0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #200 -: Март 01, 2013, 14:58:34 pm »
ако те притеснява нещо можеш да пуснеш още един кръвен 2 дена след първия и ако стойностите не падат значи вече не се засича само прегнила. Успех!
Много благодаря!
При пьрвото инвитро питах вьв форума и уж разбрах, че положителен тест на пети ден означава успешна имплантация...сега няколко опита по-кьсно направих тестове на 4 и на 5-ти ден и се изненадах да установя, че това са спадащите нива на Прегнила. Все пак при положителните ми опити чхг-то беше с леко повишени стойности, спрямо останалите, но нищо  категорично. Примерно неуспешен опит след 5000 единици - тест на 5-ти ден 1.33, а при успешен 1.88. Но пьк пьрвият пьт едно ембрионче, а вторият две, така че може и да няма реална зависимост.
На 10-ти ден след ЕТ има смисьл.
« Последна редакция: Март 01, 2013, 15:02:49 pm от lili2011 »
*
« Отговор #201 -: Март 01, 2013, 17:12:03 pm »
sunguard_83 Съжалявам,повече успех следващият път  :bighug:

« Отговор #202 -: Март 02, 2013, 00:49:28 am »
Много съм притеснена! Почти нищо не зная за процедурата инвитро, но се бях решила да опитам. От днес ми начначиха хормонална терапия:

Декапептил 1/2

Гонал 450

От коментара на фармацефта и сестрата разбрах, че дозата е много голяма :(
Освен притеснението от рисковете от хормоналната терапия сега четейки форума се притесних, че съм се хвърлила в тази процедураа "през глава" без да се информирам достатъчно, може би без някои изследвания.

Не съм пила никакви лекарства преди терапията и сега зопочвам да си мисля, че това вероятно не най-добрата подготовка.

Мога ли да изисквам от доктора да обясни как е избрал точно тези медикаменти и дозировката им? Имам толкова много въпроси и притеснения.

Моля, споделете опит - как се подготвихте за инвитро процедурата си!

*
« Отговор #203 -: Март 02, 2013, 08:16:29 am »
Здравей!
Питай доктора за всичко и той ще ти разясни,но не се притеснявай ,това че е почнал с голяма доза ,не е задължително да продължи така,може да ти намали ,може да ти включи и други медикаменти, зависи как реагираш на стимулацията,дали правиш достатъчно фоликули.
Разкажи нещо повече за вашия проблем-с мъжки фактор ли сте,при теб ли е проблема,какви изследвания сте правили?
Така и другите момичета може да ти отговорят и да допълнят нещичко.
Успех!

« Отговор #204 -: Март 02, 2013, 10:28:25 am »
iva17, ти разбираш, че спермограмата е правена в СЗ, а Тара казва, че е правена от биолог на "Малинов"...Т.е. биологът на "Малинов" идва до СЗ, за да направи спермограмата, или? Аз не прочетох да са пуснати репродуктивни хормони на партньора, но може и да съм пропуснала.
"Лечебното заведение" в СЗ е по-скоро хотел, ама нейсе.
По вашите думи излиза, че тук нищо съществено не се прави в крайна сметка, та не виждам смисъл да не се случва всичко нужно в "Малинов". Да не плашим хората - ОК, а да ги подвеждаме, че в СЗ реално има кой да им помогне, като всъщност няма е по-добре? Просто за да бъдем мили и да не вземем да стресираме някого? Един път в наша лаборатория /не к'ва да е/ пуснах пролактин - стойностите отиваха в космоса уж... Разбира се беше некоректен резултатът. Мога до утре да ви разправям случки за родния си град и неговите АГ-специалисти /репродуктивни просто няма/, ама ще си ги спестя, че ми се вижда безсмислено.

