0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Д-р Цветан Райчинов ни обижда по Нова Телевизия
« Отговор #40 -: Декември 02, 2012, 00:20:34 am »
Извинявам се, Мели. Явно наистина някои хора се представят за лекари и конфликтът се подклажда умишлено. Подкрепям нуждата от сътрудничество между лекари и пациетни с две ръце. Аз имам страхотни впечатления от много истински лекари, на които ще съм благодарна за грижите и вниманието до края на живота си.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #41 -: Декември 02, 2012, 00:23:50 am »
Лошото е, че от 10 години чета едни и същи неща от анонимни драскачи. Грозно е, глупаво и е криворазбрана демокрация.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #42 -: Декември 02, 2012, 01:34:11 am »
Мели, а какъв всъщност е механизма за свалянето на шефа на БЛС? И как се избира нов?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #43 -: Декември 02, 2012, 18:23:43 pm »
Същото нещо май се получи с жените и делата за  възрастовата граница за ин витро.

Тара,

предположенията ти са много погрешни. не знам защо си останала с такива впечатления, все пак, всичко това беше преди едва 2-3 години и беше подробно отразено тук хронологично. ако имаш желание, можем някой път да се видим и лично да ти разкажа историята за това как жените пребориха възрастовата бариера. аз бях част от тази история.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #44 -: Декември 02, 2012, 18:47:16 pm »
Мели, а какъв всъщност е механизма за свалянето на шефа на БЛС? И как се избира нов?

Не знам, Боби. Аз станах член на БЛС веднага след неговото създаване, защото смятах, че лекарите имаме нужда от такава организация. След време, когато видях накъде вървят нещата, напуснах. И малко след това стана задължително всички лекари да бъдем членове, ако искаме да упражняваме професията си.

Разбира се, едва ли някой смята, че д-р Райчинов ще си подаде оставката. Както виждаш от линковете, които е посочила cygnus, оставката му е искана вече доволно много пъти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #45 -: Декември 02, 2012, 19:04:06 pm »

Не знам, Боби. Аз станах член на БЛС веднага след неговото създаване, защото смятах, че лекарите имаме нужда от такава организация. След време, когато видях накъде вървят нещата, напуснах. И малко след това стана задължително всички лекари да бъдем членове, ако искаме да упражняваме професията си.

Разбира се, едва ли някой смята, че д-р Райчинов ще си подаде оставката. Както виждаш от линковете, които е посочила cygnus, оставката му е искана вече доволно много пъти.
да и аз не смятам, че ще си я подаде, а и честно казано когато си на такъв пост все има някой да ти поиска оставката, нормално е да не се поддава. Аз затова попитах как се сваля.
Всъщност аз, като не отговори, мислех че не си видяла и им разгледах устава. Избира се на събор, на който представители от регионалните лекарски организации имат право да гласуват. Има право да е преизбиран 2 пъти за мандат от по 3 г всеки. Което видях е, че е избран 2009 т.е. 2012 трябва да е бил преизбран отново с гласовете на тези лекари, които са упълномощени да гласуват. Това го свалиш е почти невъзможно, уставът им казва неща, като осъждания е тем подобни. Та още 2 години до следващият събор май ще трябва да си го търпите.
« Последна редакция: Декември 02, 2012, 19:05:37 pm от Bobbie »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #46 -: Декември 02, 2012, 20:32:49 pm »
Мдааа, то премиера и президента по-лесно можем да свалим :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #47 -: Декември 02, 2012, 23:49:39 pm »
Това обаче е тъжно. Зад това мнение стои цяла една редакция http://bolgari.net/raichinov_e_kazal_istinata-n-5493.html

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #48 -: Декември 02, 2012, 23:56:41 pm »
Това обаче е тъжно. Зад това мнение стои цяла една редакция http://bolgari.net/raichinov_e_kazal_istinata-n-5493.html

Неграмотността винаги е тъжна. А в случая е и престъпна, предвид толкова лесния достъп до информация от всякакъв вид.  :?
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 00:03:56 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

iva17

• 915
« Отговор #49 -: Декември 03, 2012, 00:06:32 am »
Те тези поне да бяха медия изобщо. Един бегъл поглед на останалите заглавия в сайта и на човек му става ясно за цялостната им редакционна политика и достоверност на информацията.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #50 -: Декември 03, 2012, 00:12:53 am »
Така е, но на човек пак му става гадно, като прочете такова нещо. В такива моменти си мисля, че нищо не сме направили, а толкова усилия и старание сме вложили - да намерим достоверна информация, да я подредим, да я представим правилно, да променим общественото мнение ...

