А аз се чудя защо бременните искат мнение за даден модел колички и когато им се дадат 2 страници аргументи против въпросната пак вземат тази, която са си наумили.
Веднага ти отговарям. В общия случай - искат да получат потвърждение, че изборът им е мега удачен, ей така за лично душевно удоволствие. Те са си решили какво ще вземат, още преди да пишат тук. Ако има мнения, че изборът не е удачен - пак си вземат каквото са наумили. След 6 месеца - година то е продадено тихомълком и вече "натрупали личен опит" - тези майки вземат да припяват в "нашия хор".
Има и изключения разбира се, но пренебрежимо малко. От всичките ми клиентки, които са ме потърсили за да им доставя количка модел Х (по едно време и така работех), само 5 ме "чуха" по повод това, че изборът им не е хич удачен и защо не е. Аз нали съм "честната Марийка"
, което е главно в мой ущърб де - просто не исках да набутвам жените с някой абсурден танк, дето да се чудят как да го разкарат после с възможно най-малка загуба на пари. (Ако не е "Макларън", а нещо друго - да си я бутала 2 седмици стигат и започваш да преговаряш за цена от минус 50%, пък клиента гони поне 30% от цената като нова. Клиентът знае също така, че искаш да я продадеш при всички положения и то бързо и, че ти знаеш, че колкото я държиш - само й пада цената. И си изнудват и извиват ръце с кеф.). Та въпросните 5 клиентки си изгледаха децата от-до само с една количка, бяха доволни, пращали са ми доста свои приятелки и в общия случай - им намерих колички за 200-300лв. по-малко от първоначално набелязаните. Ама това става при хора, които И чуват какво и защо им казваш, а не те слушат формално, за да ти кажат накрая: "Абе аз пък тая искам". Бързо си личи от кой вид е някоя мацка и за тези от втория - хич не си правя труда да се обяснявам. Доставям желания танк, взимам си моето, а тя да си чука главата. Поне 10 "мои" поръчани така съм виждала в OLX, когато бебетата на клиентките са били на по 2-3 месеца. В моя случай, разбираемо ми е донякъде (предвид къде живея), че доста жени си мислят, че аз имам лична далавера да ги "отказвам" от избраната количка, защото примерно им предлагам модел, какъвто имам "на склад" и искам да го пласирам просто. Да се държиш честно и коректно - не е масовия случай наистина, хеле когато става дума за пари. Ама като им кажеш да видят обявите с какво имаш налично и установят, че им предлагаш да вземат нещо, което го нямаш в момента и без това - обикновено се разсейват този им вид подозрения.
Масата ми клиентки, които избират количка за първо бебе - просто не знаят какво да гледат, или гледат някакви маловажни показатели в нея, а важните ги пропускат, което е напълно разбираемо. Обаче така се инатят и запъват, та някои дори се обиждат, че е трудно за рисуване.
Мацките, които чакат второ, или трето бебе са балсам за ушите и нервите ми - пак ясно защо. Там диалогът е във вид: "Да, именно, точно така, напълно сте права...". Та и тук и "там" - отдавна не се хабя да убеждавам в нещо, само казвам каквото знам по темата, с ясното съзнание че 99% от бременните ще си угодят на моментното убеждение и желание, пък "после ще го мислим". Което да ти кажа - също вече ми изглежда нормално, понеже е масово такова може би.
chris08 Cossato е много добър избор и си избива парите. Няма да я смениш, докато ползваш количка изобщо. Има и по-изгодни ценови аналози, при не по-лошо качество. Но тях само по нет-а - няма къде да ги видиш в магазин.
sun_smile, купила си я вече, със здраве да се ползва и дано ви е удобна във всички аспекти. Аз съм шофьор и карам все големи коли. Е, с шаси с подобен обем - нямаш багажник. Кошара не съм носила никога, така че откъм допълнителен багаж бях максимално улеснена. На задната седалка вече имаш детско столче - та половината не ти е използваема за години напред. До столчето на детето - не можеш да струпаш какъв да е багаж, поради риск нещо да го нарани, та и там доста губиш от обем. На другите две седалки - имаш шофьор и съпруг/съпруга/някой с когото пътуваш. Някои хора имат и по 2-3 деца - значи в пъти повече багаж и тотално заета от деца задна седалка. Имаш куфари, сакове и какво ли не, дето няма как без него да тръгнеш и такива обемни колички - няма къде да набуташ, това е положението. И тогава - или взимаш количка "за колата", или взимаш тотално нова количка "за навсякъде".
Повярвай ми - няма майка, която 2-3 години не е пътувала с дете и количка, щото няма къде да свре въпросната количка. На всички им идва акъла по темата, относително бързичко след като бебето се роди. Няма страшно - това са поправими неща все пак. Здрави да сме само!