0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #720 -: Март 07, 2013, 00:30:18 am »
боби, тук при нас (което значи, че сигурно и при вас) има цял раздел в супермаркета за селиакия с безглутенови храни. има кракери, бисквити, включително оризови. не знам други по типа на пресен хляб, дали има, купувала съм nuddles, правих им спагети. тази жена, за която ти казах, яде нормалната храна без хляб - тоест закуската й беше плодове и кисело мляко, например. ще й намериш какво да яде, но докато не се изясни положението не мога да си представя какво ти е.

айде пиши как сте и какво са казали докторите, но при положение, че няма симптоми каква е тази селиакия?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #721 -: Март 07, 2013, 05:06:28 am »
То не е само хляба, а всичко с глутен.  Макарони, спагети, манджи, които са сгъстявана с брашно, панирокви,бисквити, палачинки, гофрети, пица.. много неща.
Купих днес безглутенов хляб, че да занеса в градината, поне да не се чувства различна, че утре следобяд закуската  им е филийка със сладко, ше го дам на готвачката.  да видим дали ще го яде, на мен не ми харесва въобще, въпреки че цената му ( както и на всичко в тази секция) е 4 пъти по-висока. Ако се окаже вярна диагнозата, ще трбява да се уча да ги правя тези неща, че много солено ще ми излезне. Но то това да ни е проблема.
« Последна редакция: Март 07, 2013, 05:59:33 am от Bobbie »

*
« Отговор #722 -: Март 07, 2013, 08:32:38 am »
 Боби :bighug: запази спокойствие, сигурна съм, че ще се организираш и ще успееш да се справиш. Има доста безглутенови брашна, с времето ще видиш, че могат да стават вкусни неща и без брашно и ще е хранително. И на мен ми е много странна тази диагноза, не може ли постепенно да и махнеш глутена, то до сега нищо не и е станало реално и няколко дни, докато влезеш в ритъм вярвам няма да са фатални.
*
« Отговор #723 -: Март 07, 2013, 09:04:36 am »
Bobbie  :bighug:
Имаме си алергична госпожица вкъщи и знам, че никак не е лесно. В момента правим втори курс безглутенова диета, а освен това сме и на безмлечна - и двете, защото я кърмя. Мога да ти дам много идеи, но искрено ти пожелавам да се окаже, че не ви се налага да я спазвате :)
Освен Безглутеновите хляб, спагети, макарони, които можеш да купиш, можеш да си правиш хляб вкъщи, но не е никак лесно (ще ти пиша на лични подробности, ако искаш).
Има много брашна, които са безглутенови- оризово, царевично, просо, амарант, киноа, елда. От тях правя палачинки, курабийки, използваме в панировки царевично брашно.
Честно казано за мен беше по-трудно в началото...
*
« Отговор #724 -: Март 07, 2013, 09:05:46 am »
боби, дано все пак е някаква грешка.
имам позната при която се прояви чак на 20г., беше много зле момичето, за 2-3 м. стигна до там че не можеше да ходи дори, докато разберат какъв е проблема. сега е на 30г. и има 2 прекрасни дечица.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #725 -: Март 07, 2013, 14:14:44 pm »
Благодаря ви момичета.  
:bighug:
Аз не мога да си обясня много неща все ощю. Пъро- тя реакция към пшеницата няма на алергичен тест. Правени са и два, последният беше през октомври. Как така има антитела, а няма реакция, не знам. Второ-каква е тази болест без симптоми и като ги няма толкова ли е опасно да яде малко глутен. дето викате, до сега е яла без проблем и нищо и е нямало. Мен  сега ме е страх да и давам, да не и стане нещо, но дали ще може примерно да махна хляба, пък не всяка трошичка брашно от храните. Трето- уж е рядка болест, а чета на сайта им, че всъщност един на 130 човека я имал, но не знаел.Ми тогава това за тях болест ли е? Значи много хора си живеят прекрасно с нея и не знаят въобще т.е. някакво ниво на тези антитела се толерира прекасно от много хора. И т.н. и т.н. пълна съм с въпроси.

