Абе, да не отглеждаме няколко момичета едно и също дете, ама в различни времеви линии
В началото като събра дневното спане в едно, точно на първия час се будеше, лягах до нея и повечето пъти успявах да я приспя пак. НО, в 80% от случаите не можех да стана от леглото докато не се наспи, защото уж заспала, в момента в който успея да се изнижа от кревата и се запътя към вратата и тя се събуждаше и направо сядаше
Та си откарвах още известно време легнала в неудобна поза, тя в просъница ровейки ми в очите, носа и косата, само и само да се наспи, че да не е крива поне. За сметка на това, обаче, аз бях крива
Никаква почивка не е това, да не говорим, че никаква работа не можех да свърша докато тя спи, ако не броим първия час, който се чудех как да използвам - да сготвя, да се нахраня човешки, да поседя малко, ей така, да отморя или нещо друго да направя
Ужасно изморително и изнервящото е това, а да не споменавам пък по колко време се приспивахме, особено вечер. Около годинката имаше един период, който продължи около 3 месеца, когато не заспиваше преди 2-3 след полунощ
Как ли не местих спанета, ставанки, чудеса, какво ли не правех - не и не. Направо щях да се побъркам тогава. Мдаммм, минахме всякакви периоди на спане и всичките кофти. Сега вече не успявам да я приспя повторно ако се събуди след 1 час. Но поне бързо заспива на обяд и вечер, ако разбира се успеем да се споразумеем все пак да легне или поне да влезе в спалнята
И пак казвам, настоявам да спи само когато я виждам, че й се спи, уморена е и става крива. Иначе я оставям да си играе. От време на време нощем мрънка или направо си вика и се тръшка насън, което отдавам на тръгването на ясла. Не дава да я гушна и успокоя, просто рита, пищи и се мята. Направо ми е станала травма от това спане, а моят сън е тотално разбит вече и това адски ме мори. Не мога без качествен сън, а такъв не съм имала откак се е родила. И това ще мине, ама понякога ми иде да вия вече.
Айде олях се пак в писане, извинете ме. В интерес на истината рядко споделям тук какво и как се случва при нас, ама понякога се отприщвам