0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Д-р Цветан Райчинов ни обижда по Нова Телевизия
« Отговор #20 -: Ноември 30, 2012, 16:17:16 pm »
Аз и моето семейство благодарим на Сдружение Зачатие!

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #21 -: Ноември 30, 2012, 16:45:10 pm »
Момичета, използвайте социалните мрежи, за да популяризирате това становище на "Зачатие".  :) В официалната страница на Сдружението във ФБ също са качени материалите.
Правим го вече  :D

*
« Отговор #22 -: Ноември 30, 2012, 16:49:09 pm »
Знам Ники, то не се отнася до теб и компания  :lol: За потребителките, които нямат "Зачатие" във ФБ беше. Много народ сме тук ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #23 -: Ноември 30, 2012, 16:53:53 pm »
да изпратя ли на приятелка в offnews?
*
« Отговор #24 -: Ноември 30, 2012, 16:56:48 pm »
Пращай статията на началната ни страница, хич и не го мисли, то е за всички нас.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #25 -: Ноември 30, 2012, 17:36:41 pm »
Ок разбрах, прави сте. Не знаех, че е на такава позиция.

« Отговор #26 -: Ноември 30, 2012, 18:06:51 pm »
Благодарности на Сдружение Зачатие! :youwoman:

Писмото е написано много точно и аргументирано! Прекрасни сте ! Адмирации и за бързата реакция !!! 
*
« Отговор #27 -: Ноември 30, 2012, 18:07:06 pm »
Най-много въпросният доктор, да смотолеви някое извинение, да си подаде доброволно оставка не вярвам. Ако се реши да се заведе колективен граждански иск, аз съм за, мисля, че доста хора биха се отзовали по набиране на пари за едно дело.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #28 -: Ноември 30, 2012, 19:01:17 pm »
Браво на "Зачатие"! Бърза и правилна реакция.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #29 -: Ноември 30, 2012, 21:00:05 pm »
За пореден път съм горда, че съм част от Зачатие и потресена от част от Медицинското съсловие.

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #30 -: Ноември 30, 2012, 21:08:35 pm »
Благодаря, "Зачатие"!  :youwoman:
*
« Отговор #31 -: Декември 01, 2012, 02:01:39 am »
Най-много въпросният доктор, да смотолеви някое извинение, да си подаде доброволно оставка не вярвам. Ако се реши да се заведе колективен граждански иск, аз съм за, мисля, че доста хора биха се отзовали по набиране на пари за едно дело.

"Най-много" това което казваш, има и вариант - "съвсем нищо". Кое предпочиташ? Отвори тема, в която да се обсъди предложението ти за завеждане на колективен граждански иск и начинът за набиране на средства, за да се осъществи подобен акт. Нека видим реално кой и как е готов, да защити личното си достойнство по съдебен ред.
Лично аз не съм против такава идея и бих се включила в осъществяването й. Да имаш идеи поне към кой адвокат да се обърнем по този въпрос?

*
« Отговор #32 -: Декември 01, 2012, 09:19:37 am »
Жбрул, разбирам ентусиазма ти. Добре,  ще се извини в някакъв негов си контекст примерно,  после на чашка ще ни усмива или пак ще си продължи да го прави публично след време.
По въпроса за тема-анкета за евентуален иск, желаещи тук ще има много, но до тук.
Преди четири години, когато се създаваше Фонда и имаше тема за преброяване на желаещи да участват  в протеста, героични постове имаше много. В крайна сметка на протеста бяха една шепа хора, повечето вече бяха родили, а се касаеше само да сме фотогечни :D за общия  фон, защото всичко почти беше опечено, само трябваше да покажем, че ни има. Някои хора пък използваха обстановката да се видят с други хора, ако може нещо да използват и така.
Като се създаде Фонда всички пак се поклониха тук. Същото нещо май се получи с жените и делата за  възрастовата граница за ин витро.

Друг пример, отиди и разгледай темата за инициативата "рожденик Зачатие", няма изпотрепали се да се включат, а там реално, който иска може да си отдели от времето и някоя лична глезотийка и да зарадва друг човек. Иначе много съчустваме на различните или под благотворителност и милосърдие се обединяваме  само, ако някой е тежко болен, от съжаление.

За себе си се старая да бъда добър човек, ако мога с нещо да помогна на някой, го правя на момента без умуване и насрещни очаквания - това е моят начин.

Благодаря на хората, работещи  за да има цялата систематизирана информация на едно място.

Хубав уикенд на всички :)   
*
« Отговор #33 -: Декември 01, 2012, 09:47:25 am »
изобщо не беше опечено, беше отхвърлено предложението на първо четене в парламента, а на следващият ден и на второ. Два дни след протеста и двете предавания на Слави и поредица срещи и преговори фонда бе постановен от министерството, а не от НС.