Стефи как така не е можела да ходи? Неврологични проблеми ли е имала или болки?

nomine, много ще съм ти благодарна, ако можеш да ми дадеш някои рецепти и с кои брашна стават най-добре, че вчера в магазина бях в пълен шах и накрая не купих никое, понеже не знаех ское какво се прави. добре, че поне овес може,че тя обича овесени ядки. Знам, че някои казват, че не може, но това оше покрай захранването съм го проучила и знам, че няма глутен в овеса.  имаше бисквитки от овесени ядки в безглутеновата секция, ама пак не знам как да ги правя, защото моята рецепта има и малко брашно и не знам с какво да го заменя.
« Последна редакция: Март 07, 2013, 14:22:37 pm от Bobbie »

*
« Отговор #726 -: Март 07, 2013, 14:47:58 pm »
боби, не знам поради каква причина, може и заради болки в ставите, просто си спомням, че едва ставаше.
« Отговор #727 -: Март 07, 2013, 15:04:05 pm »
Докторе, имам нужда от помощ. Вече не знам какво да направя. Дъщеря ми, която е почти на 7 години, в рамките на 1 месец за трети път се разболява. Симптомите са едни и същи -започва с повръщане, отпадналост, после температура, кашлица и това е. Лекуваха я двама лекари -първия път пи антибиотик панцеф, имаше много висока температура в продължение на 3 дни. После оздравя, но се разболя първо баща й, а после и аз за съжаление. След 10 дни тя отново беше болна. лекуваха я с бисептол, сироп за кашлица флудитек и хомеопатични таблетки за хрема, както и капки против повръщането. Днес отново ми се обадиха от градината, да я взема, защото повърнала. Нищо не е яла днес, но има позиви за повръщане. Дадох пак капки против повръщането и гледам да пие по малко вода и сок. Имаме и бебе на 1 месец, на което утре му предстои ваксина. Кажете какво да правя, какво да изследваме? Дълбоко се съмнявам, че може да кара един и същи вирус в рамките на 1 месец 3 пъти. По принцип е много здраво дете и рядко боледува. Започвам да си мисля дали не е някаква психосоматична реакция спрямо появата на бебето -започна точно с раждането на бебето. Страх ме е и за бебето. То е отделено, но аз съм в контакт и с двамата. Да поставяме ли утрешната ваксина на бебето или да изчакаме? Моля ви за съвет.
<br />[link=http:
*
« Отговор #728 -: Март 07, 2013, 15:25:28 pm »
моята рецепта има и малко брашно и не знам с какво да го заменя.

Оризово брашно, царевично  нишесте, не съм много запозната с безглутеновите и аз ги използвам в комбинация с бяло, просто не ми се е налагало да деля.
« Отговор #729 -: Март 07, 2013, 18:53:48 pm »
Хора, явно нещо не съм в час. Моля, да ме осветлите. :oops:
Мислех си, че щом съм направила на децата Превенар, не би трябвало да чуя диагнозата Отит.
Е, да, ама не!
Не стига астмата, ами сега дъщеря ми се сдоби и с отит. И за зла участ, точно на рождения си ден си разболя.
От друга страна, сега очаквам и брат и да я последва. Така ли е?
Мамка му! :x :(

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #730 -: Март 07, 2013, 19:29:24 pm »
не мисля, че ваксина може да те предпази от възпаление на ухото. бактериологично или вирусно? как ще се лекувате? ако е вирус е възможно и другото дете да го хване, но не е задължително. дано мине леко.

боби, аз също много се чудя защо да го спираш глутена, ако няма проблеми детето и въобще ми звучи сякаш една лавина диагнози са ти изсипали на главата и айде сега оправяй се с тях. пиши пак, ама според мен потърси и второ мнение. американците са известни със свръхдиагностицирането. аз ще поразпитам и аз за рецепти.
виж какво намерих, дано ти е от полза
http://www.bbc.co.uk/food/diets/gluten_free
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #731 -: Март 07, 2013, 21:09:49 pm »
не мисля, че ваксина може да те предпази от възпаление на ухото. бактериологично или вирусно? как ще се лекувате? ако е вирус е възможно и другото дете да го хване, но не е задължително. дано мине леко.

