0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

http://play.novatv.bg/play/291234/
Гледайте  21 мин .Обидена съм и предлагам да заведем дело срещу Др Райчинов ,не може да търпим подобно отношение ,мисля че всеки лекар с подобно арогантно държание трябва да си носи последствията .
 Чудя се до кога ще има подобни "лекари",този човек осакати сестра ми преди 19 години а сега си позволява подобни исказвания в национален ефир .В момента съм много афектирана ,затова ще пиша отново по късно .
*
Re: Д-р Цветан Райчинов ни обижда по Нова Телевизия
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2012, 20:13:46 pm »
Възмутена съм!
Лекар, председател на БЛС да твърди, че нямаме деца, поради липса на хигиена и разпуснат начин на живот.... долно, грозно и неграмотно!
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2012, 20:24:06 pm »
Лекар, председател на БЛС да твърди, че нямаме деца, поради липса на хигиена и разпуснат начин на живот.... долно, грозно и неграмотно!

Гледах видеото, потресена съм!
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2012, 20:59:51 pm »
Не знам какъв е този д-р Райчинов, но четейки, явно не съм изгубила нищо, напротив.
Не мога да си обесня как акушер-гинеколог може да си позволи да направи подобно изказване в национален ефир. Ненормално и аморално изказване, което мен лично ме обижда сериозно, защото думи като липса на „елементарна хигиена”, твърдението, че съм изкарала „всичките болести” … , с които съм се сдобила явно според докторчето от „разпуснат начин на живот”, та това е абсурдно просто. Ако тези думи ги чуя от някой, който не е грамотен и е непросветен - не бих се засегнала, НО е недопустимо лекар при това акушер - гинеколог да направи такъв коментар! Това е подло, лицемерно, грозно и меко казано непрофесионално. Как може да се насажда такова негативно отношение спрямо хората с репродуктивни проблеми ? Как може в 21 век да се робува на подобен род предразсъдъци ? Как може да си позволиш да демонстрираш такава ограниченост  и като човек, и като специалист/това последното е под огромно съмнение според мен/ ?!? Нима желанието да се изтъкнеш и да привлечеш внимание независимо по какъв начин е оправдание за простотията ??? Това са риторични въпроси. За пореден път остава жестоката обида и пулсиращата болка в душата ми ...   
Смятам, че този т.нар.доктор и председател на БЛС трябва да си плати за думите!
*
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2012, 22:04:56 pm »
Този човек явно е взел някаква нова дрога и хич не му е понесло. Изказването му по въпроса "защо много българки нямат и не могат да имат деца" е хипер простащина, неприемливо за лаик дори, да не говорим за шеф на БЛС, за "уж" специалист... То глупостта човешка просто те оставя безмълвен.

Гледах откъде тръгна разговорът, преди въпросните доста гнусни реплики момичета. И ви обръщам внимание, единствено с цел да не изживявате една първична защитна реакция на човек, който не можа да измисли какво да отговори на хвърлено му обвинение. А именно, като му се каза: "Вие знаете ли колко хора не могат да имат второ дете, заради лекарска грешка?" /те доста и първо не могат да имат бих добавила аз, заради ей такива "лекари"/ :? И като не можа да оправдае некадърните си колеги - хоп "контраудар" с въпросното нелепо изказване. Типична реакция на елементарен човек, който като няма аргументи - опитва да смачка опонента с нещо фрапантно, доволно просташко и невярно, колкото на нормален човек да му висне челюстта.

Такива просто освен да ги подминете с презрение, лично пред себе си имам предвид, не да си вгорчавате живота заради тях - друго не им се полага. Вече в качеството му на шеф на БЛС - съвсем друго нещо и считам, че би трябвало публично да се извини за тази изцепка. Защото беше в студиото в качеството си на длъжностно лице, не в лично качество.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2012, 22:53:18 pm »
Този индивид ръководеше за кратко болницата в Русе, в периода когато аз работех там.Безхаберен АГ специалист, некадърен ръководител на болнично заведение, алкохолик и за капак - дебели връзки в политическите среди.И така бавно и славно с помоща на ГЕРБ се намъкна в БЛС.Повлече след себе си юристът на болница Русе - сегашният здравен министър  и действащият директор на същата болница - в момента зам.министър.На фона на един град, където специалистите са на нивото на селски пункт, можем да се похвалим с трима лидери.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2012, 08:41:59 am »
Тоя е баси образа. Какво му се връзвате, ако започнем на всеки да се връзваме, край нямат.

*
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2012, 09:12:34 am »
Не си права ,Боби! "Този" е председател на БЛС и като такъв означава,че изказва мнението на съюза ,който представлява.Ако ли не е така,то трябва да си мери приказките и като лекар,и като специалист още повече. този човек в последно време е доста неадекватен и не знам как го търпят колегите му? Предполагам,защото е доста безпардонен и сега м е необходим,защото преди новия национален бюджет поискаха повече пари,а "лошия " Дянков им ги отказа с довода,че всяка година ги увеличава ,а няма нито по-добра здравна услуга,нито по-здрави хора,нито -повишена профилактика или в общи линии -никаква реформа а само изтичане на средства.Крайно време е да си признаят и това,че гарван гарвану око не вади и колкото и приятели лекари да имам,това не оправдава съсловието им за допуснатите грешки,някои при това фатални. 
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2012, 10:05:02 am »
Боби, ако "биг босът" на синдикалната организация на всички лекари в САЩ, при това със специалност АГ, вземе че "обясни" на американките не можещи да заченат...При това да се изкаже по такъв начин в национален ефир, в някое от най-гледаните предавания там, че тези им проблеми се дължат на ниската им хигиена, прекарани заболявания в следствие на разгулен живот и пр. Та, ако това се случи у вас, ей така както си имате реална свобода на словото...та как казваш ще реагират драгите американски гражданки и пациентските организации на същите?