Аз не мисля, че някой го "сърбят" 5000лв.,ама вие щом сте на друго мнение - няма да споря. :)

Успех на  cucicuci желая, най-искерено!
здравейте биолога не е от клиника малинов а всички изследвания ги правя в НиаМед,д-р Христова е била на стаж в клиника Малинов на стаж там,засега сам минала изследвания като цитумна маска,пункция,хормони които са пет на брои,микоплазма,ориоплазма,хломиди,сега следва блок.с инжекция,след това микробиология и изследване за Спин,Васерман,а грешката е моя че не споменах че имам папеломен вирус от които ми откриха преди две години-имах и бяло течение,антибиотика който пихме доктора ми каза че всеки има бактерия да не те излъжа но е за изчистване на половите органи и да е по сигурен че няма да има проблем при изследванията ни ги изписа,тук правя изследванията ,а на 21 сам в клиника Малинов там ще сами всички стимулации,изследвания и т.н
« Отговор #205 -: Март 02, 2013, 10:37:41 am »
Jbrul , аз от първия пост съм останала с впечатлението, че тя ще идва в София в "Малинов" да прави опита, защото търсеше квартира или хотел.
опита и стимулациите ще са в софия,изследванията които правя в стз се изпращат в софия след излизането на рез. от там им казват какав вид изследвания да правим ,спермограмата е правена пак тук не идвал никои от Малинов,единственно д-р качев идва тукза предгледи,а откакто сам в този форум повярвайте ми след изказването на някои може да откажат някои момичета които те първа се захващат с това   
*
« Отговор #206 -: Март 02, 2013, 10:42:38 am »
а спермограмата ви е правил д-р Бончо Георгиев от "Малинов", това сме имали предвид под биолог.
Успех,  cucicuci, не се притеснявай,че нещо не е направено, важното е, че лекарите се стараят и следват алгоритъма, другото е късмет :)
Пиши ако имаш възможност, щом отидеш в процедура.
Освен "чешещи се спамърки", можем и да ти бъдем подкрепа.

п.п. да, точно това, което пишеш имахме като идея аз и Ива.
« Последна редакция: Март 02, 2013, 10:45:19 am от Тара »
« Отговор #207 -: Март 02, 2013, 10:55:49 am »
а спермограмата ви е правил д-р Бончо Георгиев от "Малинов", това сме имали предвид под биолог.

Явно съм се изказала грешно за което се извинявам биолога си е от клиника Ниа Мед,надявам се всичко да е наред,ще пиша определено,пожелавам на всички да се збъдне мечтата им,почвам да се изнервям искам да минава вече 
« Отговор #208 -: Март 02, 2013, 11:00:27 am »
Успех,  cucicuci, не се притеснявай,че нещо не е направено, важното е, че лекарите се стараят и следват алгоритъма, другото е късмет :)
Пиши ако имаш възможност, щом отидеш в процедура.
Освен "чешещи се спамърки", можем и да ти бъдем подкрепа.

п.п. да, точно това, което пишеш имахме като идея аз и Ива.
Багодаря ви  :bighug:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #209 -: Март 02, 2013, 12:42:07 pm »
цитумна маска

изследването се нарича "цитонамазка"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #210 -: Март 02, 2013, 17:20:54 pm »
cucicuci , пожелавам ти да успеете още от първия опит. Ако имаш и други въпроси, ще се радваме да ти помогнем.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #211 -: Март 02, 2013, 18:28:08 pm »
цитумна маска

"ориоплазма,хломиди"-уреаплазма,хламидии!
*
« Отговор #212 -: Март 02, 2013, 19:06:33 pm »
От коментара на фармацефта и сестрата разбрах, че дозата е много голяма :(
Освен притеснението от рисковете от хормоналната терапия сега четейки форума се притесних, че съм се хвърлила в тази процедураа "през глава" без да се информирам достатъчно, може би без някои изследвания.
Не съм пила никакви лекарства преди терапията и сега зопочвам да си мисля, че това вероятно не най-добрата подготовка.
Мога ли да изисквам от доктора да обясни как е избрал точно тези медикаменти и дозировката им? Имам толкова много въпроси и притеснения.
Тази хормонална стимулация е по преценка на специалист, той знае и има причини да започне с по-високи дози. Не е задължително да останеш до края с висока доза, както и аманда писа. Не се притеснявай да питаш на следващия преглед. Не се обвинявай за информираността си особено пък по отношение на дозите.
Успех!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #213 -: Март 02, 2013, 19:18:38 pm »
цитумна маска