боби, аз също много се чудя защо да го спираш глутена, ако няма проблеми детето и въобще ми звучи сякаш една лавина диагнози са ти изсипали на главата и айде сега оправяй се с тях. пиши пак, ама според мен потърси и второ мнение. американците са известни със свръхдиагностицирането. аз ще поразпитам и аз за рецепти.
Не, не са ми дали диагноза, защото за това трябва биопсия, но като превантивна мерка, понеже вероятността е висока, казаха да спра, докато се видя с гастроентеролога

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #732 -: Март 07, 2013, 22:15:41 pm »
Мислех си, че щом съм направила на децата Превенар, не би трябвало да чуя диагнозата Отит.

отит означава възпаление на ухото. възпалението може да се дължи на купища причини. превенар предпазва единствено от отит, предизвикан от пневмококи - доста чест причинител на отити при децата, но не и единствен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #733 -: Март 07, 2013, 23:03:07 pm »
възпалението може да се дължи на купища причини. превенар предпазва единствено от отит, предизвикан от пневмококи - доста чест причинител на отити при децата, но не и единствен.

Аха, ясно. :) Проумях. Благодаря ти. :)

Елена, на антибиотик е (Цек), а също и Нурофен, Флудитек, Ксизал, и др. Благодаря ти.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #734 -: Март 07, 2013, 23:41:55 pm »

Не, не са ми дали диагноза, защото за това трябва биопсия, но като превантивна мерка, понеже вероятността е висока, казаха да спра, докато се видя с гастроентеролога
Благодаря ви момичета.  
:bighug:
Аз не мога да си обясня много неща все ощю. Пъро- тя реакция към пшеницата няма на алергичен тест. Правени са и два, последният беше през октомври. Как така има антитела, а няма реакция, не знам. Второ-каква е тази болест без симптоми и като ги няма толкова ли е опасно да яде малко глутен. дето викате, до сега е яла без проблем и нищо и е нямало. Мен  сега ме е страх да и давам, да не и стане нещо, но дали ще може примерно да махна хляба, пък не всяка трошичка брашно от храните. Трето- уж е рядка болест, а чета на сайта им, че всъщност един на 130 човека я имал, но не знаел.Ми тогава това за тях болест ли е? Значи много хора си живеят прекрасно с нея и не знаят въобще т.е. някакво ниво на тези антитела се толерира прекасно от много хора. И т.н. и т.н. пълна съм с въпроси.

Стефи как така не е можела да ходи? Неврологични проблеми ли е имала или болки?

nomine, много ще съм ти благодарна, ако можеш да ми дадеш някои рецепти и с кои брашна стават най-добре, че вчера в магазина бях в пълен шах и накрая не купих никое, понеже не знаех ское какво се прави. добре, че поне овес може,че тя обича овесени ядки. Знам, че някои казват, че не може, но това оше покрай захранването съм го проучила и знам, че няма глутен в овеса.  имаше бисквитки от овесени ядки в безглутеновата секция, ама пак не знам как да ги правя, защото моята рецепта има и малко брашно и не знам с какво да го заменя.

Глутен-сензитивна идиопатична невропатия?
Анти-глиадин ИГА- има много фалшиво (+) завишени резултати.
Анемия има ли детето?
HLA-DQ2? HLA-DQ8? HLA-DQ1?
« Последна редакция: Март 07, 2013, 23:48:15 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #735 -: Март 08, 2013, 00:46:13 am »

Глутен-сензитивна идиопатична невропатия?
Анти-глиадин ИГА- има много фалшиво (+) завишени резултати.
Анемия има ли детето?
HLA-DQ2? HLA-DQ8? HLA-DQ1?
Благодаря докторе. То и аз в момeнта точно прочетох какъв точно е теста - имунофлоресцентна микроскопия, която се гледа на око след сериални разтвори ... с две думи има място за грешка, понеже е субективен. Няма анемия, ПКК е нормална. Не знам да има невропатия, но ако е нещо слабо, може и да не разбера, ако не ми каже, все пак е мъничка.

Ето кое са изледвали :
Deamidated Gliadin
Endomysial IgA Antibodies
Tissue Transglutaminase
Total IgA

Само Endomysial IgA Antibodies е дошъл и той е положителен. Референтните стойности са 20-101, а тя е 130. Сега чакаме другите резултати, предполагам, че до утре и тях ще ги имам и ако са положителни вероятно и HLA-та ще направят, не знам. Със сигурност ще искат биопсия на тънкото черво, за да потвърдят или отхвърлят, но сега пък и за това съм в чуденка. Ако един месец я държа на тази диета, докато видим гастроентеролога, и после кой знае колко още докато направят биопсията, няма ли да разваля резултатите и да е отрицателна биопсията, защото е била на диета?  Вие как мислите да я държа ли на диета или да чакам гастроентеролога да каже?