Мъчно ми е, че не е минало много време - 4 години само, а нещата се забравят. Ето това филмче, гледам си го периодично за подвдигане на духа и благодарност към всички тези, които много обичам, и които постигнаха много http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1048 Колкото и да е прозаично на пръв поглед - тези дни бяха много значими за двойките с репродуктивни проблеми
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 11:04:38 am от cygnus »
*
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 15:21:43 pm от magi_st »

*
« Отговор #35 -: Декември 01, 2012, 15:22:55 pm »
Tара, хич не си ме разбрала правилно. Ентусиазъм?  :lol:

Отвори тема, в която да се обсъди предложението ти за завеждане на колективен граждански иск и начинът за набиране на средства, за да се осъществи подобен акт. Нека видим реално кой и как е готов, да защити личното си достойнство по съдебен ред.
...Да имаш идеи поне към кой адвокат да се обърнем по този въпрос?

Точно, защото "на приказки" и аз съм сигурна как много хора ще са ЗА, а накрая всичко по осъществяването на подобна идея ще "висне на ръцете на обичайните заподозрени", затова казах отвори тема по въпроса. И в нея да видим не толкова кой, а КАК някой би участвал в подобно начинание. И като опре темата до реално предприемане на действия и финансиране на същите - аз имам очаквания какво би се получило, като гледам и твоите са подобни. ;)

Аз съм на достатъчно години и с достатъчно опит, за да ми е ясно, че "извинявай" е просто дума и ако изобщо същата бъде смотолевена от Райчнов към нас и то "под натиск" - това няма да реши генерално проблемите на хората с репродуктивни проблеми. Нито пък баба Пена ще спре да вярва, че аз, или някой друг е чакал дете с години, не защото е правил безразборен секс със 100-ина партньори и си е "накачил цялата Менделеева таблица" междувременно, та затова просто бебе не идва.

Обаче лично за мен е важно и хора, заемащи именно такива обществени позиции, като въпросния господин - да не подклаждат допълнително убежденията на баба Пена, които и без друго са трудно изкореними! Да, може и да не е достатъчно едно отворено писмо, може и нищо да не промени едно извинение, ако го получим изобщо, но е важно да има реакция! Да бъде ясно и за Райчинов и за други като него, че все пак ние не сме някакви там "женички с проблеми", а сме общност и то немалка, нито пък беззащитна и безгласна. Има случаи, в които самата реакция на нещо е по-важна, от това "колко голям" би бил резултатът от същата. Този е от тях, лично според мен.
Винаги може да се направи повече, или нещо "по-голямо" по даден въпрос, дори по този. Но понеже съм твърде рационална за някои неща - се интересувам освен от въпроса "дали може" и от въпроса "как би могло" да се случи реално нещо. По втория - имам някакви представи, та дори ги обсъдихме с няколко съфорумки в цифри. Не е като да не ни е хрумнало. ;)

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #37 -: Декември 02, 2012, 00:06:55 am »
Момичета, може да видите коментарите в сайта здраве.нет, който се чете основно от лекари:
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=YC%2fyK6KNV0k%3d

П.П. Преди малко прочетох коментара на Мели и може би наистина съм се подвела, че коментиращите са лекари. Просто с такова впечатление останах като ги четях. Така че да внеса това уточнение, за да не подведа някого.
« Последна редакция: Декември 02, 2012, 00:45:04 am от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #38 -: Декември 02, 2012, 00:13:41 am »
О, не е вярно, Ива. Това е отворен сайт, всеки може да се представя за лекар. Противопоставянето на лекари срещу пациенти е нещо изключително вредно, то се прави умишлено и методично в последните години и обслужва много тесни, частни интереси. Но нанася огромна вреда и на лекари, и на пациенти. Не се поддавайте на елементарни провокации, хора, вие поне би трябвало да сте наясно, че истината е само в сътрудничеството между лекар и пациент.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #39 -: Декември 02, 2012, 00:15:42 am »
Момичета, може да видите коментарите на някои от българските лекари в сайта здраве.нет, който се чете основно именно от лекари:
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=YC%2fyK6KNV0k%3d

Не мога да повярвам, че са толкова злобни и елементарни :(

От всички коментари, само един потребител се представя като лекар. Дали е в действителност - не знаем, но този потребител не напада нас по никакъв начин. Останалите говорят по въпроса дали трябвало, или не трябвало държавата да поема ин витро опити - нищо ново под слънцето както се казва. Има си и обичайните фанатици де, на един доста се посмях... :lol:
Но по същество - някой да твърди, че нямаме право да сме обидени от репликата на Райчинов - не виждам. Четох малко "по диагонал", но все пак...