Оливче, четете внимателно, моля ви! Изрично казах, че коментирам само цитираните абзаци, цялата статия не съм чела! Някъде да отричам казаното от останалите потребителки? Прочете ли нещо такова някъде? Както и вие самите казвате - не може да се слага под общ знаменател, децата са различни. Обаче, все го забравяте това, ако не вашите деца са различни, много удобно
Разбира се, че ще изхождам от моята камбанария, защото аз се сблъсквам с истинско дете, различно от общоприетото, така да го кажем. Вие такова сте виждали само на теория и говорите наизуст в темата. Нима като твърдите, че те децата са ангелчета, не говорите и вие от собствената си камбанария, защото с такива се сблъсквате? Моля, бъдете обективни. Вие също генерализирате, ама не се усещате, защото мнозинството деца са като вашите и си мислите, че всички са. Уж признавате, че има и различни, но тайничко насаме си мислите, как, не може то така, те децата едни ангели, то все причина има, не може чаааааак толкоз да се тръшкат без причина, родителите им нещо не нацелват
Всички си го мислите това, убедена съм на 100%, то се вижда в тая тема постоянно и не само в темата. Аз си знам каква ми е камбанарията, как всичко това се отразява на психиката ми, на брака ми, на всичко, как съм на прага да започна да се тъпча с успокоителни, защото вече ми идва в повече тотално. Пък вие си пейте мантрите колкото си искате.
Действителността за много родители, за жалост е различна от вашата. И сега да не излезе, че не си обичам детето и не съм благодарна за него, че и такива тези се прокрадват тук
Обичам я, благодарна съм за нея, но не съм щраус и виждам проблема ясно и отчетливо. Да, детето ми е индивид, а аз? Аз какво съм? Подлога ли? Не мисля!
Спирам да пиша в тая тема, защото ми става все по-обидно и по-обидно! То всички сте едни майки-героини, същи богородици, а ние с проблемните деца, сме все субективни и не знаем какво говорим, правите сте все вие! Казвам ви го за пореден път - спрете да генерализирате и да говорите за общи положения в отглеждането на децата, Няма общи положения, разберете го - има общи ценности, които искаме да предадем, но как ще стане това зависи от децата ни. Който не го вярва това, ще бъде много разочарован
Деца не се гледат с книжки и съвети, със статии и разсъждения на ангро. Като ви дойде нещо до главата, тогава давайте оценки и квалификации. Като не ви е дошло, чукайте на дърво и си трайте! Със здраве и не се обиждайте, не го пиша това към някой конкретно, а към всички, които си нямат идея какво е да имаш такова дете!