0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #180 -: Февруари 27, 2013, 17:16:24 pm »
Съгласна съм с Тара. Аз доколкото разбирам, те в Стара Загора са правили спермограма, кръвни изследвания и микробиология. На "Малинов" лабораторията е добра (все пак докато Надежда се помещаваха там всички изследвания са ми правени при тях), може би се изпращат някои проби с Сф или от "Малинов" да имат доверие (или дори да са инвестирали)в лабораторията на лечебното заведение в Стара Загора. След блокажа тя казва, че идва в София, така че реално цялата стимулация, проследяване, пункция и трансфер ще се извършват в "Малинов".
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #181 -: Февруари 27, 2013, 17:27:53 pm »
iva17, ти разбираш, че спермограмата е правена в СЗ, а Тара казва, че е правена от биолог на "Малинов"...Т.е. биологът на "Малинов" идва до СЗ, за да направи спермограмата, или? Аз не прочетох да са пуснати репродуктивни хормони на партньора, но може и да съм пропуснала.
"Лечебното заведение" в СЗ е по-скоро хотел, ама нейсе.
По вашите думи излиза, че тук нищо съществено не се прави в крайна сметка, та не виждам смисъл да не се случва всичко нужно в "Малинов". Да не плашим хората - ОК, а да ги подвеждаме, че в СЗ реално има кой да им помогне, като всъщност няма е по-добре? Просто за да бъдем мили и да не вземем да стресираме някого? Един път в наша лаборатория /не к'ва да е/ пуснах пролактин - стойностите отиваха в космоса уж... Разбира се беше некоректен резултатът. Мога до утре да ви разправям случки за родния си град и неговите АГ-специалисти /репродуктивни просто няма/, ама ще си ги спестя, че ми се вижда безсмислено.

Аз не мисля, че някой го "сърбят" 5000лв.,ама вие щом сте на друго мнение - няма да споря. :)

Успех на  cucicuci желая, най-искерено!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

iva17

• 915
« Отговор #182 -: Февруари 27, 2013, 17:42:10 pm »
Jbrul , не знам какви са им отношенията на Малинов и СЗ, нямам идея този биолог дали идва там. Казвам само, че може част от изследванията се пращат в София, а за други Малинов да се доверяват на местната лаборатория. То ако става на въпрос за грешки в лабораториите аз за едно ТСХ съм ходила в най-големите три софийски лаборатории, защото ендокринологът се усъмни и в рамките на един ден имах резултати за един и същ хормон с фрапираща разлика. Никак не е приятно, спор няма. Що се отнася за репродуктивни хормони на партньора, на моя никога не са му назначавани такива за 5 години в "Надежда". Не знам защо, явно док и ембриолозите не смятат, че в нашия случай не са необходими.  

На cucicuci и аз и желая успех най-искрено, както на всяко момиче, което иска да сбъдне мечтата си за дете.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 17:44:52 pm от iva17 »
*
« Отговор #183 -: Февруари 27, 2013, 18:10:43 pm »
 От обясненията на cucicuc разбрах, че биологът на "Малинов" е бил в Стара Загора, крайно време е самата тя да се появи  и да каже кое е истина.
Има една тема задължителни изследвания преди започване на ин витро процедура, която може да е от полза на всеки начинаещ.

Тук съм била свидетел как симпатизиращи си съфорумки остават една към друга с привкус на  обида, защото едната казва на другата, че опита и е обречен на притесненията на първата. А в крайна сметка, изхода е бил успешен.

Пожелавам на cucicuc, да я споходи късмета на начинаещия.
*
« Отговор #184 -: Февруари 27, 2013, 18:13:23 pm »
Дори утвърдените специалисти някога са имали първи пациенти. Дори и те са правили и правят пропуски. Но тук въпросът е не в самата процедура, а в подготовката за нея. Аз не видях cucicuci да е писала и за нейния хормонален статус  :?.

Ще копирам нещо от сайта на болницата в СЗ :
"Всички двойки с репродуктивни проблеми могат да дойдат след записване за час за преглед в НиаМед и в рамките на ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ да направят всички изследвания, които са необходими за установяване за причините за бездетие до този етап. Центърът е снабден с най-новата апаратура в областта, а кабинетите са обзаведени по всички европейски стандарти, като дори стените са пребоядисани с антибактериална боя."

ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ, смело, а :lol:

*
« Отговор #185 -: Февруари 27, 2013, 19:25:40 pm »
Що се отнася за репродуктивни хормони на партньора, на моя никога не са му назначавани такива за 5 години в "Надежда". Не знам защо, явно док и ембриолозите смятат, че в нашия случай не са необходими.
При нас сьщо не са назначавани, просто не са били необходими - при все че имаме 6 спермограми, напьлно различни като резултат. Всяко изследване се назначава според ситуацията.
*
« Отговор #186 -: Февруари 27, 2013, 19:33:58 pm »
И да си намигате, и да иронизирате правописа и разбирането й, тази жена е една от нас и идва тук за съвет и за информация, с болката си. На нея се пада да си отсее информацията и да си вземе решенията.

Харесаха ми съветите на Тара и iva17. И пожелавам всекиму никога да не научи как да пише правилно уреаплазма и хламидия.
« Отговор #187 -: Февруари 28, 2013, 13:19:22 pm »
момияета ,за съжаление моя кръжен тест на 11 ден след ембриотрансфер е отрицателен -
ЧХГ 1.3
На всички ви желая успех..дано мечтите ви се сбъднат...моята по-нататък:)
*

iva17

• 915
« Отговор #188 -: Февруари 28, 2013, 13:25:59 pm »
sunguard_83 , много съжалявам :( Искрено ти пожелавам на следващия опит да сбъднеш мечтата си  :bighug:
« Отговор #189 -: Февруари 28, 2013, 14:35:55 pm »
И да си намигате, и да иронизирате правописа и разбирането й, тази жена е една от нас и идва тук за съвет и за информация, с болката си. На нея се пада да си отсее информацията и да си вземе решенията.

