0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #200 -: Юли 19, 2013, 12:03:57 pm »
Момичета на всички ли ви слагат embryoglue (ембрио лепило) преди трансфера?
В моята клиника не е задължително, а пожелателно, срещу доплащане.
Прочетох обаче, че в Щерев и при Стаменов винаги слагат. Може би и в другите клиники?
*
« Отговор #201 -: Юли 19, 2013, 12:28:06 pm »
Не винаги се слага дори при Стаменов, на мен не са ми слагали, познавам и много момичета също, който са били без лепило.Преценява се от лекаря който прави процедурата.

*
« Отговор #202 -: Юли 19, 2013, 12:34:37 pm »
Пациент на д-р стаменов съм. Имам трансфери със и трансфери без лепило. Последния - успешен беше без лепило.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #203 -: Юли 19, 2013, 12:37:38 pm »
В моята клиника го препоръчват на жени над 35 г с неуспешна имплантация или при лошо качество на ембрионите. Тъй като аз не съм в тази хипотеза засега, ми оставят аз да си избера. Казват ми обаче, че шансът за имплантация все пак е по-голям с лепилото. Цената му е около 200 и няколко лева.
И сега се чудя.
Magi_st, Avallon, мерси за споделеното!
Avallon, явно при теб, не лепилото е било от значение.
*
« Отговор #204 -: Юли 19, 2013, 12:43:02 pm »
На мен също не са ми слагали ембриолепило, поне не са ми казали,  аз съм в Щерев. Наистина го прилагат там, но мисля, че ако е трябвало докито да ми е тказала.
Таня Филипова
*
« Отговор #205 -: Юли 19, 2013, 12:45:02 pm »
В моята клиника го препоръчват на жени над 35 г с неуспешна имплантация или при лошо качество на ембрионите.
Аз съм 40+, подразбира се и за качеството от това, в добавка  педишни имплатационни неуспехи със и без лепило, имам и провалени трансфери заради лошо качество на ембриони.
Само споделям факти на база преживяно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #206 -: Юли 19, 2013, 12:45:32 pm »
На мен също не са ми слагали ембриолепило, поне не са ми казали,  аз съм в Щерев. Наистина го прилагат там, но мисля, че ако е трябвало докито да ми е тказала.
Micita, виж тук
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=424%3A-embryogluer-icsi&catid=1%3A2009-06-08-08-30-50&lang=bg
*
« Отговор #207 -: Юли 19, 2013, 12:50:24 pm »
[quoe author=47 Smiles link=topic=49784.msg1015213#msg1015213 date=1374216945]
Днес ми мина пункцията  :P Имам си 8 яйчица  :crossfingers:
И 8-те са оплодени  :P  :crossfingers:
[/quote]
Браво, успех  :crossfingers:
Таня Филипова
*
« Отговор #208 -: Юли 19, 2013, 12:57:51 pm »
Micita, виж тук
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=424%3A-embryogluer-icsi&catid=1%3A2009-06-08-08-30-50&lang=bg
В такъв случай ме извинете за първият ми пост относно ембриолепилото,  това значе не е задължително да ми казват, щом го използват при всяко едно инвитро/ИКСИ.
Таня Филипова
« Отговор #209 -: Юли 19, 2013, 20:07:11 pm »
Момичета имам едно въпросче , имам назначен 2 х Менопур 75 за утре сутринта, а трябва и да пусна хормони. Преди или след хормоните да си ги бия ?
*
« Отговор #210 -: Юли 19, 2013, 20:22:02 pm »
Момичета имам едно въпросче , имам назначен 2 х Менопур 75 за утре сутринта, а трябва и да пусна хормони. Преди или след хормоните да си ги бия ?
По-добре първо хормони, после инжекция. Аз така правех, даже след хормоните ходех на преглед и чак тогава на инжекция, но всичко това се случваше в интервал от 8.00 часа до 8.30 най-късни. Както прецениш, но нека и другите момичета да кажат.
Таня Филипова
« Отговор #211 -: Юли 20, 2013, 14:48:02 pm »
Момичета, днес ми е 8-ми ден след ЗЕТ.Нямам някакви по-специални усещания, единствено сякаш ми е леко издут корема и някак си имам някакво странно усещане.Случва ми се няколко пъти леко наболяване ниско вдясно и 1 път доста силна болка ниско в средата.Друго нищо.Миналия път първите дни не можех да гледам, толкова много ми се спеше.Отделно, че тогава 7 дни след трансфера се разболях, също и на 7-9 ден след трансфера имаше кафеникаво течение.Сега е различно.Не ми се спи повече от преди трансфера, единствено, че следобед спя по около 2 часа.Тази разлика ми е странна.Нито течение има.Дали това безсимптомие е на добре.При вас имало ли е някакво специално усещане след трансфера, преди да разберете положителния резултат.Днес ходих за 3-тата инжекция Прегнил, остават още 2.