"ориоплазма,хломиди"-уреаплазма,хламидии!
"папеломен вирус"- папилома вирус :D
« Отговор #214 -: Март 02, 2013, 20:02:09 pm »
Здравей!
Питай доктора за всичко и той ще ти разясни,но не се притеснявай ,това че е почнал с голяма доза ,не е задължително да продължи така,може да ти намали ,може да ти включи и други медикаменти, зависи как реагираш на стимулацията,дали правиш достатъчно фоликули.
Разкажи нещо повече за вашия проблем-с мъжки фактор ли сте,при теб ли е проблема,какви изследвания сте правили?
Така и другите момичета може да ти отговорят и да допълнят нещичко.
Успех!

Момичета много сте мили!!! Благодаря за добрите думи!
Нашата история е свързана с това, че много дълго чакахме за да започнем опити за второ дете. Сега най-проблемен фактор в опитите ни е моята възраст - 43 години. Не зная дали дори е правилно да правим сега толкова късно опити, след като риска моите яйцеклетки да са увредени е голям. Сега съжалявам, че не съм започнала опити по-рано, но след раждането на детето ни не бях привлечене от идеята за породени деца.
*
« Отговор #215 -: Март 02, 2013, 20:19:30 pm »
alista, годините до някъде дават отговор за дозата, така предполагам, вероятно и нивата на хормоните в т.ч. инхибина и антимюлеровия)вероятно си ги исцледвала. Следващия съществен момент е качеството на Я, логично - не сме първа младост. Аз съм на твоите години. Учудващо добре (за годините си)реагирам на всякакви стимулации като количество, но имам проблем с качеството. Всичко е индивидуално. Не се вкарвай във филми предварително, все още не си (сме) стигнали до там да е кауза пердута, има ще малко време. Спокойно, вече си влязла в процедура, не го мисли. Късмет и успех ти желая.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #216 -: Март 02, 2013, 22:22:10 pm »
И аз все за качеството на Я си мисля. Дори да има повече фоликули, все си мисля какво
ще има в тях.

Ще съм признателна, ако някой сподели опит със сходен случай.

Кога всъщност се разбира, че Я са некачествени и какво се случва с некачествените Я - не са подходящи за оплождане или ембрионите умират
« Отговор #217 -: Март 03, 2013, 18:07:17 pm »
Здравейте, всъщност според мен всичко зависи от физиологичното състояние на жената -ето аз направих инвитро на 40, сега съм вече почти на 41 и с успешно забременяване след първия и единствен инвитро опит - сега съм вече в 6ти месец и чакам бебче през юни.
Аз имах доста яйцеклетки- 10, селектираха ми 4 , които се деляха правилно и бяха отлични, и от тях остана едничко ембрионче, което се развива добре и се имплантира успешно. Естествено като си пиех всички необходими лекарства за задържане и подтискане на имунната система, имплантацията е най-трудния момент на тази възраст.
Така че пожелавам успех на всички, и да не се притесняват за възрастта си прекалено, има и други фактори, природата си знае работата.
Останаха ми след стимулациите две инжекции Puregon 300 , ако някой се интересува да ми пише.
*
« Отговор #218 -: Март 04, 2013, 00:11:31 am »
Seapearl, леки оставащи месеци!

Имаме си тема, в която се обявяват лекарствата за подаряване:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18097.0

*
« Отговор #219 -: Март 06, 2013, 17:30:10 pm »
Здравейте момичета!Да се отчета какви ги свърших-бях при Док на преглед с идеята да видим как съм след лапарото и да решим как да продължим,прегледа ме лигавица супер,яйчници също,хормони пуснах и те са наред и Док вика "ми давайте й  Pregnil 5000 и в неделя ЗЕТ",а аз неочоквах толкова скоро и много се зарадвах.Стискайте палци всичко да мине добре.