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #736 -: Март 08, 2013, 01:05:43 am »
Изчакайте резултатите.
Диетата променя хистологичната картина, и не би трябвало да я почвате, за да имате достоверни хистологични резултати " на чисто".

Ако всичко излезе като резултати, и е съмнително, и в условията на безупречната там медицина, бих помислил за биопсия като най-важното в случая.Сигурен съм че ще направят всичко добре и безупречно... така че няма за какво да се притеснявате да не би да"объркат нещо".

За другото, за което споменяхте в л.с.- не мисля да отиваме толкова далеч.
« Последна редакция: Март 08, 2013, 01:07:58 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #737 -: Март 08, 2013, 09:55:55 am »
Благодъаря докторе, значи правилно съм се чудела. Ами тогава никаква диета до биопсията.

От друга страна, сега очаквам и брат и да я последва. Така ли е?
Не, не се приеснявай, отита не е заразен. Обаче това, от което е била болна, заради което го е получила, е заразно. Но не значи, че и той ще направи отит. Някои дъца правят отити по-често от други, поради анатомични причини - така им е евстахиевата тръба ( която виdи към ухото) спрямо гърлото, че не е толкова наклонена и влизат повече неща, от колкото при дуги. Като порастнат, това се променя и спират (или намаляват) ушните инфекции.

« Отговор #738 -: Март 08, 2013, 15:19:44 pm »
Доктор Бърди, ето резултатите на Мия. Има много големи отклонения. Моля кажете ми какво да направим? Ехография на коремни органи или нещо друго.
Група Показател    Биологичен материал         Резултат    Измерителна единица    Референтна област    Метод
Хематология
Кръвна картина (8 показателя)    EB                           
     Левкоцити    EB         17.11       G/l     3.5 - 10.5      DC+LD
     Еритроцити    EB      4.66       T/l     3.5 - 5.80      DC-det.
     Хемоглобин    EB      125       g/l     107 - 156      SLS
     Хематокрит    EB      0.36       l/l     0.36 - 0.48      calc
     MCV    EB         78.1       fl     80 - 96      Calc.
     MCH    EB         26.8       pg     28 - 33      Calc.
     MCHC    EB           343       g/l     330 - 360      Calc.
     Тромбоцити    EB      341       G/l     140 - 440      DC-det.
ДKK 5 DIFF - Sysmex XT 1800i    EB                           
     NEUT (ANC)    EB         13.72       G/l     1.70 - 6.80      DC+LD
     LYMPH    EB           1.41       G/l     1 - 3.70      DC+LD
     MONO    EB         1.83       G/l     0.20 - 0.90      DC+LD
     EO    EB           0.11       G/l     0 - 0.40      DC+LD
     BASO    EB           0.04       G/l     0 - 0.08      DC+LD
     NEUT %    EB         80.3       %     50 - 73      DC+LD
     LYMPH%    EB         8.2       %     22 - 45      DC+LD
     MONO %    EB           10.7       %     4.70 - 12.5      DC+LD
     EO %    EB         0.6       %     0.70 - 5.80      DC+LD
     BASO %    EB           0.2       %     0.10 - 1.20      DC+LD
СУЕ    CB        70        mm/h      0 - 20      sed
Специфични протеини, витамини
CRP - количествено измерване    S  201.1        mg/l      0 - 2.8      TURB

Благодаря
<br />[link=http:
*
« Отговор #739 -: Март 09, 2013, 08:29:44 am »
Не съм д-р Бърди естествено, но т. к. не е имал възможност да отговори, а на мен преди време ми се наложи да разчитам кръвни изследвания, поради грешка на лекар, та по наученото тогава, мнението ми е, че тези резултати показват бактериална инфекция. Дано не те подвеждам! Така или иначе, по-важното ми мнение е че е необходимо лекар да се произнесе и с мнение и с изследвания и лечение от тук нататък. Дано скоро се оправи дъщеря ти!