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #51 -: Декември 03, 2012, 00:13:06 am »
Това като стил ми прилича да го е писал някой дето още не води полов живот. "Проблемни дами"  :D :D  Мели, вече всеки може да си направи сайт и да го пълни с каквото си пожелае, че и мнение да има. Това специално е несериозно. Две изречения написал  каквото е чул в междучасието без да си даде малко усилия да провери в google от някой достоверен източник за какво става дума.

Между другото това е и другият сериозен проблем, че информация с много ниско ниво в интернет колкото искаш.
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 00:34:21 am от cygnus »
*
« Отговор #52 -: Декември 03, 2012, 00:42:09 am »
Дони, то един мейл до "проблемните дами"  :lol:, с питане защо аджеба са обидени - е още по-лесно решение, ама и затова си трябва акъл... Хем цялото инфо ще ти се снесе на готово, ама кой да помисли? Аз им им казах, че са си "чукчи" все пак. За протокола, ако имат вътрешни колебания някакви по темата.  :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

iva17

• 915
« Отговор #53 -: Декември 03, 2012, 00:51:11 am »
Мели, напротив, постигнали сте много и подобни некомпетентни писания в съмнителна медия не могат да омаловажат труда ви. 
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #54 -: Декември 03, 2012, 03:52:09 am »
.
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 04:02:59 am от Bobbie »

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #55 -: Декември 03, 2012, 04:02:01 am »
5 човека.  Ето им цялата редакция http://bolgari.net/За%20нас-about.html. Ама 5 човека с интернет правят големи поразии, нееднократно сме свидетели и тук как непроверена информация се предава като факт, понеже изглежда като да е написана от достоверен източник.  После хората викат „във вестника пишеше“... и така се създава общественото мнение.
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 04:05:14 am от Bobbie »

« Отговор #56 -: Декември 03, 2012, 09:03:15 am »
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1658680

голямо обяснение :x
*
« Отговор #57 -: Декември 03, 2012, 09:36:43 am »
jam, виждах, че ти основно пишеш тук за възрастовата граница, в никакъв случай не твърдя, че съм с правилни впечатления, като имам повече време пак ще се пусна търсачката да прочета.
Преди повече от година и половина, случайно се запознах с  една жена по друг повод, тя в раговора каза -"знаеш ли, ние заведохме дело и спечелихме" - аз я попитах, дали има нещо общо с вас тук, тя отговори - "не, ние си се събрахме три жени и заедно действахме". Аз повече и не проявих интерес в онзи момент да я разпитвам и всичко беше до тези разменени думи. Направи ми впечатление, това, че те са били в случая само три жени, а жените са много повече, реших, че всеки е действал за себе си в крайна сметка, може и аз да съв в грешка.
*
« Отговор #58 -: Декември 03, 2012, 10:07:15 am »
Момичета, отговор, че ние сме си виновни и правилно са ни определили го очаквах, не за първи път вместо извинение, сме чели точно такива изказвания.

Нищо общо с темата; - скоро гледах едно интервю с Бил Клинтън по ВВС, където 5-6 минути журналиста упорито му задаваше директни въпроси за връзката му с Моника Люински. Президента първо отклони, като каза, че след толкова  много време, вече е казал всичко, журналиста обаче продължи с въпросите, Клинтън спокойно отговаряше, че е дал вече показания под клетва, че няма нищо по-лошо от това враговете ти да разполагат с информация срущу теб, с която да те унищожат. Накрая попита интервюиращия, само такива въпроси ли ще му задава, отговориха му - "последно, кое ви беше най-трудно в онзи момент?" - Клинтън отговори - "да моля жена ми да ми прости и в същото време да вземам решения свързани с държавната политика".
Това признание удовлетвори питащия и продължи с въпроси за Афганистан, Ирак и т.н....
Мисълта ми беше, че ние скоро, няма да чуем подобно самопризнание, от наш политик, че е сгрешил в нещо, нашите винаги имат други виновни.
А ние искаме оставката на д-р Райчинов, вместо извинение, ни хвърлят още кал.

« Последна редакция: Декември 03, 2012, 10:27:36 am от Тара »
*
« Отговор #59 -: Декември 03, 2012, 12:16:28 pm »
Така де не сме мръсни, а мръсници!

Тоя ми падна още повече в очите. Просто няма колко повече да падне. Ето заради такива като него страдат толкова добри лекари, които попадат под общ знаменател с такива. Защото това е лицето на съсловието.
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 12:17:59 pm от cygnus »