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #212 -: Юли 20, 2013, 15:06:06 pm »
Момичета, днес ми е 8-ми ден след ЗЕТ.Нямам някакви по-специални усещания, единствено сякаш ми е леко издут корема и някак си имам някакво странно усещане.Случва ми се няколко пъти леко наболяване ниско вдясно и 1 път доста силна болка ниско в средата.Друго нищо.Миналия път първите дни не можех да гледам, толкова много ми се спеше.Отделно, че тогава 7 дни след трансфера се разболях, също и на 7-9 ден след трансфера имаше кафеникаво течение.Сега е различно.Не ми се спи повече от преди трансфера, единствено, че следобед спя по около 2 часа.Тази разлика ми е странна.Нито течение има.Дали това безсимптомие е на добре.При вас имало ли е някакво специално усещане след трансфера, преди да разберете положителния резултат.Днес ходих за 3-тата инжекция Прегнил, остават още 2.
Златен дъжд и при мен нямаше никакви симптомии след трансфера.Нито ме боляха гърдите,нито нищо....обаче какво спане му удрях  :lol: където ме сложиш там заспивам,особенно следобяд.В месеца когато съм забременяла ми беше най безсимптомен..Така че стискам силно палци на всички чакщи  :crossfingers:
*
« Отговор #213 -: Юли 20, 2013, 15:32:29 pm »
Златен дъжд, правила съм 4 ИКСИ-та, от които 2 пъти съм забременявала. След толкова опити съм научила едно. Да не търся симптоми за нищо :) Симптомите при едни не значат нищо при други. Всяка бременност е различна.
*
« Отговор #214 -: Юли 20, 2013, 18:41:17 pm »
Момичета, днес ми е трети ден след трансфера и цял ден не съм ставала от дивана. Сутринта кън 5.00 часа повръщах,нищо не ми се яде нито пие, кръвното ми е 50 на 90 и цялден потдържам 37.1 температура. Какво става, малко съм уплашена. Обадих се на докито итя ме иска утре в 8.00 да дам кръв. Някоя от вас с подобни симтоми  :?
Таня Филипова
*
« Отговор #215 -: Юли 21, 2013, 14:58:47 pm »
Ако си на утрогестан, той понижава артериалното налягане.  Температурата, която поддържаш, не е висока, но е неприятна. Така както описваш положението или те е хванало притеснението или някой летен вирус. Като ти пуснат една ПКК, ще види лекарката ти какво да ти назначи. Само спокойно!
*
« Отговор #216 -: Юли 21, 2013, 18:00:54 pm »
Ако си на утрогестан, той понижава артериалното налягане.  Температурата, която поддържаш, не е висока, но е неприятна. Така както описваш положението или те е хванало притеснението или някой летен вирус. Като ти пуснат една ПКК, ще види лекарката ти какво да ти назначи. Само спокойно!
-
Боги благодаря за успокоението, току що се върнах от клиниката, май ме е хванало притеснението, ПКК показва, че абсолютно нищо ми няма, а от. сутринта нямам и температура.Докито каза, че за сега всичко е спокойно.
Таня Филипова
*
« Отговор #217 -: Юли 21, 2013, 18:35:28 pm »
Златен дъжд както Боги ти е казала всичко е индивидуално и не търси и не сравнявай симптоми с другите,трудно е наистина,все искаме за нещо да се захванем,но мога да ти кажа ,че на мен също горе долу по това време взе да ми се издува корема,болки в гърдите не съм имала,леки болки ниско долу имах и другото беше сигурността ,че  опитът ми ще е успешен и така и беше.Просто бях сигурна ,че този път сме успели.Симптомите ми почнаха 1-2 седмици след положителния резултат.
Пожелавам ти късмет :wink:

« Отговор #218 -: Юли 22, 2013, 10:55:18 am »
Златен дъжд, по мои изчисления днес ти е 10ти ден.Кога ще правиш тест?
47 Smiles мина ли трансфера или е тези дни?Какво реши за лепилото?
Аз тази седмица ще ходя да пускам задължителните изследвания и се надявам да са ок,за да може началото на август със следващият цикъл да стартираме.Усещам как наближава и започва лекинко да ме тресе треската  :lol:
« Отговор #219 -: Юли 22, 2013, 11:55:59 am »
Теста ми е насрочен за 1-ви Август, тогава ще ми е 20-ти ден след трансфера.Имам назначен Прегнил 5000 след трансфера, през 4 дни (12.07., 16.07., 20.07., 24.07. и 28.07.), общо 5 инжекции.Теста е 4 дни след последната, така че ще се наложи повторен кръвен.Първия така или иначе ще покаже положителен резултат, а втория ще ми каже истината.