Харесаха ми съветите на Тара и iva17. И пожелавам всекиму никога да не научи как да пише правилно уреаплазма и хламидия.
Напълно съгласна. А и жената може да използва Кредор, който много често не транслерира правилно.
sunguard_83 - дано това е последният отрицателен тест.  :bighug:

[/url]
*
« Отговор #190 -: Февруари 28, 2013, 14:58:35 pm »
момияета ,за съжаление моя кръжен тест на 11 ден след ембриотрансфер е отрицателен -
ЧХГ 1.3
Много силно те прегрьщам!!! 1.3 на 11 ден мисля означава, че все пак е имало имплантация. Аз януари прекьснах лекарствата при 3.5 на 13-ти ден - спадаше след растеж. Не трябва според мен да се спират лекарствата без поне още един тест. Ако можеш да прежалиш 20 лева пусни нов след 2 дни

Момичета, за колко време Прегнила изчезва от крьвен тест? Недоумявам защо ме карат в моята клиника да пускам чхг на пети ден след трансфер след като този тест показва всьщност Прегнила?
*
« Отговор #191 -: Февруари 28, 2013, 15:05:33 pm »
според мен няма да се е изчистил прегнила от кръвта, но пък има такъв момент, че тази стойност може да служи като база, и с прим. една стойност на 10 ден да покаже има ли увеличение, т.е. имплантация.
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #192 -: Февруари 28, 2013, 17:13:44 pm »
Аз януари прекьснах лекарствата при 3.5 на 13-ти ден - спадаше след растеж. Не трябва според мен да се спират лекарствата без поне още един тест. Ако можеш да прежалиш 20 лева пусни нов след 2 дни.

Ами не ме притесняват парите,но доктора каза да спирам лекарствата,знам ли?
« Последна редакция: Февруари 28, 2013, 17:15:57 pm от sunguard_83 »
*
« Отговор #193 -: Февруари 28, 2013, 17:38:19 pm »
Слушай доктора значи.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #194 -: Февруари 28, 2013, 19:08:34 pm »
ЧХГ 1.3
Много силно те прегрьщам!!! 1.3 на 11 ден мисля означава, че все пак е имало имплантация. Аз януари прекьснах лекарствата при 3.5 на 13-ти ден - спадаше след растеж. Не трябва според мен да се спират лекарствата без поне още един тест. Ако можеш да прежалиш 20 лева пусни нов след 2 дни

Момичета, за колко време Прегнила изчезва от крьвен тест? Недоумявам защо ме карат в моята клиника да пускам чхг на пети ден след трансфер след като този тест показва всьщност Прегнила?

От колко ед-ци беше Прегнила? Защото разл ед-ци 1500, 5000, 10000 Е се изчистват от организма за различен период от време ;)

*
« Отговор #195 -: Март 01, 2013, 09:53:22 am »
От колко ед-ци беше Прегнила? Защото разл ед-ци 1500, 5000, 10000 Е се изчистват от организма за различен период от време ;)
Наблюденията ми са, че 5000 Прегнил 10 дни след инжекцията дават 1.5 на крьвен тест, а 10000 - 3-4. Стойностите са приблизителни. Кога обаче крьвният тест вече не засича Прегнил?
« Отговор #196 -: Март 01, 2013, 11:02:29 am »
lili2011 Някаде в темите на стойности на ЧХГ едно момиче беше написало таблица как се усвоява прегнила.
Мился , че беше така , но не съм сигурна ако искаш се поразрови и виж
1.5000
2.2500
3.1250
4.625
5.312
6.156
7.78
8.39
9.19
10.9
11.4
12.2
13.1
14.0
« Отговор #197 -: Март 01, 2013, 11:49:55 am »
Цитат
Някои клиники изскват кръвен тест на 5 ден. Това не бива да те притеснява. Те си имат база за сравнение и това им показва нещо съпоставено с втория кръвен тест на 10-12 ден. За прегнила - 5000 единици се изчистват за около 10 дни, ако те притеснява нещо можеш да пуснеш още един кръвен 2 дена след първия и ако стойностите не падат значи вече не се засича само прегнила. Успех!
*
« Отговор #198 -: Март 01, 2013, 12:05:10 pm »
Цитирам го, за да се прочете още веднъж.
Водени от добри намерения, които аз не подлагам на съмнение, понякога се увличаме от собствената си информираност, която невинаги поднасяме в услуга по правилния начин.

Клиниките изпращат специалисти във филиалите си. Спермограма може да се направи на място, ако си носят необходимите консумативи. Също така може да се проведе стимулация, без да се пътува - всички знаете какво коства това като финанси, нерви и разместване на работен график. Нека не бързаме на заклеймяване нещо, което се прави в услуга на пациента. Ясно е, че не работят за бог да прости, но все пак един филиал в град, в който няма репродуктивна клиника е удобство.

И една молба - ако не можете да помогнете с конкретна информация, ще ви помоля /малко по-грубо, защото напоследък стана нещо като епидемия/, да не си чешете клавиатурите точно в тази тема.
« Последна редакция: Март 01, 2013, 12:08:17 pm от Елфи »
*
« Отговор #199 -: Март 01, 2013, 13:12:02 pm »
Няма как да си чеша клавиатурата, точно в тези теми след 8 години по доктори