Подчертавам, в случая този човек не се изказва като "гражданинът Х", който по принцип има право да си мисли и говори каквото желае. Изказва се като шеф на БЛС и в качеството си на именно такъв участва във въпросното предаване.

*
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2012, 10:31:55 am »
"Пенех"  се на такива изказвания до един момент, после взех да мисля като Боби - няма смисъл да се връзвам.

Жбрул, в национален ефир се изказваха - Бенатова, Л Филипова, А Салич, Й Благоева....поне това ми ражда главата в момента. Миналата година Църквата - точно по празниците и така като се събирахме с близки и познати ми се налагаше да слушам най-новия родил се лаф между хората, мъж да се обръща към жена си по повод обсъждането на децата - "ти си само сурогатна майка". Уморих се, нервите ми са по-важни.
*
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2012, 10:55:28 am »
Тара, аз ако виждаш в първия си пост по темата точно това казвам, да си щадят нервите момичетата, те идиотите - край нямат.

Което не значи по принцип, че този и изброените от теб лица и институции могат, редно е и трябва да леят подобни "бисери". Нещата опират до простичкия факт, че малко засегнати от тия изцепки лица, могат да си позволят финансово лукса да заведат гражданско дело срещу някой от въпросните и да рискуват при нашата съдебна система, да изгубят подобно дело, че и да понесат загубата кеш. ;) Един да "изгори" заради подобни словоизлияния, другите ще станат доста "по-обрани" в приказките.

Та затова се налага просто "да не им се вързваме". И ние няма да се вържем, ОК, ама драгите зрители - ще се вържат, това е "дребният проблем". И в следващ момент, когато ние заговорим за хората с репродуктивни проблеми и затова, че трябва да бъдат всячески подкрепени, познай дали няма да има много лица, които да си спомнят за "мнението" на Д-р Райчинов. Щом шеф на БЛС и специалист АГ го казва това...мЪ то не може да не е вярно нали, той човека добре ги знае "ония" и в този ред... ТОВА е проблем за мен лично, не личната обида на всяко момиче тук по въпроса.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2012, 13:39:40 pm »
И аз съм се срещала отблизо с д-р Райчинов, защото съм работила в здравна институция и по някакви работни срещи с Българския лекарски съюз сме се засичали. Аз също не се връзвам на всеки, то идиоти под път и над път. Но не е нормално това изказване да бъде направено от председател на лекарската съсловна организация, който при това е гинеколог. Сигурно не е бил изтрезнял още. Пълен резил, аз недоумявам как този човек може да бъде лицето на българския лекар. Преди години от Парламентарната комисия по здравеопазване щяха да ни оплождат "ин виво", сега пък този ни изкара с ниска хигиена и с разхайтен начин на живот. Аз разбирам така да си мисли баба Пена, да не й се вържа, ама на гинеколог и шеф на БЛС някак си не мога да не се ядосам. Абсолютно недопустимо е! И после се чудим защо все още хората се притесняват да споделят, че имат репродуктивни проблеми.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Последна редакция: Ноември 30, 2012, 14:35:42 pm от magi_st »

*
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2012, 14:51:05 pm »
Браво, Зачатие! Благодаря ви за бързата и адекватна реакция!!!

г-н Райчинов, когато представляваш професионална организация, първо помисли, а после си отваряй устата, за да ръсиш глупости.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2012, 15:01:05 pm »
Благодарности и от мен за бързата реакция на Зачатие!

Този така наречен лекар няма да го коментирам...

« Отговор #15 -: Ноември 30, 2012, 15:03:47 pm »
Благодаря, "Зачатие"! :bighug:
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2012, 15:23:34 pm »
Аз най много БЛАГОДАРЯ  за бързата реакция на момичетата ,вие сте невероятни ,мисля че не бива да се подминават подобни изказвания и да търпим да ни обиждат ,достатъчни са личните ни драми ,физическата болка и психически атаки на неграмотни хора ,но лекар председател на БЛС ,не бива да говори по национален ефир подобно нещо и да не понесе последствията от това .Благодаря ви отново момичета ! :youwoman:
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2012, 15:40:04 pm »
Браво момичета, ГОЛЕМИ СТЕ!!!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2012, 15:56:06 pm »
Браво на Зачатие за адекватната и бърза реакция  osi_9 Чудя се аз едно, докога ще има подобни малоумни за мен изказвания в родния ни ефир?! То не бяхме заклеймени от църквата, то не бяха обидни квалификации и най-вече от непроверени източници и подобни изказвания от най-добрите журналисти на БТВ ... Тези хора, не се ли замислят, че мъката по хората ходи ...Амиииии съжалявам, че го пиша, ама застраховани няма :? :oops:

*
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2012, 16:09:43 pm »
Момичета, използвайте социалните мрежи, за да популяризирате това становище на "Зачатие".  :) В официалната страница на Сдружението във ФБ също са качени материалите.