освен тях има гардеробче и още едно шкафче и пак не достигат. Сега задължително ще трябва да купим още един гардероб за там.
<br />[link=http:
« Отговор #231 -: Септември 20, 2012, 09:38:49 am »
Боги, креватчето е хубаво и много практично. И аз много ги харесвам тези, но когато дойде моментът аз да купувам сигурно ще трябва да се спра не тези, които са без частта за повиване, защото няма да има къде да го сложа.

« Отговор #232 -: Септември 20, 2012, 09:42:38 am »
Bogi, много симпатична кошара. Вдига ли се нивото на матрака или се вдига решетката?
За мен лично вдигането/свалянето на нивото на матрака беше по-практичното.
Нашата кошара беше 70/140 и я ползвахме до третата година. После минахме на голямо, съвсем голямо, в което може да спи докато си хване гадже:)))
« Отговор #233 -: Септември 20, 2012, 09:45:53 am »
zuzenceto, нашето легло нямаше отделна част за повиване, купихме си повивалник, който се закрепва върху леглото, лекичък, мекичък, беше с мушама, отгорех слагах пеленки, но голяма работа ми свърши. Миех го, чистех го, отстрани беше като корито по-висок, даже синът ми като се въртеше, не падаше.
Някакви 25 лева ми св въртят в главата, че струваше, но това беше отдавна:)
*
« Отговор #234 -: Септември 20, 2012, 09:58:13 am »
Боги, погледни ширината на матрака. При ползване от по-голямо дете, не като кошара, а като легло става тясно. Аз препоръчвам отделно кошара, отделно легло с нормална ширина на матрака.
*
« Отговор #235 -: Септември 20, 2012, 10:14:04 am »
Боги, погледни ширината на матрака. При ползване от по-голямо дете, не като кошара, а като легло става тясно. Аз препоръчвам отделно кошара, отделно легло с нормална ширина на матрака.
И аз съм на това мнение. Затова и сега за трети път ще сменяме леглата  :lol: Скоро се шегувах с една позната, че вече и шестзнаци мога да отгледам, защото имам на склад 2 люлки, 2 преносими кошари и сегашните кошари ще заминат там  :lol:
« Отговор #236 -: Септември 20, 2012, 10:16:45 am »
Имел, мисля, че се сещам как ще изглежда. Ще се поразровя и ще видя - предполагам, че ги има. По сайтовете съм срещала такива, които са съвсем отделни - не се закрепят никъде. Предполагам, че те се поставят върху леглото! Но това, което ти ми предлагаш ми изглежда доста практично и удобно.

*
« Отговор #237 -: Септември 20, 2012, 10:29:55 am »
Имел, мисля, че се сещам как ще изглежда. Ще се поразровя и ще видя - предполагам, че ги има. По сайтовете съм срещала такива, които са съвсем отделни - не се закрепят никъде. Предполагам, че те се поставят върху леглото! Но това, което ти ми предлагаш ми изглежда доста практично и удобно.
Такъв повивалник бях купила от Метро - 35лв мисля. Има си пластини, с които може да се закрепи за кошарата. На мен ми направиха отделен шкаф, защото и люлките и кошарите са ми с люлящ механизъм и ме беше страх.
« Отговор #238 -: Септември 20, 2012, 11:38:02 am »
Леглото, което купихме при раждането на Мия е модел Съни на Дибо:
http://www.dibobg.com/products.html#
Отделно към него купихме една дъска, която се поставя в единия край и там се повивахме. Страшно удобно беше. Леглото има 2 нива, а пък Мия вече на 6 години още си спи в него, без да й е тясно или късо, но за по-едро дете може и да е тясно, не знам. Размерите са 70/140.
<br />[link=http:
« Отговор #239 -: Септември 20, 2012, 12:29:59 pm »
Здравейте момичета! Благодаря за подкрепата, изнервям се вече и сама не се понасям, ходя като носорог и покрай мен всичко събарям  :oops:
Боги, разкошна кошарка! Много е практична, със здраве да си я ползвате!  :grouphug: